Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa oni se i prave od testa za picu, sluze se u picerijama, kao neka vrsta apetizera dok cekate na picu i prave ga od istog testa... meni se svidja jer je testo lepo a volim i beli luk...

Pa što ne reče ranije? :( Ovako ja mislila to je bog zna šta, kad ono, međutim... S obzirom kakvi su ovde bili komentari, i sama sam se razočarala, zato što to već umem da napravim...:( A jaka mudrost iseckati beli luk...

Pa što ne reče ranije? :( Ovako ja mislila to je bog zna šta, kad ono, međutim... S obzirom kakvi su ovde bili komentari, i sama sam se razočarala, zato što to već umem da napravim...:( A jaka mudrost iseckati beli luk...

pa ne znam kakvo si osmo cudo ocekivala :) meni su sva testa ista msm razlikuju se tu i tamo u nekim sitnicama ali sve je to jako slicno. razlika je samo u nadevima, premazima... ovo vam je samo bila ideja za nov ukus s lukom ako niste probali do sada i to je to... i nije mudrost iseckati beli luk nego se setiti tako nekih jednostavnih kombinacija... nemamo ni svi isto nepce za neke ukuse to je tacno, a ja sam pre nego sto sam ih napravila googlala o njima pa sam procitala i istorijat jer mene to interesuje... pa otuda i znam neke stvari, a bas ta jednostavnost spremanja i divna aroma samo su me naterali da ih jos cesce spremam :)

Ma ok je. I ja sam skontala da je sve to princip isti, sve su ostalo nijanse...:D
Eh, te nijanse su zakon. Tako moja mama sprema projice, predivne, i kaže mi tačno koliko čega stavi, ja spremim a one ni blizu. Ona živi u Kruševcu, ja odatle donesem i brašno...Sve dok jednog dana nisam sedela kod nje u kuhinji dok ih je pravila. Recept stvarno taj, ali ona modle premaže sa mašću pa to potpuno promeni ukus (na bolje, naravno), a ja sve nešto mažem margarinom, ili uljem pa pospem brašnom, ili stavljam u papirne korpice...

:super:

Današnji ručak - Mlinci

Eto, to je sve.Izvin'te što sam ovako naredjala slike,ali početničko oduševljenje...razumećete.. :)
Sjajno... a mene zanima, šta su mlinci?:think:
Vidim da Kerefeka ne guli sampinjone, ja svaki put skinem taj spoljni sloj jer kazu da pecurke ne treba prati izgube ukus i miris!?

Da li ih vi gulite / perete ili spremate neociscene?
Operem ih... smorim se od pranja...:lol:
Juce pekla kiflice sa sirom

67l3q9-1.jpg

danas opet garlic knots :rumenka: kako to mirise,kako to ima dobar ukus.... :zjede:
1zd0vnt-1.jpg

90ud8x-1.jpg
:super::super::super:
Danasnji, khm-rucak... :lol:
Tijesto kao za picu, jako tanko, unutra sir i vrganji, bosiljak, origano...neka brinska kvazi-pica...i spremljena za 20 min., u foliju i furaj vani ...
E, svecano se tim oprastam od tijesta, neko vrijeme...sto znaci da i ovu temu treba da zaobilazim.
Kod mene ili zaredam sa kiflicama, picom, pitom i sl., ili nikako...e, doslo vrijeme za nikako, no to je vec za drugu temu...:mrgreen:
mmmmmmmmmmmmmm...:ok:
Stavila sam prebranac da se kuva! Žene sa čim vi njega pravite? Meni je on dovoljan sam, a ovi moji stalno pitaju za još i neko meso. A meni nikakvo ne ide.

I umesila sam garlic knots :)
meni pasulj nije pasulj bez mesa... a može: šunka, kobasica, debreciner ili slanina.
garlic knots: pola sam premazivala pre pečenja, pola ispečeno. Meni se više svidja premazano posle, jer je intenzivniji miris, a moja probirljiva ćerka je sve to skidala.
Otkad ja nisam spremala testo tog tipa: pogačice, kiflice, čvorići... i opet neću, mada mi je super. U stvari, baš zato!!

:ok::super:
118k87d-1.jpg
Gotovi. Kao što sam i očekivala, nisu naišli na oduševljenje. Ali kada sam malo bolje razmislila, ja mesim testa na xy načina, i bilo koje da premažem tom mešavinom začina, bilo bi garlic, samo ne bi bili čvorovi, nego kifle, ili pogačice... Kao što je Bi i rekla "malo atraktivnije oblikovano testo". Kada sam se udubila, shvatila sam da po istom recetu pravim testo za picu.
:super:

Žene, rasturate svaka čast....:ok::super:

Juče sam pravila paradajz čorbu sa povrćem i jajima, ispekla piletinu na malo maslinovog ulja i uz to napravila gorgonzola sos... nemam slika jer smo se oduševili i ponjopali sve odmah... od sad ima da češće koristim gorgonzolu... jela sam milion puta taj sos po restoranima, ali sad sam prvi put pravila sama i sjajno je... ;)

Danas skuvala domaću juhu... sa domaćim testom... ispekla dve ogromne krmenadle... i uz njih napravila sos od paradajza sa slaninicom... opet nema slika jer je sos bio fantazija, sve smo smazali...:lol:

Ta peciva su uvek na istu foru,razlicite nijanse,ili su sa kvascem onda su hlebasta,ili sa pzp i sodom malo tvrdja ili sa margarinom,mascu,pavlakom itd onda su prhka,i onda nadevi i razne varijante.
Meni svako pecivo ima svoju draz,i retko koje mi se ne svidi,u stvari sad bas razmisljam dal postoji neko pecivo koje ja ne volim:D

Nista nisam za veceru spremila,napravicu sendvice i to je to:)

Danas - divan dan!
Na domacem maslinovom ulju (mirise tri ulice dalje) isprzila tri cesnja belog luka. Odmah dodala 200 gr racica (celih, sa ljusturom iz Maxija), kratko proprzila, sipala tri kasike gusto kuvanog paradajza, kasicicu vegete, casu sarodnea i posle 6-7 minuta krupno iseckanu vezu persuna. U to dodati kuvane spagete i dobro promesati, ostatak sardonea popijen! :super:
Ima li sta lepse od ovoga :hvala:

Danas - divan dan!
Na domacem maslinovom ulju (mirise tri ulice dalje) isprzila tri cesnja belog luka. Odmah dodala 200 gr racica (celih, sa ljusturom iz Maxija), kratko proprzila, sipala tri kasike gusto kuvanog paradajza, kasicicu vegete, casu sarodnea i posle 6-7 minuta krupno iseckanu vezu persuna. U to dodati kuvane spagete i dobro promesati, ostatak sardonea popijen! :super:
Ima li sta lepse od ovoga :hvala:

nema i meni je zamirisalo:aha:

Mda, moče su u Vojvodini, barem u mojoj Vojvodini.
I bundaškinjer :lol:

Prvi put sam čula da su to prženice kad sam upoznala bivšeg momka, iako je i on odavde kraj u kome je odrastao vrvi od doseljenih južnjaka (Vranje, Pirot, Niš) i on je naučio da su to prženice.
A meni i mojoj porodici i svim ostalim ljudima koje sam upoznala do njega su prženice uvek bile onako reš prepečena parčad hleba koje jedeš uglavnom kad imaš problema sa stomakom. Recimo tost il' tako nekako da nazovem.

Pile pečeno sa krompirom , ali sam u kesu ubacila i nešto pirinča što je ostalo od jučerašnjeg ajmokca. Pored toga se peče gibanica sa sirom koju ćemo poneti , jer opet danas idemo u Morahalom na kupanje, a posle toga ogladnimo i redovno nas zadesi gužva na granici pa oćemo dumremo od gladi.

nama u banatu su przenice ono hleb shto se samo preprzi na ringli, suv onako kao tost
a te przenice shto kazete su kvashenice:mrgreen:
msm ukvasi se hleb u jaja i mleko i onda se pohuje:D

sad bi moja drugarica sa zlatibora rekla ebala vas marija terezija i AU:azdaja:

:lol:

Kod mene u Banatu se kaže ili pofezne ili pohovan hleb, čak i "hleb u jaja" ( tako smo mi to zvali kao deca)...
Za mene su prženice ono što se suvo peče na plotni ili u tosteru.

A u vezi sa Marijom Terezijom... :) moram da priznam da nam je ostalo puno dobrog od te Austrougarske...

Poslednja izmena:
Mda, moče su u Vojvodini, barem u mojoj Vojvodini.
I bundaškinjer :lol:

Prvi put sam čula da su to prženice kad sam upoznala bivšeg momka, iako je i on odavde kraj u kome je odrastao vrvi od doseljenih južnjaka (Vranje, Pirot, Niš) i on je naučio da su to prženice.
A meni i mojoj porodici i svim ostalim ljudima koje sam upoznala do njega su prženice uvek bile onako reš prepečena parčad hleba koje jedeš uglavnom kad imaš problema sa stomakom. Recimo tost il' tako nekako da nazovem.

potpisujem ovo
i mi natopljeni hleb u jajima i mleku zivemo moce a przenice su hleb pecen na plotni kao tost i uglavnom ga jedemo kad imamo stomacne tegobe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back