Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Raštan sa slaninom i kobasicom uz vino, pravo crmničko.
oooo
pa odakle si bre ti kad tako lepo jedes i pijes
a to crmnicko gusto ko krv,mala casica i pod sto
Mmm... Moje (jedno od dva) omiljeno jelo je pecena i oljustena, pa tek onda punjena paprika sirom, pa pohovana.
to je bre kao operacija roznjace za mene:rumenko:

Poslednja izmena:
razocarana sam ukusom.mozda je do sira,ja sam uzela od 10% masnice,verovatno ovo jelo trazi neki jaci,tipa sjenicki?

ja pomesam onaj sa manje masnoca, sa tim jacim..i bude mnogo dobar ukus..unutra naravno ne stavljam jaja
i sutra su na redu za spremanje

Цегер је нефлексибилан, узмеш зембиљ он се обликом прилагођава роби, а и дршке су му подужно с телом па је лакши за ношење.
Наравно узмеш онај највећи..

ma mislila sam u njenom i mom slucaju, ona trpa u kola, njoj ne trebaju kolica
ja nosim par metara, i svaki dan po malo, isto mi ne trebaju u sustini
inace ko ide peske i trpa onda kolica definitivno

Danas sebi za rucak ispohovala karfiol.

Fotografija1038.jpg

Za veceru sam spremila ( opet sebi, sta cu kad muz to ne jede :D) krem od bundeve i prosa . Izrezala bundevu na kriskice. sipala dve kasike prosa, nalila vodom malo vise od polovine, poklopila i u rernu na 200 stepeni. Kad je voda skoro uvrila otklopila, prelila sa dve kasike ulja i posula sa 2 kasike zutog secera.i ostavila jos koji minut. Ne treba da bude suvo, vec na dnu 2-3 mm soka da ima. A sto je lepo mmmm....obozavam bundevu, narocito u ovoj kombinaciji

Fotografija1039.jpg

Fotografija1041.jpg

Moji kafiol jedu jedino kao čorbu, a kako sam davno pohovala pa im se nije svidelo, mogla bih ponovo da pokušam. Da li ideš varijantu bašno, jaja, prezla ili napraviš poh od brašna i jaja pa umačeš? Ja ga najpre malo izblanširam, pa onda pohujem. Inače moja svekrva pravi divnu salatu od karfiola: malo se obari, ali da ostane čitav i hrskav a ne gnjcav, pa se prelije dresingom od ulja, sirćeta i soli i na kraju se doda sitno seckani beli luk. Kad sada razmislim isto kao i salata od pečenih paprika:lol:
Kod nas na pijaci je 200 din/kg sa sve pola kg lišća:roll:

Sve pohvale za bundevu...već sam zapisala, pa ću da pravim sebi, jer kod mene niko ne jede ništa sem pite i čorbe od bundeve. Ustvari, mnogo su razmaženi:think:
Nego, gde kupuješ taj proso? Mene to nešto podseća na mog papagaja iz detinjstva i mamu koja ludi od tih ljuspica po kući:zcepanje:

Moji kafiol jedu jedino kao čorbu, a kako sam davno pohovala pa im se nije svidelo, mogla bih ponovo da pokušam. Da li ideš varijantu bašno, jaja, prezla ili napraviš poh od brašna i jaja pa umačeš? Ja ga najpre malo izblanširam, pa onda pohujem. Inače moja svekrva pravi divnu salatu od karfiola: malo se obari, ali da ostane čitav i hrskav a ne gnjcav, pa se prelije dresingom od ulja, sirćeta i soli i na kraju se doda sitno seckani beli luk. Kad sada razmislim isto kao i salata od pečenih paprika:lol:
Kod nas na pijaci je 200 din/kg sa sve pola kg lišća:roll:

Sve pohvale za bundevu...već sam zapisala, pa ću da pravim sebi, jer kod mene niko ne jede ništa sem pite i čorbe od bundeve. Ustvari, mnogo su razmaženi:think:
Nego, gde kupuješ taj proso? Mene to nešto podseća na mog papagaja iz detinjstva i mamu koja ludi od tih ljuspica po kući:zcepanje:

Proso kupujem u prodavnici zdrave hrane, na merenje, skoro je dzabe :D. Oljusten je, tako da nece biti ljuspica :)

Karfiol obarim, u slanoj vodi, al da da bude malo cvrsci, uvaljam u brasno pa u jaja i pecem. Kod mene je 70 din/kg i svaki cas ga kupim, volim, ali muz i sin ni da pogledaju. Cerka obozava pa kad dodje za vikend obavezno ga barim ona voli samo takav. Pravim sebi i corbicu u koju obavezno dodam proso, pa ne treba brasno, bude gusce i cesto dodam i leblebije ali prvo njih stavim u corbu pa kad su kuvane dodam karfiol da se ne prekuva jer mi onda gorci.

Za salatu dobra ideja, obavezno cu praviti, inace beli luk obozavam i sve sto se pravi sa njim

A sto se tice bundeve moji je ne jedu ni u kojoj varijanti, ja bih mogla svaki dan .Mada kad razmislim malo :think: mislim da ne postoji nista sto ja ne obozavam iz oblasti hrane :zcepanje:

dodam i leblebije ali prvo njih stavim u corbu

duuso, jel prethodno (veče) potapaš leblebije ?

ja sinoc pravila tiramisu jer je mm-u danas rodjendan. on pravio rucak- pileca krilca u sosu od povrca I pire krompir
Srećan mu rodjendan!!

Ja sam juče pravila rižoto s gamborima i povrćem i evo pootimasmo se ko će ostatak da pojede za doručak.
Danas za ručak boranija, ali ne znam još u kom obliku i sa kakvim mesom.

duuso, jel prethodno (veče) potapaš leblebije ?

.

Kad pravim humus potopim sirove leblebije bar celu noc, a nekad zaboravim pa ostanu i po 30 sati ( u frizideru)

Za corbu koristim pecene leblebije koje ne potapam, samo treba im oko 15-20 minuta da se skuvaju i bas lepo nabubre, budu velike okruglice. A ukus im je kad se skuvaju totalno drugaciji nego sirovim leblebijama

Rucak mi jos pre sat vremena gotov . Zuti pasulj sa paradajzom :D

opet sam vukljala, prvo pijaca onda tempo, sve mi poiskakali zuljevi :roll: sto me nervira kad mi se tako neki mesec nakupi sve odjednom da fali :roll:

danas krmenadle sa nekim povrcem videcu sta kropir, sargarepa, grasak, paprike, pecurke...svasta sam dovukla...nesto cu da smandrljam...jede mi se peceno sve to zajedno, al dete mi se buni na peceno suvo joj, jede joj se nesto socnije, ona kad bi mogla dinstala bi i drvo :roll: ja ne volim dinstano

- - - - - - - - - -

jos da se ispece

336-1.jpg

:zjede: mljac
obozavam to al mi uvek bude tesko od toga posle :dash: i onda retko pravim

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back