Dragoljub69
Buduća legenda
- Poruka
- 26.820
Stigao sam do "prosvetljenje"...Ybg...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ljubo, da je tako kako ti tvrdiš ti bi sad bio svjestan svega, apsolutno svega što postoji u svemiru, a ti nisi svjestan ni svega što si radio juče, pa čak nisi svjestan niti svega što trenutno postoji oko tebe.
eto slažem se. pretpostavke su ti loše. a ti još svaku proglasavaš aksiomom.
Ljubomire, ako bi bilo tako kako ti kažeš onda kretač koji je u pokretu ne bi nikako iz jedne tačke mogao da se vrati u nekretanje a da i druge projektovane tačke ne uruši sa sobom takođe u nekretanje.
Pogrešnop si protumačio ono što sam rekao. Rekao sam: "Svemir kao kreacija i celina je građen po principu holograma, što podrazumeva da je Svemir kao celina sadržan u svakoj tačci kreacije. To podrazumeva, da bi saznali Istinu o kreaciji kao celini, nije potrebno sagledati je celu. Dovoljno je sagledati, proučiti i razumeti samo jednju njenu tačku."
Dakle, govorio sam o saznanju Istine o postojanju svega, a ne o percepciji i svesnosti svega. To znači, da, ako želimo da znamo pravila i zakone po kojima postoji Svemir, dovoljno je da znamo pravila i zakone po kojima postoji samo jedna čestica koja se nalazi u sastavu svemira, jer sve što postoji u Svemiru, i veliko i malo, postoji po istim pravilima i zakonima. Ta pravila i zakoni su 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti koja važe apsolutno za sve veliko i malo. Po pravilima i zakonima "7 sposobnosti" sve postoji tako što se večito pretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanja - svaka elementarna čestica, svaki atom, svako nebesko telo, svaka galaksija, svaka ćelija, svako telo svake biljke, životinje ili čoveka. To važi i za svako jaje, pile i koku, kao i za Svemir kao celinu. I ako uspemo da otkrijemo pravila i zakone po kojima postoji bilo šta, recimo, jaje, pile i koka, mi smo otkrili i razumeli pravila i zakone, tj Istinu o postojanju svega, pa i Svemira kao celine.
Stigao sam do "prosvetljenje"...Ybg...![]()
"Ja jesam" nije predpostavka, već aksiom - istina koja se podrazumeva sama po sebi.
"Iz Ništa ne može nastati Nešto" nije pretpostavka, već aksiom - istina koja se podrazumeva sama po sebi.
"Nešto koje postoji, postoji od uvek i zauvek, samo po sebi, kao svoj i uzrok i posledica, jer nije moglo da nastane iz Ništa", takođe nije pretpostavka, već aksiom - istina koja se podrazumeva sama po sebi.
dje baš nadje sedam. računar/procesor ima 5 nezavisnih elementa/sposobnosti (memoriju, algoritam, operator, takt i wejfer).A kad budeš razumeo da "Nešto, da bi postojalo samo po sebi, od uvek i zauvek, kao svoj uzrok i posledica, mora da raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti, pomoću koji mora večito da se pretače kroz svoja tri prirodna oblika i stanja" i kad budeš razumeo da je to osnovni prirodni zakon po kojem sve postoji, tada ćeš da razumeš da ni taj Zakon nije pretpostavka, već aksiom. tj. istina koja se podrazumeva sama po sebi.
Ideja nije uslovljena iskustvima...ili jeste ?
na čemu se zasniva - Ideja ?
Koji je tvoj Bog, Grome? Ti sam?!
Prvo, naglašavaš da je Svemir kreacija a juče si trvdio da ne postoje kreacije, tj. stvorenja. Svaka kreacija je stvorenje što naglašava da postoji i Tvorac.
Hologram je samo predstava Svemira a ne i sam Svemir, stoga ti ne možeš da vidiš Svemir kao cjelinu niti ćeš je ikada vidjeti.
Nije svaka tačka u Svemiru Svemir
Princip po kojemu se nešto gradi i ono što je sagrađeno kroz taj princip nisu jedno te isto.
Princip po kojemu je sagrađen Svemir je isti kao i princip po kojemu se stvara čovjek ali Svemir i čovjek nisu isto.
Ono što je isto u Svemiru i u čovjeku jeste UM, praznina koja prožima i jedno i drugo.
Nije dovoljno razumjeti jednu tačku da bi znao cjelinu. Ti si u totalnoj zabludi. Da bi razumio jednu tačku, bilo koju tačku, moraš da znaš cjelinu.
O celini nemožeš znati svojim intelektom, svojim razumom. O njoj možeš saznvati i saznati, dakako, ali saznanje o cjelini se ne ostavruje intelektom već duhom.
Intelektom se stvara logički red kroz koji je jedino i moguće nešto razumjeti. Saznavanje i znanje su dva domena našeg Bića. Znanje je u duhu nečega a saznavanje se vrši prenošenjem informacija iz jedne sfere duha u drugu. Kada se u sferu našeg duha unese intuitivno znanje o nečemu, ostavrili smo njegovo shvatanje, obuhvatili smo ga svojim duhom, ono je tad u našem duhuprisutno u formi haosa a uloga našeg intelekta da je da taj haos postavi u logički red. Jedino tad nastupa razumijevanje.
Svemir nije postojanje.
Svemir je kreacija koju postojanje-apsolut kreira iz sopstvene Svijesti (Jastva) za sebe.
Ti poistovjećuješ postojanje sa kreacijom.
Stoga, sva tvoja objašnjenja su objašnjenja kreacije a ne postojanja, te stoga tvoj 'Zakon' nije nikakav Zakon Postojanja već bi ga bar trebao nazivati Zakonom postajanja, projekcije, pretakanja. Postojanje je, Ljubo, nešto sasvim drugo od onoga što je stvoreno, što postaje.
Postojanje je nestvorivo, nepromjenjivo, neuništivo. Svemir je kreacija, manifestacija, tog nestvorivog, nepromjenjivog nečega.
Manifestacije tog postojećeg nečega postaju i nestaju dok to nešto uvijek ostaje netaknuto, isto, nepromijenjeno, nepromjenjivo.
Ako imaš dovoljnu širinu shvatanja (obuhvatnosti duha) vidjet ćeš da nešto što je nepromjenjivo ne može prolaziti ni kroz kakve promjene,
ono je izvan promjene ali takođe ono doživljava kreaciju kroz promjenu svoje volje i pažnje. Pri tom ono se nigdje ne kreće, nigdje ne odlazi iz istog tog nepokretnog sebe, ne pretače se ni u šta drugo. Ono je besprostorno, što govori da nema 'gdje' gdje bi ono moglo da načini pokret. Ono uvijek JESTE. Njegova Svijest, njegov duh je osnova kojom on žonglira i kreira iluzornu postajuću realnost u kojoj klonirani sadržaj Svijesti obrće i okreće pretačući ga kroz različita stanja. Stanja ne utiču na postojanje. Stanja utiču samo na doživljaje nečeg postajućeg. Što postaje i nestaje. Postojanje se nigdje ne pomijera, ni u što se ne pretapa i nikada ne prestaje da bude ono-što-jeste, apsolut. Kao apsolut, svojom voljom i pažnjom apsolutno je prisutno u svemu što iz Svijesti (Jastva) kreira, jer uistinu sve je u njemu.
dje baš nadje sedam. računar/procesor ima 5 nezavisnih elementa/sposobnosti (memoriju, algoritam, operator, takt i wejfer). a ti reci šta se s njime ne može predstaviti i objasniti.
Moj khurac je, na primer, programiran samo da hebe. Ali da bi to mogao da čini, svaki put mora da upotrebi svih sedam sposobnosti: i da pomisli i razume i da se napregne i pokrene i opazi i oseti i zapamti. Posebno je važno da zapamti, tj. stvori IDEJU o hebanju, jer bez ideje neće da bude u stanju kasnije sve to da ponovi. Jer to ponavlajanje uvek jednih i istih radnji , po jednim i istim Idejama je i najbitnije. To je ono što život znači.
a opaziti i osetiti u biti jedno isto.
jedno i drugo su elementi osećaja/opažanja/percepcije/"doživljaja". samo je pitanje mehanizma...Opaziti nije isto sa osjetiti.
Kao subjekat pažnjom centriranom u razumu opažaš objekte, osjetilima osjetiš njihove karakteristike, bolje reći njima matreijalizuješ to što si opazio. Osjetila, čula, materijalizuju percepciju.
Koji je tvoj Bog, Grome? Ti sam?!
a opaziti i osetiti u biti jedno isto.