ArchNosferatu
Primećen član
- Poruka
- 658
Sta je to normalan covek? E to ti je danas prijatelju samo legenda...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisu, mada mislim da se protokom vremena norme normalnosti naseg drustva nisu bogznakako promenile. Rodis se. Podjes u skolu. Zavrsis skolu. Zaposlis se/udas se/ozenis se/napravis decu/radis...radis...radis... / umres.
A u zivotu vrede samo oni retki trenuci kada smo ostali bez daha.
može biti, samo što se život ne sastoji samo od tih trenutaka
život je i jedno dosadno, razvučeno trajanje prepuno obaveza, briga, lošeg vremena, dosade..
treba biti dovoljno mudar pa naći zadovoljstvo upravo u tome
a ne jurcati samo za događajima koji te ostavljaju bez daha, to je lako.
to je za ljude plitkoga duha

A u zivotu vrede samo oni retki trenuci kada smo ostali bez daha.
m?
Sve vaše nervoze i neuroze, anksioze i nebuloze, tikovi i tripovi, prisilne misli, trzanja glave i motanja trave, grickanja noktiju i mirisanja prstiju, čupkanje kosa i čačkanje nosa, padanja sa kreveta, preskakanja srca, nervoze želudca, ne znam šta oću, hoću šta neću, prisilne onanije, strahovi i manije, tuge na štrafte i tuge na pruge...šta ako je sve to sasvim normalno?
Šta ako je sve to svojstveno čoveku?
Ili ipak nije.. već se zna šta je normalan čovek. Šta treba da ima i šta treba da nema?
aj sad
Sa moje tacke gledista..nije mi nista...
mozda ja tebi izgledam ..delujem nenormalna..
ali ti si nenormalan ako tako mislis..
hocu da kazem..da je normalnost individualna
ne postoje reci.. alegorija kojima se moze opisati
može biti, samo što se život ne sastoji samo od tih trenutaka
život je i jedno dosadno, razvučeno trajanje prepuno obaveza, briga, lošeg vremena, dosade..
treba biti dovoljno mudar pa naći zadovoljstvo upravo u tome
a ne jurcati samo za događajima koji te ostavljaju bez daha, to je lako.
to je za ljude plitkoga duha
baš juče pričam nešto sa jednim drugom koji je 'nako malo filozofski nastrojen..
došli smo do zaključka da je ludilo ustvari - nešto pozitivno. ne dijagnoza naravno,
nego ovo mejnstrim ludilo, više puta pominjano.
zašto? pa eto, nekako su danas svi previše ukočeni da ne kažem ograničeni.
niko ne igra u diskoteci recimo, kad je sasvim normalno igrati uz muziku, koliko se sećam i u filmovima ima igranja uz muziku.
naša omladina to ne radi. svi stoje ko kipovi i posmatraju ko se kako obuko i imaju tako neke namrgodjene poglede da te strah da pitaš koliko je sati,
a i što bi, kad vidiš tako nekoga, potpuno ti je jasno koje je vreme. vreme je da pobegneš odatle
i to je neko opšteprihvaćeno normalno ponašanje.. (jes boli ga)
tako da se nekako dolazi do zaključka da danas biti normalan i nije baš najnormalnija stvar na svetu.
Po kom kriterijumu uopste utvrdjujemo "normalnost"? Je li normalno ono sto je opste-prihvaceno u jednom drustvu, ili ono sto je u skladu sa moralom koji preovladjuje u datom trenutku. Ako je tako, onda je i Hitlerova Nemacka - normalna. Normalno je bilo biti antisemita i ubijati Jevereje i sve koji nisu spadali u kategoriju ubermenschen, zar ne? Normalno je u odredjenom istorijskom trenutku bilo i imati seksualne odnose sa decacima i devojcicama, i orgijati. Mislim ajde da odredimo parametre za normalno.ali ja isto mislim za svakog odavde da je dosadni smorKako to mislis? Pa sve sto dozivis, lepo i ruzno, u biti je subjektivno. Necu da se osvrcem na unutrasnje nemire, hvala nebesima na njima jer da ih nije moj zivot bi bio jedna generalno tuzna prica.
Uostalom, kakve veze ima sve to sa pitanjem "sta je normalan covek", na koje ti usput nisi ni odgovorio. I? Sta je za tebe "normalan covek"?
Ja rekoh, meni kad neko kaze e ovaj je skroz normalan covek (a da pri tom ne misli na mentalno stanje nego na nacin zivota doticnog), odmah pomislim na dosadnog smora koji ide iskljucivo utabanim stazama, nikad ne iskoci iz rutine, sve drzi u sebi, ne pravi nikakve ekscese. Uglavnom nesto gadno. Nesto kao Andrija Zerekovic iz Andricevog "Zlostavljanja".
sad sto bi neki iz svoje koze to smesno deluje..ko riba na suvom..vecina ljudi sa sela je normalna..odrzava neki kontinuitet..ne vrda levo desno neuhvatljivo..normalni su japanci..samokontrola i disciplina..minimalizam..to je normalno..tebi naravno dosadno..ok odes u cirkus..ljudi nisu tu da nas zabavljaju..mentalno stanje kao osnov..nacin zivota naravno..za mene je utabana staza voznja bajsa 80 km..vecina bi rekla da nisam zbog toga normalan..za one koji to ne mogu i nisam..a sta ces ti reci..da je to dosadno..da je bolje ici bmwom 200/h tih 80km..to je brzo a..dinamicno..pfali ja isto mislim za svakog odavde da je dosadni smorsad sto bi neki iz svoje koze to smesno deluje..ko riba na suvom..vecina ljudi sa sela je normalna..odrzava neki kontinuitet..ne vrda levo desno neuhvatljivo..normalni su japanci..samokontrola i disciplina..minimalizam..to je normalno..tebi naravno dosadno..ok odes u cirkus..ljudi nisu tu da nas zabavljaju..mentalno stanje kao osnov..nacin zivota naravno..za mene je utabana staza voznja bajsa 80 km..vecina bi rekla da nisam zbog toga normalan..za one koji to ne mogu i nisam..a sta ces ti reci..da je to dosadno..da je bolje ici bmwom 200/h tih 80km..to je brzo a..dinamicno..pf
ako sam naveo neke primere onda je to moje misljenje..kao sto ti nisi navela zasto se ne svrstavas u normalne

baš juče pričam nešto sa jednim drugom koji je 'nako malo filozofski nastrojen..
došli smo do zaključka da je ludilo ustvari - nešto pozitivno. ne dijagnoza naravno,
nego ovo mejnstrim ludilo, više puta pominjano.
zašto? pa eto, nekako su danas svi previše ukočeni da ne kažem ograničeni.
niko ne igra u diskoteci recimo, kad je sasvim normalno igrati uz muziku, koliko se sećam i u filmovima ima igranja uz muziku.
naša omladina to ne radi. svi stoje ko kipovi i posmatraju ko se kako obuko i imaju tako neke namrgodjene poglede da te strah da pitaš koliko je sati,
a i što bi, kad vidiš tako nekoga, potpuno ti je jasno koje je vreme. vreme je da pobegneš odatle
i to je neko opšteprihvaćeno normalno ponašanje.. (jes boli ga)
tako da se nekako dolazi do zaključka da danas biti normalan i nije baš najnormalnija stvar na svetu.

Frojd reče da je normalan onaj čovjek koji umije da voli i radi ...

Frojd reče da je normalan onaj čovjek koji umije da voli i radi ...
Znam iz ličnog iskustva.Na primer,moje drugarice su mirne na čaosvima ko bubuce,imaju petice,a kad dodju kod mene razvale mi kucu i lupaju lampe...Nisam ni ja ništa bolja od njih...