STA JE ISLAM

• Začetnik teme Začetnik teme zivac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa normalno da je logicno, ako je vec svemocan..
I Jevreji su nadrljali jer ne prihvataju ni Isusa ni Muhameda..z;)
I da, nije mi jasno kad su to Jevreji smatrali Uzejra Bozjim sinom??jel to u Kuranu neka greska..?

A,pazi,ovaj muslimanski Bog koliko sam ja shvatila je mnogo cudan.
Mozes da cinis najteze grehe,mislim bukvalno najteze,ubistva,silovanja,klanja....i oticices u pakao da okajes grehe,ali cim ih okajes sleduje te raj....naravno ako si muslimanz:cry:
Pazi recenicu ,parafraziram,ali sustina je bitna ALLAH CE OPROSTITI SVAKI GREH OSIM PRIPISAVANJA NJEMU DETETA ILI SUDRUGA / ORTAKA.
Ja ovo nikako ne mogu da svarim,ali nikako.Kakva arogancijaz:cry:,egoizamz:cry:.narcisoidnost z:cry:....brrrrr....radi sta hoces ali veruj u mene jednog,jedinog i dzennet ti je zagarantovan ili s druge strane,budi dobar,posten,pravican,divan koliko hoces ak osi utripovao da je Isa moj sin,Dzehennem,BEZ PRAVA NA POMILOVANJE z:cry:
A za Jevreje ne znam,mislim da se ovaj deo ipak na njih ne odnosi,pa oni su isto monoteisti,bar po tom pitanju ne grese.

Poslednja izmena:
Da,daaaaaaaaaa,u pravu si ,Drizzt,da sam muskarac,a d ami obecaju tako nesto ,ne znam da li bih previse razmisljala o drugim detaljima islama,priznacete da je ponuda vise nego privlacna...

Znam, to ti je nesto kao u Bibliji "samo hula na Duha svetog nece se oprostiti"..
Sva dobra dela moraju biti u ime Allaha uradjena..inace ne vredi..
Ima jedan deo, ne znam gde, sad mi se sve izmesalo, kao prica gde andjeo dolazi i ubija roditeljiima sina jer je gresan da ne bi uticao na roditelje..i iz toga treba izvuci kao neku pouku..moram ponovo da je procitam jer meni poruka nije jasna..

Hmmmmm...jel to u Bibliji ili Kuranu?pa i nema pouke gde god da je ,nemoj da se mucis...ima u svim svetim knjigama prica koje i nemaju pouku osim sto imaju cilj da malo prestrave ljude....

Hmmmm....ovaj...mislim da im je to najprivlacnija stvar koja im je obecana u dzennetu...mada im se verovatno dopada i ideja o potocima alkohola...ali device su device...:zstidljivko:
mislim,zamisli samo to uzivanje :bob: po nekoliko na dan mozes da promenis a one posle opet device i tako u krug ....

Hmmmm....ovaj...mislim da im je to najprivlacnija stvar koja im je obecana u dzennetu...mada im se verovatno dopada i ideja o potocima alkohola...ali device su device...:zstidljivko:
mislim,zamisli samo to uzivanje :bob: po nekoliko na dan mozes da promenis a one posle opet device i tako u krug ....

Navlakuša da se ostane u inkarnacijskom krugu iz tjela i tjelo na zemlji.

Nisam bas sigurna...vrlo mi je zanimljivo to pitanje zivota posle smrti u raznim religijama,a ovde pogotovo.
nikad to nisam zamisljala ni priblizno onako kako se obecava u Kuranu,potoci vina,klopa,zene do mile volje...nekako sve sto je na ovom svetu zabranjeno,tamo je okej...meni je ta predstava Raja iz Kurana nekako prehedonisticka...stvarno ne znam ko ce pored svih tih divota imati vremena za klanjanje 5 puta dnevno...ili to tamo nije obaveza?A i to sto ce tamo bit i tela,a ne samo duse je isto nekako cudno,jer znamo da nam tela ostaju na ovom svetu i trunu u zemlji...cudna logika...ali,valjda Allah najbolje zna!hmmm

Da li je moguce da je muskarcima samo takav raj u glavi..

sestro, ja sam ateista...u mojoj glavi raj ne postoji...

e sad, pitanje je kako bi bilo imati na raspolaganju hordu nevinog mesa. ok, 'intervenisu' one dok ne 'poplavimo' jel... ali... vremenom bi verovatno dojadilo to meso - ubajatilo bi se ako nemaju jos neku funkciju/upotrebu...

nego, pise li nesto da li te device mogu i da pricaju - da muskarcu ne bude dosadno...da li im je dozvoljeno da imaju svoje 'ja' i da misle svojom glavom ili je kao i na zemlji - ono sto misli muskarac -> mora da misli i zena (tj. da se slozi sa glavom kuce)? s'kim da se covek tamo svadja i prepire da ubije dosadu???

da raj postoji, moralo bi da bude i flipera, stolova za stoni fudbal i bar 3 device (ovo sa nevinoscu nije neophodno) koje znaju da igraju 'bez rostiljanja', morao bih da nadjem roberta jordana i da ga izvucem iz pakla jer je riknuo a nije zavrsio 'the wheel of time' serijal (izasla je prva knjiga od ukupno 3 kojim se serijal zavrsava) i smorio silne fanove, ne znam kakva je tamo situacija sa gothic zanrom muzike :confused:, da, jaffa keks, uzicke komplet lepinje sa prsutom (meni su odlicne i one iz zlatiborca), makao restoran, raznorazni kulturno umetnicki programi itd itd..(treba preziveti vecnost a ne riknuti od dosade). :D

...nego...
pade mi na pamet...
zamisli da u isti taj raj dodje otac neke od tih devica...kako bih mu na oci izasao?? ili je svaki raj za sebe pa ne moze da se desi konflikt?

odoh i totalni offtopic jel da?...a samo sam bio ustao da pustim californication trecu epizodu treceg serijala (otisle baterije na bezicnom misuz:(()...

Poslednja izmena:
pa nisi uopste u offu...tema je prilicno opsta...a mene bas interesuje kako to misle da izvedu,i pitala sam i opet pitala i opet...i stalno m ijedini musliman zaobilazio odgovor...rmozda zapravo odgovor i ne postoji...a kako ces im na oci...pa ne verujem da bi tim ocevima smetalo,mislim da bi bili ponosni sto im ceri ispunjavaju Allahove zelje,prohteve i naredbe...

По неким прорачунима муслимана има 1.5 милијарди.
Ако су половина од тога мушкарци, у случају смака свијета, Алах за њих треба да обезбеди око 50 милијарди дјевица.

Poslednja izmena:

Vidis valjda da taj alkohol nece biti alkohol, vec neka modifikacija, koja nece imati isto dejstvo na organizam kao alkohol na zemlji. Sok najpribliznije.

Sad se ja pitam, ako ce im vino biti tako drugacije, kakve li ce biti device? :lol:
Ukratko- ko zna sta misle, kada kazu device. :lol:

I u cemu je fora sa devicama........valjda je u tome sto nije bila prethodno sa nekim drugim muskarcem, ali u slucaju ovih rajskih devica to nije slucaj. Njihovo devicanstvo se obnavlja, ali ne moze da se izbrise cinjenica da su prethodno bile razdevicene.
Ili moze? Jedino, ako bi se muskarcu brisalo secanje z:shock: tzv. devicama naravno da ne bi brisali iz secanja steceno iskustvo. :lol:

edit a tek zastita od nezeljene trudnoce z:shock: Ili ni trudnoce nece biti?

Poslednja izmena:
Pa ko ce da radja decu na onom svetu,mislim stvarnooooz:(,jadne te bebe od oduvek bi bile mrtve z:cry:
Mislim da su device bas device,nema tu razblazene varijante,mozda to ima veze s tim da je od onih silnih Muhamedovih zena samo jedna bila devica,pa je Allah odlucio da sledbenicima proroka priusti sve sto je Muhamedu sirotom uskratio posto mu je naredjivao da se zeni razvedenim,udovicama i slicno,u svakom slucaju nedevicama :per:

E pa ne, zanemarila si da to nije pravi alkohol, to je samo pice koje nece ljude ciniti pijanima, nego eto samo tako..
A za device, sta da ti kazem..mislim da ni to nije kao na zemlji..
veliki :zpozdrav: za tebe z:)

sestro, ja sam ateista...u mojoj glavi raj ne postoji...

e sad, pitanje je kako bi bilo imati na raspolaganju hordu nevinog mesa. ok, 'intervenisu' one dok ne 'poplavimo' jel... ali... vremenom bi verovatno dojadilo to meso - ubajatilo bi se ako nemaju jos neku funkciju/upotrebu...

nego, pise li nesto da li te device mogu i da pricaju - da muskarcu ne bude dosadno...da li im je dozvoljeno da imaju svoje 'ja' i da misle svojom glavom ili je kao i na zemlji - ono sto misli muskarac -> mora da misli i zena (tj. da se slozi sa glavom kuce)? s'kim da se covek tamo svadja i prepire da ubije dosadu???

da raj postoji, moralo bi da bude i flipera, stolova za stoni fudbal i bar 3 device (ovo sa nevinoscu nije neophodno) koje znaju da igraju 'bez rostiljanja', morao bih da nadjem roberta jordana i da ga izvucem iz pakla jer je riknuo a nije zavrsio 'the wheel of time' serijal (izasla je prva knjiga od ukupno 3 kojim se serijal zavrsava) i smorio silne fanove, ne znam kakva je tamo situacija sa gothic zanrom muzike :confused:, da, jaffa keks, uzicke komplet lepinje sa prsutom (meni su odlicne i one iz zlatiborca), makao restoran, raznorazni kulturno umetnicki programi itd itd..(treba preziveti vecnost a ne riknuti od dosade). :D

...nego...
pade mi na pamet...
zamisli da u isti taj raj dodje otac neke od tih devica...kako bih mu na oci izasao?? ili je svaki raj za sebe pa ne moze da se desi konflikt?

odoh i totalni offtopic jel da?...a samo sam bio ustao da pustim californication trecu epizodu treceg serijala (otisle baterije na bezicnom misuz:(()...

z:)z:)
Ipak imas neku viziju raja..sad stoni fudbal, to nije losa ideja, moram priznati..s tim sto sam ja ipak da bude rostiljanja..z:)
takodje sam za jafu i dodala bih krem bananice..a kulturni program se podrazumeva..
jedino ne razumem zasto bi morao da se svadjas tamo sa nekim, ali ajd'..
Ipak, u nekom smislu ti si blizak muslimanima, posto je i "tvoj raj" previse zemaljski..
:zpozdrav:

z:)z:)
Ipak imas neku viziju raja..sad stoni fudbal, to nije losa ideja, moram priznati..s tim sto sam ja ipak da bude rostiljanja..z:)
takodje sam za jafu i dodala bih krem bananice..a kulturni program se podrazumeva..
jedino ne razumem zasto bi morao da se svadjas tamo sa nekim, ali ajd'..
Ipak, u nekom smislu ti si blizak muslimanima, posto je i "tvoj raj" previse zemaljski..
:zpozdrav:

upravo tako...vizija raja, ne verovanje u postojanje istog...i jeste zemaljski...kakvog bih drugacije mogao da ga zamislim?
rostiljanje moze - ali sa zivotinjskim mesom nad zarom, ja stoni fudbal igram na cake - planirani potezi :)
kako sam mogao da propustim krem bananice????
ajde da umesto reci 'svadje' upotrebim - 'argumentovanu raspravu' (ili pristup nekom forumu na netu z:mrgreen: ako od tih devica nema vajde) :)

ne znam kako da prihvatim cinjenicu da me poredis sa bilo kojim vernicima z:hm::zimag:z:mrgreen: z:plez:

ja sam vise u fazonu da X puta procitam ugovor pre nego sto ga potpisem a u tom njihovom ugovoru, mnogo je nedorecenih i kontradiktornih stvari i nigde nema garantnog listica sa pecatom i listingom i kontaktima servisa...

upravo tako...vizija raja, ne verovanje u postojanje istog...i jeste zemaljski...kakvog bih drugacije mogao da ga zamislim?
rostiljanje moze - ali sa zivotinjskim mesom nad zarom, ja stoni fudbal igram na cake - planirani potezi :)
kako sam mogao da propustim krem bananice????
ajde da umesto reci 'svadje' upotrebim - 'argumentovanu raspravu' (ili pristup nekom forumu na netu z:mrgreen: ako od tih devica nema vajde) :)

ne znam kako da prihvatim cinjenicu da me poredis sa bilo kojim vernicima z:hm::zimag:z:mrgreen: z:plez:

ja sam vise u fazonu da X puta procitam ugovor pre nego sto ga potpisem a u tom njihovom ugovoru, mnogo je nedorecenih i kontradiktornih stvari i nigde nema garantnog listica sa pecatom i listingom i kontaktima servisa...

Argumentovana rasprava je ok.z:)
Nemoj da mi se plazis, evo izvinjavam se sto sam te poredila sa vernicima..z:)
a jesi li citao Kuran pa znas da ima kontradiktornosti ili je to samo ono sto si cuo od drugih..?:zpozdrav:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back