STA JE ISLAM

• Začetnik teme Začetnik teme zivac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedne prilike je dosla jedna delegacija Muhamedu da mu objasnjavaju krstjanstvo Muhamed ih je sasluso,na kraju im je rekao da se zakunu da je sve to istina sto su oni odbili,jer ja kad sam u nesto siguran da je tacno nema nikakvi problema da se zakunem ,ali to je jedan od vasih trikova kad se susretnete sa istinom,i ja da nisam siguran rekao bi Kur"an to zabranjuje

Tali,
ne kapiras ili ne zelis da ukapiras.Ti si vernik i vodis se zapovestima iz Kurana.Ok.
Neki hriscanin koji je vernik ce se voditi zapovestima iz svoje svete knjige,Biblije.Tamo pise da se ne sme zakljinjati.Da li razumes poentu???z:poz:

Stvar je u negovanju poverenja medju ljudima, a ako te neko prevari uvek postoji neko ko gleda odozgo, zapisuje i svakome na kraju sleduje nagrada ili kazna, zar ne?:)

Ako ja nesto tvrdim a ti tvrdis suprotno znaci neko laze ,ja sto tvrdim se smijem zakleti Alahom a to je najveca zakletva sto ima za Muslimana jer ako slazem stanica mi je dzehenem

Tali,
ne kapiras ili ne zelis da ukapiras.Ti si vernik i vodis se zapovestima iz Kurana.Ok.
Neki hriscanin koji je vernik ce se voditi zapovestima iz svoje svete knjige,Biblije.Tamo pise da se ne sme zakljinjati.Da li razumes poentu???z:poz:

Logicki da se nesmijes zakleti ako nisi sigurna u ono sto tvrdis,zakletvu nece dati samo onaj koji nema uvjerenja u svoju vjeru,i ko je to zabranio u bibliji

Hriscani veruju da je Biblija Bozja rec,tako da uopste nije bitno ko je tacno izgovorio to.
Jedna od deset Boijih zapovesti,dakle osnova svih osnova,je NE UZIMAJ UZALUD IME GOSPODA BOGA SVOGA.
Da l isam ja u pravu ili ti ili Pera,Mika...ni ti,ni ja ne mozemo znati.Na kraju sve se svodi na veru.Ti verujes da si u pravu,Hriscani veruju da su u pravu.Budisti isto tako.
Nikad nisam bila veliki vernik,ali se nikad,ama bas nikad nisam usudila da se zaklinjem Bozijim imenom.Najdalje sto mogu da odem je da se zakunem sopstvenim zivotom i to izgovaram u ekstremnim slucajevima,kad bas MORAM.U Boga se NIKAD,ali NIKAD ne kunem.
Postuj tudje da bi drugi mogli da postuju tvoje.Hriscanin se drzi zapovesti iz Biblije ,ti kao musliman zapovesti iz Kurana i mirna Backa.
KAKO BI SE TI OSECAO DA JA INSISTIRAM DA TI PREKRSIS NEKU ZAPOVEST IZ KURANA JER JE MENI TIO NELOGICNO ILI BESMISLENO???

Hriscani veruju da je Biblija Bozja rec,tako da uopste nije bitno ko je tacno izgovorio to.
Jedna od deset Boijih zapovesti,dakle osnova svih osnova,je NE UZIMAJ UZALUD IME GOSPODA BOGA SVOGA.
Da l isam ja u pravu ili ti ili Pera,Mika...ni ti,ni ja ne mozemo znati.Na kraju sve se svodi na veru.Ti verujes da si u pravu,Hriscani veruju da su u pravu.Budisti isto tako.
Nikad nisam bila veliki vernik,ali se nikad,ama bas nikad nisam usudila da se zaklinjem Bozijim imenom.Najdalje sto mogu da odem je da se zakunem sopstvenim zivotom i to izgovaram u ekstremnim slucajevima,kad bas MORAM.U Boga se NIKAD,ali NIKAD ne kunem.
Postuj tudje da bi drugi mogli da postuju tvoje.Hriscanin se drzi zapovesti iz Biblije ,ti kao musliman zapovesti iz Kurana i mirna Backa.
KAKO BI SE TI OSECAO DA JA INSISTIRAM DA TI PREKRSIS NEKU ZAPOVEST IZ KURANA JER JE MENI TIO NELOGICNO ILI BESMISLENO???
NE UZIMAJ UZALUD IME BOZIJE,ja ovdje ne vidim zabranu .ovo znaci ne zaklinji se krivo,znaci nemozes se zakleti ako lazes,kao ni ja ako lazem ne mogu se zakleti Alahom

naci cu ti ovu recenicu tacno ako zelis,mada je besmisleno da se raspravljamo.Ova zabrana postoji,i uzimanje Bozjeg imena u forumaskim raspravama je itekako UZALUDNO uzimanje njegovog imena u usta,zar ne mislis???

Pitao si zasto bi Bog zabranio da se kunemo u Njega kad smo u pravu.To je odgovor na to pitanje.jer kad bi dozvolio,cemu bi to vodilo?Svaka budala moze biti uverena da je u pravu i kleti se u Boga...Kapiras???

@talibali ako nekome trazis da se zakune u startu mu kazes "ja tebi ne verujem", u startu ga optuzujes da laze, sumnjas.
Osim toga covek moze i lazno da se zakune, prema tome uvek se svodi na isto na covekovu savest.
Kapiras ti i da se zakunse mozes da slazes covek i da se ne zakunes mozes da slazes coveka, ako vec bog sve vidi i sve zna.

Ja sam pianje postavio zuto caru on nije nista odgovorio,znaci zabrana mu nije poznata ali ipak nije se usudio zakleti

Zuti car ne odgovara na gluposti . Inace mi je poznata biblija, i sta tamo pise,kao i zabrana zaklinjanja . Ja ne kunem nikada ni u sta. Moja rec je dovljna , i za mene obavezujuca , tako da nikada ne pricam nista olako. Sa druge strane , ne zelim da prihvatim nikakav obicaj jedne izvitoperene , zle , i u sustini stanisticke religije . Ako tebi tvoja vera i tvoja savest nalazu da se zaklinjes, ti to radi , samo ne znam zasto ocekujes da se drugi povinuju tvojoj veri i obicajima.

Poslednja izmena od moderatora:
@talibali ako nekome trazis da se zakune u startu mu kazes "ja tebi ne verujem", u startu ga optuzujes da laze, sumnjas.
Osim toga covek moze i lazno da se zakune, prema tome uvek se svodi na isto na covekovu savest.
Kapiras ti i da se zakunse mozes da slazes covek i da se ne zakunes mozes da slazes coveka, ako vec bog sve vidi i sve zna.

Da li u ovom slucaju ja mislim da se niko nebi usudio lazno zakleti ,bar ja ne ,zato se i kunem u Alaha jer on sve vidi cuje i zna sta je u nasim srcima

Zuti car ne odgovara na gluposti . Inace mi je poznata biblija, i sta tamo pise,kao i zabrana zaklinjanja . Ja ne kunem nikada ni u sta. Moja rec je dovljna , i za mene obavezujuca , tako da nikada ne pricam nista olako. Sa druge strane , ne zelim da prihvatim nikakav obicaj jedne izvitoperene , zle , i u sustini stanisticke religije . Ako tebi tvoja vera i tvoja savest nalazu da se zaklinjes, ti to radi , samo ne znam zasto ocekujes da se drugi povinuju tvojoj veri i obicajima.

Ako je tebi glupost da se zakunes u svoju vjeru onda ja i ti nemamo vise sta da diskutujemo,a zasto se u nekim sudovima ljudi zaklinju na bibliju za njih ta zabrana ne vazi

Da li u ovom slucaju ja mislim da se niko nebi usudio lazno zakleti ,bar ja ne ,zato se i kunem u Alaha jer on sve vidi cuje i zna sta je u nasim srcima
Poenta je da nemas prava traziti od nekog vernikada prekrsi zapovest iz knjige koju on smatra svetom.Tvoje insistiranje samo govori o tvom nevaspitanju i potpunoj netoleranciji prema svemu sto nije islam.
Sta bi ti pomislio o meni kad bih te je nutkala svakih pet minuta vodom i hranom u toku Ramazana?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back