Šta je svest?

badja007

Ističe se
Poruka
2.314
Sta je Svest
Pokusacu da objasnim razlikom izmedju
Vestacke Inteligecije i Coveka filozofski....

Svi mi smo pogledali film Total Recall i svarcenegerom na kojim masine vode rat u istrebljenju coveka jer j opasost za celu prirodu itd...

E sad jedno podpitaje:
Usled cega te masine vode rat!
One taj rat zapocnu automatski.
Zasto automatski!
Pa zato sto su im ugradjeni Algoritmi.
Recimo Masina koja pravi neku novu Masinu
Isto ugradjuje u tu novu Masinu ,, Algoritam*
Kao sto to Covek ugradjuje u Masinu koju proizvodi!

Kako to moze da se prevaizidje!
Pa samo Prirodnim Automatizmom!

Recimo imamo v
Vestacke Automate i odredjene procesore koji rade na nivou funkcija i funkcionalnosti Ok"

@Ljubo2 Ali kako radi prirodni automat svakoga Coveka!

@Ljubo2
Prirodni automat radi
H O L O G R A M S K I

Na identitetu dela i celine
Gde svaka nasa celija je identicna i ista i zavisimo od vrlo cudnog KODA koji replicira masinu sam po sebe!

Taj Kod isto je tako nama ljudima ugradjen !
Nismo ga ugradili mi ljudi pre naseg postojanja..!!

To znaci da masina ne moze da se osamostali vise nego sto sam covek programiran da veruje u Postojanje prvobitne Svesti tj Tvorca !!!

Takoda je @Ljubo2
Za mnoge stvari delimicno u pravu..
Ali On nezna lepo da nam objasni.
Sta je
Materija i Svest !!

JA trenutno sad mislim da niko nije covek onako u ovoj materijalnoj formi kako ljudi misle.

Uzmimo za primer sva zaceca koja su bezgresna.
Ta svetlosna dusa kao Aura obuzme DNK i onda se posle Smrti odvoje.
Prema tome svi su zivi.
I tamo gde je Dusa sastavljena ili rastavljena.
Pa to moze da se meri!

Jedna od najociglednijih karakteristika je obicni Napon kojim merite elektro potencijal svakog zivog bica-biljke zivotinje itd..
Ako nema tog elektro potencijala onda je mrtvo*

I sad sta! Gde,gde ode to!!

PO Mom nekom misljenju Zivot je elektromagnetsko polje obavijen oko DNK*
Oko m o l e k u l a* I
A t o m a*

Uvek postoji TO elektromagnetsko polje i oko zive i nezive materije*
I kad se TO razdvoji to je Smrt*

Uzmimo za primer jedan Atom.
Kako Atom ima Dusu !!

Znamo da je elektro neutralan.
ALI unutra nije elektro neutralan!
Unutra je elekron koji negativan,proton koji je pozitivan,neutron isto ima magnetsko polje zbog cega su izmisljeni kvarkovi* itd..,tako da vidimo da je Atom izuzetno slozena struktura i daleko od toga da je nedeljiv !!

I to je ta svetlost koja cini moju dusu.

E sad sta cini mene zivog*
U Materiji u strukturi Duse koja je vezana za moje telo istovremeno !!
E to istovremeno je zivot.
Izlaskom tih elektromagnetnih talasa Duse iz tela je Smrt*
Ali delovi te Duse i dalje ostaju istovremeni sami sebi i Mi postajemo svetlosna bica i ne samo Atomska_Molekulska odlazimo u takozvanom Etru !!

Dakle da rezimiramo.
Prvobitna Svest mora da postoji!
Nasa Svest postoji
i u Materijalnom i u Nematerijalnom obliku kao San itd....

Plasim se da je ova @Ljubo2 teorija ispravna.
Samo sto On gresi⁷
Ne priznaje ni Zivot u Materiji a ni samu Materiju!!
Materija ne moze jedino da postoji samo u jednom slucaju*
Bez Svesti⁷

Pitaš "Šta je Svest? Intelektualno si zakržljao, hiljadu puta sam ti objasnio šta je Svest. I opet ću. Definicija Svesti glasi:

SVEST JE ONO KOJE JE SPOSOBNO DA SEBE DOVEDE U STANJE SVESNOSTI.

Obrazloženje;
Da bi Svest mogla da dovede sebe u stanje svesnosti, ona mora da raspolaže sa pet psihičkih sposobnosti i vrši pet psihičkih radnji- To su: opažanje, odećanja, pamćenje, mišljenje i razumevanje.

Ko može da raspolaže sa ovih pet psihičkih sposobnosti? Može samo oaj koji POSTOJI.

Na pitanje KO ili ŠTA POSTOJI, odgovor može da dadne samo fizika, jer ona se tim pitanjem bavi. I ona je taj odgovr već dala, koji glasi da samo ENERGIJA POSTOJI, a da MATERIJE NEMA i da je energija sposobnost kretanja i rada. Pa možemo da zaključimo da je energija Svest koja raspolaže sa pet psihičkih sposobnosti, pomoću kojih dovodi sebe u stanje svesnosti.

Međutim, tzaključak fizičara da energija postoji, je pogrešan, pa je pogrešan i zaključak da je energija Svest. Pogrešan je upravo zato što se energija fizički manifestuje kao radnja naprezanja i kretanja. Kretanje nije postojanje, već KRETAČ KOJI SE KREĆE. On je istovremeno i taj koji raspolaže i sa psihičkim sposobnostima opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumebanja tog svog naprezanja i kretanja, pomoću kojih dovodi sebe u stanje svesnosti. Pa da bi saznali ŠTA JE SVEST, potrebno je saznati KO ili ŠTA POSTOJI i raspolaže spodobnostima da fizičke i psihičke radnje vrši?

U fizici i taj odgovor već postoji. On glasi da sposobnošću vršenja fizičkih i psihičkih radnji raspolažu delovi i čestice nematerijalnog KVANTNOG VAKUUMA, pa prema tome, onaj krajnji zaključak na pitanje, ŠTA JE SVEST, glasi da je NEMATEROJALNI KVANTNI VAKUUM polje nematrijalne Svesti. Takođe i zaključak da Svest pomoću svojih fizičkih i psihičkih radnji postoji sama po sebi, kao svoj i uzrok i posledica. Zatim, da je nestvoriva, neuništiva, sveznajuća i svemoćna. I da je ona pomoću tih svojih fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnje, od sebe same stvorila sve - i materiju i život i Svemir.

Sve ovo što j enapred rečeno ima značenje neoborive nauke o Svesti, koja ruši sve verske dogme o Bogu kao sveznajućem i svemoćnom stvoritelju sveta. I žao m je što će vernici širom sveta kad to saznaju da otpadnu od svojih religija i što će zbog toga verske institucije morati da se ugase.

Sem, naravno, ako promene svoje dogme o Bogu i umesto reči "Bog", stave reč "SVEST". Skori ništa drugi u svetskim religijama ne mora da se menja.
xjpg.1164611.jpg

Tvoje telo je superkompjuter koji može da dešifruje ovaj matriks, ovu 3d realnost u kojoj postoji ovo telo. Kao i svaki računar kada se stvori on je prazan, bez ikakvih informacija, u najčistijem obliku što postoji. Vremenom se u taj računar trpa svašta, prvo mu se sistem ugradi i po tom sistemu će raditi ceo svoj vek, tako i u nas se usađuje sistem koji nam roditelji prenose, dopunjujemo memoriju ceo svoj život i ego nam raste, izgubili smo pojam ko smo i šta smo pre nego što smo ušli u ovo telo da doživimo i iskusimo ovu jednu realnost od beskonačno drugih. Postoji jedna svest koja prolazi kroz sve, da nismo razvili ego bili bi ta svest u najčistijem obliku, taj ego upravo on nas razdvaja i mislimo da nismo jedno.

SVEST JE ONO KOJE JE SPOSOBNO DA SEBE DOVEDE U STANJE SVESNOSTI.
Šta ti je to ''ono''?

Čudna definicija. Ono koje je sposobno da dovede sebe u stanje svesnosti
je svest? Ono koje je sposobno da sebe dovede u stanje svesnosti je samo
sposobno da sebe dovede u stanje svesnosti. I dalje ostaje pitanje šta je
to svest, šta je to svesnost?

Tvoje telo je superkompjuter koji može da dešifruje ovaj matriks, ovu 3d realnost u kojoj postoji ovo telo. Kao i svaki računar kada se stvori on je prazan, bez ikakvih informacija, u najčistijem obliku što postoji. Vremenom se u taj računar trpa svašta, prvo mu se sistem ugradi i po tom sistemu će raditi ceo svoj vek, tako i u nas se usađuje sistem koji nam roditelji prenose, dopunjujemo memoriju ceo svoj život i ego nam raste, izgubili smo pojam ko smo i šta smo pre nego što smo ušli u ovo telo da doživimo i iskusimo ovu jednu realnost od beskonačno drugih. Postoji jedna svest koja prolazi kroz sve, da nismo razvili ego bili bi ta svest u najčistijem obliku, taj ego upravo on nas razdvaja i mislimo da nismo jedno.
Sve je tačno što si rekao. Ali mi i daalje ne znamo Ko smo i Šta smo i kako je celokupna stvarnost uopšte moguća. Da bi rešili problem postojanja sveta, upravo je potrebno rešiti problem postojanja Svesti, sem kje nićeg drugog nema. Koja je najveći naučni problem koji do danas još uvek nije rešen. Pa da mi pokušamo, zašto ne, ništa nas ne sprečava. Prvo da se potsetimo na odgovor koji fizičari daju na pitanje ŠTA POSROJI.

Fizičari kažu da postoji samo Energija i da je ceo Svemir i život u njemu napravljen od Energije. I da se Energija fizički manifestuje kao kretanje i rad. Njprostiji oblici Energije su elementarne čestice, atomi i molekuli.

I kada je reč o ljudskom organizmu, njega u majčinoj utrobi grade upravo atomi i molekuli, uz pomoć DNK molekula. Koji u sebi sadrži informaciju o obliku i građi ljudskog ttela, koju u majčinoj utrobi emituje na atome i molekule koji tom informacijom ne raspolažu, da bi oni po njoj, putem samoorganizovanja, od sebe samih, sagradili ljudski organizam.

Da bi atomi i molekuli u tome uspeli, nužno morju da rasplažu fizičkim sposobnostima naprezanja i kretanja i, naravno, psihičkim sposobnostima opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja, jer bez toga ne bi mogli da čitaju i razumeju iinformaciju o obliku i građi ljudskog organizma koju DNK molekul emituje. A zatim da se po toj informaciji samoorganizuju i naprave ljudski organizam.

I tek kada su atomi i molekuli izgradili ljudski organizam, uz pomoć svojih fizičkih i psihičkih sposobnosti naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja, ljudski organizam se rađa. Koji rasplaže onim istim fizičkim sposobnostima kkojim raspolažu atomi i molekuli oa kojih je sagrađen. Pomoću kojih dovodi sebe u stanje svesnosti, ali sada ti atomi i molekuli koji grade ljudski organizam ne dovode sebe u stanje svesnosti pomoću DNK informacije, pomoću koje su izgradili ljudski organizam,a, već pomoću naprezanja i kretanja celog organizma izvan majčine utrobe, pomoću opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja svega onog što se nalazi izvan majčine utrobe.

Sve ovo što sam gore rekao svaki čovek danas može i da proveri i razume i to je sada neoboriva nauka. Kakve zaključk iz toga možemo da izvedemo u vezi postojanja Svesti?

MOžemo da izvedemo samo jedan zaključak, a to je DA JE SVEST ONO KOJE JE SPOSOBNO DA SEBE DOVEDE U STANJE SVESNOSTI.

I možemo da izvedemo zaključak da su za svesnost uslov fizičke i psihičke sposobnosti NAPREZANJA, KRETANJA, OPAŽANJA, OSEĆANJA, PAMĆENJA, MIŠLJENJA I RATZUMEVANJA

I tek sada možemo da postavimo pitanje KO ili ŠTA je taj ko raspolaže sa tih sedam fizičkih i psihičkih sposonbosti, da bi znali ŠTA ILI KO JE SVEST?

Odgovor glasi da sa tih sedam sposobnosti raspolaže onaj koji POSTOJI. Pogrešili bi ako bi rekli da sa tih sedam sposobnosti raspolažu atomi i molekuli i da su oni uz pomoć tih svojih sedam sposobnosti i radnji, putem samoorganizovanja stvorili ceo Svemir i ljudski organizam u Svemiru. Ne, atomi i molekuli su ono što su fizičari označili imenom "ENERGIJA", uz obrazloženje da je onergija sposobnost kretanja i rada. Naime, tačno je da atomi i molekulu kao ebergija raspolažu sa svih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i da mogu da vrše sedam fizičkih i psihičkih radnji, ali nije tačno da atomi i molekuli POSTOJE. Atome i molekule opažamo kao fizičke i psihičke radnje, koje mogu i da nastanu i nestanu, tj. i da počnu i da završe. Pa je logično da atomi i molekuli NE POSTOJE, već i dalje POSTOJI ONAJ KO JE SPOSOBAN DA VRŠI FIZIČKE I PSIHIČKE RASNJE, koji postoji pre i atoma i močekula I to je ono što bi trebalo da bude Svest.

Šta postoji pre atoma i molekula? Fizilari kažu da pre atoma i močekula postoji NEMATEROJALNI KVANTNI VAKUUM i da su atomi i molekuli napregnute i pokrenute čestice i delovi nematerijalnog Kvantnog vakuuma. Koje putem naprezanja i kretanja poprimaju fizička svojstva sile i mase i tako počinju fizički da se manifestuju kao Energija, tj. kao atomi i molekuli. Koji i dalje raspolaži sa navedenim fizičkim i psihičkim sposobnostima i pomoću njih, putam samoorganizobanja, grade ceo Svemir.

Tako da na kraju možemo da zaključimo da je nematerijalni Kvantni vakuum polje mirujuće NEMATERIJALNE SVESTI, koja je uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti sposobna da sebe dovede u stanje svenosti. Pomoću psihičkih sposobnosti opažanja, sosećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja, ona stiče ZNANJE o sebi i pomoću tog znanjna dovodi sebe u stanje svesnosti. A pošto Svest nije materijalna i pošto o sebi kao takvoj ne bi mogla da stekne nikakvo znanje, ona nužno mora da raspolaže i fizičkim sposobnostima naprezanja i kretanja, pomoću kjih postaje materijalna, a sami tim i opažljiva i spoznatljiva,

I to je Konačna i cela ISTINA o postojanju Svesti, a time ujedno i materije, života Svemira. Imajući na umu da problemi postojanja Svesti, materije, života i Svemira još uvek naučno nisu rešeni. Kao ni pitanje postojanja nestvorivog, sveznajućeg u svemoćnog Boga, za kojeg vernici širom sveta veruje da je stvorio svet iz NIŠTA:

Nema tog naučnog, filozofskog ili teološkog genija na Zemlji koji bi ovu Ovu ISTINU, koju sam ja napred ispričao o postojanju Svesti, materije, života, Svemira, pa i Boga, mogao na bilo koji naćin da negira ili oboru. Zato jer u nauci već postoje dokazi da je tako. Nedostajala je samo logika pomoću koje bi se ti naučni dokazi posložili u logičku smislenu celini i filozofski sistem. I sada je i to rešeno, i onaj koji pročita ovo moje rešenje, ne treba više da zanoveta i pravi se da Istinu o postojanju sveukupne stvarnosti ne razume ili ne zna. I pokušava da je negira i zataškava, da bi odbrano od te ISTINE sva ona verovanja i laži koje su do danas, na štetu sveta, vladale svetom.
xjpg.1164611.jpg

Šta ti je to ''ono''?

Čudna definicija. Ono koje je sposobno da dovede sebe u stanje svesnosti
je svest? Ono koje je sposobno da sebe dovede u stanje svesnosti je samo
sposobno da sebe dovede u stanje svesnosti. I dalje ostaje pitanje šta je
Je.to svest, šta je to svesnost?
Jasna, sve sam objasnio u gornjem postu. Ako misliš da nešto od toga i dalje nije jasno, reci, pa ću i to opširnije da objasnim. Ja sam se 15 godina u astralu obrazovao da mogu sve to da objasnim i to prenesem ina druge ljude. Moj učitelj je bilo jedno "Svetlosno biće, koje mi se predstavilo imenom "Bog". Moja iskustva o tome sam ispričao u videu na YouTube, pod naslovom "Poruke Svetlosnih bića". To su ona Bića koja crtaju one kruove na žitnim poljima. Ovo je snimak jednog od "svetlosnih bića, kako prelazi preko železničkog koloseka, znajući da tu postoji neka kamera koja će da ga snimi, da ljudi mogu da ga vide kako korača . U nutrini te svetlosti je ljudski lik, čovek, sa kojim može da se razgovara i rečima i telepatski. Postoje i mnogi drugi ljudi u svetu koji tvrde da su uspostavili kontakt sa Bogom.

Ispod priloženog videa Svetlosnog bića je link moga intervjua pod naslovom "Poruke svetlosnih bića".

https://www.youtube.com/watch?v=GR19WtSivhM

Poslednja izmena:
Sve je tačno što si rekao. Ali mi i daalje ne znamo Ko smo i Šta smo i kako je celokupna stvarnost uopšte moguća. Da bi rešili problem postojanja sveta, upravo je potrebno rešiti problem postojanja Svesti, sem kje nićeg drugog nema. Koja je najveći naučni problem koji do danas još uvek nije rešen. Pa da mi pokušamo, zašto ne, ništa nas ne sprečava. Prvo da se potsetimo na odgovor koji fizičari daju na pitanje ŠTA POSROJI.

Fizičari kažu da postoji samo Energija i da je ceo Svemir i život u njemu napravljen od Energije. I da se Energija fizički manifestuje kao kretanje i rad. Njprostiji oblici Energije su elementarne čestice, atomi i molekuli.

I kada je reč o ljudskom organizmu, njega u majčinoj utrobi grade upravo atomi i molekuli, uz pomoć DNK molekula. Koji u sebi sadrži informaciju o obliku i građi ljudskog ttela, koju u majčinoj utrobi emituje na atome i molekule koji tom informacijom ne raspolažu, da bi oni po njoj, putem samoorganizovanja, od sebe samih, sagradili ljudski organizam.

Da bi atomi i molekuli u tome uspeli, nužno morju da rasplažu fizičkim sposobnostima naprezanja i kretanja i, naravno, psihičkim sposobnostima opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja, jer bez toga ne bi mogli da čitaju i razumeju iinformaciju o obliku i građi ljudskog organizma koju DNK molekul emituje. A zatim da se po toj informaciji samoorganizuju i naprave ljudski organizam.

I tek kada su atomi i molekuli izgradili ljudski organizam, uz pomoć svojih fizičkih i psihičkih sposobnosti naprezanja, kretanja, opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja, ljudski organizam se rađa. Koji rasplaže onim istim fizičkim sposobnostima kkojim raspolažu atomi i molekuli oa kojih je sagrađen. Pomoću kojih dovodi sebe u stanje svesnosti, ali sada ti atomi i molekuli koji grade ljudski organizam ne dovode sebe u stanje svesnosti pomoću DNK informacije, pomoću koje su izgradili ljudski organizam,a, već pomoću naprezanja i kretanja celog organizma izvan majčine utrobe, pomoću opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja svega onog što se nalazi izvan majčine utrobe.

Sve ovo što sam gore rekao svaki čovek danas može i da proveri i razume i to je sada neoboriva nauka. Kakve zaključk iz toga možemo da izvedemo u vezi postojanja Svesti?

MOžemo da izvedemo samo jedan zaključak, a to je DA JE SVEST ONO KOJE JE SPOSOBNO DA SEBE DOVEDE U STANJE SVESNOSTI.

I možemo da izvedemo zaključak da su za svesnost uslov fizičke i psihičke sposobnosti NAPREZANJA, KRETANJA, OPAŽANJA, OSEĆANJA, PAMĆENJA, MIŠLJENJA I RATZUMEVANJA

I tek sada možemo da postavimo pitanje KO ili ŠTA je taj ko raspolaže sa tih sedam fizičkih i psihičkih sposonbosti, da bi znali ŠTA ILI KO JE SVEST?

Odgovor glasi da sa tih sedam sposobnosti raspolaže onaj koji POSTOJI. Pogrešili bi ako bi rekli da sa tih sedam sposobnosti raspolažu atomi i molekuli i da su oni uz pomoć tih svojih sedam sposobnosti i radnji, putem samoorganizovanja stvorili ceo Svemir i ljudski organizam u Svemiru. Ne, atomi i molekuli su ono što su fizičari označili imenom "ENERGIJA", uz obrazloženje da je onergija sposobnost kretanja i rada. Naime, tačno je da atomi i molekulu kao ebergija raspolažu sa svih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i da mogu da vrše sedam fizičkih i psihičkih radnji, ali nije tačno da atomi i molekuli POSTOJE. Atome i molekule opažamo kao fizičke i psihičke radnje, koje mogu i da nastanu i nestanu, tj. i da počnu i da završe. Pa je logično da atomi i molekuli NE POSTOJE, već i dalje POSTOJI ONAJ KO JE SPOSOBAN DA VRŠI FIZIČKE I PSIHIČKE RASNJE, koji postoji pre i atoma i močekula I to je ono što bi trebalo da bude Svest.

Šta postoji pre atoma i molekula? Fizilari kažu da pre atoma i močekula postoji NEMATEROJALNI KVANTNI VAKUUM i da su atomi i molekuli napregnute i pokrenute čestice i delovi nematerijalnog Kvantnog vakuuma. Koje putem naprezanja i kretanja poprimaju fizička svojstva sile i mase i tako počinju fizički da se manifestuju kao Energija, tj. kao atomi i molekuli. Koji i dalje raspolaži sa navedenim fizičkim i psihičkim sposobnostima i pomoću njih, putam samoorganizobanja, grade ceo Svemir.

Tako da na kraju možemo da zaključimo da je nematerijalni Kvantni vakuum polje mirujuće NEMATERIJALNE SVESTI, koja je uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti sposobna da sebe dovede u stanje svenosti. Pomoću psihičkih sposobnosti opažanja, sosećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja, ona stiče ZNANJE o sebi i pomoću tog znanjna dovodi sebe u stanje svesnosti. A pošto Svest nije materijalna i pošto o sebi kao takvoj ne bi mogla da stekne nikakvo znanje, ona nužno mora da raspolaže i fizičkim sposobnostima naprezanja i kretanja, pomoću kjih postaje materijalna, a sami tim i opažljiva i spoznatljiva,

I to je Konačna i cela ISTINA o postojanju Svesti, a time ujedno i materije, života Svemira. Imajući na umu da problemi postojanja Svesti, materije, života i Svemira još uvek naučno nisu rešeni. Kao ni pitanje postojanja nestvorivog, sveznajućeg u svemoćnog Boga, za kojeg vernici širom sveta veruje da je stvorio svet iz NIŠTA:

Nema tog naučnog, filozofskog ili teološkog genija na Zemlji koji bi ovu Ovu ISTINU, koju sam ja napred ispričao o postojanju Svesti, materije, života, Svemira, pa i Boga, mogao na bilo koji naćin da negira ili oboru. Zato jer u nauci već postoje dokazi da je tako. Nedostajala je samo logika pomoću koje bi se ti naučni dokazi posložili u logičku smislenu celini i filozofski sistem. I sada je i to rešeno, i onaj koji pročita ovo moje rešenje, ne treba više da zanoveta i pravi se da Istinu o postojanju sveukupne stvarnosti ne razume ili ne zna. I pokušava da je negira i zataškava, da bi odbrano od te ISTINE sva ona verovanja i laži koje su do danas, na štetu sveta, vladale svetom.
Pogledajte prilog 1577354
A i od svih živih bića nisu sva svesna svog postojanja, a opet ne znači da ne sadrže svest. Svest je u svačemu, ali mogućnost da budeš svestan svoje svesti daje ti mozak. Evo recimo bubašvabe ili muve su živa bića koja nemaju mozak već ganglije ili šta već, oslanjaju se na instinkte, jednostavno tako su programirane da funkcionišu. Da muva ima mozak čoveka naravno da bi bila svesna svog postojanja. Ljudi koji imaju autizam i žive nažalost kao biljke, u ovom slučaju mozak je oštećen i nisu svesni svog postojanja. Ovaj super računar zvani telo i mozak sa svim čulima nam omogućavaju da dekodiramo atome i frekvencije koje emituju. Mozgu treba oko 35 milisekundi da obradi ono što oči vide i da nam da sliku, znači mi živimo u prošlosti.
Ja i ti smo ista svest, jedna svest, samo u našim mozgovima nisu pohranjene iste informacije, ubeđenja, uverenja...to nas sve čini različitim i misliomo da nismo jedno, ego je zaslužan.

Jasna, sve sam objasnio u gornjem postu. Ako misliš da nešto od toga i dalje nije jasno, reci, pa ću i to opširnije da objasnim. Ja sam se 15 godina u astralu obrazovao da mogu sve to da objasnim i to prenesem ina druge ljude. Moj učitelj je bilo jedno "Svetlosno biće, koje mi se predstavilo imenom "Bog". Moja iskustva o tome sam ispričao u videu na YouTube, pod naslovom "Poruke Svetlosnih bića". To su ona Bića koja crtaju one kruove na žitnim poljima. Ovo je snimak jednog od "svetlosnih bića, kako prelazi preko železničkog koloseka, znajući da tu postoji neka kamera koja će da ga snimi, da ljudi mogu da ga vide kako korača . U nutrini te svetlosti je ljudski lik, čovek, sa kojim može da se razgovara i rečima i telepatski. Postoje i mnogi drugi ljudi u svetu koji tvrde da su uspostavili kontakt sa Bogom.

Ispod priloženog videa Svetlosnog bića je link moga intervjua pod naslovom "Poruke svetlosnih bića".
Neka ti onda svetlosno biće da definiciju. Ono što si boldovao samo nije definicija
svesti.

Ljubo, isto tako i ja mogu da tvrdim da pikaču prelazi prugu...
Pa tvrdi tako, niko ti ne brani. Ja tvrdim ono što eam mnogo puta lično proverio i znam, I nisam jedini. Postoje mnogi ljudi koji su se prosvetlili, videći Boga kao SVETLOST. Ččak je i Tesla tvrdio da postoje "svetlosni izvori znnja" i da je i on iz takvog jednog izvora crpeo znanje za svoje izume iz oblasti elektrotehnike. A ti si svog "pikačua, priznaj, izmislio.

Neka ti onda svetlosno biće da definiciju. Ono što si boldovao samo nije definicija
svesti.
Onaj ko tvrdi da nešto "nije", logično je da ne bi moga da tvrdi da nešto "nije", kad ne bi znao šta "jeste". Pa izvoli, ako ti znaš pravu definiciju Svesti, reci nam je pa da i mi znamo i tako reši j največu zagonetki koju nauka još uvek nije uspela da reši.

Onaj ko tvrdi da nešto "nije", logično je da ne bi moga da tvrdi da nešto "nije", kad ne bi znao šta "jeste". Pa izvoli, ako ti znaš pravu definiciju Svesti, reci nam je pa da i mi znamo i tako reši j največu zagonetki koju nauka još uvek nije uspela da reši.
Slušaj malo Simu šta ti priča. On je za tebe svetlosno biće.

A i od svih živih bića nisu sva svesna svog postojanja,
Ako nisu sva svesna svog postojanja, zašto onda u svima postoji NAGON SAMOODRŽANJA, tj sva se trude da rade ono što nihovo postojanje omogućuje, a strah ih je i beže od svega što njihovo postojanje ugrižava?
a opet ne znači da ne sadrže svest.
Ne treba ništa drugo da znaju sem da znaju da raspolažu sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, koje su osnovni faktori pomoču kojih Svest sebe dovodi u stanje svesnosti. Da to ne znaju, ne bi mogli da vrše sedam fizičkih i psihičkih radnji i tako se samoodržavaju. A to zna sve što možemo da opazimo, Dokaz je to što sve što postoji može i da se kreče i opaža, oseća, pamti, misli i razume svoje postojanje, tj. svoje naprezanje i kretanje To znaju čak i najsitnije čestice materije, elementarne čestice, atomi i molekuli. Koje znaju više i koe su pametnije čak i od ljudi. One znaju i mogu da naprave ljudski organizam kao jedno od najviših čuda prirode i u njemu žive po principu harmonije i dobra. A glupi ljudi ne znaju da naprave svoju ljudsku ekonomsku zajednicu pa da i oni žive u harmoniji i dobru, već huladama godina rattuju. uzajamno se ubijaju i žive u haosu i zlu.
Svest je u svačemu, ali mogućnost da budeš svestan svoje svesti daje ti mozak.
Svest nije ni u čemu, jer ne postoji ništa drugo sem Svestu, u čemu bi ona mogla da bude. Sve sto možemo da opazimo je Svest. To znamo po tome što sve što možemo da opazimo raspolaže sa sedam fizičkih i psihikig sposobnosti i može da vrši sedam fizičkih i psihičkih radnji, koje su osnovni faktori Svesti, bez kojih svesnosti ne vu moglo da bude. A kad svesnosti ne bi moglo da budem tada ničega ne bi moglo da bude. Jer postojati može samo ono koje je sposobno da sebe dovede u stanje svesnosti.
Evo recimo bubašvabe ili muve su živa bića koja nemaju mozak već ganglije ili šta već,
Zabluda je da verujemo da ljudski mozak proizvodi Svest, ako ne znamo odgovor na pitanje ko ili šta proizvodi ljudsko telo i mozak. Zar bi ljudsko telo i mozak mogao da sagradi neko ko nije svestan i ne zna kako ljdski mozak izgleda i kako da ga napravi? Uostalom, ljudsko telo i mozaki ne postoje. A ono što ne postoji, ne može da bude ni živo, ni svesno. Postoje samo ćestice i delovi Svesti koje svojim znanjem i svojom svesnošću, uz pomoć sedam sposobnosti i radnji ,od sebe samih grade ljudsko telo i ljudski mozak kao insrtiment, pomoću kojega povećavaju svoje fizičke i psihičke sposobnosti, a time ujedno i svoju svesnost. Da nije tako, život ne bi bio večan i sa smrću tela i mozga, umrla bi i čovekova svest i njena svesnost. Toliko sam puta tokom punih 15 goina izlazio iz tela i imao iskustvo smrti, tj. iskustvo žovota bez telai mozga, i ostajao živ i svestan isto onoliko, čak i više, nego u telu sa mozgom.
oslanjaju se na instinkte, jednostavno tako su programirane da funkcionišu.
Smešno je to kada ljudi, u želji da neku pojavu objasne i razumeju, izmisljajući neko ime za tu pojavu, kao na primer, reč "Instinkt", pa se onda prave kao da sve znaju i razumeju, a šta je instinkt, to ne znaju. Kao što su vernici izmislili Boga i pomoću njega sve objašnjavaju i prave se da sve znaju i umeju, a uopšte ne zmaju ni da li taj njihov Bog i postoji, već samo veruju. Kao što se i naučnici služe izmišljenim pojmom "instinkt" da pomoću njega objasne mnogo toga, a pojma nemaju šta reć "instinkt" uopšte znači.
Da muva ima mozak čoveka naravno da bi bila svesna svog postojanja.
Na osnovu čega tvrdiš da muva nije svesna svog postojanja. Da li bi znala da treba da pobegne i spasi se kad joj se približimo, da nije svesna svog postojanja? Ili želiš da kažeš da to muva radi "instinktivno"?
Ljudi koji imaju autizam i žive nažalost kao biljke, u ovom slučaju mozak je oštećen i nisu svesni svog postojanja.
Čovekova Svest je aura, a ne telo i mozak, nebitno što su i telo i mozak napravljeni od Svesti. Aura je ta koja se u trenutku smrti tela odvaja od tela i nastavlja da živi i bez tela kao i sa telom. Ljudi koji su austični imaju oštećen mozak i aura više ne može da se služi informacijama koje su bile pohranjene u mozgu, Isto kao što više ne možemo da se služimo kompjuterom kad je hard drajv kompjutera, u kojem se nalaze sve informacije, oštećem.
Ovaj super računar zvani telo i mozak sa svim čulima nam omogućavaju da dekodiramo atome i frekvencije koje emituju.
Ne, to radi AURA. Telo i mozak ne mogu da rade bez aure, jer ona informatički, telepatski obihvata, prožoma i povezuje sve ćelije i organe tela u jedinstveno, živo i svesno biće. Kada se ona odvoji od tela, telo i mozak prestaju da rade. Na isti način kao i naš kompjuter kad ga iskljućimo iz struje. Sve materijalne forme u Svemiru su po istim principu napravljene. Sva materijalna tela od kojih se svemir sastoji imaju svoje baterije, tj. aure, pomoću kojih rade. Kad se aure odvoje od njih sva se raspadaju.
Mozgu treba oko 35 milisekundi da obradi ono što oči vide i da nam da sliku, znači mi živimo u prošlosti.
Ne mozgu, već AURI da obradi ono što čula vide. Bez aure i telo i mozak su mrtvi. Da li si vide onaj snimak robota Sofije kako je pametna kao čovek i kako sa njom može o svemu da se razgovara. Zato jer radi na struju. Struja pomoću koje robor radi je sposobna da čita informacije u hardrajvu robota i po njima se upravlja. Elektricitet je način na koji se Svest fizički manifestuje, Tesla je rekao: "sve je energigija, sve je svetlost i sve je elektricitet".
Ja i ti smo ista svest, jedna svest, samo u našim mozgovima nisu pohranjene iste informacije, ubeđenja, uverenja...to nas sve čini različitim i misliomo da nismo jedno, ego je zaslužan.
U pravu si. Sve u Svemiru je od jedne i iste Svesti sagrađeno, Različite su samo informacije. Kada u plodno tle bacimo deset različituh semenju biljaka, iz njih će da nikne deset različitih biljaka. Živa i svesna materija od koje su biljke sagrađene je jedna i ista. Samo su informacije o telima biljaka različite. Ili, kad uzmrmo za priner nekoliko ljudi različitih zanimanja, od kojih je jedan fudbaler, drugi violinista, treči slikar, četvrtu hirurg, peti zemljiradnik, šesti građevinac itd, iako su rezultati njihvog rada drastično različiti, uoak svi oni, da bi izvršili svoje radne zadatke, rade isto. Napreću se i kreću, opžaju osečaju, pamte misle i razumeju to što rade. Različite su samoinformacije po kojima se naprežu kreću i rade.

Ako nisu sva svesna svog postojanja, zašto onda u svima postoji NAGON SAMOODRŽANJA, tj sva se trude da rade ono što nihovo postojanje omogućuje, a strah ih je i beže od svega što njihovo postojanje ugrižava?
Recimo da ja kao većina ljudi npr. dok vozim auto od tačke A do tačke B slušam muziku, gledam kroz prozor a ništa ne vidim, kad stignem do tačne B nemam pojma ni šta sa m slušao ni šta sam video kroz prozor. Da sam bio svestan u ovom trenutku sve bih zapamtio, prvo moram biti svestan svega oko sebe. ne znam za bube i injihovu svest, jer one ne vide ni približno fizički svet kao mi.

Zabluda je da verujemo da ljudski mozak proizvodi Svest, ako ne znamo odgovor na pitanje ko ili šta proizvodi ljudsko telo i mozak. Zar bi ljudsko telo i mozak mogao da sagradi neko ko nije svestan i ne zna kako ljdski mozak izgleda i kako da ga napravi? Uostalom, ljudsko telo i mozaki ne postoje. A ono što ne postoji, ne može da bude ni živo, ni svesno. Postoje samo ćestice i delovi Svesti koje svojim znanjem i svojom svesnošću, uz pomoć sedam sposobnosti i radnji ,od sebe samih grade ljudsko telo i ljudski mozak kao insrtiment, pomoću kojega povećavaju svoje fizičke i psihičke sposobnosti, a time ujedno i svoju svesnost. Da nije tako, život ne bi bio večan i sa smrću tela i mozga, umrla bi i čovekova svest i njena svesnost. Toliko sam puta tokom punih 15 goina izlazio iz tela i imao iskustvo smrti, tj. iskustvo žovota bez telai mozga, i ostajao živ i svestan isto onoliko, čak i više, nego u telu sa mozgom.

Ne proizvodi svest ali kako bi bez mozga u ovom 3d univerzumu bio svestan sebe tj. svesti? Zato mi nije jasno kako bubašvaba može da zastane i posmatra svoje misli. Ne pričam za vantelesno iskustvo. Svest mora da ima samosvest o svom postojanju, i ako nismo sposobni da budemo svesni u ovom trenutku svest je i dalje prisutna, tu je, ali ne pristupamo izvoru jer smo dopustili da nam um bude gospodar a ne sluga.

Na osnovu čega tvrdiš da muva nije svesna svog postojanja. Da li bi znala da treba da pobegne i spasi se kad joj se približimo, da nije svesna svog postojanja? Ili želiš da kažeš da to muva radi "instinktivno"?
po meni je to normalna reakcija svakog živog stvora da izbegne opasnost. Vidi i reaguje. Ja ću da radim na mešalici i da razmišljam o bazenu sa dobrim ribama kako uzivamo, a slučajno u tom trenutku ako mi pada cigla na glavu izbećiču je ako je vidim bez razmišljanja. ja biram da li ću biti svestan u ovom trenutku ili ne, ne verujem da muve imaju tu sposobnost samospoznaje i spritualnog rasta.

Ne, to radi AURA. Telo i mozak ne mogu da rade bez aure, jer ona informatički, telepatski obihvata, prožoma i povezuje sve ćelije i organe tela u jedinstveno, živo i svesno biće. Kada se ona odvoji od tela, telo i mozak prestaju da rade. Na isti način kao i naš kompjuter kad ga iskljućimo iz struje. Sve materijalne forme u Svemiru su po istim principu napravljene. Sva materijalna tela od kojih se svemir sastoji imaju svoje baterije, tj. aure, pomoću kojih rade. Kad se aure odvoje od njih sva se raspadaju.
Pa da, ali ako pucam sebi u mozak završavam ovozemaljski život, oštećujem računar i nemogu više da dekodimar 3d univerzum, gubim ovo telo ali nastavljam da postojim. Mozak je samo posrednik izmedju energetskog tela i ovog 3d univerzuma.

Ne mozgu, već AURI da obradi ono što čula vide. Bez aure i telo i mozak su mrtvi. Da li si vide onaj snimak robota Sofije kako je pametna kao čovek i kako sa njom može o svemu da se razgovara. Zato jer radi na struju. Struja pomoću koje robor radi je sposobna da čita informacije u hardrajvu robota i po njima se upravlja. Elektricitet je način na koji se Svest fizički manifestuje, Tesla je rekao: "sve je energigija, sve je svetlost i sve je elektricitet".
Pa da, svi smo svojevoljno ušli u ovo telo,niko nas terao nije.

Hiljadu puta ti je objasnio šta je svest a šta svesnost. Nego ti ne slušaš.
To što je on ispričao o Svesti, nije OBJAŠNJENJE, već njegovo mišljenje, tj. VEROVANJE. Da bi nešto bilo OBJAŠNJENJE, ono mora da bude iskustveno proverljivo i logički dobjašnjivo i razumljivo. Kao što je moje objašnjenje da je Svest ono koje je sposobno da sebe dovede u stanje svesnosti. Pod uslovom da raspolaže sa sedam, fizičkih i psihičkih sposobnosti. A to jmora da bide samo ono što POATOJI. A kad se pitamo šta POSTOJI, onda je to nematerijalni Kvantni vakuum, koji se napregnuo i pokrenuo (teorija Big-Bang) i iz kojega je nastao ceo Svemir i život u Svemiru. On je taj koji raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i koji može da vrši sedam fizičkih i psihičkih radnji koje su potrebne da bi bilo SVESNOSTI. Sem kojih neičeg drugog nema i od kojih su sve materijalne forme u Svemiru sagrađene kao sistemi kretanja i rada.

Eto, za ovo moje objanjenje u fizici, biologiju i psihologiji dkazi već postoje, kao i u ljuskom iskustvu, s obzirom da se i ljudski organizam, kao i ono od čega je on sagrađen, ne sastopji ni od čega drugog do od sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji. Sve tovo možeš i da proveriš i razumeš. A Siminog APSOLUTA, pomoću kojega on sve OBJAŠNJAVA, nikaka niko nije ni video, ni objasnio.

Kod tebe je problem što tvoja sposobnost logičkog mišljenja, tj. razumevanja, nije dobro razvijena, pa ti zbog toga ceniš razna objašnjenja po tome koje ti se više sviđa, a ne po tome da li ih možeš da proveriš i razumeš. Tako da su sva tvoja poimanja stvarnosti više VEROVANJA, nego što su prpverljiva i razumljiva znanja.

Ne proizvodi svest ali kako bi bez mozga u ovom 3d univerzumu bio svestan sebe tj. svesti? Zato mi nije jasno kako bubašvaba može da zastane i posmatra svoje misli. Ne pričam za vantelesno iskustvo. Svest mora da ima samosvest o svom postojanju, i ako nismo sposobni da budemo svesni u ovom trenutku svest je i dalje prisutna, tu je, ali ne pristupamo izvoru jer smo dopustili da nam um bude gospodar a ne sluga
Ako o Svesti sudiš sa stanovišta ljudskog organizma i mozga, nikad nećeš moći da objasniš i razumeš šta je Svest. Sudi sa stanovišta onih najsitnijih energetskih ćestica, atima i molekula, koje su sposobne da putem samoorganizovanja naprave tajo savršen stroj kao što su ljudski organizam i njegov mozak. Da bi u tome uspele, tim česticama, atomima i mlekulima, ne treba ništa drugo do samo informacija o obliku i građi ljudskog organizma i sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti da pomoću njih i pomoću informacije, od sebe samih sagrade ljudski organizam.

I kad posle analiziraš kakvim sve moćima raspolažu ljudski organizam i njegov mozak, dolaziš do otkrića i zaključka da ni ljudski organizam ne raspolažu nikakvim drugim sposobnostima, do onim istih sposobnostima kojim su raspolagale i one male energetske čestice koje su sagradile ljudski organizam. A to su naprezanje i kretanje, te opažanje osećanje, pamćenje, mišljenje i razumevanj tog svog naprezanja i kretanja.. I ma šta ljudi radili i ma čime se bavili, oni nikada ne rade ništa drugo do, naprežu se i kreću, opažaju svpje naprezanje i kretanje, osećaju, pmte. misle i razumeju i tako se SAMOODRŽAVAJU. To isto radi i na taj način se samodržavaju i buba švabe i sve ostalo što postoji. I u čemu je onda razlika između ćeveka i bilo čega drugog, kad su i čovek i sve drugo sagrađeni od iste energije, uz pomoć istih fizičkih i psihičkih sposobnosti sa kojima energija raspolaže, pomoću kojih dovodi sebe u stanje SVESNOSTI i pomoću te svesnosti čini sva čuda ovog sveta.

Eto, tako treba posmatrati svet, što ćemo da siđemo u samo dno sveta i potražimo njegov POČETAK. Kao kad imamo grudvu zamršenog konca, pa tražimo njegov kraj, da bi konac smotali u krlupko. A to podrazumeva, ako želimo da otkrijemo tajnu o postojanju sveta, nećemo je tražiti u svemu onome što je kretanjem i radom napravljeno (naučnici kažu "sve je kretanje"), već u pronalaženju i objašnjenju KRETAČA KOJI SE KREĆE I RADI.
.po meni je to normalna reakcija svakog živog stvora da izbegne opasnost.
To tebi samo izgleda kao normalna rekcija, samo zato što si video i navikao da se sva živa bića tako ponašaju. Ali ta tvoja navika da je to normalno, nije tvoje znanje, već samo tvoja vera, sve dok ne otkriješ i do karaja ne uspeš da razumeš LOGIKU po kojoj se sve to dešava što ti smatraš normalnim. A tu logiku nikad nećeš da otkriješ i razumeš dok god ne otkriješ i ne razumeš da se stvarnost ne sastoji ni od čega drugog do od sedam fizičkih i psihičkih radnji i da je vršilac tih radnji ono što zovemo imenom SVEST. Jedino to može da ima značenje ZNANJA, a svako drugo objašnjenje, VERE.
Vidi i reaguje. Ja ću da radim na mešalici i da razmišljam o bazenu sa dobrim ribama kako uzivamo, a slučajno u tom trenutku ako mi pada cigla na glavu izbećiču je ako je vidim bez razmišljanja. ja biram da li ću biti svestan u ovom trenutku ili ne, ne verujem da muve imaju tu sposobnost samospoznaje i spritualnog rasta.
Ma šta radio, ma kako se ponašao i ma šta opažao, osećao, pamtio ili mislio i mačega bio svestan, sve to uspevaš pomoću sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji, Pomoću njih je moguće apsolutno sve, a bez njih, apsilutno ništa. I zato su ovih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji UNIVERZALNI ZAKON sveukupnog postojanja i svakog mogućeg dešavanja. I ako se ti sada čudiš veoma komplikovanopm i čudnom svetu u kojem živiš i pitaš se "kako ovo.kako ono", ništa od svega toga nećeš moći ni objasniti, ni razumeti bez znanja o sedam sposobnosti i radnji i bezgraničnoj moći onoga ko sa tih sedam sposobnosti raspolaže. A to je uvek i samo ono što zovemo imenom "SVEST", koja sebe uvek zove imenom "JA":
Pa da, ali ako pucam sebi u mozak završavam ovozemaljski život, oštećujem računar i nemogu više da dekodimar 3d univerzum, gubim ovo telo ali nastavljam da postojim. Mozak je samo posrednik izmedju energetskog tela i ovog 3d univerzuma.
To je sada druga priča i svodi se na pitanje zašto Svest mora da evoluira, gradeći od sebe same harmonične sisteme svog kretanja i rada, poput atoma, nebeskig tela, galaksija ili tela ćelija biljaka, životinnja i ljudi?

Odgovi glasi, zato što je suština Svesti, SVESNOST, koje ne može da bude bez opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja. A pošto Svest nije materijalna, ona nema šta ne može da bude svesna ničega, jer nema šta da opaža. oseća, pamti, misli i razume, pa zbog toga, sem tih pet psihičkih sposobnosti, mora da raspolaže i sa dve fizičke sposobnosti - naprezanja i kretanja - pomoću kojih poprima fizička svojstva sile i mase i tako posama postaje predmetom svoje spoznajje.

I to nije sve. I dalje ostaje ovoreno pitanje zAPTO Svest svojim kretanjem i radom mora da gradi harmonične sisteme svog kretanja i rada, poput atoma, nebeskih tela, galaksija i telaćelija, biljaka, životinja i ljudi?

Odgovor glasi, zati što neorganizovano i haotično kretanja doživljava kao nezadovoljstvo i zlo, koje ne podnosi i kojeg može da se oslpbodi samo pd uslovom prelaska iz haotičnog kretzanja i rada u organizovano i harmonično, koje doživljava kao zadovoljstvio i dobro.
Pa da, svi smo svojevoljno ušli u ovo telo,niko nas terao nije.
Terali smo sami sebe, jer Svest postoji tako što večito, naizmenično igra ulogu i sebe kao svog uzroka i sebe kao svoje posledice. Sve sa ciljem da izbegne nezadovoljstvo i zlo, a ostvari zadovoljstvo i dobro. Odnosno, sa ciljem da kroz materijalno postojanje, uz pomoć pet psihičkih sposobnosti stekne znanje o sebi i pomoću tog znanjadovedemo sebe u stanje svesnosti i budemo to što jesmo - SVEST. To je jedini način da se večito kao Svest samoodržava u stanju zadovoljstva i dobra, a izbegava nezadovoljstvo i zlo.

Kod tebe je problem što tvoja sposobnost logičkog mišljenja, tj. razumevanja, nije dobro razvijena, pa ti zbog toga ceniš razna objašnjenja po tome koje ti se više sviđa, a ne po tome da li ih možeš da proveriš i razumeš. Tako da su sva tvoja poimanja stvarnosti više VEROVANJA, nego što su prpverljiva i razumljiva znanja.
Samo sam ti skrenula pažnju na to da nisi dao definiciju svesti, a ti sada vređaš.
Ti ceniš objašnjenja po tome da li ih je dalo čudno biće ili čovek. Pa ako je
čudno biće, onda mora da je tačno.
Svest - znanje o svemu što jeste
Savest - osećanje svega što jeste

Samo sam ti skrenula pažnju na to da nisi dao definiciju svesti, a ti sada vređaš.
Ti ceniš objašnjenja po tome da li ih je dalo čudno biće ili čovek. Pa ako je
čudno biće, onda mora da je tačno.
Svest - znanje o svemu što jeste
Savest - osećanje svega što jeste
Ah, Jasna, Jasna...ti stvarno ništa ne razumeš.

Ispravnost definicuije se ne meri po ontome ko je definicju dao, već po tome da li se definicija može argumentovano dokazati i logički, objasniti i razumeti. I moja definicija te uslove upotpunosti ispunjava.

A tvoja definicija koju si gore dala, nema nikakve veze sa stvarnošću.

1. Svest nije ZNANJE O SVEMU ŠTO JESTE, već ZNALAC KOJI ZNANJE ZNA, pomoću kojega dovodi sebe u stanje svesnosti1.

2. Svest nije OSEĆĆANJE SVEGA ŠTO JESTE, već ono koje je sposoban da opaža. oseća, pamti, misi i razume sve što jeste

A kad se pitamo šta je to "SVE ŠTO JESTE", odgovor glasi da je to sve ono što Svest može od sebe same da napravi iz pomoć svojih seddam fizičkih i psihičkih sposobnosti. I jedino o tome ona može da stekne znnje i pomoću njega dovede sebe u stanje svesnosti i bude to štp jeste - Svest

Prema tome, Jasna, tvoj guru Simo je veoma slab guru i ne zna da objasni apsolutno ništa. On pokušava da sve objasni pomoću nekakvog svog Apsoluta, a ne zna odgovor na putanje ŠTA je Apsolut, ni KAKO on sam postoji, ni ZAŠTO. Prema tome, to što on priča, čista je vera, isto kao što je verovanje u Boga koji je stvorio sve, a niko ne zna čak ni da li Bog postoji, a kako li da ga objasni.

To što Simo priča ništa ne može ni da se proveri, ni razume, i to može da ima vrednost i prođe damo kod onih ljudi kojinisu sposobni ništa ni da provere, ni razumeju, ni znaju, VEĆ SAMO VERUJU.

A da jeSvest ono koje je sposobno da sebe dovede u stanje svesnosti, pod uslovom da raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i vrši sedam fizičkih i psihičkih radnji,
to nije vera, jer to do kraja može iskustveno i naučno i da se proveri i logički do kraja da se objasni i razume.

A tvoja definicija koju si gore dala, nema nikakve veze sa stvarnošću.

1. Svest nije ZNANJE O SVEMU ŠTO JESTE, već ZNALAC KOJI ZNANJE ZNA, pomoću kojega dovodi sebe u stanje svesnosti1.

2. Svest nije OSEĆĆANJE SVEGA ŠTO JESTE, već ono koje je sposoban da opaža. oseća, pamti, misi i razume sve što jeste
Dalje od ovoga ne moram ni da čitam i da zamaram mozak bez potrebe.
Ako bi savest bila onaj koji je sposoban da opaža, oseća i pamti, onda
niko drugi savest ne bi imao. Isto važi i za svest. To je kao da si rekao
da je sreća onaj koji je srećan. Svašta..

Dalje od ovoga ne moram ni da čitam i da zamaram mozak bez potrebe.
Ako bi savest bila onaj koji je sposoban da opaža, oseća i pamti, onda
niko drugi savest ne bi imao. Isto važi i za svest. To je kao da si rekao
da je sreća onaj koji je srećan. Svašta..

Pošto je tema kristalno jasna a Jasna me je spomenula, a odatle i Ljubo, red je da se i ja javim. :)
Neću citirati Ljubomora jer će to odvesti u raspravu br.3 o 'Zaknu postojanja', te ću ukratko napraviti uvod o pojmu Svijest:

Kada govorimo o bilo kojem pojmu, onda moramo uzeti u obzir i narod iz kojeg izviru izreke i tvrdnje, njegov jezik, pojmovi koje koristi.
Dakle, naš narod, ustvari svi narodi koji imaju isti korijen riječi Svijest, Svest ili... ovaj pojam koriste da objasne šta?
Svi do jednog (uključujući i sve narode svijeta po njihovom jeziku) koriste pojam Svijest da objasne znanje o postojanju ili o postajućoj stvarnosti.
Ne kažemo li mi 'ljudska svijest', 'izgubio je svijest', osviješćen, neosviješćen, vratila mu se svijest i drugo?

Nije li 'Svijest' onda sinoinim za znanje, jer ukoliko je izgubiš gubiš i znanje da postojiš.

Zašto mi to tako kažemo?
Pa valjda zato što je u bazi jezika neki predak nekada odredio značenje ovih pojmova na osnovu svog neposrednog iskustva.
Svi pojmovi potiču iz nekakvog iskustva, bilo posrednog ili neposrednog.
No, to ne znači da su njegovi naslednici takođe razumjeli značenje istog pojma.
Onaj koji je čuo pojam Svijest a nije je neposredno iskusio pokušat' će taj pojam zalijepiti na ono što misli da on po njemu predstavlja.
Stoga, uveliko se pojam 'Svijest' brka s pojmom 'Svjesnost' a iskrivljenje značenja se prihvatilo kao nepobitna istina.

Ono s čim se pojam Svijest brka jeste pojam Svjesnost.
Odatle i neadekvatna objašnjenja jednog i drugog fenomena.

Ono s čim se pojam Svijest brka jeste pojam Svjesnost.
Odatle i neadekvatna objašnjenja jednog i drugog fenomena.
A razlika je kao kada kažeš mrzovolja i mrzovoljnost. Mrzovolja je opšta,
ne pripada nikome i svako je može iskusiti kao mrzovoljnost. Rećićeš
da si mrzovoljan, a ne da si mrzovolja.
Nije baš najbolje poređenje, al čisto da Ljubi pojasnim, ako njemu neko
ko nije svetlosno biće može bilo kakvu informaciju da prenese.

Back