Sta je to fundus?

Вучић је помињао да га облаче из фундуса.

То је неки луксузни фундус, судећи по јучерашњим патикама и осталој гардероби коју носи.

Takav neki fundus ima recimo RTS, nisu ona odela i haljine za voditeljke njihova lična imovina.

Vučić se folira a možda i postoji neki njegov lični fundus u kome se nalazi brdo firmirane garderobe.

Svojim parama je svakako nije platio

Nije greh da predsednik jedne države ima predviđeni budžet za odevanje. Nije nelogično i da ima svog stilistu koji će brinuti o tome. Ipak je reč o čoveku na funkciji koji u svakom smislu treba da adekvatno predstavlja svoju zemlju. Međutim, ukoliko se to sve plaća iz budžeta države, javnost i građani imaju pravo da znaju koliko to sve košta.

Očito je da se ne oblači sam, jer skupa odela sebi ne bi mogao da priušti čak ni sa ovogodišnjim povećanjem plate, koja iznosi gotovo 201.000 dinara. A jednom prilikom je, odgovarajući na spekulisanje oko cena njegovih odevnih predmeta, i sam izjavio da postoji „fundus“.

„Ja sam im jako zahvalan što su pokrenuli su važnu temu, zahvalan sam njihovim medijima. Lagali su da mi džemper košta 400 evra, a košta 55. Meni sakoe daju iz fundusa, ili mi sašiju, pošto sam gabaritan. Ne koštaju koliko kažu, nego mnogo manje“, rekao je tada Vučić.
Ne vredi mu ništa. Berbokovka ga debelo šije, ne sme da se zaostaje!

Back