Šta je nepravda

Nepravda je poređenje sopstvene situacije sa zamišljenim idealom, i primećivanje nedostataka kao razlike između ta dva.
Matematički: ja imam 3 ideal je 5 razlika je -2. Ono što osećam nazivam nepravdom zato što uviđam razliku od -2.
Realno: ubiju mi psa (pu pu). Ono što osećam jeste 0 džukca a ideal je jedan. Ta razlika od -1 džukca je ono što nazivamo nepravdom.
To je taj osećaj nedostatka u odnosu na zamišljeni ideal.

220356.jpg

nepravda.jpg

Šta je po vama nepravda?
Da vas čujem.:D

Меша нема појма о правди. Зато сам избрисао онај део његов.
Овако: Неправда је спротно од Правде. А правда не постоји. Измишљена категорија.
ЗАКЉУЧАК: НЕПРАВДА НЕ ПОСТОЈИ.

Откуд то да се о њој толико дрви??
СЛАБИ су измислили неправду...онда јасно: дошло се тако и до Правде, те сад имамо млого тога да дрвимо!
Шта ће СЛабима неправда?
Да би оправдали то што су изгубили. Да не испадне да је то зато што су они слабији, већ зато што је тај други користио неправду.

ДОКАЗ: ЈАКИМА ПРАВДА НИЈЕ ПОТРЕБНА. Они једноставно оду и Узму то што им треба.

Хвала.

Они који се не слажу са овим, почеће да се слажу после одређеног времена.
Које је то време? Морао бих да чујем директно од вас пре него што вам поставим временски рок. Хвала опет.

Poslednja izmena:
Pravda je pravo da učinimo ono što mislimo da treba, i onda pravda može da bude sve. I krivda isto tako.

Pravda – rekao je jednom – mi mislimo da znamo šta je to. A ništa nije neodređenije. Može da bude zakon, osveta, neznanje, nepravda. Sve zavisi od stanovišta.

Pravda je kao zdravlje, misliš o njoj kad je nema, i zaista je neodređena, ali je možda najviše želja da se udavi nepravda, a ona je vrlo određena. Svaka nepravda je jednaka, a čovjeku se čini da je najveća koja je njemu učinjena. A ako mu se čini, onda i jeste tako, jer se ne može misliti tuđom glavom.

Ogriješivši se tako o pravdu u cjelini, Ijudi nikad neće biti u mogućnosti da ostvare svoj dugo žuđeni humanitet, jer je on cjelovit: svaka nepravda ga ruši u potpunosti.

Meša Selimović

- - - - - - - - - -

Šta je po vama nepravda?
Da vas čujem.:D

Неправда је кад државни апарат кињи живог човека, а онда се га мртвог прогласи својим националним благом.

Back