Šta je svest?

Svijest, dakle predstavlja sinonim za znanje, ali ne bilo kakvo znanje.
To je znanje o našoj biti, o Apsolutu, nestvorivom, nerodivom, nepromjenjivom Biću koje jeste.

Odatle, Svijest, kao potvrda Apsoluta, je Znanje-o-sebi-Apsolutu, a pošto je Apsolut sinonim za sve-što-jest, lako možemo shvatiti zašto to znanje-o-sebi-Apsolutu nazivamo Svijest ili ekavski Svest.

Svijest (Svest) je dakle kovanica riječ, pojam koji opisuje sve-što-jest=Apsolut.
Međutim, ono što opisuje Apsolut samo po sebi nije Apsolut.
Ime Simo nije čovjek na kojeg se ime odnosi.
Tako i Svijest nije Apsolut, već je to znanje koje sobom ukazuje na Apsolut iliti na sve-što-jest.

Odatle, Apsolut sa Sviješću-o-sebi-apsolutu jeste Bog.
Bog je stoga nestvorivo, nerodivo, nepromjenjivo postojanje, Apsolut koji... zna Sebe.

Apsolut je bit i suština Svijesti.
Svijest je suština dualnosti.

Odakle onda Svjesnost?
Ko to biva, tj. postaje svjestan ili pak biva nesvjestan?

Opet Apsolut.
Kada Apsolut emanira Svijest u manifestujuću dualnost, Apsolut doživljava indivualizaciju volje, a iz duha gubi Svijest.
Dakle, u tom odnosu on postaje Tvorac koji stvara i koji na osnovu stvorenog (odnosa) ostvaruje (u duh uzdiže) Svjesnost o postajućem odnosu.
Svijest je tu prisutna samo kao jastvo od kojeg se gradi i ostvaruje stvarnost dualnosti, ali Apsolut više ne posjeduje Svijest kao u Bogu, već kao Tvorac ostvaruje Svjesnost i teži njenoj nadgradnji s ciljem da eventualno dosegne i zadobije ono isto znanje-o-sebi koje je izgubio transcendencijom volje i budne pažnje iz Jednote u Dualnost.

Svjesnost je dakle znanje-o-postajućoj stvarnosti, o sebi-stvorenju, kao i o svom prisustvu u iskustvu, koje Apsolut uvijek i u svakom iskustvu potvrđuje sa JA JESAM.

Čovjek stoga nema Svijest.
Čovjek čak nema niti Svjesnost.
Apsolut ima Svijest, tad je Bog.
Apsolut ima Svjesnost, tad je Tvorac, bio on toga sjestan ili ne.
Kada volja dalje transcendira iz Tvorca u Stvorenje, Apsolut zbog sposobnosti poistovjećenja sa centrom volje 'postaje' Stvorenje, tj. doživljava sebe Stvorenjem, u našem slučaju čovjekom, a njegova Svjesnost se za toliko sužava.

Sta je Svest
E sad jedno podpitaje:
Usled cega te masine vode rat!
One taj rat zapocnu automatski.
Zasto automatski!
Pa zato sto su im ugradjeni Algoritmi.
Recimo Masina koja pravi neku novu Masinu
Isto ugradjuje u tu novu Masinu ,, Algoritam*
Kao sto to Covek ugradjuje u Masinu koju proizvodi!
Kažeš, nisam ti odgovorio na ovaj post, a pričaš o robotima, mašunama. Kakve druge bi ovo moglo da ima veze sa Svešću, sem da je Svest ta koja od sebe same, uz pomć dvojih sedam sposobnosti gradi ceo Svemir, pa i robote. U svom najprostijem obliku Svest, kada se napregne i pokrene, fizički se manifestuje kao elektricitet-struja, tj. kao elektromagnetno polje. Koliko ja znam i roboti rade pomoću struje koja Svest znaći. Isto kao i ljudski organizam pomoću aure, koja je takođe elektromagnetno polje, tj. struja. Šta tu nije jasno?
Kako to moze da se prevaizidje!
Pa samo Prirodnim Automatizmom!
Ne možeš koristiti taj izraz "prirodni automatizam", ako pojma nemaš, (a činjenica je da neaš, ni ti, niti bilo ko) šta taj izraz podrazimeva. Ali to za tebe nije problem, jer ti si ionako vernik, koji pomoću Bpga objašnjavaš sve i misliš da si pameta, a pojma nemaš šta je Bog, ni da li ga čak i ima, već samo veruješ da ga ima.

Ljudi koji žele da objasne neki pojam koji ne izrazimeju, pomoću nekog drugog pojma koji takože ne razueju, nisu razumni ljudi, tj. filozofi, ni naućnici, već vernici. Kad vernici nešto ne razumeju i neznaju, oni tada smuljaju, tj. izmisle neko objašnjenje, koje sa zdravom pameću nema nikakve veze, pa onda zamišljaju kako su pametni i kako sve znaju.
Recimo imamo v
Vestacke Automate i odredjene procesore koji rade na nivou funkcija i funkcionalnosti Ok
Kažeš: "rade na nivo funkcija funkcionalnosti". Kakve su to "funlcije funkcinalnosti"? Da li se to jede?
identitetu dela i celine Gde svaka nasa celija je identicna i ista i zavisimo od vrlo cudnog KODA koji replicira masinu sam po sebe!

Taj Kod isto je tako nama ljudima ugradjen !
Nismo ga ugradili mi ljudi pre naseg postojanja..!!.
Čoveče, shvati, mi ljudi ništa ne radimo. Mi čak i ne postojimo. Ono što zovemo imenom "čovek" je organizacija kretanja i rada najsitnijih čestica energije. Te čestice su od sebe samih sagradile sve materijalne oblike u Svemiru kao organizacije svog kretanja i rada. Sve pomoću svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti. I one su čestice i delovi onoga što zovemo imenom "Svest". I one su JEDINE KOJE POSTOJE. Čak i kad je o čiveku reč, koji je takođe organizacija kretanja i rada tih delova i čestica Svesti. I sve što čovek radi ili što čovek jeste, to ne radi čovek, niti to čovek jeste, već su to i dalje čestice idelovi svesti, koje su od sebe samih, pomoću sedam sposbnosti i radnji, samoorganizovale se i na taj način sebi dalje ljudski oblik. To znaci da masina ne moze da se osamostali vise nego sto sam covek programiran da veruje u Postojanje prvobitne Svesti tj Tvorca !!!
Kakav Tvorac...sem Svesti injenih sedam sposobnosti nikakav drugi Tvorac ne postoji. I ako to ne znamo i ne razumemo, tada ne znamo i ne razumemo apsolutno ništa, jer se bez Svesti i njenih sedam sposobnosti ne može objaniti apsolutno ništa, U svom najprostijem obliku Svest nije materijalna. Tek kad se napregne i pokrene počinje fizički da se manifestuje kao je ELEKTRICITET i sem elektriciteta ničeg drugog nema. Ako ne veruješ meni, pitaj Teslu, najvećeg stručnjaka za elektricitet. On je rekao "sve je energija, sve je svetlost i sve je elektricitet". Ja sam ga ovde dopunio i rekao "sve je Svest". A to znači da su energija, svetlost, elektricitet i Svest, samo različite fizičke i psihičke manifestacije jedne i iste prirodne sile i pojave. Tesla je donekle bio svesta da su ta njegova energija, svetlost i elektricitat, istovremeno i Svest, jer je tvrdio da postoje "Svetlosni izvori znanja". Iz jednog od takvih svetlosnih izvora znaja i sam Tesla je crpeo ideje za svoje izume iz oblasti elektrotehnike. Tesla je to sam priznao. A mi sada možemo samo da se pitamo, da li bi svetlost mogla da raspolaže bilo kakvim znanjem, kad ne bi bila Svest. Nebitno da li je reč o čoveku koji nešto zna, kreće se i radi p oznanju koje zna ili o robotu koji se kreće radi po znanju koje zna. dakle, uvek je reč o Svesti koja ima oblik robota ili čoveka, koja se kreće, radi po znanju koje zna.

OVO JE VAŽNO ZNATI:
Sveukupna stvarnost se ne sastoji ni od čega drugog do od Svesti i njenih sedam sposobnosti

Ako želimo da razumemo i znamo ISTINU o postojanju sveukupne stvarnosti, nemamo o čemu drugom da tu Istinu saznamo, do o Svesti i njenih sedam sposobnosti.

Niko drugi ne može razumeti i znati Istinu o sveukupnoj stvarnosti, do sama Svest, uz pmoć svojih sedam sposobnosti.

Čitaj moje postove pažljivo i razmišlja o svemu što kažem, ako želiš da nešto razumeš ili znaš.

Poslednja izmena od moderatora:
Dalje od ovoga ne moram ni da čitam i da zamaram mozak bez potrebe.
Ako bi savest bila onaj koji je sposoban da opaža, oseća i pamti, onda
niko drugi savest ne bi imao. Isto važi i za svest. To je kao da si rekao
da je sreća onaj koji je srećan. Svašta..
Jasna, ove tvoje primedbe na moja objašnjenja su na nivou malog Đokice, Perice i Mujice, što znači da još nisi zrela da shvatiš o čemu pričam i da će, kada porasteš, sve ti se kazati samo.

Svi do jednog (uključujući i sve narode svijeta po njihovom jeziku) koriste pojam Svijest da objasne znanje o postojanju ili o postajućoj stvarnosti.
Ne, Simo, grešiš. Pojam Znanje niko na svetu, ma kojim jezikom da govori, ne izjednačava sa pojmom "Svest". Svi izjednačavaju pojam "Znanje" sa pojmon "Svesnost". Svesnost nije isto što i Svest. Svest je ono što postoji, koje je sposobno da Znanje stiče i pomoću njega sebe dovede u stanje svesnosti. Kad Svest raspolaže manjim Znanjem, ona je manje svesna. Kad raspolaže sa većim znanje, ona je više svesna. Dakle, Znanje nije Svest, već je ono samo MERA za SVESNOST. Svest sa velikim znanjem je visiko razvijena Svest. Svest sa malim znanjem je nisko razvijena Svest.
Ne kažemo li mi 'ljudska svijest', 'izgubio je svijest', osviješćen, neosviješćen, vratila mu se svijest i drugo?
To kako ljudi shvataju i upotrebljavaju reč i pojam "svest", ne znači ništa jer ne može da ima snagu argumenta. Imajuči na umu da ljudi o Svesti još uvek ništa ne znaju. Činjenica je da je postojanje Svesti još uvek jedan od najvećih nerešenih naučnih problema. Ja sam problem postojanja Svesti rešio do kraja i nećeš pogrešiti ako se držiš moje definicije Svesti, po kooj je Svest ono koje je sposobno da dovede sebe u stanje SVESNOSTI. To je ono koje raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, pomoću kojih Svest stče Znanje o sebi i pomoću njega dovodi sebe u stanje SVESNOSTI. I pomoću tog Znanja svojim kretanjem i radom od sebe same gradi ceo Svemir i život u njemu.

Ovo podrazumeva da sem Svesti i njenih sedam sposobnosti i radnji ničeg drugog nema. Takođe i ono što ti nazivaš imenom "Apsolut", zapravo je ono što treba da zoveš imenom "Svest". I tek kad to učiniš, moćo ćeš da objasni i ŠTAje Apsolut i KAKO on postoji i ZAŠTO. Bez toga sva tvoja objašnjenja biće neproverljiva, nerazumljiva i imaće značenje samo vere.
Nije li 'Svijest' onda sinoinim za znanje, jer ukoliko je izgubiš gubiš i znanje da postojiš.
Ponovo grešiš. Svest je ONO ŠTO JESTE i ona se ne može izgubiti. A ono što može i da se stekne i zgubi je ZNANJE, a time i SVESNOST, jer bez znanja Svest ne može sebe da dovede u stanje SVESNOSTI.
Zašto mi to tako kažemo?
Pa valjda zato što je u bazi jezika neki predak nekada odredio značenje ovih pojmova na osnovu svog neposrednog iskustva.
Svi pojmovi potiču iz nekakvog iskustva, bilo posrednog ili neposrednog.
Kad bi tako bilo nauka i logika, tj. filozofija nam ne bi ni trebale. Upravljali bi se i danas onim znanjima kojim smo rasoilagali još pre više hiljada godina i sebe bi smatrali VISOKO SVESNIM. Nažalos i pored svih napora naše nauke, filozofije, svetskih religija, ideologija i politika,Svest ljudi na zemlji je još uvek nisko razvijena, zato jer sva njihova znanja još uvek nemaju značenje VEČITE ISTINE, i to i jeste jedini razlog što mnoga znanja još uvek imaju značenje LŽI i što ljudi,živeći po LAŽI, a ne ISTINI, još uvek masovno stradaju.
Onaj koji je čuo pojam Svijest a nije je neposredno iskusio pokušat' će taj pojam zalijepiti na ono što misli da on po njemu predstavlja.
Stoga, uveliko se pojam 'Svijest' brka s pojmom 'Svjesnost' a iskrivljenje značenja se prihvatilo kao nepobitna istina.
Sve ovo što si sada rekao, to ti radiš, Simo. Tvoje prosvetlenje i iskustvo Apsoluta ti nije pomoglo da pravilno razumeš šta pojam Svest" jeste sada i ti o tome praviš još samo jednu novu veru.
Ono s čim se pojam Svijest brka jeste pojam Svjesnost.
Odatle i neadekvatna objašnjenja jednog i drugog fenomena.
Pa ti si taj koji brka pojmove "Svest i "Svesnost". To radiš kada izjednačavaš pojmove "Svest" i "Znanje". Pojam "Znanje" ne možeš da izjednačavaš sa pojmom "Svest, već sa pojmom "Svesnost". Znanje je USLOV postojanja SSVESNOSTI Svesti.

Naravno, pošto je Znanje uslov Svesnosti, ono je uslov postojanja i Svesti, jer bez Znanja i bez Svesnosti, Svest ne bi moga ga bude Svest. Ali razlika postoji, jer Svest je ono koje je sposobno da uz pomoć svojih sedam sposobnosti stiče, tj. stvara Znanje i pomoću Znanja dovodi sebe u stanje Svesnosti. Pa se tako Svest uz pomoć svojih sedam sposobnosti, odnosi prema svome Znanju i svojoj Svesnosti kao UZROK prema POSLEDICI, a to dvoje, uzrok i posledica, nije i ne može da bude isto.

Svest i njenih sedam sposobnosti, sa značenjem UZROKA Svog Znanja i svoje Svesnosti, na taj način vrši ulogu UZROKA SEBE SAME, jer Svest bez Znanja o sebi i bez svohe svesnosti, ne bi mogla da POSTOJI SAMA PO SEBI KAO SVOJ I UZROK I POSLEDICA, tj. ne bi mogla da bude Svest.

Jasna, ove tvoje primedbe na moja objašnjenja su na nivou malog Đokice, Perice i Mujice, što znači da još nisi zrela da shvatiš o čemu pričam i da će, kada porasteš, sve ti se kazati samo.
Intelektualne ucene kod mene ne pale. Tvoja definicija svesti samo nije definicija.
To je kao da si rekao zahvalnost je ono što je sposobno da oseti zahvalnost ili
plava boja je ono što je sposobno da postane plave boje ili olovka je ono koje je
sposobno da nabavi olovku.

Intelektualne ucene kod mene ne pale. Tvoja definicija svesti samo nije definicija.
To je kao da si rekao zahvalnost je ono što je sposobno da oseti zahvalnost ili
plava boja je ono što je sposobno da postane plave boje ili olovka je ono koje je
sposobno da nabavi olovku.
Tako je, pametnice moja! Sve je to mnogo isto.

Poslednja izmena:
Dakle, Znanje nije Svest, već je ono samo MERA za SVESNOST. Svest sa velikim znanjem je visiko razvijena Svest. Svest sa malim znanjem je nisko razvijena Svest.
Zašto se i svest sa malim znanjem i svest sa velikim znanjem nazivaju isto?
To je kao kada bi mračnu, polumračnu i osvetljenu sobu nazivao osvetljena
soba.
Svest je uvek svest. Svesnost je promenjiva. Kao što je ljubav uvek ljubav,
a ti možeš biti više, manje ili nikako u tom stanju.

Odgovor ti je vrlo zreo i argumentovan. :kafa:
Zreo koliko i tvoja kritika moje definicije Svesti.

Znaš li učemu grešiš kad negativno ocenjuješ tu moju definiciju? Grešiš u tome što je nisi nikada do kraja pročitalla, jer ja kad kažem da je Svest ono koje je sposobno da dovede sebe u stanje svesnosti, uvek posle toga objasnim da je Svest ono koje raspolaže se sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti - naprezanja kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja. Pomoću kojih Svest stiče znanje i sebi i pomoću tog znanja dovodi sebe u stanje Svesnosti. I to je sasvim dovoljno da možemo i da upremo prstom u Svest i kažemo TO JE SVEST i da je do kraja objasnimo i razumemo. KAKO?

Tako što možemo lako da proverimo, jer to se u naci već zna, da se Svemir i život u njemu ne sastoje ni od čega drugog do od navedenih sedam fizičkih i psihičkih radnji.

U nfizici se zna i ko raspolaže sa tih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, na osnovu čega mi možemo konkretno da znamo ŠTA je i kako izgleda SVEST.

Naime, u fizici se zna da fizičke radnje naprezanja i kretanja, koje fizičari zovu imenom "Energija" nastaju po načinu samopokretanja čestica i delova nematerijalnog Kvantnog vakuuma. Pa mi odmah možemo, u skladu sa izrečenom definicijom Svesti, da izvedmo zakljuka, da je nematerijalni kvantni vakuum polje nematerijalne Svesti. Pogotovo štu fizičari i biolozi tvrde da sem energije postje još i informacije. Uz znanje da se informacije i stiču i koristi uz pomoć pet psihičkih sposobnosti i radnji opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja tog naprezanja i kretanja i da tpsihičkim sposobnostima raspolaže energija, a to su one iste ćestice nematerijalnog hvantnog vakuma koje raspolažu i fizičkim sposobnostima napretanja i kretanja. Na koji način mi sada raspolažemo kompletnim argumentima o postojanju tih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti kao i o Svesti Svesti koja je sposobna da pomoću njih dovedeebe u stanje svesnosti. Koja se manifestuje kao nematerijalno polje zvano "kvantni vakuum" koje tim fizičkim i psihičkim sposobnostima radpolaže.

Sve sam ja ovo u ovjj temi objasnio, a i drugim temama, pogotovo u temi "ZAKON POSTOJANJA- PONOVO" a ti, Jasna, požirila si da tu moju definiciju Svesti negiraš, pre nego si pročitala moja opširnija objašnjenja.

Evo za kraj ću, po ko zna koji put na ovim forumu, da citiram jednog drugog prosvetljenog čoveka, Indijca, po zanimanju fizičara, Maharišija, koji je uz još i majstor Joge. Da vidiš šta i on o Svesti kaže gotovo sve isto što i ja.

”U osnovi svjeta stoji ujedinjeno polje svih prirodnih zakona. To je nešto nematerijalno, vanvremensko, nemanifestovano, neaktivno. To je veliko ništa koje je početak i uzrok svega. U njemu postoji sve, sve velikei male stvari, svi svjetovi, svi oblici, svi odnosi, ali samo kao princip, kao ideja, kao latentna mogućnost. To je čista svest. I kad se deo te čiste svesti, makar i najsitnija njena čestica, izdvoji i stupi u aktivno stanje, kad postane dinamična, pretvara se u konkretnu stvar, u materiju, u biće, u svemir. To ništa ima potpunu svest o sebi jer je čista svest. Ima ogromnu, beskonačnu moć samoorganizovanja, jer je kreativno, jer je ujedinjeno polje svih sposobnosti, svih mogućnosti .Njegova priroda je savršenstvo, sklad, harmonija, blaženstvo, i sve sto nastaje iz toga zadržava tu osobinu, ostaje blaženstvo.”

Zreo koliko i tvoja kritika moje definicije Svesti.

Znaš li učemu grešiš kad negativno ocenjuješ tu moju definiciju? Grešiš u tome što je nisi nikada do kraja pročitalla,
Ako ti je osnovna pretpostavka netačna, sve što iz nje proizilazi nije
tačno. Olovka samo nije ono što je u stanju da je stekne, pa makar
sad obrazlagao da bi to trebalo i da se kreće i da razmišlja i da je
sposobno da zaradi novaci i tako dalje..

”U osnovi svjeta stoji ujedinjeno polje svih prirodnih zakona. To je nešto nematerijalno, vanvremensko, nemanifestovano, neaktivno. To je veliko ništa koje je početak i uzrok svega. U njemu postoji sve, sve velikei male stvari, svi svjetovi, svi oblici, svi odnosi, ali samo kao princip, kao ideja, kao latentna mogućnost. To je čista svest. I kad se deo te čiste svesti, makar i najsitnija njena čestica, izdvoji i stupi u aktivno stanje, kad postane dinamična, pretvara se u konkretnu stvar, u materiju, u biće, u svemir. To ništa ima potpunu svest o sebi jer je čista svest. Ima ogromnu, beskonačnu moć samoorganizovanja, jer je kreativno, jer je ujedinjeno polje svih sposobnosti, svih mogućnosti .Njegova priroda je savršenstvo, sklad, harmonija, blaženstvo, i sve sto nastaje iz toga zadržava tu osobinu, ostaje blaženstvo.”
To ništa ima potpunu svesnost o sebi, ničemu? Samoorganizuje se ništa?

Ne kažem da Maharišijeve reči nisu tačne, mada su malko nespretno prevedene.
Da bi razumeo o čemu priča, moraš doći sam do tog stanja, a ne da ti drugo
biće otkriva istinu. Dokle god postoji neko drugi, svetlosno biće, Mahariši ili
bilo ko, samo nisi došao do kraja puta. I to ''gotovo isto'' jednostavno nije isto.

Čekaj Ljubomire, zar nisi tvrdio da se ne može imati Svijest već samo Svjesnost i da Svijest postaje svjesna same sebe?
Ovdje, kao dokaz svojoj tvrdnji, navodiš primjer koji tvoju tvrdnju ustvari pobija.
Naravno da se Svest ne može iIMATI, već samo BITI. A Svesnost je ta koja se može IMATI. Može je imati samo onaj KOJI JESTE, tj. onaj koji POSTOJI. Što znači da Svesnost NIJE POSTOJANJE, već samo STANJE onoga koji POSTOJI. Svesno stanje može i da počne i završi. Pod uslovom da to što postpj(KOJEi JESTE), raspolaže ISKUSTVOM, tj. ZNANJEM O SEBI, koje stiče uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposbnosti i radnji i pomoću tnjih i ZNANJA O SEBI, dovodi sebe u STANJE SVESNOSTI O SEBU i tako ZNA DA POSROJI. Pa onda može sebi da kaže "MISLIM, DAKLE POSTOJIM" Ili, naprežem se, krećem se, opažam, osećam, pamtim, mislim i razumem sebe, DAKLE POSTOJIM.

To što ti zoveš imenom APSOLUT, to je, zapravo SVEST. I dok god ne shvatiš da je Apsolut Svest, nikad nećeć moći pomoću Apsoluta nećeš moći daobjasniš ništa što bi moglo da se proveri objasni i razume. I tek kad budeš shvatio da je ASpsolut Svest, moći ćeš pomoću njega da objasniš i razumeš sve, jer mi o Svesti znamo sve, jer mi sami smo Svest. I sve što postoji je Svest i sve postoji na isti način kao što i mi postojimo. I sve što postpji je svesno sebe na isti način kao što smo i mi svesni sebe, sve uz pmoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. Na primer, atomi i močekuli, koji od sebe samih grade ceo Svemir, kao i čoveka u Svemiru, da nisu svesni, tj. da ne raspolažu sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, ne damo da ne bi od sebe samih mogli da sagrade ništa, već oni bez rih sposobnosti ne bi mogli ni da postoje.Zato tih SEDAM fizičkih i psihičkih sposobnosti i jesu Univerzalni Zakon sveukupnog postojanja i svakog mogućeg kretanja i dešavanja.

To ništa ima potpunu svesnost o sebi, ničemu? Samoorganizuje se ništa?

Ne kažem da Maharišijeve reči nisu tačne, mada su malko nespretno prevedene.
Da bi razumeo o čemu priča, moraš doći sam do tog stanja, a ne da ti drugo
biće otkriva istinu. Dokle god postoji neko drugi, svetlosno biće, Mahariši ili
bilo ko, samo nisi došao do kraja puta. I to ''gotovo isto'' jednostavno nije isto.
Postoje tri načina da čovek dođe do Istine.

Jedan je da Istinu o postojanju stvarnosti doživi, a to znači da se prosvetli, kao Simo ili Mahariši.

Drugi je da ti neko ispriča šta je doživeo kad se prosvetlio, ali to ne može da se proveri, već samo veruje, dok ćovek i sam ne uspe da se prosvetli. Na zaj način su i nastale sve svetzske religije.

A treći načim je put NAKE, put čulnog istraživanja sveta i vančulnog istraživanja svoje vlastite svesnosti u budnom stanju, a to je sve ono što spada u objast psihologije. .

Ja sam do Istine o postojanju stvarnosti došao uz pomoć sva tri ova napred navedena način. Prilikom mojih mnogobrojnih izlazaka iz tela sam iskustveno proverio sve ono što su prosvetljeni ljudi doživeli i ono o što mi je "moj astralni učitelj, Svetlosno biće" u Astralu pokazalo ili telepatski objasnilo. I na kraju sam sve to i razumeo do kraja tako što sam sva ta moja vančulna i subjektivna iskustva i znanja o stvarnosti, uporedio sa svim znanjima iz prirodnih nauka i psihologije. I sva ta znanja sam logički povezao po principu "uzrok-posledica", Tako da sada sve to može do kraja da se i objasni i razume i zna. Nikakvih tajni u vezi postojanja stvarnosti za mene više NEMA.

Najvažnija novina koju sam ja uveo u sva dosadašnja znanja, nebitno da li ona spadaju u oblast, nauke, tj.biologije, psihologije, fizike ili metafizike, jeste što sam otkrio da se sveukupna stvarnost ne sastoji ni od čega drugog do od sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji i Svesti kao vršioca svih tih sposobnosti i radnji i da se pomoću Svesti i tih njenih sedam sposobnosti i radnji može objasniti i razumeti apsolutno SVE, a bez njih, apsolutno NIŠTA.

Dakle, sem Svesti i njeih sedam sposobnosti i radnji ničeg drugog nema.

Istina se nema i ne može saznati ni o čemu drugim do o Svesti i njenih sedam sposobnosti i radnji

Istunu o Svesti i njenih sedam sposobnosti i radnjinma, ne može da sazna niko drugi, do Svest, uz pomoć svojih sedam sposobnosti i radnji.

Ako ti je osnovna pretpostavka netačna, sve što iz nje proizilazi nije
tačno. Olovka samo nije ono što je u stanju da je stekne, pa makar
sad obrazlagao da bi to trebalo i da se kreće i da razmišlja i da je
sposobno da zaradi novaci i tako dalje..
Da bi shvatila o čemu pričam, prvo treba da shvatiš šta pojam "POSTOJANJE" podrazumeva. To je samo Svest i njenih sedam sposobnosti. Sve drugo u Svemiru, a to su atomi, nebeska tela, galaksije, i tela ćelija, biljaka, životinja i ljudi, kao i sve olovke na sveti, NEMAJU ZNAČENJE POSTOJANJA, jer sve su to samo fizičke i psihičke radnje Svesti . Odnosno, to su organizovani oblici ketanja i rada Svesti. I zato mi nikada i ne možemo da govorimo o svesnosti, ne samo olovaka, već ni o svesnosti ljudi, več samo o SVESNOST ČESTICA I DELOVA SVESTI, koje uz pmoć tih svojih sedam spsobnosti od sebe samih sve te materijalne oblike grade.

Dakle, ne možemo da govorimo čak ni o svesnosti čoveka, već samo o svesnosti onog materijala koji uz pomoć svojih sedam sposobnosti dovodi sebe u stanje svesnosti i pomoću te svoje svesnosti, od sebe samog gradi ljudski organizam kao savršenu i harmoničnu organizaciju svog kretanja i rada.

I kada se ta organizacija raspadne, čoveka više nema. Pa je sada zanimljivo pitanje, kako onda možemo da tvrdimo da je život većan. Možemo zato što čovek nije ni živ ni svestan zato što je čpvek, već što je živ i svestan materijal od kojeg je čovek sagrašen. Koji je bio živ i svestan i pre nego je od sebe samoga sagradio čoveka i koji ostaje živ i svesta i kada se ljudski organizam raspadne. Svaka čestica koja se nalazila u sastavu ljudskog tela i posle tela ostaje živa i svesna.

Naravno, ovakav način objašnjavanja većnosti života, možda ne izgleda mnogo optimističan da čovekova svest može da preživi smrt i raspad tela i da je i čovekova svest većna. Jer možemo da se pitamo kako se može govoriti o neuništivosti čovekove svesnosti, kada se čovekov organizam raspadne i ostanu žive samo ćestice svesti koje su gradile organizam?

Upravo u tome i jeste mogućnost preživljavanje čovekove svesti i njegove svesnosti što uistinu čovek i nije ceo ljudski organizan, već samo jedna od čestica koje ljudski organizan grade. To je ona najveć čestica u ljudskom organizmu, zvana "AURA", u vidu elektromagnetnog polja, koja obuhvata i prožima ceo ljudski organizam i u njemu igra ulogu čovekove svesti i svesnosti. Odnosno, ulogu zajedničke - kolektivne - svesti i svesnosti vih čestca, atoma, molekula, ćelija i organa. Ona je ta koja upravlja celim telom i mozgom koja u čovekovom telu sebe zove imenom "JA". I kada se ona odvoji od tela,oina sa sabom nosi i u sebi sadržu svu čovekovu svesnost koju je čovek imao i dok se fizički njegovo telo nije raspalo.

Znate ono, verovatno ste čuli, kada ljudi koji su imali iskustvo kliničke smrti, pa vide nekakav tunel i na kraju tunela svetlost, pa im tada u jednom trenutku kroz glavi proleti sećanje na ceo njihov život. Tada se ne dešava ništa drugo do to da aura, koja se odvaja id tela, u jednom trenutku prekopira iz mozga svo čovekovo iskustvo, tj. znananje o svim događajima iz čovekovog života, da ga ponese sa sobom . To znanje je jedina imovina koju čovek može da ponese sa sobom kada umre. Zbog koje je i došao u materijalni svet da tu imovinu stekne. S obzitom da svest ne bi mogla da bude Svest kad ne bi ništa znala i s obzirom da se iskustvi, tj. znanje može steči samo u materijalnom svetu. Zato treba da pazimo da svoju svest obogaćujemo samo znanjima, a ne da je zagađujemo kojekavim lazima od kojih nemamo nikakvu korist, već samo štetu, bilo u telu, ili kasnije kad ostanemo bez tela.

Po izlasku iz tela aura ponese i znaje o ljudskom obliku koji je za života u telu imala I kad se aura odvoji od tela i pogleda sebe, ona sebe i dalje vidi u onom istom ljudskom obliku u kojem je i živela. Pa tako, kada čovek umre i aura se odvoji od tela, ona i dalje nastavlja da živi životom čoveka, kao da se ništa nije desilo. Ona i dalje sve zna što je i čovek znao i može i dalje da se kreće kao što se kretala i dok je bila spojena sa telom. I još i bolje,jer sada može i da leti, jer više nema matrijalno telo koje svojom težinom stalno teži ka Zemlji. Ona takože tada i dalje živi u zajednici sa ljudima i sa njima komunicira, ali ne sa živim ljudima koji imaju telo, već sa onim koji su umrli i koji više, isto kao i ona, nemaju materijalno telo. I što je još zanimljivo, ljudska duša iii aura, je i dalje tu gde žive i ljudske duše koje imaju materijalno telo i može da ih vidi, ali ne može sa njima da komunicira, jer ljudi koji imaju materijalno telo ne mogu da vide ljudske duše bez tela. Ljudi koji imajumaterijano telo mogu da vide svet umrlih duša samo maglovito i to samo kad spavaju, pa onda kad se probude ta svoja viđenja dihovnog sveta ne smatraju stvarnim, već to zovu imenom "Snovi".

A kad se svi ljudi sveta ujedine, pomire i naprave jedinstvenu svetsku pravednu ekonomsku zajednicu u kojoj će svi ljudi i sva druga bića početu uzajamno da se vole, tada će sve ljude i sva druga bića da obuhvata njihova zajednička, kolektivna svest i sve ih telepatski, informatički poveže u jedinstvenu celinu i biće. Kao što ljudska duša, tj. aura, sve ćelije i urgane u ljudskom telu informatički i telepatski povezuje u jedinstvenu celinu i biće. Uz napomenu da je ta zajednička svest celog ćovečanstva, u jovanovom Otkrivenju u Bibliji, nazvana imenom "JAGNJE". I ta naša zajednička svest je, zapravo taj DUHOVNI SVET iz kojeg naše ljudske duše dolaze kad se rađaju na Zemlji i u njega se vraćaju kad umru. I kad se ljudi na Zemlji spoje sa tom svojom Kolektivnom svešću, tada će živi i mrtvi živeti ZAJEDNO. Moći će da vide jedni druge i jedni sa drugima će moći da razgovaraju,

Ali da bi se to sve desilo, i da bi tada ljudi mgli da vide i Hrista, koji je takođe u Duhovnom svetu ( i ja sam ga video prilokom jednog od mojih izlazaka iz tela), a to će da bude ono što se u Bibliji zove imenom "Novo Doba" ili "Hristov drugi doklazak, ljudi će morati da se UJEDINE. Da bi u tome uspelimoraju da prestanu da budu pripadnici državnih političkih, verskih i nacionalnih sistem, i tako postabu pripadnici samo ljudske vrste sa kojojm se i rađaju i umiru.

A da bi to uradili moraju da razumeju Zakon po kojem sve postoji, a to je da je sve što postoji Svest, kao i da su sva ljudska i sva ostala bića samo Svest, A zatim da sebe obeleže trobojnim simbolom Svesti, da svima stave doznanja da više ne žele da budu politički, verki, naconalno i kalsno podeljeni i da žive i dalje u mržnji i stalnim sukobima, haosu i zlu, već svi zajeno u ljubavi, harmoniji i dobru.
xjpg.1164611.jpg

@Ljubo2 Majka mu stara.
Pa dokle vise ovako!
Pa svi smo MI ovde na forumu da bi raspravili kroz debatu na nekoj temi da bi saznali neku spoznaju.
Ne verujem da je iko dosao na forum da bi vredjao nekoga...
Cim neko malo drugacije kaze TI navalis na njega
ne-argumentima i bez 100%objasnjenja!
Meni se svidja tvoja teorija i voleo bih da tako bude,ali kad te cujem da kazes da BOG ne postoji nego samo djavo koji sve stborio po njegovim pravilima onda znam sa kim imam posla!
Zatim sam taj kvantni vakum ili prazan prostor kako si ga ti krstio pridajes sebi iako dobro znas da ga je sam Nikola Tesla dao ime Etar a ne nista kao sto ti tvrdis!
Iz nista nikada nece da izlazi nesto.

To svako razuman razume.
Zatim izlazak iz tela i to zlo mitolosko bice starog Egipta takozvani Set izmisljena masta.
Ne priznajes
R e a l n o s t
Zivot i Materiju i tvrdis da ne postoji u bilo kom obliku.,iako svako od nas ga oseca jako dobro jer je nepravedan,bolan,surov itd....

Svaku temu obesmislis tvojim ne-argumentima i objasnjenjima.

Citiras samo pojedine
moje postove na ovu moju temu ono sto nekako mozes da izokrenes tvoju pricu kako tebi odgovara i zbunjujes sagovornika tvojim neobjasnjenjima iako sam ti striktno dao razliku izmedju vestacke inteligencije i UM coveka..
Sta je Svest
Pokusacu da objasnim razlikom izmedju
Vestacke Inteligecije i Coveka filozofski....

Svi mi smo pogledali film Total Recall i svarcenegerom na kojim masine vode rat u istrebljenju coveka jer j opasost za celu prirodu itd...

E sad jedno podpitaje:
Usled cega te masine vode rat!
One taj rat zapocnu automatski.
Zasto automatski!
Pa zato sto su im ugradjeni Algoritmi.
Recimo Masina koja pravi neku novu Masinu
Isto ugradjuje u tu novu Masinu ,, Algoritam*
Kao sto to Covek ugradjuje u Masinu koju proizvodi!

Kako to moze da se prevaizidje!
Pa samo Prirodnim Automatizmom!

Recimo imamo v
Vestacke Automate i odredjene procesore koji rade na nivou funkcija i funkcionalnosti Ok"

@Ljubo2 Ali kako radi prirodni automat svakoga Coveka!

@Ljubo2
Prirodni automat radi
H O L O G R A M S K I

Na identitetu dela i celine
Gde svaka nasa celija je identicna i ista i zavisimo od vrlo cudnog KODA koji replicira masinu sam po sebe!

Taj Kod isto je tako nama ljudima ugradjen !
Nismo ga ugradili mi ljudi pre naseg postojanja..!!

To znaci da masina ne moze da se osamostali vise nego sto sam covek programiran da veruje u Postojanje prvobitne Svesti tj Tvorca !!!

Takoda je @Ljubo2
Za mnoge stvari delimicno u pravu..
Ali On nezna lepo da nam objasni.
Sta je
Materija i Svest !!

JA trenutno sad mislim da niko nije covek onako u ovoj materijalnoj formi kako ljudi misle.

Uzmimo za primer sva zaceca koja su bezgresna.
Ta svetlosna dusa kao Aura obuzme DNK i onda se posle Smrti odvoje.
Prema tome svi su zivi.
I tamo gde je Dusa sastavljena ili rastavljena.
Pa to moze da se meri!

Jedna od najociglednijih karakteristika je obicni Napon kojim merite elektro potencijal svakog zivog bica-biljke zivotinje itd..
Ako nema tog elektro potencijala onda je mrtvo*

I sad sta! Gde,gde ode to!!

PO Mom nekom misljenju Zivot je elektromagnetsko polje obavijen oko DNK*
Oko m o l e k u l a* I
A t o m a*

Uvek postoji TO elektromagnetsko polje i oko zive i nezive materije*
I kad se TO razdvoji to je Smrt*

Uzmimo za primer jedan Atom.
Kako Atom ima Dusu !!

Znamo da je elektro neutralan.
ALI unutra nije elektro neutralan!
Unutra je elekron koji negativan,proton koji je pozitivan,neutron isto ima magnetsko polje zbog cega su izmisljeni kvarkovi* itd..,tako da vidimo da je Atom izuzetno slozena struktura i daleko od toga da je nedeljiv !!

I to je ta svetlost koja cini moju dusu.

E sad sta cini mene zivog*
U Materiji u strukturi Duse koja je vezana za moje telo istovremeno !!
E to istovremeno je zivot.
Izlaskom tih elektromagnetnih talasa Duse iz tela je Smrt*
Ali delovi te Duse i dalje ostaju istovremeni sami sebi i Mi postajemo svetlosna bica i ne samo Atomska_Molekulska odlazimo u takozvanom Etru !!

Doradi vise ovu tvoju tezu da bude logicna.
Tacnost od 100% Nema.
Nema svedoka...
I Dokle vise tako!

Cim neko malo drugacije kaze TI navalis na njega
ne-argumentima i bez 100%objasnjenja!
Čim se neka moja tvrdnja ne podudara sa tvojim verovanjem, ti se odmah pobuniš. Pronađi i citiraj bilo koju moju tvrdnju koja nije do kraja argumebtpvana i objašnjena, citiraj je i navedi svoju tvrdnju i argumente i objašnjenja, pa se onda javi, da ne pričaš uprazno.
Meni se svidja tvoja teorija i voleo bih da tako bude,ali kad te cujem da kazes da BOG ne postoji nego samo djavo koji sve stborio po njegovim pravilima onda znam sa kim imam posla!
To je upravo ono što sam napred rekao. Čim se neka moja tvrdnja ne podudara sa tvojim verovanjem, ti se odmah pobuniš. Stotinu puta sam objasnio ko ili šta je ono što zovemo imanom "Bog". Čak sam priložio i video da Boga možeš i da vidiš, ali to za tebe nema vrednost, jer to nije ono u šta ti veruješ. (Kasnije ću, u posebnom postu, da pokušam ponovo da ti objasnim Boga i na slici ti ga pokažem.)
Zatim sam taj kvantni vakum ili prazan prostor kako si ga ti krstio pridajes sebi iako dobro znas da ga je sam Nikola Tesla dao ime Etar a ne nista kao sto ti tvrdis!
Nikad nisam tvrdio da je Kvantni vakuum "ništa" već da je polje nematerijalne svesti i dao sam i argummente i objašnjenje , tj. logiku da može da se razume da je tako. A to što je Tesla rekao da je Kvantni vakuum "etar", ne znači ništa, jer Tesla nije dao nikakvo objašnjenje etara, isto kao ni vernici "boga" koji je stvorio svet iz ništa.
Iz nista nikada nece da izlazi nesto.
Tačno. Zato Kvantni vakuum i nije "ništa", već "nešto". Kvantni vakuum je polje nematerijalne Svesti i to saam argumentovao. Nisam rekao da je Kvantni vakuum "etar", niti "bog", kao neki drugi, a pojma nemaju šta je, ni kvanrni vakuum, ni Bog.
Zatim izlazak iz tela i to zlo mitolosko bice starog Egipta takozvani Set izmisljena masta.
Ne priznajes R e a l n o s t
Da sam mnogo puta izlazio iz tela, to ne mogu da dokažem. Jedino mogu da navedem da moje iskustvo izlaženja iz tela nije jedinstveno. Postoje tvrdnje i mnogih drugih ljudi koji su imali isto iskustvo. Koje se u metafizici zove omenom "Astralna prokekcija"

Uostalom, da li sam izlazio iz tela ili nisam, to nije bitno. Bitno je ono što sam doneo iz Astrala, a to je "ZAKON POSTOJANJA", koji do kraja može i da se provero o objasni i razume. I to je ono jedino što ja ovde nudim, a moje izlaske iz tela, pominjem tek kao malu zanimljivost, koju niko ne mora da prihvati kao istinu.
Zivot i Materiju i tvrdis da ne postoji u bilo kom obliku.,iako svako od nas ga oseca jako dobro jer je nepravedan,bolan,surov itd....
Materija i živi nisu to što ti vidiš i osećaš. Materija i život nisu osećanja. Materija i život si ti sam koji si sposoban nešto da vidiš i osećaš. Ti si taj koji postojiš i možeš da se krećeš i pomoću kretanja se manifestuješ fizički kao energija ili materija i možeš kao takav da vidiš i osećaš sebe. I ako se u svom neznanju krećeš i radiš pogrešno, to ćeš da osećaš kao zlo i tvrdiš da je život nepravedan. Ne sznajući da se sam kriv, ako je tako. Ne tnajući da "kako seješ, da ćeš tako i da žnješ".

Sve ovo što sam sada rekao, je logika, ali tvoja sposobnost logičkog mišljenja i razumevanja je slaba i ne očekujem da ovo možeš da razumeš. A to je da ne postoje ni materija, ni energija, ni život, ni tvoja osećanja. Već da POSTOJIŠ samo TI koji se se pretvaraš u energiju kad se naprežeš i krećeš i osećaš svoje naprezanje i kretanje.

Ako ovo nisi razumeo, mogu da ti objasnim i ovako:

Energja-materija i razna osećanja su samo fizičke i psihičke radnje koje ne mogu da postoje same po sebi i vrše same sebe, bez VRŠIOCA tih radnji koji raspolaže fizičkim o psihičkim sposobnostima da te ranje vrši i on je JEDINI KOJI POSTOJI, a to jsi TI. Akad se pitaš kosi ti, odgovor glasi da si ti SVEST.

U celom ovom mom objašnjenu, koje ima značenje ISTINE, jedino je važno na pravi način razumeti i znati značenje reči i pojma "POSTOJANJE". Razumeti na šta jedino tareč i pojam mogu da se odnose. Ko to ne razume, nikada neće uspeti da sazna Istnu o Božijem postojanju, ni o tome kako je Bog uspeo da stvoji svet iz "ništa". Koji ti sada možeš i da opaziš i osetiš i tvrdiš da POSTOJI. A NE POSTOJI, već i dalje postoji samo BOG koji se napregnuo i pokrenuo, pa sada možeš da ga vidiš kao materiju i život, a pojma nemaš da to nije ni materija, ni život, već Bog koji se napreže i kreće. I da će materija i život istog momenta da nestanu kao da ih nikada nije ni bilo, čim Bog prestane da se napreže i kreće. Zato će da nestanu što ih nikad nije ni bilo. Kao što će i tvoje materijalno telo da nestane istog momenta kad ono što u tebi jeste Bog, prestane d se napreže i kreće. Ono što sebe u tebi zove imeno "JA". a ti pojma bemaš ko u tebi sebe zove imenom "JA , upravo je to što ti zoveš imenom "BOG." I on je taj koji te je uz popomoć svojih sedam sposobnosti i stvorio i koji te kao takvog održava za svo vreme dok ne umreš, odnosno, dok On ne prestane da se kreće i radi. A to svo vreme Misliš da si ti to što vidiš i osećaš i što tvrdiš da POSTOJI, a pojma nema da sve to što ti vidiš i tvrdiš da postoji, zapravo NE POSTOJI, već da postoji samo tvoje nematerijalno JASTVO, koje svojom snagom , uz pomć svojihsedam sposobnosti čini samoga sebe materijalnim i vidljivim.

Da, Badja007, ti si taj nematerijalni, nevidljivi i nespoznatljivi Bog, koji si se napregnuo i pokrenuo i tako samoga sebe stvorio iz NIŠTA. I ti si JEDINI KOJI POSTOJI, a ne tvoje fizičke i psihičke radnje, koje možeš da vidiš i smatraš materijalnim kad ih vršiš i koje automatski nestanu kad prestaneš da ih vršiš.
Svaku temu obesmislis tvojim ne-argumentima i objasnjenjima.
Ukljući RAZUM i pojačaj ga do maksimuma i uverićeš se da si ti taj koji svaku moju temu obesmisliš svojim nerazumevanjem.

Tvoj problem je što misliš da ISTINA o postojanju sveta može da se VIDI, pa ISTINOM smatraš sve to što može da se vidi. A pojma nemaš da ISTINA ne mpe da se VIDI, već samo RAZUME. U zabludi si, isto kao i svi naučnici sveta, koji kažu da je istinito samo ono što je opažljivo, merljivo i eksperimentom dokažljivo. I kad istražuju postojanje materije, života i Svemira i na kraju otkriju da najsitnije čestice materije nastaju iz nematerijalnog Kvantnog vakuuma, koji im izgleda kao NIŠTA, jer dalje nemaju šta da opažaju, mere i eksperimentišu, onda zatanu u čudu, nemoć ni da objasne materiju, kao ni bilo šta drugo što je od materije stvoreno. Te njihove čilne metode traganja za Istinom i jeste razlog što još uvek nisu objasnili apsolutno ništa, jer ono JEDINO koje postoji i koje može da se objasni, NIJE OPAŽLJIVO; MERLJIVO I EKSPERIMENTOM DOKAŽLJIVO, a to nije nikakva materija, energija, pa niti Bog, već NEMATERIJALNA, nestvoriva, neuništiva, sveznajuća i svemoćna SVEST. koja raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i može da vrši sedam fizičkih i psihičkih radnji.
Citiras samo pojedine moje postove na ovu moju temu ono sto nekako mozes da izokrenes tvoju pricu kako tebi odgovara i zbunjujes sagovornika tvojim neobjasnjenjima iako sam ti striktno dao razliku izmedju vestacke inteligencije i UM coveka..
E moj Badja007. Kad bi samo znao koliko si šupalj, smejao bi se samome sebi i svemu onome u šta ti veruješ. Veruješ u postojanje veštačke inteligencije i čovekovog uma i misliš da putem opažanja razlika između njih i izučavanja njihovog rada, možeš da saznaš bilo kakvi istinu o njihovom postojanju. Svet se sastoji iz bezbroja različitih stvari, oblika i pojava, koje ljudi željni znanja izučavaju na sve moguće načine i iz vana i iznutra, da sazbaju ISTINU o njihovom postojanju i još uvek niko ništa ne zna. Odnosno, svi znaju sve, sem samo jednu malenkost, a ro je da ne znaju ŠTA JE SVEST. I svi se slažu da je postojanje Svesti još uvek najveća tajna koju još uvek niko nije rešio. A to je upravo ono o čemu ja već godinama pričam - o TANI POSTOJANJA SVESTI, kju sam rešio do kraja i koju želim da otkrijem ljudima, a njihovi umovi su do te mere zaribali, da nemogu to da razumeju ni kad im neko to do kraja objasni, a kamo li da uspeju svojim umom to sami da otkriju.
Doradi vise ovu tvoju tezu da bude logicna.
Tacnost od 100% Nema.
Moje objašnjenje i logika su tačni 100%. Ja nisam kriv što su ljudske zablude toliko moćme da zaslepljuju ljudske umove da nisu u stanjui da to moje objašnje shvate.
Nema svedoka...
I Dokle vise tako!
Naravno da ima svedoka. Svaki čovek na svetu tog svedoka ima u sebi samome, koji pomoću svojih sedam svojih sposobnosti i radnji samome sebi svedoći o svom postojanju. Taj svedok je on sam, čije ime je "SVEST". Koja lako može sebi da dokaže, objasni i razume da se svet ne sastoji ni od čega drugig do od Svesti i njenih sedam sposobnosti. I da se ISTINA po postojanju sveta ne može saznati ni o čemu drugom, do o Svesti i njenih sedam sposobnosti. I da Istinu o svetu niko drugi ne može da sazna, do Svest, uz pomoć svojih sedam sposobnosti.

Badja007, ja sam ovu Istinu o postojanju sveta do sada na ovom forumu objasnio najmanje 100 puta i niko do danas nije uspeo da je razume. Zato jer je sposobnost razumevanja kod ljudi još uvek na nuli. Sposobni su samo da uče razna štiva napamet i veruju. Ali makar su svesni da je to tako, kad kažu i tvrde da i laž može da postane istina ako je izgovorena 100 puta. To i jeste razlog što svetom vladaju laži, zato jer su isgovorene, ne 100 puta, već više hiljada puta. I zato meni i ne preostaje drugo, ako želim da ljudi moje objašnjenje prihvate kao Istinu, da tu Istinu i ja ponavljam dok je ne izgovorim 100, pa ako treba i više hiljada puta, sve dok budem živ. Zato što se jedino pomoću ISTINE može spasiti svet od mnoštva laži koje vladaju svetim i koje će na kraju da ga unište. A ja toliko želim da svet ne bude uništen, već da ga i dalje bude.

Ideje koje ruše Ukrajinu, Palestinu, Kosovo, koje su srušule Jugoslavju, i sve druge ideje koje već hiljadama godina ruše svet i uzrokuju golema stradanja, nevolje i siromaštvo sveta i prete da na kraju unište ceo svet, su obične GNUSNE I DO SRŽI POKVARENE LAŽI.

Back