Šta je nepravda

1422660590_big.jpg

ovo je nepravda,i svasta jos,u srbiji ti je kolicina prava proporcionalna kolicini novca...

ono što osjećamo da nije u redu
a često možda i ne budemo u pravu, samo jer se kosi sa našim stavovima, emocijama
ali, ima veoma jasnih nepravdi, u raznim oblicima i velikom obimu
ne smijemo zatvarati oči pred njima
to što u nama cvili, plače, viče...taj glas...to je dokaz da smo još ljudi, svjesni svojih i tuđih prava, i našeg elementarnog dostojanstva

Nepravda je kad radis, slamas se od posla da bi na posten nacin sebi i svojoj porodici obezbedio normalan zivot, i opet jedva prezivljavas, a vidis neke , za koje znas da nista ne rade, i da nikad nista nisu ni radili kako zive, ali bas zive punim plucima, onda sam sebe zapitas/ sta ja radim, jesam li glup ili su oni mnogo pametni @@@

Nepravda je kad radis, slamas se od posla da bi na posten nacin sebi i svojoj porodici obezbedio normalan zivot, i opet jedva prezivljavas, a vidis neke , za koje znas da nista ne rade, i da nikad nista nisu ni radili kako zive, ali bas zive punim plucima, onda sam sebe zapitas/ sta ja radim, jesam li glup ili su oni mnogo pametni @@@
pali odavde brate

Nepravda je,kada neko na nesto polaze pravo,a neko mu osporava da uziva i koristi,to svoje pravo.Naprimer;ja imamdevojku,sa kojom recimo godinu dana imam pune seksualne odnose.I recimo,
jednog dana,ja nenajavljen,banem u stan,kod moje devojke.I.....nju nadjem u krevetu,sa mojim najboljim prijateljem.Eto,to bi bila strasno velika nepravda,ucinjena prema meni,od strane mog
dobrog prijatelja.

По којем закону је то неправда? Ако је по законима еволуције. он ту није неправедан јер испуњава закон ширећи свој род и семе. Ни она ти није неправедна јер тражи боље семе које би пренело боље гене њеном детету.Што више мушкараца то је већа вероватноћа да ће боље семе оплодити јајну ћелији. Секрет који луче жене служи томе да лоше семе не дође до јајне ћелије, значи она је спремљена да обезбеди да само добро семе допре до јајне ћелије. Питамо се како би она испунила своју сврху ако би се парила само са једним мужјаком за кога не зна каквог му је квалитета семе и гени? На чему базираш свој осећај за правду?

nepravda je kad chekash da ti neko objasni shta je pravda
nepravda prema sebi
pravne norme forme muda sarme etc nemaju veze sa pravdom
je , chovek je drushtveno bice, zato je i naebao ako ochekuje pravdu u razvaljenom sistemu drushtvene razjarenosti

duha malo ,duha, ne iz boce , no iz jednistvenog nepogreshivog sistema koji je 'eliminisan' kao ljudska dusha

Кад помену систем; Јел лопови имају право гласа? Јел ку*ве имају право гласа? Преваранти имају право гласа? Криминалци? Хомосексуалци такође?
Неко овде тражи правду? Тај нема ни мало мозга? То са демократијом, то су форе за оне који се у својој мисли ослањају на интелект, не за разумне људе!

Nepravda je svuda oko nas,bilo na poslu,kod kuce,sa deckom i deluje da mrzimo tu osobu,ili onom ko nam cini nepravdu,,moze biti bezazlena a moze biti velikih razmera,to cine obicno ljudi koji se osecaju superiorno a onog drugog smatraju inferiornom,i tako pojeo vuk magarca

nepravda je kad chekash da ti neko objasni shta je pravda
nepravda prema sebi
pravne norme forme muda sarme etc nemaju veze sa pravdom
je , chovek je drushtveno bice, zato je i naebao ako ochekuje pravdu u razvaljenom sistemu drushtvene razjarenosti

duha malo ,duha, ne iz boce , no iz jednistvenog nepogreshivog sistema koji je 'eliminisan' kao ljudska dusha

Steta, ali dusa ni pozivanje na nju ne resavaju nepravdu ni kod nas ni u svetu. Nepravdu resavaju ljudi svojim smislenim postupcima.

Gospodin Goati misli da su za to potrebne desetine godina, to je rekao ovih dana, ja mislim da je potrebna samo politicka volja stranaka na vlasti.

Nista,posto pravda ne postoji,barem ne u obliku u kojem ga mi predstavljamo.

U celom kosmosu vlada zakon jaceg,mi smo pravdu izmislili iz straha za svoj zivot,kao nije pravedno da me neko bije samo zato sto sam slabiji, a to je bas pravedno,tako se i covek izborio za zivot,tako smo mi nastali,svaki dan zgazimo po neku bubu a tako ce i jednog dana nas neko sunce ili kometa da sprzi i gde je tu pravda?

Ocigledno je da nasa pravda nije prirodan poredak stvari i zato nepravda ne postoji.

- - - - - - - - - -

Ovde sam dozivela nepravdu ......Vaske ,covek koji je veliki glumac me popljuvao ,ali na pp....neka kaze javno .....sta mu smeta i ja cu mu javno odgovoriti...
Boli me nepravda

Kmeeee

- - - - - - - - - -

Jel vidis, a mozda je bas bila pravda da pokradu tog coveka?:think:

- - - - - - - - - -

Ubijamo svinje,gazimo bube,kastriramo drvece,gazimo travu i onda se pogledom bezgresnog mudraca sa suzom u oku pitamo sto se neko dere na nas,gde je tu pravda :sad2:

Бог је створио Земљу и дао је људима на коришћење. Све што имамодобили смо од Бога. А ми смо узелим те Божје дарове и присвојили их и сада имамо својину. Дакле ми смо украли од Бога све што имамо.
А ако би ми узели од неког ко је украо од Бога оно што нам као синовима Божјим припада, да ли би то била крађа? Била би, али не пред Богом већ пред људима који су донели законе по којима је дозвољено украсти од Бога.
Истина је да нико нема ништа своје, већ имамо оно што нам је Бог дао. А Бог не даје у својину, него да се служимо тиме и да делимо међусобно. Али лопови не желе да деле, зато су и донели законе по којима је својина закон.

Back