STA JE ISLAM

• Začetnik teme Začetnik teme zivac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jer kad bi ja sada poceo traziti po netu kontra snimke mogli bi se do nove godine gadjati sa tim,ali ja nemam namjeru ja ti kazem sta Kur"an kaze a ti vjerovo ili ne tako mi je svedno ,imas pravo da vjerujes i da ne vjerujes ,a imas na netu prevode pa citaj

Jer kad bi ja sada poceo traziti po netu kontra snimke mogli bi se do nove godine gadjati sa tim,ali ja nemam namjeru ja ti kazem sta Kur"an kaze a ti vjerovo ili ne tako mi je svedno ,imas pravo da vjerujes i da ne vjerujes ,a imas na netu prevode pa citaj

Ma ok, ali covek sa snimka je imam , valjda i on zna sta kuran kaze . Ja ne znam koje su tvoje kvalifikacije, ali imami bi trebali da poznaju kuran

Pa to je njegovo misljenje ,a ne islama i Kur"na ,da li nekoga treba ubiti ili ne postoji zakon i sud ,ali ipak bi trealo znati ime toga covjeka ko je sta je ko ga je doveo na tv povod te debate ,jer danas je lako napraviti razne podvale da bi se imalo povoda da nekoga ocrnis ,jer ima jedan ajet koji kaze Kada vam neki covjek donese neku vijest dobro je provjerite da se nebi poslije kajali

Pa to je njegovo misljenje ,a ne islama i Kur"na ,da li nekoga treba ubiti ili ne postoji zakon i sud ,ali ipak bi trealo znati ime toga covjeka ko je sta je ko ga je doveo na tv povod te debate ,jer danas je lako napraviti razne podvale da bi se imalo povoda da nekoga ocrnis ,jer ima jedan ajet koji kaze Kada vam neki covjek donese neku vijest dobro je provjerite da se nebi poslije kajali

Cekaj sad, covek je imam, znaci skolovan u svojoj nauci, a kako ti rece , kod vas se ne dobijaju lako ta zvanja , prema tome zna sta prica. Kakve ti kvalifikacije imas ,pa da vise verujem tebi nego njemu ?

Cekaj sad, covek je imam, znaci skolovan u svojoj nauci, a kako ti rece , kod vas se ne dobijaju lako ta zvanja , prema tome zna sta prica. Kakve ti kvalifikacije imas ,pa da vise verujem tebi nego njemu ?

Imam postajes sa zavrsenom medresom znaci nesto kao srednje obrazovanje ,a on moze imati najvisu skolu ,i imati svoje misljenje i opet kazem ko je taj covjek ime prezime zvanje ko ga je doveo na tv,sta to kod vas samo kazes hucu biti pop i gotova stvar

Ja o islamu sasvim sigurno znam vise nego ti o hriscanstvu,a za razliku od tebe sklona sam ukljucivanju sopstvenog mozga zarad uporedjivanje i izucavanja oba z:).Jezivo mali procenat muslimana uopste razmislja o tome sto govori,jer da nije tako ne bi vam svima odgovori tako licili.Ni traga ni glasa od kritickog pomatranja teme.Tuzno z:(

Ja o islamu sasvim sigurno znam vise nego ti o hriscanstvu,a za razliku od tebe sklona sam ukljucivanju sopstvenog mozga zarad uporedjivanje i izucavanja oba z:).Jezivo mali procenat muslimana uopste razmislja o tome sto govori,jer da nije tako ne bi vam svima odgovori tako licili.Ni traga ni glasa od kritickog pomatranja teme.Tuzno z:(

ta izjava se moze primeniti ne samo na muslimane nego u globalu...

Alah u Kur"anu kaze Muhamede ostat ce bez spomena oni sto o tebi iznose lazi,a boraviste njhovo je dzehenem vjecni,..... A ti se zakuni na sebe svoj porod i sve sto imas da govoris istinu,a ja se kunem svim da nema boga osim Alaha da je Muhamed zadnji poslanik i da je Kur"an jedina istina do sudnjeg dana

Svi se mi zaklinjemo da danas govorimo istinu, jer znamo kolioko znamo. Sutra kada saznamo više (ono što nismo znali), kada nam se svest i spoznaja prošire opet ćemo se zaklinjati da govorimo (novu) istinu. Tako u nedogled mic po mic svako shvata da je ranije malo ili nimalo znao i razumeo.
Otuda,
Svaki čovek zna onoliko koliko doseže njegova svest. Kako je svako od nas u prolaznom stanjnu svesti to ispada da trenutno svako od nas zna nedovoljno i da je stvarna i najviša istina daleko drugačija.

No, ne treba omalovažavati verovanja i shvatanja drugih zato što time otkrivamo kako malo ili nimalo ne shvatamo život.

Pa ipak, Bopgu je svejedno kako će ga ko zvati. Najvažnije je da pojedinac ume voleti ljude ne vezujući se za "svoju" religiju.

Nisu ni Isus ni Mohamed bili ni jedini ni poslednji. Kada bi bilo tako Bog ne bi bio ispravan prema nama danas.

Na svim forumima do sada kad se nema argumenata ljudi te napadaju sa tim forama ali se meni cini da si ti na na necem jos ne otkrivem
TI si onaj koji nema odgovore.Na pet strana se provlacilo pitanje kako mislis da svaki muskaras dobije 70 devica u raju,i nijednom nisi odgovorio.
Logika vam je za medalju,stvarno.
O dzinnima da ne pricamo.Epska fantastika.

Pa odgovor vrlo jednostavan ,treba samo da se ponasas po zakonu Kur"ana zaradis dzenet i,nagrada je tu,samo sto ti to nikad neces svatiti jer ne vjerujes

Ja verujem za tvoju informaciju,ali mi ne pada na pamet da se ogranicavam pravilima iz svetih knjiga.I za razliku od tebe,kad radim nesto dobro,radim zato stro to zelim i zato sto tako treba,ne zato sto mi veliki bradati cika od gore upisuje to u tefter,pa ce na da me nagradi dzenetom ili kazni dzehenemom,vec po njegovom nahodjenju.
z:poz:

A inace nisi mi odgovorio na jos jedno pitanje.
kako to da nesto sto je na ovom svetu HARAM kao alkohol na onom ce teci u potocima???
Jel alkohol stetan ili nije?Jel u dzenetu nece imati isto dejstvo kao i ovde?

A inace nisi mi odgovorio na jos jedno pitanje.
kako to da nesto sto je na ovom svetu HARAM kao alkohol na onom ce teci u potocima???
Jel alkohol stetan ili nije?Jel u dzenetu nece imati isto dejstvo kao i ovde?

Tacno tako samo sto to vino ne opija kao ovo na zemli,i Isus je pio vino ali ono iz dzeneta a ne ovo na zemli,zato krstjani sebi dozvoljavaju alkohol jer ga je pio Isus a ne znaju da je to vino bilo iz dzeneta koje ne muti pamet,samo mi reci sta je to alkohol donio dobra

Tacno tako samo sto to vino ne opija kao ovo na zemli,i Isus je pio vino ali ono iz dzeneta a ne ovo na zemli,zato krstjani sebi dozvoljavaju alkohol jer ga je pio Isus a ne znaju da je to vino bilo iz dzeneta koje ne muti pamet,samo mi reci sta je to alkohol donio dobra

Vino ima antioksidante ,
pivo ima jecam i vitamin B.z:)
Znaci ono vino u raju ce samo imati ukus vina,a nece imati ovo omamljujuce dejstvo?
z:poz:

Biblija zabranjuje da se neko zakune, da je da i ne je ne. Toliko.

Jedne prilike je dosla jedna delegacija Muhamedu da mu objasnjavaju krstjanstvo Muhamed ih je sasluso,na kraju im je rekao da se zakunu da je sve to istina sto su oni odbili,jer ja kad sam u nesto siguran da je tacno nema nikakvi problema da se zakunem ,ali to je jedan od vasih trikova kad se susretnete sa istinom,i ja da nisam siguran rekao bi Kur"an to zabranjuje

Jedne prilike je dosla jedna delegacija Muhamedu da mu objasnjavaju krstjanstvo Muhamed ih je sasluso,na kraju im je rekao da se zakunu da je sve to istina sto su oni odbili,jer ja kad sam u nesto siguran da je tacno nema nikakvi problema da se zakunem ,ali to je jedan od vasih trikova kad se susretnete sa istinom,i ja da nisam siguran rekao bi Kur"an to zabranjuje

Stvar je u negovanju poverenja medju ljudima, a ako te neko prevari uvek postoji neko ko gleda odozgo, zapisuje i svakome na kraju sleduje nagrada ili kazna, zar ne?:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back