Šta je čovek bez svog mozga?

Bez mozga smo samo ljuštura, koja hoda, spava, jede, pije vodu bez sečanja i emocija jer naš mozak je ono što smo, on nam kreira život, emocije,
kreativnost , razmišljanje, secanja i sve ono što nas cini svesnim bicem
Ovde verovatno mislis na osobe kojima je jedan dio mozga ostecen, da je citav mozak ostecen onda ta osoba ne bi mogla ni da jede ni da hoda.
Covek ne moze da egzistira bez mozga. Naziv teme je izuzetno pogresan.

Ovde verovatno mislis na osobe kojima je jedan dio mozga ostecen, da je citav mozak ostecen onda ta osoba ne bi mogla ni da jede ni da hoda.
Covek ne moze da egzistira bez mozga. Naziv teme je izuzetno pogresan.
Dobro, šta si se uhvatio toliko naslova?
Normalno je da nisam mislila na lobotomiju i moždanu smrt...
Malo empatije ne bi bilo loše...
Da mislila sam na ljude koji se više ne sećaju ko su u šta su a žive...

Dobro, šta si se uhvatio toliko naslova?
Normalno je da nisam mislila na lobotomiju i moždanu smrt...
Malo empatije ne bi bilo loše...
Da mislila sam na ljude koji se više ne sećaju ko su u šta su a žive...
Mene licno naslov vredja, radi se o osobama sa neurodegenerativnim bolestima, kad se kaze "bez mozga" u kolokvijalnom govoru to je uvreda.
Pretpostavljam da kao supermoderator bi mogla da promenis naslov.

Mene licno naslov vredja, radi se o osobama sa neurodegenerativnim bolestima, kad se kaze "bez mozga" u kolokvijalnom govoru to je uvreda.
Pretpostavljam da kao supermoderator bi mogla da promenis naslov.
nije uvreda, jer postoje oni koji zaista žive "bez mozga" tj ..ne razmišljaju svojim mozgom
vec dozvoljavaju da drugi misli za njih i upravlja njima šta i kako da rade...pri tom naslov ove teme je figurativan
i zna se na šta se misli, posebno što je objašnjeno u uvodnnom postu

nije uvreda, jer postoje oni koji zaista žive "bez mozga" tj ..ne razmišljaju svojim mozgom
vec dozvoljavaju da drugi misli za njih i upravlja njima šta i kako da rade...pri tom naslov ove teme je figurativan
U vecini slucajeva oni jos uvek razmisljaju, samo im je dijapazon jako uzak, da se tako izrazimo.
Mislim da treba biti malo precizniji, ljudi treba da uce i da se obrazuju sto je vise moguce.
Takodje kao sto sam naveo postoji tzv "neuroplasticizam" tj razmisljanjem i resavanjem raznih kompleksnih problema- efekti ovih neurodegenerativnih bolesti se mogu ublaziti- i to je dobro da ljudi znaju. Jer problem je kad se ljudi "etabliraju" obicno u 30-im godinama, prestanu da uce i razvijaju "mozdane vijuge" i to je problem. Ljude treba terati na razmisljanje, inace se u najboljem slucaju pretvore u ovce, koje veruju u sve sto im se kaze na tv-u.

Poslednja izmena od moderatora:
Колико њих нема медицински проблем а "живе без мозга, понављају све што други кажу, раде, нула и мање од нуле самосвјести". Е па неко ко је БОЛЕСТАН и не може се изразити ријечима а има чврст карактер - је заиста жив.
Невезано за наслов..

Back