Koji je vas stav o religiji ?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da, tako glasi i definicija reci, da se obnovi pokidana sveza sa Bogom od Adama jos, ali kao Eva kriva, tj. zmija
  • The word "religare" is derived from the Latin root "ligare," meaning "to bind," and the prefix "re," which often indicates repetition or intensity.

Жена је та која је аморална, а Адам је није васпитао како треба, уместо да јој каже бачи то и покај се, он је био први симп. Зато имамо Христа као новог Адама и Цркву као нову Еву, и ето опет је Ева та која се искварила, али је зато Адам овога пута сам Бог и неће поклекнути пред својим Телом као први Адам.

Videces da je ruska proslava bozica mnogo slicnija katolickom nego srpskom nacinu
U vreme podele Crkve, obe su bile iste to je bilo pre reformi, i Kazolicka Crkva je bila slicna Pravoslavnoj, a ne danasnjoj Kazolickoj.
A sto se tice proslave Božića, to ne postoji, svaki kraj ima svoje obicaje.
Tamo odakle sam ja se ujutru jede cicvara, sveca u zitu gori, za rucak se lomi cesnica, sa parom, slavi se u krugu porodice ne ide nigde.
Deci se kuoe pokloni i ostave kod badnjaka.

U Vojvodini gde zivim NS, se ide u goste, svi se okupe, komsije, prijatelji, cesnica je slatka vise ko kolac, lomi se uvece ne za rucak, nema svece, nema jutarnjih rituala itd

Verovatno sam nesto izostavio, al poenta je jasna, drugi kraj drugi obicaji, zamislj onda koje su regionalne razlike u Rusiji toliko velikoj

profimedia-01571685751.jpg

Back