Šta čitate?

Ja volim da citam horrore ali trenutno ne citam ni jedan jerbo nzm ni jedan zanimljiv koji je recimo skoro izasao....Ima li neko da mi preporuci neku horror knjigu?
A moze i ako zna neko neku teen knjigu na francuskom jeziku....Hvala:cmok:

A mene pa to nervira kad se neko streca za disk ili knjigu....Uzasno...Imam jednu anegdotu ali ne smem da je ispricam ovako javno...:D A mnogo je dobra...

Pa znaš kako, meni je mnogo stalo do mojih knjiga i diskova. Prvo, dosta novca sam uložila u to, mada nije ni bitno, ali stoje specifično sortirane, samo ja znam kako :lol: i uvek primetim kada neka knjiga fali, a obično se ispostavi da je pozajmila komšinica ili tako nešto... Sva se prepadnem... Ne volim da mi to ljudi diraju i tačka. :D

Borislav Pekić - "Kako upokojiti vampira"

"Evo me, Hilmare, u istorijskoj jami, za koju smo, zavedeni pseudobožanskom ravnodušnošću Nauke, verovali da je iskopana za druge, a da se obaveza istoričara sastoji jedino u njenom skrupuloznom imenovanju i premeravanju.
Evo me, dakle, kako narod veli, u govnima."

"Čemu se zavaravati, Hilmare. Ni najbolji među nama nikada ne dospevaju dalje od manje više savesne rekonstrukcije istorijskih činjenica. A istorijske su činjenice, školjke iz kojih je vreme izvuklo biser. Uprkos najobilnijoj građi mi nismo kadri da restaurišemo njihovu živu srž, već samo suvu i mrtvu ljušturu, ostavljajući izvan saznanja i osećanja sve što se stvarno zbivalo pod tim enigmatskim šiframa prošlosti, pa ma to imalo najsurovije oblike patnji, iskušenja i smrti, a što, tek sada uviđam, čini jedini relevantan sadržaj prave istorije, koja nikada neće biti napisana."

Skoro mi je preporucena " In watermelon sugar " od Richard Brautigan-a

Kaze: ... postapokalipticni svet, u kom su svi liseni emocija osim dvoje likova koji nalaze lepotu i zadovoljstvo u "zaboravljenim" delima ...

Cant wait :)

Back