Šta je to - normalan čovek

A normalni smo ako ne puknemo...Hteo kasti -do nervnog sloma...:(
Id,superegić i egić u kakvoj takvoj održivoj ravnoteži (i kad se ljulja i šanta...:lol:) znače normalnost u
datoj sredini...
Pusto ostrvo profiliše na jedan,ruralna sredina na drugi,metropola na treći način delove ličnosti,a takođe i
razdoblje života,kulturne odrednice naciona itd...
Život u metropoli je prilično stresan naročito za one koji su prvi deo života proveli u nekoj drugoj sredini i
neurotičnost je faza usvajanja...

sve vise nailazim na one koji se svim snagama bore protiv normalnog..i izmisljaju neki iluzioni zivot misleci da moze tako i da postoji..ne secam se da smo mi kao klinci bili bas toliko pogubljeni i nerealni

bro ovo je jako zanimljivo i mislim da si ubo sustinu. ljudi uvek zele da budu nesto sto nisu pa makar u masti ili snovima... ovaj vek i kraj proslog uzimaju i uzimace danak tim snovima jer oslobodjenje koje je svima vidljivo izbacuje na povrsinu ne samo najbolje vec iskljucivo ono potisnuto i najgore.... realnost se gubi i nestaje jer se gubi osecaj sta je normalno a sta ne...mada i sam pojam sta je uopste normalno a sta ne retko ko vise moze da definise...

Za drugi put nauk...Pravi se pomalo neiskusan i plašljiv ,a pusti da te ona šatro ulovi-nisi bio mesec dana ovde i već si sve zaboravio...:mrgreen:
Pozdrav vrli druže..(.A i naleteo na Ninu...:D)

dakle stvarno šta je sa tom Ninom
ja sam dva puta imao romansu sa njom i oba puta me šutnula zbog mlađeg, pametnijeg i lepšeg..
ja bih rekao da je to, s obzirom na moj broj reputacija..definitivno - nenormalno ponašanje.

Mene to normalan covek uglavnom asocira na nekog dosadnog lika. Nekog ko sve u zivotu radi po sablonu. Eto tako.

pa da
ti normalni su najopasniji

prosto shavtiš i prihvatiš da je sve ustavri normalno
i patnja i bolovi i tugovanje i radost i zavist i alavost i pogibije
sve se desilo kako je moralo
utiče milion faktora koje nikad nećemo dešifrovati
štos je samo što su svakoga pogodili različiti
i stavri su se manifestovalle različito
preterujemo više i s tom psihologijom i filozofijom i traženjem raloga
džast do it ili dont
ništa se niej desilo što je enko nešto mislio nego što je uradio
bio on normalan ili nenormalan

svako društvo ima svoje "norme"
kako naše društvo "normira" čoveka?

jesu li čovek iz 1653-će i čovek iz 2012-te isti?

Nisu, mada mislim da se protokom vremena norme normalnosti naseg drustva nisu bogznakako promenile. Rodis se. Podjes u skolu. Zavrsis skolu. Zaposlis se/udas se/ozenis se/napravis decu/radis...radis...radis... / umres.

A u zivotu vrede samo oni retki trenuci kada smo ostali bez daha.

svako društvo ima svoje "norme"
kako naše društvo "normira" čoveka?

jesu li čovek iz 1653-će i čovek iz 2012-te isti?

normira
ko što nije isto biti tajlanđann turčin nemac kubanac
al mislim da svako nepopravlji želi da zadovolji svoje projekcije
opet nastale uz pomoć nekih x faktora
pa što bismo se uopšte gnjavili kvalifikujući tu nečiju želju kao ovakvu ili onakvu
(da ne stavljam onu klišeiziranu ogradu - dok ne škodi drugome)

kako iskocis?drogiras se?opijas?bandzi dzamp?kresnes se za vece s nekim bez kondoma?mislim ne kapiram svako od nas prodje razna ludila a zna se ko predje granicu i postane nenormalan

a zna se...
kako?
razumem, istina je da kad se neke granice pređu
gotovo je nepopravljiva šteta
ali kakve to veze ima s normalnošću?

recimo ako je neka osoba mentalno zdrava po nekim opštim kriterijumima, radna, poštena, ne čini zlo, bla bla
i pređe granicu, pogreši, usrlja u propast brzopletu
šta, jel ga to automatski svrstava u ludaru?
opet ako je neko osvedočeno poremeććena ličnost, jel on nenormalan u svojoj nesvesti o svojoj bolesti tj. stanju?
...

Otprilike..i taj koji je neobican je normalan..zabavan na svoj nacin..poznat glumac..muzicar..on je normalan covek..bez ozbira sto ja nema zabavan..zato te pitam kako to po tvom misljenju da si nekad iskocila..sabiram se pa ne znam sta bih za sebe izdvojio..koje ludilo ili glupost koja bi me izdvojila iz normalnih..iako nemam potrebu za tim

a zna se...
kako?
razumem, istina je da kad se neke granice pređu
gotovo je nepopravljiva šteta
ali kakve to veze ima s normalnošću?

recimo ako je neka osoba mentalno zdrava po nekim opštim kriterijumima, radna, poštena, ne čini zlo, bla bla
i pređe granicu, pogreši, usrlja u propast brzopletu
šta, jel ga to automatski svrstava u ludaru?
opet ako je neko osvedočeno poremeććena ličnost, jel on nenormalan u svojoj nesvesti o svojoj bolesti tj. stanju?
...

pa ne nisam mislio na nesvesno stanje..vec kad ne zele normalan tok zivota..experimentisu i riknu od droge..voznje u pijanom stanju..to nije normalno..niko ne kaze da treba ziveti po sablonu..ali oko hoces ziveti..nadji normalan put..nek bude meditacija..za nekog to nije normalno..nije ni manastir..ono ko ne veruje u sebe i ni u sta ocigledno da tumara kroz zivot..ima 10 bozjih zapovesti mozda je to normalno ako se postuje

pa dobro
meni nije nenormalna želja, radoznalost, očaj ili alavost
da neko posegne za drogom, flašom
a nije mi ni da zaključi da je preslab da se nosi s tim i ode u propast
ništa čudnija sudbina od nekog meditatora koji trenira jogu i jede semenke
forma je druga i trajanje života je drugačije
ali ne zaboravimo da je jedino što su verovatno oni hteli - olakšanje i ispunjenje
(sad mislim nemoj da pitaš kakvo je ispunjenje u drugi, da idemo u nedogled; samo kažem kako se meni čine stavri)

Je li normalan neko ko celo svoje bogatsvo ostavi svojim kucnim ljubimcima? Jeste, ali ovde ce ti bar 50% stanovnistva reci, budala, nije normalan, kreten itd. E pa, to su ti "normalni" po mom kriterijumu.

daj ti primer iz okruzenja da neko nije normalan..meni niko ne pada na pamet..ima budala i retadra koje prave greske ali su normalni..imao sam ortaka koji se bacio u kradju zbog droge i overio..odrasli zajedno..ima i krimosa koji su se kao iziveli brze od nas do 30e i zaginuli..i za njih mozemo reci da su normalni..samo nisu imali kefalo da drugacije dodju do novca..ali za njih je pojam ziveti brzo izlasci i ribe..trosenje kesha..to je njima za pamcenje..meni je smesno

Back