Šta govore jučerašnji izbori?

Не бих хтео да будем непотребно циничан, али већ ова прва ставка захтева такве измене, такве нове законе, такве компликоване судске процесе, такве енормне напоре против институција које ће се озбиљно бранити да је то нешто што се не може спровести ни за месец дана, ни за три, ни за шест, ни за годину, ни за две, него је врло озбиљан - револуционарни, не административни - политички пројекат са упитним шансама на успех и на средње и дуже стазе.

Битно је бити реалан. То је нешто што је тешко врло младим људима, разумем.

Meni se čini upravo suprotno. Svi ti tehnički zakoni, lustracija i ćorkiranja mogu da se urade bukvalno prvog dana. Ali da ne preterujem, možda u prvih nedelju dana ;)

Искрено тешко ми је да верујем да СНС побеђује зато што најме неке усмрделе, малоумне, крезубе клошаре да туку по некој Мионици.

Клошари су са њима, али то вероватно није адекватна анализа тих победа већ пре моралистичка бајка
Većina ljudi sa kojima sam u kontaktu, a da nisu deo mog užeg kruga (četiri ljudska bića), imaju sledeći stav, "pa šta sad, krade, pa svako na vlasti krade, pa dobro, malo se snašao, a šta, ti kao ne bi, naravno da bi" itd.
To je tužna istina.

Meni se čini upravo suprotno. Svi ti tehnički zakoni, lustracija i ćorkiranja mogu da se urade bukvalno prvog dana. Ali da ne preterujem, možda u prvih nedelju dana ;)

То је само бајка, бојим се.

Корупција је ендемска српском народу, није нешто што је силом наметнуо неки појединац.

Такве полазне позиције воде у изгубљену трку.

Treba tražiti da predstavnici EU nadgledaju izbore. Nekoliko stotina do nekoliko hiljada njih.

Sva opozicija da bezuslovno podrži studentsku listu.

Kampanja da se radi od vrata do vrata i uz učešće poznatih ličnosti, da bi se izvukao što veći broj birača.

NS, BG, Niš, KV i još neke gradove i opštine gubi sigurno.

Na demonstracijama se stalno govori kako Vucic sigurno pada medjutim i letos i sad Vucic pobedi na svakom izbornom glasanju.

Sta to govori?

Da li su preuvelicana ocekivanja da on pada na sledecim izborima, da li je ovo znak da ceo pokret protiv njega treba da menja strategiju?
Govore da je AV uzeo od 52,6% u Mionici do 69,3 % podrske glasova u Negotinu.
Ako je tako van Beograda gde ne uziva podrsku naroda, citiram forumske blokadere "AV ima podrsku samo u Beogradu i to manje od 30% , dok van Beograda niko ga ne voli i ne moze da predje cenzus" zatim "vecina naroda je protiv AV" , zatim "pukao je " da ne ponavljam najnovije bisere mudrosti "AV je pukao, osvojio samo 70 % u Negotinu "
Moze se reci i da su blokaderi u teskom delirijumu, pogubljeni i neko kora da im hitno pomogne.
Evo meni vec godinu dana prete smrcu, vredjaju, napadaju , pokusavaju da me ubiju, pokusavaju da me otruju , ne smem kuci da idem vec 12 meseci... jel smem ovo da kazem ili ide jos neka tuzba? Kad ce te tuzbe vise? Razumes sta pricaju i sta sire?

Ok, kapiram hejtovanje, i ja imam sličan stav povodom njega, ali nije ni na tebi ni na meni da se pitamo. Svako bi trebalo da može da se kandiduje, iznese svoj program i onda građani da glasaju. Nije narod glup, dobiće on mesto koje je zaslužio.
Da ali nije ni dobro da jedna stranka ima primat i da je predugo na vlasti jer onda dolazi do rasplamsavanja korupcije i kriminala, a nema protivteze...

Na demonstracijama se stalno govori kako Vucic sigurno pada medjutim i letos i sad Vucic pobedi na svakom izbornom glasanju.

Sta to govori?

Da li su preuvelicana ocekivanja da on pada na sledecim izborima, da li je ovo znak da ceo pokret protiv njega treba da menja strategiju?
Da. Pisao sam u proteklih nekoliko meseci sta da rade blokaderi, cak sam i nudio svoje usluge, ali oni su izabrali sami da se time bave na svoju ruku, ja cu samo reci
Lepo sam im rekao....

Не бих хтео да будем непотребно циничан, али већ ова прва ставка захтева такве измене, такве нове законе, такве компликоване судске процесе, такве енормне напоре против институција које ће се озбиљно бранити да је то нешто што се не може спровести ни за месец дана, ни за три, ни за шест, ни за годину, ни за две, него је врло озбиљан - револуционарни, не административни - политички пројекат са упитним шансама на успех и на средње и дуже стазе.

Битно је бити реалан. То је нешто што је тешко врло младим људима, разумем.
Ljudi govore o čišćenju institucija kao o mačijem kašlju a upravo će iz tih institucija da dolazi najjači otpor bilo kakvim promenama.

Isto i stavka 3 - smene partijskih kadrova i blokiranje partijskog zapošljavanja. Tu će biti novi boj na Kosovu, druže @SajaBg

Većina ljudi sa kojima sam u kontaktu, a da nisu deo mog užeg kruga (četiri ljudska bića), imaju sledeći stav, "pa šta sad, krade, pa svako na vlasti krade, pa dobro, malo se snašao, a šta, ti kao ne bi, naravno da bi" itd.
To je tužna istina.

Ako ti odgovorim kako treba da im odgovoris u takvom slucaju, SNS placeni botovi ce da pohisterisu, i banovace me na duze vreme.

Tako da ne mogu otvoreno i detaljno da ti kazem sta da im odgovoris, ali treba da ide nesto u stilu- Da, tacno je da svi uvek na vlasti kradu, ali nisu svi ustase i nacisti koji bi pobili sve, samo da ostanu na vlasti.

sta znaci "ne zanima"
politika je oko nas.. mene politika ne zanima u pogledu da izadjem na izbore ali mi je zanimljivo da pricam o njoj.
kao neko ko na stvari ne gleda ostrasceno nego sa strane uocavam stvari koje ostrasceni ne uocavaju i onda kad skrenem paznju na njih dobijem etiketu "caci" jer boze moj, pricam o nedostacima ...
to je problem trenutnog odnosa snaga u nasem politickom zivotu..ta ostrascenost i pomisao da ako ne misilis u svemu kao ja onda si protiv..
O kom politickom zivotu ti pricas?

SNS organizovana teroristicka grupa, oni se uopste ne bave politikom, vec biologijom.

Ovo je za njih biologija, a ne politika.

Sad, ja ne znam jeste li vi iskreno pogubljeni? Za mnoge ovde znamo da su direktno placeni od mafije i Sluzbe, ali eto ja zelim da verujem da si ti naivan tabe.

Kakva politicka borba, ovo nema veze sa politikom.

Ljudi govore o čišćenju institucija kao o mačijem kašlju a upravo će iz tih institucija da dolazi najjači otpor bilo kakvim promenama.

Isto i stavka 3 - smene partijskih kadrova i blokiranje partijskog zapošljavanja. Tu će biti novi boj na Kosovu, druže @SajaBg

Sve je to tačno ali ako ima volje, ima i načina. Sila boga ne moli. Doneseš potrebne propise i uslove i dalje sve ide samo ;)

Back