MOST6
Buduća legenda
- Poruka
- 34.946
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne, nego znači da ti nemaš pojma o pravu i politici.Znači,nisu.
Ti si malo žešće obrazovno uskraćen.Ovaj pohrvaćeni vlaški mitoman @MOST6 tvrdi da je Orfelin bio Italijan, a u stvari je rođen u srpskom Vukovaru.
Čuj, Italijan iz Vukovara
![]()
![]()
![]()
To je bio problem sa srpskim vlastodršcima. Htjeli su biti kolonizatori, a nisu bili u stanju obrisati ni sebi doope, a kamoli donijet kulturu narodima koji su bili višestruko kulturniji i napredniji od njih.Hrvati uče u školama da je Jugoslavija bila velika Srbija. Ako je Hrvatska bila srpska kolonija, onda trebaju biti zahvalni Srbiji jer su kolonizatori kolonijama doneli civilizaciju. A tako je i bilo u i slučaju Hrvatske.
Zaharije Stevanović Orfelin ... Italijan... buhahahaha Stefanović pravo italijansko prezime
Skoro 50K osoba sa prezimenom Živković u Srbiji a u Hrvatskoj samo 3-4K. Pametnom dosta.
Ako ide muljat oko toga ili svjesno lagat kako u Dalmaciji nema veće pješćane plaže onda je valjda jasno koliko je kredibilan kad priča o nekim stvarima iz povijesti koje nisu tako lako dostupne i provjerljive.Ovo nije Dječiji raj, pogubio si se kao i inače.
Jer zivko nije cesto imeSkoro 50K osoba sa prezimenom Živković u Srbiji a u Hrvatskoj samo 3-4K. Pametnom dosta.
http://forebears.io/surnames/živković
Ne znam šta očekuješ. Stvarnost je surova danas u Dalmaciji, a kao takva je i prikazana. Prazna sela sa malo stanovnika, sa crkvom i sveštenikom koji ih jedino ponekad i okupi. U nekim narednim epizodama koliko vidim (Zagreb) biće malo vedrije.
To je zaista neverovatno koliko su katolički Vlasi opsednuti sa Srbima i Srbijom. Na ovom forumu ima više Vlaha nego Srba.
Zaista ne znam na koji način se oni uklapaju u temu kulture Srba u Hrvatskoj. Skorašnja politička kasta koja nije napravila ništa značajno. Svakako još epizoda dolazi, tako da je svaki sud sada besmislen.Netko se i vratio. Ima mladih ludih srpskih seljaka koji imaju ikone po zidovima i cijeli dan rade baš oko Knina. Ima i dalje Srba dosta npr. u Šibeniku kao kontrapunkt Zadru gdje je stvarno kulturološki i bilo kako nestalo Srba, osim obitelji Desnica. Koja je živa i zdrava. Ima ljudi u Kninu. Bivši dogradonačelnik Splita je bio deklarirani Srbin. Kao da se izbjegavalo bilo kakav dodir s urbanim Srbima kao što je spomenuti Bojan Ivošević ili pak Branko Sekulić u Šibeniku, jer nitko od navedenih ne voli Vučića. Boris Milošević, isto Šibenčan, potrpredsjednik Vlade je bio, paradigma obiteljske tragedije Srba u Dalmaciji. Tri jaka lica politike u Hrvatskoj, za gospodina univerzitetskog profesora ne postoje. Postoje ovce, pljačka za doba Venecije i manastiri. Tragično vrijeđanje svih sadašnjih Srba u Dalmaciji. Ovo nisu bili Srbi u Dalmaciji nego RSK mitovi.
Zaista ne znam na koji način se oni uklapaju u temu kulture Srba u Hrvatskoj. Skorašnja politička kasta koja nije napravila ništa značajno. Svakako još epizoda dolazi, tako da je svaki sud sada besmislen.
SPC je veoma multietnički orijentisana. Za razliku od satanističke rimokatoličke "crkve".Ako si ti Vlah, mi nismo. Moji korijeni su širom Srednje Europe. Dobar dio mojih predaka su odabrali biti Hrvatima. Što nažalost je SPC onemogućila pravoslavnom stanovništvu u Hrvatskoj.
SPC je veoma multietnički orijentisana. Za razliku od satanističke rimokatoličke "crkve".
Prestani upotrebljavati reč Srbi. SPC radi na očuvanju nacionalnog identiteta srpskog naroda i to vama velikohrvatima jako, jako smeta.SPC je najveći agregator srpske nesreće. Koliko bi Srbi bili sretniji da nemaju SPC.
Prestani upotrebljavati reč Srbi. SPC radi na očuvanju nacionalnog identiteta srpskog naroda i to vama velikohrvatima jako, jako smeta.
Ostavi se fašističke, velikohrvatske mitomanije, propagande i laži. Zapravo su se Srbi odlučili da postanu Bugari, Vlasi i Cincari. U Srbiji za razliku od Hrvatske i danas postoji vlaška zajednica koja se deklariše kao takva a deo je SPC. U Srbiji postoje bugarska , cincarska i vlaška nacionalna manjina koje su deo SPC a deklarišu se kao Bugari, Cincari i Vlasi. Sa druge strane svi Vlasi u Hrvatskoj pretvoreni su u Hrvate u 19. veku.Bugari? Vlasi? Cincari? Možda povijesno, ali sav taj pravoslavni puk se odlučio za srpsko ime i ja to izrazito poštujem. Tako mlad, tako neobrazovan i tako bijesan. Neki sport za ispucavanje bijesa da pomogne?
Sve zavisi kakva Africka plemena evo napr Abisinija- Etiopija Johanes IV razjurio Sudanske mahadiste..a Menelik II razjurio Italjanske kokoshare..tzv..Veliku Europsku silu toga vremena ipak njih su uvek razjurivali svi koji su pushku nosili..a Srbija je bila nezavisna bar od 1878 god i u krugu Europskih drzava..dok je neka Lijepa njihova tada a jos i zadugo od tada bila u madjarskoj shtali sa govedima..Zaboravio si najbitnije da Hrvati tad nisu imali državu.![]()
Ostavi se fašističke, velikohrvatske mitomanije, propagande i laži. Zapravo su se Srbi odlučili da postanu Bugari, Vlasi i Cincari. U Srbiji za razliku od Hrvatske i danas postoji vlaška zajednica koja se deklariše kao takva a deo je SPC. U Srbiji postoje bugarska , cincarska i vlaška nacionalna manjina koje su deo SPC a deklarišu se kao Bugari, Cincari i Vlasi. Sa druge strane svi Vlasi u Hrvatskoj pretvoreni su u Hrvate u 19. veku.
Ne znam čemu tolika politička opsesija u nečemu što nema veze sa politikom. Pa sam Porfirije na početku klipa objašnjava kako je ta kultura Srba tamo ujedino i kultura Hrvatske, Mediterana, Evrope... Nema nikakvih RSK mitova ni Vučuća ovdje. Ne treba biti opsjednut vazdan predsjednikom Srbije i kriviti njega kad god ti se nešto ne svidi, i ponavljati te izlizane mantre.Uklapaju se tako da postoje Srbi u Dalmaciji van nekolicine sela koje su umrla 1995. Postoji i druga strana priča osim straćara u Veterniku i autobusnog glasanja za Pupovca i legija vjernosti Vučiću. Srbi u Dalmaciji su zapravo kulturno uspješni ako su u proteklih pet godina dali jednog potpredsjednika Vlade i dogradonačelnika najvećeg dalmatinskog grada. Postoje u kulturi. Ali onda bi gospodin univerzitetski profesor koji ni pravo srpski ne zna i dobitnik tisuću i jedne Sterijine nagrade trebao priznati da su Srbi koji žive u Dalmaciji sastavni dio hrvatske kulture, kao što je uostalom bio i Vladan Desnica. A to ne ide u RSK mitove koje Vučićevi mediji stvaraju za vlastite potrebe.
Ne znam čemu tolika politička opsesija u nečemu što nema veze sa politikom. Pa sam Porfirije na početku klipa objašnjava kako je ta kultura Srba tamo ujedino i kultura Hrvatske, Mediterana, Evrope... Nema nikakvih RSK mitova ni Vučuća ovdje. Ne treba biti opsjednut vazdan predsjednikom Srbije i kriviti njega kad god ti se nešto ne svidi, i ponavljati te izlizane mantre.
dovoljno je videti ko nam je prvi covek univerziteta u BGD, rektor Djokic, pa ne cudi sto nam studenti ne razlikuju crno od belog.Srpski istoricari uglavnom nemaju blage veze sa i promilom nekih drugih ozbiljnih drustvenih nauka, i zbog toga im treba zabraniti bilo kakve istorijske i drustvene analize, o bilo cemu.
Cast izuzecima.
Poglavar svih vjernika SPC, pa samim tim i onih u Dalmaciji. Plus je živio i radio u Hrvatskoj 7 godina prije no što će postati patrijarh.Kakve veze ima Porfirije s Dalmacijom i dalmatinskim Srbima?
stvarno, kad pogledas unatrag, Hrvatska je tijekom stoljeca bila okupirana od KUK, Srbije, Nemacke, Madjarske, Turske, Italije, Jugoslavije, EU, NATO.............nikad nije bila slobodna i nikada nije mogla sama o sebi odlucivati. Pretpostavljam da im je bilo najlepse kada su bili u Jugoslaviji a najgore danas, kada su u NATO.Potom su austrijanci tu vasu "kraljevinu" redovno menjali velicinu tako sto su gotovo trecinu hrvatske odvojili u specijalnu vojnu krajinu gde se hrvoje nije pitao (a nije se pitao ionako ahahahaha)
hrvat bi se radije ubio nego da prizna da je bio okupiran, a u isto vreme zudi za tom okupacijom ko lud
Poglavar svih vjernika SPC, pa samim tim i onih u Dalmaciji. Plus je živio i radio u Hrvatskoj 7 godina prije no što će postati patrijarh.