Šta je uzrok neodlučnosti?

Neodlučnost izjednačavam sa nesigurnošću. Kako pomoći deci da ne budu nesigurni? Mislim da je uvek teže najstarijem detetu, neko odjednom, bez pitanja, oduzme ti deo pažnje....imao si svu ljubav, sada je treba deliti....
Tako što im se da do znanja da su njihova osećanja i mišljenje važni, kako imaju podršku bilo kakvu odluku da donesu, da im se ne nabija krivica.
 
I zreo covek bira samo ima neki kriterijum, ne znam cemu fama oko decje nedoumice
ma, naravno, ta deca su super pametna, ali baba

Ruzica1203

ima neke fiks ideje, ja sam joj se i ranije usprotivio par puta, samo gledam da je ne uvredim

evo ja sam isto neodlucan, sta je problem? nemam dovoljno ulaznih informacija, to je razlog.
ne zurim sa donosenjem odluka, isti sam kao ta deca, ne znam ruska sta je problem?
retki su oni koji su zreli, pa se pametno dogovore....retki...
takva su ti moja deca, odlucna, pa ce da se pobiju cije je cije jaje, ili ko je prvi usaoi u kupatilko, kao da nema drugo

bolja su ova neodlucna deca, kakav sam i ja sam, koji ne znamo dovoljno, sto je i razlog za neodlucnost ,a ne kao ovi sto misle da sve znaju - pa su odluicni, a u stvari nemaju pojma, jos su zargonski balavi
 
Poslednja izmena:
Nisam neodlučna. Nikada nisam bila. Uvek jasno znam šta želim, bez puno razmišljanja. Viđam puno osoba koje ne mogu da se odluče za najbanalniju stvar. Sada je moj unuk takav, divan dečak, računa, piše, čita....ne ide još u školu. Danas, porodičan ručak, svi na okupu....nekoliko korpica sa jajima i on ne može da se odluči koje jaje da izabere....Uskrs bi nam trajao 3 dana, da mu nismo pomogli....u čemu je problem? Ovo danas je inače svakodnevno....šta decu dovodi do neodlučnosti?
ja jesam neodlucan, jer kakva god odluka da treba da se donese poenta je u preuzimanju odgovornosti, a ta deca su toga svesna, ti gresis, a ne ona, ta deca.
onda kazem na primer zeni:

pogledaj mene neodlucnog, na kraju ako podvucemo crtu: ko je doneo najvaznije zivotne odluke, tj,. preuzeo odgovrnost za njih? JA! glavom i bradim, a ne ti!

znaci ta deca vezbaju preuzimanje odgovornosti, zato su neodlucna, jer su svesna da postoji ODGOVORNOST, ja ih apsolutno podrzavam, a tebi kazem da gresis... moj utisak, ali daj neki bolji primer, taj sa odabirom vaskrsnjih jaja mozda nije najreprezentativniji, na primer ne znam sta bih porucio, jer nisam nista sa menija ranije probao, kako da znam za sta da se odlucim? i onda kazem zeni da mi ona poruci sta misli... isto i sa tim jajima, kako da znamo koje je najjace? eto, odaberite mi vi - koje god mi date ja sam okey sa njim, da ne pravimo sada famu.

po meni su ta deca super, na pravom su putu, a ti gresis.
 

Back
Top