Sta imate rusko, a sta americko?

Не постоји руска роба широке потрошње коју би купио неко ко није поремећени клошар из неког тамног светског вилајета. То одлично знају и сами Руси, па поводом санкција бесне "хоћеш ти да возиш руска кола? Хоће твоја жена да носи руске ципеле? Хоћеш клинца да лечиш руским лековима?"

Једино руско што имам су књиге руских писаца и три флаше вотке. Не пада ми на памет баш ништа друго што би ми и теоретски било интересантно - али да сам криминалац, пардон, витез врелог асфалта, размислио бих о неком руском оружју и сл.

iz amerike garderobu, naocare, tasne, cipele...
iz rusije lutke babuske, neke alatke koje su stvarno kvalitetne i mnostvo suvenira...

Добро, разним водоинсталатерима и сличнима могу сигурно да затребају алатке - ако немају пара да купе бош, блек&декер и сл.

I najbolja je nemacka medEcina :lol:
Bez sale, volim ruske pisce, americke filmove i muziku, ali nemam nista od toga original iz pomenutih drzava.
Lazem, imam jedan CD iz Ameriku.
A imas mozda neku pastu za zube koja je poreklom iz Jamerike, neki zilet?
Svi ovi aparati za domacinstvo, a koji se danas proizvode uglavnom i Kini, dolaze iz Amerike.

- - - - - - - - - -

iznenadio bi se da znas kako su ti alati kvalitetni...a kupljeni su pre 35 godina...
Ja ne znam nijednog majstora ( cak ni jednog sharlatana sto radi sve radnje po Srbiji) koji ne sanja da ima Bosch ili Hilti, a i
ima ga uglavnom, Ili one Stilke ( Stiehl) testere sto testerisu sve zivo i mrtvo.
Al ajde, nije ni to ni Rusija ni Jamerika.

dlugomire, tema je promašena. Ne samo da nije politička, već je u suvremenom kapitalističkom društvu uopće teško reči što je čije. Danas je gotovo nemoguće pratiti čija je koja korporacija, tko je pravi vlasnik i proizvođač i koja država ima većinski udio dionica u kojem poduzeću, tako da ljudi uglavnom i ne znaju što je američko, a što rusko, japansko ili njemačko. Danas neki vrhunski američki svjetski brendovi uopće nisu više u rukama Amerikanaca, a neki za koje mislim da su južnokorejski, japanski ili britanski, zapravo su američki. I ajde ti sad to sve razdvoji i postavi na mjesto. Nemoguće.

- - - - - - - - - -

Što su to burgije?

para vrti di burgija neće.
pa se srbi čude kako naša dica začuđeno gledaju ka pitaju kil hleba

Svi ovi aparati za domacinstvo, a koji se danas proizvode uglavnom i Kini, dolaze iz Amerike.

Imam dosta stvari za kozmetiku i higijenu (P&G) , vec sam napisala. Sto kupljenih ovde, sto donesenih iz USA.

A za aparate se slazem, samo nisam navela jer se uglavnom ne proizvode tamo.
....

Ne mislim da je tema za ili protiv Rusije, prosto Rusija ne proizvodi ono sto svakodnevno koristimo, a tenk ili raketa mi ovih dana bas i nisu zatrebali.

- - - - - - - - - -

Ja ne znam nijednog majstora ( cak ni jednog sharlatana sto radi sve radnje po Srbiji) koji ne sanja da ima Bosch ili Hilti, a i
ima ga uglavnom, Ili one Stilke ( Stiehl) testere sto testerisu sve zivo i mrtvo.
Al ajde, nije ni to ni Rusija ni Jamerika.

zato sto su ti brendovi izvikani...kako bi obicni gradjani srbije ili bilo koje druge zemlje mogli da saznaju nesto o kvalitetu ruskih brendova? njih ne reklamiraju nigde osim u rusiji...

Imam dosta stvari za kozmetiku i higijenu (P&G) , vec sam napisala. Sto kupljenih ovde, sto donesenih iz USA.

A za aparate se slazem, samo nisam navela jer se uglavnom ne proizvode tamo.
....

Ne mislim da je tema za ili protiv Rusije, prosto Rusija ne proizvodi ono sto svakodnevno koristimo, a tenk ili raketa mi ovih dana bas i nisu zatrebali.

Русија не производи ништа што било ко жели да користи ако то није

а) гас
б) нафта
в) оружје

То најбоље знају сами Руси, којима се диже коса на глави од могућности да ће морати да се потенцијално ослоне на свој инсулин, своје аутомобиле, своју одећу, свој намештај или шта већ, али објасни ти то сулудој булументи која руске производе воли више од самих Руса.

Комплекси тешки и несрећници несрећни, добитна комбинација.

Na ovo smo zaboravili, a to je za ceo svet bio ( sada je samo za Rusiju, Kinu i neke Srbe, a tu sam i ja) neki brend.

19371280do.jpg

Imam ruske case i gomilu knjiga ruskih autora. Bas sad je levo od mene neka zbirka poezije Cvetajeve. Imam i neki tatarski noz u lepoj, ukrasnoj korici, i nekakve magnete za frizider iz Jekaterinburga.

Americki laptop, isto gomilu knjiga, Ipad. To je direktno Made in the USA. Iako je sve drugo na meni i oko mene, uglavnom americki izum.

Једино ако ти је ћале био Рус, мада је онда доста незгодно да ти буде и брат.

Мало преиспитај ту поетску паролу, смијаће ти се народ наш честити.

Svi Slaveni su mi braća po krvi samo što ti ne vidiš dalje od svoga Mekdonalds-a!

zato sto su ti brendovi izvikani...kako bi obicni gradjani srbije ili bilo koje druge zemlje mogli da saznaju nesto o kvalitetu ruskih brendova? njih ne reklamiraju nigde osim u rusiji...
Ne, to je kao da kažeš: "Možda se u Zvorniku proizvodi viša tehnologija nego u Silicijumskoj dolini, ali njihove reklame ne dopiru dalje od Zvornika, i to je problem."

Back