Šta je svrha života?

Postajes naporan sa citiranjem kurana kao sto su oni drugi sa citiranjem biblije ili treci sa citiranjem talmuda ili cetvrti sa citiranjem Bhagavad Gite. Dobro ovih trecih i cetvrtih dosad nije bilo na temi ali ima ih na netu , nije da ih nema.
To ne vodi nikuda vec samo u pricu zvanu- moja je religija jedina ispravna. A sve te religiozne knjige nije napisao Bog nego ljudi.
Shvati da je mnogima citiranje iz kurana, biblije, itd isto kao da citiras odlomak iz knjige Mark Tvena ili nekoga SF romana . Ukratko, obesmisljavas temu i da ponovim , sve guras u tu besmislenu pricu zvanu- samo je moja religija ispravna.
mogu ja i da ne citiram, ali onda ne pitaj za dokaze kada nesto kazem :)

ovo je cista zabluda

nije dusa entitet zaseban, i da ga ti prikopcavas za boga.

Dusa smo mi, svaka osoba je dusa, a tijelo nase je samo prevozno sredstvo za dusu....mi kad umremo, mi izlazimo iz tijela i ostavljamo tijelo na istruhne u grobu a mi nastavljamo putovanje dalje...dusa nije nikakav Bog, to je cisto trkeljanje bez ikakvih dokaza.

Dusa kad udje u tijelo , postane zivo, kada izadje iz tijela to je smrt. Mi ljudi smo duse, a tijela su nam prevozna sredtva u materijalnom svijetu da mozemo imati interakciju sa materijom. pa kad smrt dodje ostavljamo tijelo , kao sto izadjemo iz auta i ostavljamo ga na otpadu auta.
i nabavimo novi auto?

ovo je siat zabluda....Bog je stvorio nas ljude kao duse u pocetku, prije stvaranja svijeta, pa nas samo salje u odredjeno vrijeme u tijelo bebe u majcinom stomaku.

dusa nije Bog, jer smo mi dusa, reci da je dusa Bog govori automatski da smo mi bogovi....to je van svake pameti....cisti nonsens.
ono sto u crkvi zovu bog to je zapravo dusha u choveku
a taj shto je stvorio sve nas je tvorac ljudi, postoje i drugi tvorci...

to veze s vezom nikakve nema, cuj dusa u nama bOg, to znaci ima 8 milijardi bogova, a gdje su ti bogovi bili dok nije bilo ljudi na zemlji?
pa tebi nema, jer nisi sam istrazhivao
da ima 8 milijardi dusha
gde su bogovi dok nije bilo ljudi - ne znam (a vala ne znash ni ti) i najispravnije je reci "ne znamo", mozhe da se sazna ako se pita duhovni svet
a to da bi pitao morash na ajahuasku ili gljive

Što je krivo ili što ti se ne sviđa u mojoj konstataciji? Tko je jamac da ti ne 'bacaš mamce'?
crkve/religije/ili vec druge "udruge" (svidja mi se hrvatska rec "udruga") moraju nekako da namame ljude u svoju grupu
jedno od tih mamaca je "vechni zhivot". radi to i novi svetski poredak sa "aploadujte se u kalud i vechno cete ziveti".. ista oprobana fora!

sad vec baljezgas gluposti koje veze s vezom nemaju niti cak nisu ni jedne sekunde istina, ciste lazi ...to ti kaze neko ko izucava islma preko 30 godina.
za hriscanstvo se zna da su ga jevreji izmislili - chak su i "proroci" krenuli sa geografskog mesta gde su jevreji napravili drzhavu
a i islam je krenuo sa slichnih geografskih lokacija po istoj mantri! - a cilj im je bio da izvagde boga i stave ga u kakve proroke!
u cilju da covek ne veruje sebi vec drugom - kada su to uradili mogli su da prave priamidalne sisteme koji su i danas na snazi!

jer, vidi, ako chovek ne veruje sebi, njemu treba drzava, nacija, religija, milicija, doktori, advokati, vatrogasci, kraljevi, popovi... ili ti, savrshena platforma za orobljavanje choveka! - koju malo ko vidi
odgovorno tvrdim da ti ne znas sta pricas osim sto nagadjas.
pa greshis u tvojim "odgovornim tvrdnjama", ja mogu da dokazhem svakom to shta pricham - i to shto pricam je iz mog lichnog iskustva
i koje kada kazhem drugima "sad uradi ovako i ovako" dodju do istih saznanja, iskustava.

*opet, necu da krivim celu grupaciju koja zove sebe jevreji vec samo pojedince koji smishljaju prevare!

Nemoj to nikad uzivo da kazes pravim muslimanima igrace fudbal posle sa tvojom glavom 😧 samo savet izvinite za offtopick🙏
znam, zato stho je toliko jako programiranje da nisu ni svesni
ali tu je internet gde mozesh da pishes ono shto jeste, mogu i muslimani da pishu ali nece jer muslimanski program ima ugradjene zashtite

zashto programirani ljudi veruju u spasitelje - jer su sami nemocni (ne veruju sebi) vec veruju da ce ih neko spasiti,
ili da ce jednog dana zavrshiti u raju... kakve prevare, skidam kapu!

Back