Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
supa,pohovano belo ,pirinac,tartar sos
ja sam jela kuvano meso i povrce iz supe sa sosom od mirodjije:jede:
e sad kad bi mogla da dobijem jedno malo vece parce od divinog kolaca da se zasladim :ceka:

mozes..

meni je paprika gotova i vrh je!
pola nemasnog mladog sira i polovina fete i kozjeg..dva cena belog luka..znaci, sve je nestalo!
421-1.jpg

aha, u kafani smo caskali
ja sam mislila misli na onaj pljuckavac, medjutim kaze ko toster, ja nisam ni znala do tad da ima toster za krofnice
ulovi nju

- - - - - - - - - -

a jel ima sanse da se dobije kompletna kuhinja, da se ocesljam i ja :mrgreen:
majku vam svi prave biznis od tih svadbi, moracu da promenim stav :zcepanje:

mozes..

meni je paprika gotova i vrh je!
pola nemasnog mladog sira i polovina fete i kozjeg..dva cena belog luka..znaci, sve je nestalo!
421-1.jpg

Danas sam kupila divan mlad, neslan kozji sir i malo i starog, slanog pa cu sutra da pomesam i napravim sebi malo ovih paprika, deluju primamljivo. Da li se stavljaju u podmazanu tepsiju, ide li oko njih malo vode ili ne?

Upravo sam napravila domaci puter od kikirikija, cas posla se napravi a super je

Prvo sam u secku malo izmrvila pecen, neslan kikiriki. 200 grama
Fotografija1045.jpg

Onda sam ga samlela na masini za mlevenje maka
Fotografija1044.jpg

I evo sta sam dobila, bila sam u iskusenju da nista dalje ne radim da ga ostavim tako
Fotografija1048.jpg

Ali ipak sam dodala ( po receptu ) malo soli i kasiku ulja ( ja stavila maslinovo)
Fotografija1049.jpg

Ukus je odlican ali se onako malo lepi za nepce, nikako da ga progutas :D

Pa sam odvojila 2 kasike paste i dodala malo mleka, kasiku po kasiku,3 ukupno sam stavila dok je postalo mazljivo, mleko kao da ga je " skupljalo". I sad se vise ne lepi, moze da se sladi
Fotografija1050.jpg

Zakljucak: pravicu vise puta, ali sledeci put cu da preskocim ulje, i sam kikiriki je dosta mastan, lakse se mazao i topio u ustima dok se nije dodalo ulje

Danas sam kupila divan mlad, neslan kozji sir i malo i starog, slanog pa cu sutra da pomesam i napravim sebi malo ovih paprika, deluju primamljivo. Da li se stavljaju u podmazanu tepsiju, ide li oko njih malo vode ili ne?

Upravo sam napravila domaci puter od kikirikija, cas posla se napravi a super je

odlicno izgleda ovaj puter!

napunis paprike i samo malo ulja stavis na dno posude u kojoj peces..ne dodajes vodujer je otpusti sir u toku pecenja

po onome sto sam videla u "kako se pravi" na diskaveriju, ispade da se samo on melje na sitno i mulja i sam je pun svog ulja pa ne dodaju nista
naravno nisu prikazali dodavanje aroma i konzervansa....
al me zacudilo da se ne dodaje ulje, da je toliko pun svog
inace ga bas volim ali mnogo je skup pa retko kupim
sa dzemom od sljiva je :heart:

po onome sto sam videla u "kako se pravi" na diskaveriju, ispade da se samo on melje na sitno i mulja i sam je pun svog ulja pa ne dodaju nista
naravno nisu prikazali dodavanje aroma i konzervansa....
al me zacudilo da se ne dodaje ulje, da je toliko pun svog
inace ga bas volim ali mnogo je skup pa retko kupim
sa dzemom od sljiva je :heart:

Ja sam ranije kupila nekoliko puta puter, cini mi se da se zvao Tedy ali ukus ovog sto sam napravila je puno, puno bolji. Izguglala sam i svuda kazu da se melje na sitno, doda ulje i posoli.
Ali kao sto sam rekla bio mi je lepsi pre dodavanja ulja i ubuduce necu da ga stavljam, ovo je bilo prvi put pa sam se drzala recepta. A bas jeste bio mastan i pre dodavanja ulja ali nije se lepio u ustima.
Inace ja ga jedem bez iceg, kasikom :D i vec mi pomalo tesko koliko sam ga pojela. Ovako izadje dzabe, nesto preko 100 dinara 200 grama. I desetak minuta posla

Ja sam ranije kupila nekoliko puta puter, cini mi se da se zvao Tedy ali ukus ovog sto sam napravila je puno, puno bolji. Izguglala sam i svuda kazu da se melje na sitno, doda ulje i posoli.
Ali kao sto sam rekla bio mi je lepsi pre dodavanja ulja i ubuduce necu da ga stavljam, ovo je bilo prvi put pa sam se drzala recepta. A bas jeste bio mastan i pre dodavanja ulja ali nije se lepio u ustima.
Inace ja ga jedem bez iceg, kasikom :D i vec mi pomalo tesko koliko sam ga pojela. Ovako izadje dzabe, nesto preko 100 dinara 200 grama. I desetak minuta posla

al ja nemam u sta da ga sameljem tako sitno :rida:
nemam pojma nisam nikad ni recepte gledala, ne mogu svega da se setim sta da gledam :lol: al eto rekoh sta sam videla na diskaveriju u nekoj fabrici
e da medvedic jeste ta je kod nas najpoznatija
ima neka druga probala, i jeftiniji je, bacila sma posle prvog zalogaja, tako da drs se mede :lol:
isto tako ocu da pravim marcipan, al cekam da kupim blender, svaki mesec odlazem zbog neceg drugog :roll:

Poslednja izmena:
sta moze da se uradi sa lisnatim testom al da bude u formi rucka? :think:

spljostis ga oklagijom napunis necim mesnatim, smotas i dobijes nesto ko pastetice sa mesom recimo...mislim posto je rucak dajem predlog meso da bude jace
a ako imas jedan veliki komad mozes ono sloj testa, fila, pa prekrijes opet testom, nesto ko americka pita :think: vidoh da rudolf to radi i ne ispadne mu gletava sredina

]al ja nemam u sta da ga sameljem tako sitno :rida:[/U]
nemam pojma nisam nikad ni recepte gledala, ne mogu svega da se setim sta da gledam :lol: al eto rekoh sta sam videla na diskaveriju u nekoj fabrici
e da medvedic jeste ta je kod nas najpoznatija
ima neka druga probala, i jeftiniji je, bacila sma posle prvog zalogaja, tako da drs se mede :lol:
isto tako ocu da pravim marcipan, al cekam da kupim blender, svaki mesec odlazem zbog neceg drugog :roll:

Ja sam kikiriki pustila samo koju sekundu u super secku da ga izlomim da ga lakse sameljem posle u masini za mlevenje maka.
Ali nesto mislim mozda bi se da sam ga duze mlela u secku fino samleo.

Ako imas elektricni mlin za kafu probaj u njemu, ja ga skoro kupila ( nesto preko 1000 din) da imam da meljem semenke lana jer u secku ostaju cele i mlin za kafu napravi prasinu od njih - verovatno bi uspeo i kikiriki da lepo samelje

Inace ja sinoc od dosade gledala razne recepte i videla slucajno za puter, ne bi mi palo na pamet da trazim bas taj

Poslednja izmena:
Ja sam kikiriki pustila samo koju sekundu u super secku da ga izlomim da ga lakse sameljem posle u masini za mlevenje maka.
Ali nesto mislim mozda bi se da sam ga duze mlela u secku fino samleo.

Ako imas elektricni mlin za kafu probaj u njemu, ja ga skoro kupila ( nesto preko 1000 din) da imam da meljem semenke lana jer u secku ostaju cele i mlin za kafu napravi prasinu od njih - verovatno bi uspeo i kikiriki da lepo samelje

Inace ja sinoc od dosade gledala razne recepte i videla slucajno za puter, ne bi mi palo na pamet da trazim bas taj

ne ne nemam stvarno nista tako...a napomenuh cak mi je i blender crko kolki sam baksuz
a to za kafu, mak i sl mi ne treba i nemam...
probacu u blenderu, kad dodje na red za kupovinu :roll:, da vidim dokle bi stiglo....posto moze marcipan pa se nadam da bi mozda moglo i ovo....

има неко неку идеју за ручак?

јел може ово

ŠPIKOVANI SVINJSKI LAS KARE U BUNDEVI
43215_52_630x0.jpg

POTREBNO JE
1,5 kg svinjskog las karea (šnicle u komadu), 500 g bundeve, 30 g belog luka, 50 g kiselih krastavčića, 50 g šargarepe, 30 g slanine, 20 g ren sosa, so, biber, 500 g krompira

PRIPREMA
Izdubite meso nožem, napunite povrćem i slaninom, premažite senfom i renom. U dubokoj šerpi zapecite kare sa svih strana i nalivajte supom dok se meso dobro ne zapeče i udinsta. Bundevu isecite na kriške i skuvajte. Kad je meso skoro gotovo, bundevu grilujte i premažite medom i cimetom. Kare isecite na šnicle i prelijte njegovim sosom.

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back