šta kada ti dete od šest godina dođe i kaže: naučio sam da se ljubim?

Ne znam šta da ti kažem zorana... Lepo je da se deca poveravaju roditeljima i da sa roditeljima razgovaraju... Kome će da se pohvali ili požali ako ne mami... Samo prosto... nije ok ljubiti se jezikom u tom periodu, nije ni slatko ni simpatično. Ako mu to staviš do znanja, misliš li da ti sledeći put neće reći nešto tako ozbiljno? Možda je vreme za neke ozbiljnije razgovore između vas dvoje?
Možda on i nije baš tako naivan...

Pričamo mi. I to mnogo. I ozbiljno! I iskreno, BT, nije to nimalo naivna priča... Kapira da je to nešto za šta je još mali, ali njegovoj radoznalosti nema kraja. Objasnila sam mu ja sve lepo i da je rano i zašto i bilo je tu hiljadu drugih pitanja i mojih odgovora... i još o tome pričamo... mada sada smo se ispisali iz predškolskog, upisali u školu, pa čitava ta priča polako jenjava, ne viđa se sa tom devojčicom, ali i dalje je ona njegova devojka, kako kaže!

meni ovde nista nije ni simpaticno ni smesno.
ja ne znam gde ova deca rastu, gde vide te poljupce jezikom, toga pre 30 godina, kada sam ja odrastala, nije bilo.
i nimalo mi nije zao zbog toga.
naravno, sve su to decije gluposti, ali meni je to malkice bolesno.
cuj, deca imitiraju odrasle, pa se ljube s jezikom, sutra ce doci i reci "znas, mama, ja sam gurao svoju malu pisicu bla bla bla bla, ne znam ni ja gde" ili "mama, milica mi je ljubila pisu, znas, videla je mamu i tatu kako to rade" ili "videla je na tv-u" ljak.
sladak je poljubac u obraz, slatko je drzanje za rucice, sve u svoje vreme, ovo mi nije slatko ni malo. :neutral:
i nek ispadnem sad nadzak mama, briga me.

Било је тога одувек, и биће. Само су деца различита. Увек је било деце која су се у вртићу играла ''маме и тате'' или ''доктора''...а било је и оних који до 14. нису знали да постоји и пољубац ''са језиком''...

Било је тога одувек, и биће. Само су деца различита. Увек је било деце која су се у вртићу играла ''маме и тате'' или ''доктора''...а било је и оних који до 14. нису знали да постоји и пољубац ''са језиком''...

ovo su bile moje omiljene igre:lol:
i dan danas ih rado igram:D

e i ja sam se isto ljnoobio sa jezikom.......ali ne u vrtiću nego na moru........i uopšte ne kapiram kako moj ćale nije to video jer nam je on....misim, meni i toj mojoj ljoobljenoj.....stavljao lopovske da možemo da skaćemo u vodu.....kao popnemo mu se ne rooke...pa nas on izbaci da skočimo u vodu......i da...ljoobilo smo se podvodno jezikom u pličaku....i na soovom...u bašti hotela..........i normalno.......pošto sam ja zdrav..........znao sam da o tome ne treba da se hvalim pred majkom ..i uopšte to nisam smatrao javnim događajem i stvarima za pohvalu........nego je to intima.....i mlogo je bilo lepo...........

I ja sam se ljubila sa svojim komsijom iza fotelje,ali ne sa jezikom,vec onako - naivno (usta na usta pa kao okreces glavu levo - desno) Nisam sigurna koliko sam ima godina.Moguce oko 6. Igrali smo se i cika doktora.Secam se da je imao beli untrciger i da sam mu ja davala inekcije hahahahhaa To je bilo bas bezazleno.Ali ovo sa francuskim poljubcem.Ko zna sta ce tu malu smizlu jos da nauci starija sestra. Dala bi ja toj sestri par puta kaisem po dupetu,pa da onda vidi francuski poljubac.

ja moram da pitam: da li se svi zgrozeni roditelji koji ne odobravaju ovakve "igre" i oponasanja ne ljube pred decom? i da li misle da ce deca prekinuti sa decjim eksperimentima samo zato sto im je zabranjeno i sto im se prekrivaju oci za vreme filmova-serija koje i onako nisu namenjeni deci? ili ce naucti da neke stvari treba skrivati od roditelja?

kada sam ja bila u obdanistu bilo je aktuelno "varljivo leto 68" i cuvena scena u pekari- sa sve imitiranjem iste, doduse ne secam se nikakvih ljubljenja, ali secam se da sam termin vodjenje ljubavi i verovali i ne ko su to lezbejke i objasnjenje za isti takodje dobila u obdanistu... ne zelite da znate kako se sve mala deca igraju doktora- a cula sam poprilicno neverovatnih prica...

verovali ili ne i deca imaju svoju seksualnost i postoje stvari koje su za cak i tako rano detinjstvo normalne: mozda neko zna neku bolju literaturu, ja se nesto nisam mnogo udubljivala...
http://sr.wikipedia.org/sr-el/De%C4%8Dija_seksualnost

http://www.geocities.com/cssbeograd/detinjstvo.htm

e, stvarno, pa kakvi se to roditeji ljube pred djecom.... odvratno :confused:
pa ako tvoji roditelji preplicu svoje jezike pred tobom OK, za mene i mog muza je to malo intimnija stvar koju ostavljamo samo za nas.
i kao sto se ne ljubimo pred decom "s jezikom" tako se ne ljubimo ni pred babama, dedama, prijateljima, u javnosti, ipak mi je malo neukusno da se ******imo pred svima, prerasli smo tu fazu.
ali opet, ako drugi roditelji to rade, fine with me. :)
ja moram da pitam: da li se svi zgrozeni roditelji koji ne odobravaju ovakve "igre" i oponasanja ne ljube pred decom? i da li misle da ce deca prekinuti sa decjim eksperimentima samo zato sto im je zabranjeno i sto im se prekrivaju oci za vreme filmova-serija koje i onako nisu namenjeni deci? ili ce naucti da neke stvari treba skrivati od roditelja?
evo, posto sam ja "zgrozena" da opet napisem-da, ljubimo se pred decom, ali to su poljupci u usta, obraz, nos, celo, nebitno, to nisu "francuski poljupci", jeste, i mazimo se, i grlimo se i sve to radimo i pred decom i sa decom, ali za mene je takav poljubac ipak jedan intiman cin.
ja stvarno nemam zelju da gledam moje roditelje kako se ******e, nemam zelju ni da gledam druge kako to rade, ponekad nalecem na neke napaljene klince pubertetlije, boze moj svi smo to prosli, ali prosto mislim da jedan zreo i odrastao covek treba da radi neke stvari u svojoj intimi, a ne naocigled svih, ne znam sta time dokazuje?
osim ako nije egzibicionista. :)
i moja deca ne gledaju te filmove koji nisu namenjeni deci, to bar mogu da kontrolisem u svojoj sopstvenoj kuci, a i televizijski program se kod nas i inace retko gleda, tako da ja tesko mogu da shvatim te roditelje koji ni ne znaju sta im deca gledaju.
i daleko od toga da ih drzim pod staklenim zvonom, da ne pricamo o puno stvari,... a, ne, ne...

i jos jednom, nije greska u DECI nego u roditeljima i vaspitacima, ja se ne "zgrazavam" decom, vec odraslima. :)

Poslednja izmena:
i jos jednom, nije greska u DECI nego u roditeljima i vaspitacima, ja se ne "zgrazavam" decom, vec odraslima. :)

ali takav eksprimnt pa makar bio i francuski je normalan za decu tog uzrasta i ona istrazuju musko-zenske odnose, svesni su polova i razlike medju njima. a naravno da ce neke informacije procureti do njih-oni su mali sundjercici koji sve upijaju, a narocito ono sto im je "zabranjeno" sto osete da se od njih na neki nacin skriva. a uvek ima neko informisanije dete koje ce prosvetliti ostatak obdanista :lol: pa ni to nije za preteranu brigu.

naravno je glupo kako ti rece "******iti se" u nekim godinama u neprikladnim situacijama i pred ljudima, ali opet meni se cini da roitelji sebe totalno cenzurisu pred decom i u sustini se potiskuje bilo sta sto podseca na drugaciji odnos (nego onaj koji ukljucuje neznost kao prema deci), na sex. kontakt... pa makar to bio i poljubac u usta.

jos jednom, nije greska u DECI nego u roditeljima i vaspitacima, ja se ne "zgrazavam" decom, vec odraslima.

Ја не видим разлог за било какво згражавање. Деца ЈЕСУ сексуална бића, ма колико ми затварали очи пред тим. Проблем је у нашим главама (одраслих) зато што је сексуалност у нашим главама још увек нешто ''прљаво'', ''недостојно чедне дечије душе''...

Ја не видим разлог за било какво згражавање. Деца ЈЕСУ сексуална бића, ма колико ми затварали очи пред тим. Проблем је у нашим главама (одраслих) зато што је сексуалност у нашим главама још увек нешто ''прљаво'', ''недостојно чедне дечије душе''...

Nemoj tako. Nije istina. Generalno su ljudi otišli mnogo dalje od prirode u svim mogućim sferama. Preterali su u svakom smislu pa i u ovom

Back