Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mardž, jesam sa sela, ali u mom selu nema nikakva pijaca, a u susedna dva nema putera. Mada, moram da priznam da ja ne volim puter. Ni dugotrajno mleko. Ni slatku pavlaku. Eventualno mogu biljnu, ali ipak najviše volim šlag u prahu. Meni to sve ima neki specifičan miris, koji mi ne prija, ni malo. :(

Ja mislim da OVO ne može biti loše, moe samo dijetalno?
959518c3820c6020454270922055bb80_header.jpg

http://www.coolinarika.com/recept/kiflice-od-kora-za-pitu/

...od viska slobodnog vremena se namerila da isprobam nesto novih jela za dragog gosta sutra. Isprzicu kobasicu koju cu potom raseci na pola i izvuci unutrasnjost. U kiflu cu naredjati mocarelu, komadice te kobasice, luk, papricicu i nesto putera, cisto da se premaze kifla, pa sve u toster da se stopi i zagreje. Za dezert bih pokusala da napravim kapkejk, nasla neki klasican recept sa vanilom a kontam da u glazuru mogu da stavim mrvu soka iz slatka od sumskih jagoda kako bih obojila fil prirodno. Probala i odusevila se ukusom nekog francuskom pohovanog hleba, nemam recept ali na osnovu ukusa mislim da ide neka slatkasta kifla koja se uvalja u jaje sa cimetom i nesto secera i pohuje na uobicajan nacin...isprobacu pa ako ne napravim rusvaj stavljam fotke sutra...

...od viska slobodnog vremena se namerila da isprobam nesto novih jela za dragog gosta sutra. Isprzicu kobasicu koju cu potom raseci na pola i izvuci unutrasnjost. U kiflu cu naredjati mocarelu, komadice te kobasice, luk, papricicu i nesto putera, cisto da se premaze kifla, pa sve u toster da se stopi i zagreje. Za dezert bih pokusala da napravim kapkejk, nasla neki klasican recept sa vanilom a kontam da u glazuru mogu da stavim mrvu soka iz slatka od sumskih jagoda kako bih obojila fil prirodno. Probala i odusevila se ukusom nekog francuskom pohovanog hleba, nemam recept ali na osnovu ukusa mislim da ide neka slatkasta kifla koja se uvalja u jaje sa cimetom i nesto secera i pohuje na uobicajan nacin...isprobacu pa ako ne napravim rusvaj stavljam fotke sutra...

sve da dokumentuješ :) a za kapkejk i detaljan recepat :)

118k87d.jpg

Gotovi. Kao što sam i očekivala, nisu naišli na oduševljenje. Ali kada sam malo bolje razmislila, ja mesim testa na xy načina, i bilo koje da premažem tom mešavinom začina, bilo bi garlic, samo ne bi bili čvorovi, nego kifle, ili pogačice... Kao što je Bi i rekla "malo atraktivnije oblikovano testo". Kada sam se udubila, shvatila sam da po istom recetu pravim testo za picu.

118k87d.jpg

Gotovi. Kao što sam i očekivala, nisu naišli na oduševljenje. Ali kada sam malo bolje razmislila, ja mesim testa na xy načina, i bilo koje da premažem tom mešavinom začina, bilo bi garlic, samo ne bi bili čvorovi, nego kifle, ili pogačice... Kao što je Bi i rekla "malo atraktivnije oblikovano testo". Kada sam se udubila, shvatila sam da po istom recetu pravim testo za picu.

..e, sto se tog garlika tice, ja sam jela takve stvari ali je u samoj sredini testa bilo tog zacina, a ponegde i vrlo malo nekog tvrdog slanog sira, pa oblikovano kao manje veknice,
koje se pre pecenja zaseku, da se kriske odvajaju pri pecenju...veoma je ukusno i moze se jesti uz svasta, a i samo je sasvim ok, nije suvo.....dobro je uz neke kisele sosove...

118k87d.jpg

pa oni se i prave od testa za picu, sluze se u picerijama, kao neka vrsta apetizera dok cekate na picu i prave ga od istog testa... meni se svidja jer je testo lepo a volim i beli luk...

pofezne se pominju u filmu Ubistvo s predumišljajem. Kad ih Bogdan napravi, a Jelena (Branka Katić) pita šta je to. On kaže - pofezne. A ona onako pipne prstom, pa kaže: To su prženice i to masne.
Moja baka je to zvala pohovani lebac.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back