Pametno si ovo rekao...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ne postoji unishtenje nego vechne muke- Matej 25, 46; Marko 9, 48; Otkrivenje 14, 11...covek moze da se buni protiv Boga al za to sledi unistenje
Ne postoje večne muke.
Čovek se vremenom navikne i na taštu.
Izbrisan mi je post u kome sam sasvim bezazlenopozelela da imam slobodnu volju kakvu vernici opisuju.
![]()
Ne poželi nikom ono što ne želiš sebi...
nisam stigla da pročitam...![]()
Nisam zelela da bilo ciji post bude izbrisan.
Nista bitno, valjda je zabranjeno traziti slobodnu volju.![]()
Uvek zaboravim da dodam "šala" na kraju rečenice....![]()
Kakvo pitanje...nije zabranjeno tražiti, zabranjeno je koristiti...
I dalje me zanima šta je pisalo....
Immortal_girl:covek moze da se buni protiv Boga al za to sledi unistenje![]()
I ja
Rekonstrukcija
Stvarno vam je super ta slobodna volja, hocu i ja malo
(jos sam i potvrdila da mi se svidja i tako ........bezazleno)
Mora da je besmrtna kliknula trokutić, Bogovi ko po naređenju obrisali...
Ti i dalje imaš slobodnu volju da pišeš bezazleno...ali cena te slobode može da bude visoka.
I meni se sviđa...ali može da bude tragikomično kad neko misli da ima slobodnu volju, a u stvari ima samo opciju da se izrazi po pravilima i opciju da bude kažnjen....ali ipak može da bira između te dve opcije...![]()
![]()
Mora da je besmrtna kliknula trokutić, Bogovi ko po naređenju obrisali...
Ti i dalje imaš slobodnu volju da pišeš bezazleno...ali cena te slobode može da bude visoka.
I meni se sviđa...ali može da bude tragikomično kad neko misli da ima slobodnu volju, a u stvari ima samo opciju da se izrazi po pravilima i opciju da bude kažnjen....ali ipak može da bira između te dve opcije...![]()
![]()
He, kad je stigao moj drugar Žika u vojsku, za prvu večeru onaj što deli jelo uvali mu kutlaču kiselog kupusa s ničim. A Žika se pobuni:
- Šta? Ovde nema nikakvog izbora?
- Kako da nema. Ako oćeš jedi, ako nećeš - teraj dalje.![]()
covek moze da se buni protiv Boga al za to sledi unistenje![]()
a slobodna volja![]()
Postoji li slobodna volja?
Da vidimo ovako... Šta je suprotno slobodnoj volji? Biće da je prinuda.
I ondak, kad ti neko kaže - radi šta oćeš, ali pazi da meni bude po volji ILI... to mu onda dođe ovaj... prinuda.![]()
Mozes da poslusas, mozes da odbijes? Zavisi sta dobijas, a sta gubis? Interes je najcesce upravitelj volje.![]()
E vidis u hriscanstvu za vjecni zivot treba se malo i potruditi.A sto se tog ropskog zivota u zamjenu za vjecno spasenje tice, to i nije neko ropstvo. Dovoljno je biti posten i zivjeti moralno kao sto svaki covjek treba da zivi i to je sve u skladu sa onim trudom za spasenje.
E vidis u hriscanstvu za vjecni zivot treba se malo i potruditi.A sto se tog ropskog zivota u zamjenu za vjecno spasenje tice, to i nije neko ropstvo. Dovoljno je biti posten i zivjeti moralno kao sto svaki covjek treba da zivi i to je sve u skladu sa onim trudom za spasenje.
Možda postoji više i manje slobodna volja?
Više - kada ćušneš taj tanjir sa praznim kiselim kupusom i opališ kutlačom po glavi onog što deli jelo;
Manje slobodna volja - izabereš da jedeš ili da gladuješ, sa sve (kiselim) smeškom, al se jedeš iznutra.
Ne postoji apsolutno slobodna volja, a nešto što je manje ili više slobodno, uopšte ili nije slobodno (čim je nečim uslovljeno), ili jeste slobodno ali se kosi sa opšteprihvaćenim kriterijumima ponašanja.
Apsolutna sloboda (pa i volja) postoji samo u glavama onih što se nalaze između četiri obložena zida zamandaljene sobe, i čije su ruke uvezane u nerazveziv čvor bele košulje.
Postoji li slobodna volja?
Da vidimo ovako... Šta je suprotno slobodnoj volji? Biće da je prinuda.
I ondak, kad ti neko kaže - radi šta oćeš, ali pazi da meni bude po volji ILI... to mu onda dođe ovaj... prinuda.![]()
Eto tako.
Slobodnu volju, prema priči iz Biblije, Bog nije dao, već je oteta.
Postoji, ali mu nije po volji.
Savršeni ljudi u savršenom božijem kraljevstvu će biti oslobođeni iste, kako bi bili srećni.