Sta je Hristov zakon

bilo je sa ovog sveta, od samoga početka njega i prijatelji i neprijatelji tretiraju i nazivaju carem.

Navodi se njegovo poreklo od carske loze Davidove,
preko oca Josifa koji mu nije biološki otac
u jerusalem ulazi na carski način
na magarici da se ispuni proročanstvo o Mesiji
,.rimljani mu ma križu stavljaju natpis, Isus Krist car judejski.
da bi ga ismejali zbog njegovih aspiracija da bude Mesija tj.očekivani car Jevreja
 
bilo je sa ovog sveta, od samoga početka njega i prijatelji i neprijatelji tretiraju i nazivaju carem. Navodi se njegovo poreklo od carske loze Davidove, u jerusalem ulazi na carski način,.rimljani mu ma križu stavljaju natpis, Isus Krist car judejski.
pa on to nije govorio

Isus odgovori: carstvo moje nije od ovoga svijeta; kad bi bilo od ovoga svijeta carstvo moje, onda bi sluge moje branile da ne bih bio predan Jevrejima; ali carstvo moje nije odavde.
 
Pa ti si u uvodnom postu pitala može li se grešan spasiti. Nisam ja to
pitanje postavila.
Ja ti odgovaram na to da se grešni naravno mogu spasiti i da je to čitava
poenta. Sveci su se već spasili.
Odgovorio je meliot kako je samo moguce.Gresan ali pokajanje je spas.Ali opet kako da se pokajes ako ne verujes u hrista.I to je nemoguce.
 
preko oca Josifa koji mu nije biološki otac

na magarici da se ispuni proročanstvo o Mesiji

da bi ga ismejali zbog njegovih aspiracija da bude Mesija tj.očekivani car Jevreja
Mesija je car pomazan, svi carevi izraela su pomazivani, isto kao i Isus.
Njegovo rodoslovlje je jasno navedeno da potiče od Davida, i nikad nigde Isus ne protivreči kad ga nazovu carom. Niti prijatelji niti neprijatelji. A magarica je simbol careva jevrejskih i specijalno je naručeno da se nađu i obezbede za ulazak Isusa, čak ga i narod dočekuje kao.što se dočekuje car, a Isus se tome ne protivi.
On je bio zakonit car izraela. Čak i Irod ga je hteo ubiti i to kao bebu.
Irod nije bio zakonit car izraela, nije poticao iz carske loze, njemu je opasnost bio samo neko ko je bio stvarni pretedent na presto. A to je bio Isus. Kad se čulo da se negde pojavio izdanak loze Davidove, tad je irod u strshu za svoju krunu naredio ubistvo dece u vitlejemu. Nikakav drugi razlog ne bi imao jedan car, koji jje bio vernik, izgradio najveći hram u istoriji jevreja da se uplaši nekog deteta, osim ako to dete ne prestavlja smrtnu opadmost za njega i njegove pozomke
 
Sam Isus je rekao.Ne mislite da sam dosao da ukinem Zakon ili Proroke;.Nisam dosao da ih ukinem, nego da ih ispunim. I dalje Jer zaista, kazem vam, dok ne prodju nebo i zemlja ni tacka, nece proci iz Zakona dok se sve ne izvrsi. . Hristov zakon zamenjuje Mojsijev zakon, ali ga ne menja. On svodi Mojsijev zakon na ono sto hriscani treba da slede.voleti Boga i voleti druge. Ali voleti Boga celim svojim bicem i voleti druge kao sebe je najtezi deo drzanja Mojsijevog zakona.

Verujes u hrista barem tako kazes ali ne drzis se zakona jer verujes u milost njegovu Verujem u njega pa i mogu biti gresan.Moze li se spasiti ovakav.
Исус је пружио савете, заповести и начела која би их водила кроз живот, наложио да живе у складу с љубављу и правдом.
 
Ко пак да не уздрхти, слушајући слично и од Апостола, који говори: Јер нам се свима ваља јавити на суду Христовом, да прими сваки оно што у телу учини, било добро или зло« (II Кор. 5, 10). Ко да не усплаче (после свега овога реченог) због неверја нашег, и због слепоће душе наше, јер чувши све то, не кајемо се, и не плачемо горко због толике безбрижности и немарности своје? коју провидећи, Јеремија говораше, »Проклет онај који врши дело Божија немарно« (Јер. 48, 10). Јер када бисмо имали бригу за душе наше, уздрхтали би од речи Господње, и похитали би да извршимо заповести Његове, којима се и спасавамо. Али ми, чувши Господа где говори, »Уђите на уска врата, која воде у живот« (Мт. 7, 13-14) више смо заволели пут широк и простран, који води у пропаст. Зато, кад дође Он с неба да суди живима и мртвима, чућемо од Њега: »Идите од мене, проклети, у огањ вечни, који је припремљен ђаволу и анђелима његовим« (Мт. 25, 41).

Maksim.ispovednik .Podviznicko slovo
 

Back
Top