Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
isto, vecito me gaze na pijaci, najgore je vikendom, tad mrzim da idem na pijacu, gledam da zaobidjem...al uglavnom posto svaki dan idem za nesto zaglavim negde medju tezgama izgazena...mislim kontam ja mora kad ide redje u kupovinu za vise, de ce sirota da vuce...al smetaju samo tako...

ja idem biciklom na pijacu
i nosim ranac
sklanjaju se da ih ne pogazim i isprljam
malo psuju....al zabole me patka :mrgreen:

ZD, a šta misliš o tome da te ćurke, u stvari delove od nje koje ne volite, lepo odkostiš, samelješ i tako upotrebljavaš. U sarmama nema šanse da se primeti da je ćureće, na primer.
Ili...napraviš kobasice, sa začinima je ok, jela sam neke pileće sušene, baš imaju dobar šmek.

...upravo mi je ovo palo na pamet kad poceh da citam sta si sve stavila:lol:
...ja bih to jela kao neku gickalicu i "doslo bi mi glave" brzo:(
...a bas lepo zvuci, i mogu misliti kako su ukusni....
...kad kupim hleb uglavnom mi protekne rok trajanja, jer ga jedem retko i malo,
onda kad primetim da ce da istekne rok, uglavnom ga ubacim u friz, pa nekad
kad mi ustreba vadim...vidis mogla bih i te kRutone da napravim nekad..zao mi
hleb da bacim, inace ne bacam nista...a narocito bi me bilo sramota da bacim hleb...

Iseces pa ostavis da se osusi
i posle pravis poparu kad ne znas sta bi. ;)

Joj sto ja volim curetinu.
A ovde je nema da se kupi u radnji,
a ne znam ni da neko drzi za prodaju.
Moram pogledati u ns, bar za medu malo da uzmem
da promenimo.

Nisam pravila krutone nikad,
ali vrlo cesto prepecem hleb u tosteru
pa ga iskomdam i ubacim u corbu npr.
Ili mazem nesto na njega
ili najcesce jedem samog

ja u stvari bas volim da jedem :rumenko:

Iseces pa ostavis da se osusi
i posle pravis poparu kad ne znas sta bi. ;)

Joj sto ja volim curetinu.
A ovde je nema da se kupi u radnji,
a ne znam ni da neko drzi za prodaju.
Moram pogledati u ns, bar za medu malo da uzmem
da promenimo.

Nisam pravila krutone nikad,
ali vrlo cesto prepecem hleb u tosteru
pa ga iskomdam i ubacim u corbu npr.
Ili mazem nesto na njega
ili najcesce jedem samog

ja u stvari bas volim da jedem :rumenko:
Ево ти произвођач нпр:
http://www.vojvodinareklam.rs/
А можеш и да узмеш ћуриће(једнодневне, или тронедељне) и пустиш их у двориште да бобају шта стигну + једном дневно добију неко зрневље, меће и тарупирану детелину, тако бар знаш да нису пуни адитива и остале хемије..
Ћуркови буду до 25 кила, ћурке до 15 кила, белина/батаци се могу сушити као и шунка, или пршута и буду прва лига.

Ево ти произвођач нпр:
А можеш и да узмеш ћуриће(једнодневне, или тронедељне) и пустиш их у двориште да бобају шта стигну + једном дневно добију неко зрневље, меће и тарупирану детелину, тако бар знаш да нису пуни адитива и остале хемије..
Ћуркови буду до 25 кила, ћурке до 15 кила, белина/батаци се могу сушити као и шунка, или пршута и буду прва лига.
pa posle treba da kolje ljubimce sto su trcali po dvoristu:sad2:
ja bre ne mogu da otkinem list od bosiljka :(

pa posle treba da kolje ljubimce sto su trcali po dvoristu:sad2:
ja bre ne mogu da otkinem list od bosiljka :(
Не могу ни ја.
Живину коље једна жена коју платимо(добро моја жена јој помогне кад их чисте), а свиње, овце и козе су на салашу код маторог и то он регулише.

ja sam zbog toga pocela duple kese na sve...pa neces ga majci to da mi radis
jednom sam tako izgubila 2kg ribe zbog pokidane kese :dash:
sad me kasirke gledaju ko da sam im ubila nekoga sto uzimam mnogo kesa, mislim se oces ti da mi das ponovo ako mi zavrsi na ulici sve, neces, onda cuti i trepci

ljubimce? imas ljubimce? nisam znala :D sta imas?

imam ale
dve macke i dva psa
i cerku i sestrica i njihovo drustvo
to treba nahraniti, a pre toga nabaviti i dovuci

ma ove nove biorazgradive, raspadaju se kad ih samo dodirnes
a usudis li se da unutra stavis neki paketic sa ostrim ivicama, ode sve u khm..

imam ale
dve macke i dva psa
i cerku i sestrica i njihovo drustvo
to treba nahraniti, a pre toga nabaviti i dovuci

ma ove nove biorazgradive, raspadaju se kad ih samo dodirnes
a usudis li se da unutra stavis neki paketic sa ostrim ivicama, ode sve u khm..
:zurka: jaooo :heart:

a ja provalih veci mi problem naprave kesice majoneza, kecapa virslli i sl, nego recimo tetrapak od kilo :dash:
ta kesica tako, ko skalpom, onom ivicom rasece po celoj duzini kesu :dash:

ceger resava problem, ja kupila kravlji dezen, vec sam se hvalila :lol:, ali mi zao da ga sad drndam...ebes me blesavu :lol:
mislim da cu morati da uzmem neki obican :lol:

al recimo za te velike kupovine ne moze jedan, treba vise, i to sve komplikuje :roll:

Ево ти произвођач нпр:
Jao sto volim te dimljene batake... mmmm...
To nekad davno tata donosio iz madjarske...

Hvala na kontaktu. ;)

:zurka: jaooo :heart:

a ja provalih veci mi problem naprave kesice majoneza, kecapa virslli i sl, nego recimo tetrapak od kilo :dash:
ta kesica tako, ko skalpom, onom ivicom rasece po celoj duzini kesu :dash:

ceger resava problem, ja kupila kravlji dezen, vec sam se hvalila :lol:, ali mi zao da ga sad drndam...ebes me blesavu :lol:
mislim da cu morati da uzmem neki obican :lol:

al recimo za te velike kupovine ne moze jedan, treba vise, i to sve komplikuje :roll:
Цегер је нефлексибилан, узмеш зембиљ он се обликом прилагођава роби, а и дршке су му подужно с телом па је лакши за ношење.
Наравно узмеш онај највећи..

Цегер је нефлексибилан, узмеш зембиљ он се обликом прилагођава роби, а и дршке су му подужно с телом па је лакши за ношење.
Наравно узмеш онај највећи..

i padneš u nesvest od tereta-jer se obično teglinja na ruke/kola su još luksuz-sem taksija koji ti obrija i poslednju dlaku sa glave zbog cene a posle pijačnog kolapsa/

meni skoro sve rešava najveća torba-kolica..da li je penzosška-marim, ali kičma ne boli toliko

@ tema, ništa nisam kuvala imam za 10 dana klope
juče supa od šupljih kostiju junećih i barena jun sa renom..ostalo je za sutra..jer sam jela punjene paprike sa sirom
( btw od njih sam noćas povraćala, neam pojma što..ali NEMA bacanja)

za sutra mi je frka klopa za doručak...gaudu ne smem-imam kiselinu od nje a donela iz Grčke prelepu i njihov hlebić crni koji sečem bukvalno 5 mm..bemti naše pekare

Gde ste svi:?: Za niko ne kuva danas?:think:
Juče pizza bila fenomenalna, a danas se krčka pasulj sa slaninicom i rebarcima. Meni tradiionalno uz ovo najbolje ide kupus salata, tako da od priloga ima da bude to i feferone po želji:zper:
Za dezert možda opet padnu američke palačinke, ali ako budem imala živaca. Jedina dobra stvar u toj priči je stajanje pored toplog šporeta u ove hladne dane bez grejanja:tiganj:

i padneš u nesvest od tereta-jer se obično teglinja na ruke/kola su još luksuz-sem taksija koji ti obrija i poslednju dlaku sa glave zbog cene a posle pijačnog kolapsa/

meni skoro sve rešava najveća torba-kolica..da li je penzosška-marim, ali kičma ne boli toliko

@ tema, ništa nisam kuvala imam za 10 dana klope
juče supa od šupljih kostiju junećih i barena jun sa renom..ostalo je za sutra..jer sam jela punjene paprike sa sirom
( btw od njih sam noćas povraćala, neam pojma što..ali NEMA bacanja)

za sutra mi je frka klopa za doručak...gaudu ne smem-imam kiselinu od nje a donela iz Grčke prelepu i njihov hlebić crni koji sečem bukvalno 5 mm..bemti naše pekare
Одеш 2-3 пута недељно на пијацу и не теглиш Бог зна колико много, или нпр паркираш ауто у некој релативној близини пијаце.

Postoji jedna spravica koja se zove TORBA,a moze i KOTARICA.
Pa to lepo stavis u gepek i bolu te mooda za kese,nema da pucketaju.:lol:

pa nema tolike kotarice i torbe
meni je gepek pun do vrha
tad bih se tek shebala kad bi iz gepeka morala sve odjednom da iznesem..nema sanse
ajde da bacim na papir samo poslednju nabavku:
5kg piletine za dzukce
3 kg paradjaza
3kg paprike
3kg breskvica
2kg jabuka za nas
7kg jabuka za firmu
1kg luka
1kg sargarepe
1kg banana
3kg mandarina
4kg grozdja
1kg tikvica
da ne stavljam spisak iz marketa..
kako brate slatki to da odjednom iznesem..em kabasto, em moras da pazis da nesto ne zgnjecis
kako god da okrenem guza je pozadi, a kese su rulz!

za muske karbonara,za mene prvi put u zivotu,paprike punjene sirom(i slaninicom u tragovima) u rerni
nesto mi ne mirise kuca na paprike:think:
cekam da izvadim paprike pa da stavim frikomovu zamrznutu strudlu sa sumkim vocem i vanilom
bas sam vredna domacica:lol:

Одеш 2-3 пута недељно на пијацу и не теглиш Бог зна колико много, или нпр паркираш ауто у некој релативној близини пијаце.

naravski da parkira auto-ko ima

a dva tri puta nedeljom nema teorije jer radim ceo dan..znaci, samo vikend
a da ne pomenem market-nabavka..znaci 4 taksija za dva dana..mnogo je to po dzep,
ali ako ne smem vise od dve kg da nosim onda je jasno sve :( ili okilaviti i biti neposoban cele sedmice
ili plati pa seklati :(

- - - - - - - - - -

o5 necu jesti moju supicu
sa posla idem na veceru-pecurke i sta se ulovi :(

razocarana sam ukusom.mozda je do sira,ja sam uzela od 10% masnice,verovatno ovo jelo trazi neki jaci,tipa sjenicki?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back