Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ove sedmice ne radi menza u BL univerzitetu sakatom, pa sam ja odlučila da je organizujem u svojoj kući.
Došlo mi 4ro prijatelja na ručak!

Napravih kazan čorbe sa svim i svačim - meso, krompir, gljive, mrkva, grašak, paradajz, kupus... svašta... i ljuti začini... onako gusto.
Salata od mladog kupusa...I SLADOLED na kraju. Mmmmmmm :D
Svi su dosipali po 3x :DDD

Ove sedmice ne radi menza u BL univerzitetu sakatom, pa sam ja odlučila da je organizujem u svojoj kući.
Došlo mi 4ro prijatelja na ručak!

Napravih kazan čorbe sa svim i svačim - meso, krompir, gljive, mrkva, grašak, paradajz, kupus... svašta... i ljuti začini... onako gusto.
Salata od mladog kupusa...I SLADOLED na kraju. Mmmmmmm :D
Svi su dosipali po 3x :DDD

to je prava prijateljica! <3

izvukla neko meso, stavila da se peče, umešao muž prste i..
ispalo je nikad bolje uz pomfrit, jami!
mislim da će češće da sprema jer smo jeli kao ludi :D

- - - - - - - - - -

mislim da ću da odem po još pomfrita :sad2:
toliko o mojoj liniji

tvoja linija je muzev problem ;)
ne mozes ti toliko da pojedes koliko bi on mogao da ti potrosi ;)

:D aaaa ... odlicna ideja , to treba izvesti na nekoj ukrasnoj krpi kao ono tipa ''Domacice manje zbori , da ti rucak ne zagori ''
i okaciti iznad sporeta ili iznad mesta gde muzevi cesce dolaze da bi primetili ( mozda preko TVa :think:)

Svasta ovaj prokica zna ;)

@
corba od tikvica
dinstana piletina i mladi krompirici
sveza salata od kupusa

kolaci -- njente :( ... a tako mi se jede nesto slatkooooo :rida:

Ja sam konačno sredila slike mog rolata od mlevenog mesa s kuvanim jajima. Tipično postuskršnje jelo da se potroše kuvana jaja, mada ih ja nisam ni imala previše, a volimo ih, pa nam ne bi bio problem ni da ih pojedemo tako. I moram da se pohvalim, ove godine mi ni jedno jedino nije puklo. Ofarbala sam 25. Ranije mi jedna trećina popuca. Da li sama jaja bolja ili je razlog to što sam ih držala satima van frižidera pre kuvanja i stavljala u potpuno hladnu vodu ili prosto sudbina.

Evo rolata, sa prilogom od krompira, šargarepe, malo luka i 4-5 šampinjona neupotrebljenih za picu.
rolat1.jpg
rolat2.jpg
rolat3.jpg

ah.. nemam puno izbora
mislim da ću pojesti bebino povrće od juče
a za ručak meso, šta drugo
mislim da ima još krastavca, za moju dušu
a danas bih mogla da kupim neko povrće, vidim tikvice pominjete, njam :)
neee
šampinjoni im stižu danas, može to :)

Pitanje za sve:

Sta predlazete za veceru za dete od godinu dana?
Sta ste davali?

Sada sam se bas zamislila. Potpuno sam zaboravila sta se u tom periodu jede, koliko imaju zubica,... Znam samo da sam sa uvodjenjem svega kretala ranije od predlozenog (kasice, sveze voce,...). Zar u tom periodu ne jedu vec sve?:think:
Domaca pasteta ti je uvek (i za nas) odlicno resenje. Pogotovo ako je od rucka ostalo kuvanog mesa/ribe, pa u kombinaciji sa povrcem. (Mesala sam u blenderu sa svezim ili kuvanim povrcem)
Proja sa sirom (ako je suvlja, udrobljena u jogurt).
Sutlijas.
Rendane jabuke i mlevena Plazma (ili ovsene pahuljice).
Onao cega se secam jeste da je blender zakon:)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back