crveni oblak
Elita
- Poruka
- 19.115
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
aham, spadas u te vrste gospi![]()
smrc..znaci da se osecas kao babe penzosi u parku![]()
Rodjaci koji su odrasli u Parizu i ne znaju srpski, kazali su mi da su u druzenju sa mladjim novosadskim devojkama prvo prvo zapazili i zapitali se sta im znaci ono: "Nae mg' da vaerujeeeem!"
hahahahahah...ebem ti pa sa kim se ja druzim....u stvari znam mi starije generacije nismo poznavali takve folirante![]()
Novosadski je "odneti" auto na pranje umesto odvesti ga, upotrebljavati genitiv od sta (chega) tamo gde ide akuzativ od sta (sta) ili dativ od sta (cemu) ( npr: "na cega to lici?", "za cega ovo sluzi?" umesto ispravno: na sta to lici?, cemu ovo sluzi? i za sta ovo sluzi? ).
Druzhis se sa naopakim lingvistom.![]()
to nije novosadski nego univerzal;no ,ko sto Vranjac ,Cacacin ili Kragujevcanin ne prave razliku izmedju subltickog , novodsadskog i recimo zrenjaninskog naglaska a nama je do ko dupe i oko ... a kod srbijanskih se odavde uglavnom lako mogu skontati razlike izmedju zapadne Srbije gde govore pravilno , al pevaju kad govore i podsecaju na crnogorce i bosance... i ostatka uze Srbije gde pricaju brzo,naglasavaju zadnje samoglasnike i posvadjani su sa padezima ... a sad te finese izmedju regiona je vec teze skontatiNovosadski je na praviti ama bas nikakvu razliku izmedju puno srpskih dijalekata ispod Save.