šta kada ti dete od šest godina dođe i kaže: naučio sam da se ljubim?

Ја не видим разлог за било какво згражавање. Деца ЈЕСУ сексуална бића, ма колико ми затварали очи пред тим. Проблем је у нашим главама (одраслих) зато што је сексуалност у нашим главама још увек нешто ''прљаво'', ''недостојно чедне дечије душе''...

Nemoj tako. Nije istina. Generalno su ljudi otišli mnogo dalje od prirode u svim mogućim sferama. Preterali su u svakom smislu pa i u ovom

Ја не видим разлог за било какво згражавање. Деца ЈЕСУ сексуална бића, ма колико ми затварали очи пред тим. Проблем је у нашим главама (одраслих) зато што је сексуалност у нашим главама још увек нешто ''прљаво'', ''недостојно чедне дечије душе''...
pa ja opet moram da se ponavljam, ako neko ne vidi razloge za zgrazavanje, OK, meni eksplicitne scene servirane deci jesu za zgrazavanje, ali nisu deca kriva za to, krivi su oni koji ih takvim scenama izlazu, bez ikakve kontrole, svrhe i smisla.
i nazovite me paranoicnom, ali za mene nije ni ispravno ni dobro to sto se dete od 4-5 godina ljubi s jezikom, meni se to ne dopada, to dete ce sutra misliti da je sasvim OK ako o isto radi i sa nekim cikom ili tetom u zbunju, meni se to ne svidja, ja ne zelim da se takve stvari desavaju ni mom detetu a ni tudjoj deci.
seksualnost, bar u mojoj glavi, nije nikako nesto prljavo, niti je u glavi moje dece to "prljavo", ali mislim da neke granice moraju da postoje, da se gledaju filmovi primereni uzrastu, da se rade stvari primerene uzrastu, a ne da sve ide stihijski i spontano, valjda se zato bavimo "vaspitanjem" dece, valjda smo zato mi, roditelji, tu, kao i vaspitaci, ne znam, mozda i gresim, ali to je moj stav.

Nemoj tako. Nije istina. Generalno su ljudi otišli mnogo dalje od prirode u svim mogućim sferama. Preterali su u svakom smislu pa i u ovom

Не разумем шта желиш да кажеш.

Ако мислиш на свеприсутну комерцијализацију секса - ту се слажем.
Али не мислим да то има неке значајније везе са дечијом сексуалношћу и буђењем радозналости за супротни пол, рађање и све што га прати.

nazovite me paranoicnom, ali za mene nije ni ispravno ni dobro to sto se dete od 4-5 godina ljubi s jezikom, meni se to ne dopada, to dete ce sutra misliti da je sasvim OK ako o isto radi i sa nekim cikom ili tetom u zbunju, meni se to ne svidja, ja ne zelim da se takve stvari desavaju ni mom detetu a ni tudjoj deci.

А да се игра својом пишом?;)

zasto mi forum guta postove? :(
a to igranje pisom spada u neku normalnu razvojnu fazu, ne? :)
a razmena telesnih sokova sa drugom decom hmmmmm ne znam, mozda i jeste normalno, meni nije.

ja dok nisam videla ovu temu nisam ni znala da nekoj deci uopste takve ideje padaju na pamet, niti sam uopste razmisljala o takvim stvarima, nikad nisam ni videla niti cula takve gluposti.
i to me je nateralo da se zamislim u kakvoj sredini nam deca rastu, sa kim se druze, kakvi su nam vaspitaci, kakvi su ti drugi roditelji... otisla sam u preveliku sirinu, mnogo dalje od jednog decijeg poljupca koji se mozda nikad vise nece ni ponoviti.

Poslednja izmena:
za mene to uopste nije lose, jer sam i ja u tim godinama imala momka i nje mi niko nista branio. da ja sada, dvadeset godina kasnije, plasim sina da ne bi istrazivao svoje telo i reakcije necu - za mene je to stvarno danas odlika serijatskog drustva i to me brine sa te strane, drustvene. tamo je tako nesto sramota, nenormalno i bolesno pa treba da se potisne i sakrije da ne pukne bruka - jer sta drugo lose moze da se desi? i ja sam otisla daleko, ali to je drugi antipod situacije koji vi mozda manje vidite jer u drustvu nema te vrste pritisaka.
inace, ljubila sam se sa komsijom i pipkala ga kad sam bila mala :mrgreen:
ali nisam znala da je bilo dece koja to nisu radila dok nisam procitala temu :)

pa ja opet moram da se ponavljam, ako neko ne vidi razloge za zgrazavanje, OK, meni eksplicitne scene servirane deci jesu za zgrazavanje, ali nisu deca kriva za to, krivi su oni koji ih takvim scenama izlazu, bez ikakve kontrole, svrhe i smisla.
i nazovite me paranoicnom, ali za mene nije ni ispravno ni dobro to sto se dete od 4-5 godina ljubi s jezikom, meni se to ne dopada, to dete ce sutra misliti da je sasvim OK ako o isto radi i sa nekim cikom ili tetom u zbunju, meni se to ne svidja, ja ne zelim da se takve stvari desavaju ni mom detetu a ni tudjoj deci.
seksualnost, bar u mojoj glavi, nije nikako nesto prljavo, niti je u glavi moje dece to "prljavo", ali mislim da neke granice moraju da postoje, da se gledaju filmovi primereni uzrastu, da se rade stvari primerene uzrastu, a ne da sve ide stihijski i spontano, valjda se zato bavimo "vaspitanjem" dece, valjda smo zato mi, roditelji, tu, kao i vaspitaci, ne znam, mozda i gresim, ali to je moj stav.

e vidis zbog toga savetuju da deca odmah treba da se uce ispravnim nazivima polnih organa, da se uce da je njihova seksualnost ok (i oni se pipkaju-i sebe i druge hteli roditelji to da prihvate ili ne) kad je i kako ok ispoljavati a kad ne i onda ono jako bitno da niko sa njima ne sme da radi sta hoce.

postojala je meni prvobitno sokantna inicijativa da decu- cak i jako malu, treba informisati o sex.zlostavljanju da bi znala da to nije uredu, da bi umela da ga prepoznaju i da se na neki nacin odbrane i ako nista drugo prijave... e sad kada se sa decom normalno prica o sexualnosti, razlici medju polovima, ne dize se panika kad se kao jako mala na javnim mestima neprikladno pipkaju, kada su o tome informisana onoliko koliko zele i na primeren nacin (kao i o svemu drugome sto ih zanima) i ovaj deo informisanosti o strasnim stvarima od kojih nam je svima zlo, dodje verovatno normalno...

hellen je u pravu, u glavama odraslih, roditelja sex je jos uvek prljava rabota i decja seksualnost je bas potiskivana, i svesno i nesvesno od strane roditelja...

Мени се чини да смо ми, који имамо мушку децу, малчице опуштенији... можда..:roll:

Ево шта је отац једне девојчице урадио у оваквој ситуацији...

Васпитачица је објашњавала како су то само деца и како се они заправо играју, не знају шта раде итд..
А он њој каже: ''Госпођо, како би вама било да вас мало притиснем сада уза зид.. ништа вам нећу.. само ћемо мало да се играмо...''

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

hahahahahahhahaah ovo je super :)

a je l moze neka sredina?
ja ne bih napravila skandal da mi dete to prizna,ali mi nije normalno da neko mom detetu uvaljuje jezik (bljak) ne mislim da na taj nacin zelim da negiram njenu sexualnost,videla sam da ume da se dodiruje nekad i nisam reagovala sem kad je to bilo pred drugim ljudima (s naznakom da se takve stvari ne rade pred drugima,a ne da se ne rade uopste).priznala je sad neki dan tati da su se u vrticima golicali po medjunozjima.prvo sto mi je palo na pamet je gde je bila vaspitacica :roll: kako im uvek takve stvari promaknu.uglavnom rekli smo joj da znamo mi da se oni golicaju tamo ali da to bas nije pristojno i da ne sme niko da je dira tu(imam drugaricu sexualno zlostvaljanu u hraniteljskoj porodici od njene 9. god dosta mi je pricala o tome kako ona stiti svoju decu)
i skroz razumem youbetterstop i majcheki,ne vidim da su rekle nesto preterano konzervativno.jednostavno te stvari deca ne treba da rade,ako probaju ok normalno je,necu da je napadam,skroz razumem i tu radoznalost ali podrsku nece dobiti kao ni pohvalu sto se tako lepo inicirala.

ne znam hani ja jos nisam roditelj... valjda je i prirodno da se roditelji plase i odmah pomisljaju na najgore aspekte price o seksualnosti i deci... ja samo mislim da treba naglasiti da zbog crnih razmisljanja ne treba negirati normalna istrazivanja kod dece. a i ona prica o karijesu- da se zbog toga ne ljubi- nadam se da je sala, ali takodje verujem da takvim i slicnim malim lazima pribegava dosta roditelja jer je to najlakse...

mislim da je dobro da o tome pricamo otvoreno, a svako ce naravno prosuditi sta je za nega zlatna sredina i najbolje za njegovo dete. super je sto vam se cerka poverava, kada su tako mali vazno je da im roditelji budu izvor informacija i da i ono sto saznaju od drugara imaju potrebu da podele sa mamom i tatom i dobiju ispravnu informaciju, a ne zamumuljenu i zamazanu istinu-laz.

mislim da je dobro da o tome pricamo otvoreno, a svako ce naravno prosuditi sta je za nega zlatna sredina i najbolje za njegovo dete. super je sto vam se cerka poverava, kada su tako mali vazno je da im roditelji budu izvor informacija i da i ono sto saznaju od drugara imaju potrebu da podele sa mamom i tatom i dobiju ispravnu informaciju, a ne zamumuljenu i zamazanu istinu-laz.

i onda dodje kuci i dobije ovakvu informaciju

ne znam hani ja jos nisam roditelj... valjda je i prirodno da se roditelji plase i odmah pomisljaju na najgore aspekte price o seksualnosti i deci... ja samo mislim da treba naglasiti da zbog crnih razmisljanja ne treba negirati normalna istrazivanja kod dece. a i ona prica o karijesu- da se zbog toga ne ljubi- nadam se da je sala, ali takodje verujem da takvim i slicnim malim lazima pribegava dosta roditelja jer je to najlakse...

ili ce shvatiti da nesto u toj prici ne stima i uzdrzati se od buducih povjeravanja kad sazna
koja joj je glupost recena
ili moze razviti averziju prema ljubljenju sto nije nimalo naivno u razvoju

vidi napisala majcheki,ne mogu da prihvatim becky :lol:

Bio jednom jedan dečko... I ja sam se baš onako... pristojno zaljubilaaaaa i rekao taj dečko meni - ja tebe ne mogu da zovem MAJA, maja na ruskom znači MOJA a po svemu sudeći ti to nikada nećeš biti. Ja ću tebe da zovem majčeki.... I majčeki, majčeki, majčeki... I titralo mi to majčeki na forumu pred očima i asociralo me na njega jako.

jao ne lazem je,ne smem,iako bi mi to bilo lakse
kad me pitala gde izlaze bebe (sa 4-5 god) i ja rekla na piku ona se valjala od smeha,kao ala lupas:lol:
trudim se da kazem sve-prilagodjeno njenim godinama i kad trazi odgovor

jao mene fata panika od takvih situacija..moja cerka od 4 god za sad ne pokazuje nikakvu zanitzelju vezanu za sex il nesto slicno..cesto se desi da se na tv-u prikaze neke scena takvog tipa,medjutim ona to iskulira,pogleda i kaze: E mama,ovo nije kanal za decu. :) Mozda tripujem al kao da sve razume..Dosla je jedan dan iz skolice i rekla:"Mama,moj drug mi je rekao da oce da me poljubi a ja sam ga tresnula i posle sam otisla u cosak" :)

jer znas onaj film svarceneger u vrticu- klinja dize ruku i kaze decaci imaju penis, devojcice vaginu:lol: kazu da treba deci reci prava imena za polne organe...
jao meni vagina ruzan izraz:confused: nekako vagina mi je velika :lol:
a pika je mala:rotf:
a laura kaze videla zizi(to je na fr kao pisa,a pika je zezet) i ja kazem pa kakav je taj zizi a ona uzme kaziprst i spusti ga na ddole i kaze ne znam ovako mu nesto visi":super::rotf::rotf::rotf:

najbolje da ne znaju da to postoji
da misle da decu donose rode
ili da se od poljupca zatrudni
vi, koji se zgrazavate, gledate stvari kroz prizmu sopstvene seksualnosti...deca to jednostavno drugacije dozivljavaju i to i drugacije izgleda od onoga u vasim glavama...to prosto nije sexualnost kakvom je mi dozivljavamo!
i to imitiranje ljubljenja ili bilo cega drugog, igranje svojom pisom, igra doktora, pa, zamislite, i pokazivanje svojih polnih organa, spada u normalnu, prolaznu fazu...sve je to priroda udesila sasvim normalno...i nema razloga niti argumenata da se dize frka oko toga...
meni je to jednako svakom drugom izlivu decje radoznalosti koju sam pokazivala...a jela sam sneg (ko i svi)...lizala cokoladu da mi je brat ne bi pojeo...iskopali smo rupetinu u vrtu trazeci zlato...decja radoznalost!
a znali to roditelji ili ne, ili ne znali oni ce da rade sta im je zanimljivo...ako im ne date dovoljno dobar argument koji mogu da shvate...

Poslednja izmena:
najbolje da ne znaju da to postoji
da misle da decu donose rode
ili da se od poljupca zatrudni
vi, koji se zgrazavate, gledate stvari kroz prizmu sopstvene seksualnosti...deca to jednostavno drugacije dozivljavaju i to i drugacije izgleda od onoga u vasim glavama...to prosto nije sexualnost kakvom je mi dozivljavamo!
i to imitiranje ljubljenja ili bilo cega drugog, igranje svojom pisom, igra doktora, pa, zamislite, i pokazivanje svojih polnih organa, spada u normalnu, prolaznu fazu...sve je to priroda udesila sasvim normalno...i nema razloga niti argumenata da se dize frka oko toga...
meni je to jednako svakom drugom izlivu decje radoznalosti koju sam pokazivala...a jela sam sneg (ko i svi)...lizala cokoladu da mi je brat ne bi pojeo...iskopali smo rupetinu u vrtu trazeci zlato...decja radoznalost!
a znali to roditelji ili ne, ili ne znali oni ce da rade sta im je zanimljivo...ako im ne date dovoljno dobar argument koji mogu da shvate...
ja zaista vise nemam ni snage ni volje ni zelje da objasnjavam da se ne zgrazavam nad decom, niti da dizem frku zbog dece ali nije ni bitno.
i gle, bas sam par postova iznad tebe napisala da su neke stvari sasvim normalne.
ali, neka, kada ne umete ili necete da citate, ne znam sta je posredi, neka onda bude da je sve zapravo u mojoj glavi, i da je za mene seks prljava rabota, eto. :neutral:

a decu ne donose rode vec ih nalaze u kupusu.
zatrudneti se moze i od pogleda i zato se stavlja marama na glavu kada se ljubav vodi.

:confused:

ako :lol: mama daje dobar primer :p
sex756fknu5.gif

Poslednja izmena:

Back