Šta čitate?

stoga vas pitam koje su vam omiljene knjige, pisci, pesnici... i zašto?

Nikada mi nije dobro islo objasnjavanje i analiziranje svojih afiniteta.
Tj. mogla bih...ali zvucali bi banalno, neubedljivo cak.
Nisam nikakav kriticar...ne umem da dajem konstruktivne kritike.

Za pocetak

1. Predivni moj Danil Harms
Zasto ga volim..zbog lucidnog knjizevnog stila, neobicnih obrta u kojima se dotiche cas apsurda cas ironicnih kritika drustva i pojedinca ( mada mu je, cini se, bilo kakvo spustanje na nivo mase i drustva, potpuno nevazno).
Sve skupa to lici na jednu malu grotesku, deciju pricu protkanu detaljima, skrivenim tragovima koji otvaraju nove mogucnosti za interpretaciju.
Spada u onu grupu umetnika koji iz najbanalnije stvari izvlace bit.
Eto tako.

A evo citata iz jedne njegove prelepe pripovetke nazvane Sitnice

Ne volim decu, starce, starice i razborite ljude.
Trovati decu je surovo. Ali nesto se s njima mora raditi.

Radim seminarski rad sa drugaricom o ljubavnim romanima (onim krajnje patetičnim, bljutavim, što su svi na isti šablon). Sinoć smo čitali gđu. Amandu Kvik (Amanda Quick:hahaha:) i u svakom njenom romanu glavna junakinja je devica (radnja se dešava negde u 19. veku)...Naravno, na sve strane sočnih opisa sexa, opasnosti vrebaju iza svake stranice...Zamislite opis vodjenja ljubavi iz ugla device iz 19.v.....:rotf::rotf:...nisam mogla da prestanem da se smejem!

Svašta smo napisale, i od toga ništa nije pozitivno, a kad se podsetim ko nam predaje srpski, ni ocena mi neće biti pozitivna.

pa definitivno nije smeshno ono njegovo masakriranje mene
ne mogu da zakuntam propisno, on odma "Stojanovicu, ne valja da zaspish posle 12 nocu, lepo lezi u 10 i necesh imati takvih problema"
ili pokazujem ortaku neshto u knjizi, a on "Stojanovic otkrio novu teoremu! Reci nam Stojanovicu..."
Ili ne radim nishta, a njemu dosadno pa me podjebava kao mentola "Stojanovicu, razumesh ti ovo, ocesh ti koji zadachic? necesh a? Shteta...."

Predavala je meni dok sam bio u četvrtoj takva lujka.
Par puta me je posle dobro urađenog zadatka na tabli potapšala po dupetu.
A ja :arrow: :eek:

Mada, ovaj tvoj je bez konjkurencije.

I da, stvarno ocu "Kapital" :D

Dobro...Mada naći ćeš barem 60% stvari koje te nikako ne zanimaju, ako te uopšte dotiču na bilo koji način.Zapravo, da se ne lažemo, 99% stvari koje te uopšte ne zanimaju. Ali ti Dostojevskog toplo preporučujem. ;)

Countdown to the rest of left-oriented teens calling me a blasphemer:

5 . . . 4 . . . 3 . . .

Predavala je meni dok sam bio u četvrtoj takva lujka.
Par puta me je posle dobro urađenog zadatka na tabli potapšala po dupetu.
A ja :arrow: :eek:

Mada, ovaj tvoj je bez konjkurencije.
pa da me ova majmunchina potapshe po dupetu, toplo bi' ga zab'o u glavu, bez ustruchavanja :lol:

Dobro...Mada naći ćeš barem 60% stvari koje te nikako ne zanimaju, ako te uopšte dotiču na bilo koji način.Zapravo, da se ne lažemo, 99% stvari koje te uopšte ne zanimaju. Ali ti Dostojevskog toplo preporučujem. ;)

Countdown to the rest of left-oriented teens calling me a blasphemer:

5 . . . 4 . . . 3 . . .

Videcemo, kad krenem da chitam Kapital
A chekaj, shto blasphemer? :lol:

Sofi Kinsela - Tajni svet snova jedne kupoholicharke.... nabavila sam i film :D jeeeee

Kupoholičarka je glupost neviđena. :eek:

Biljana mi poklonila "Štimer klavira" od Danijela Mejsona. Nemam pojma šta je u pitanju, ali pročitaćemo. Doduše, tek' sledeće nedelje jer se trenutno bakćem akcentom pa nemam vremena da uživam u neobaveznim knjigama. :confused:

Treba i da pročitam Frančeska Petrarku "Kanconijer" ali tek kada nabavim knjigu... jer istekla mi kartica od biblioteke, a ja još ni knjige nisam vratila... :lol:

Kupoholičarka je glupost neviđena. :eek:

Biljana mi poklonila "Štimer klavira" od Danijela Mejsona. Nemam pojma šta je u pitanju, ali pročitaćemo. Doduše, tek' sledeće nedelje jer se trenutno bakćem akcentom pa nemam vremena da uživam u neobaveznim knjigama. :confused:

Treba i da pročitam Frančeska Petrarku "Kanconijer" ali tek kada nabavim knjigu... jer istekla mi kartica od biblioteke, a ja još ni knjige nisam vratila... :lol:

dobar je shtimer klavira...:)
inache dopala mi se od skoro prochitanih veronika je odluchila da umre...

:neutral:

Ovakvu vrstu literature sam čitala dok sam bila mlada i naivna. Uz dužno poštovanje.

Trenutno čitam 'Lovca na zmajeve'.

Ja sam trenutno mlada i naivna. Vec tri meseca teram sebe da procitam jednu takvu knjigu i ne uspeva mi. Povraca mi se od nje, ali je i dalje citam.. Citam o devojkama koje menjaju svoje savrsene zivote iz korena, ali oni opet savrseni ispadaju. Jupi jej...

Poslednja dobra knjiga koju sam procitala je bila Cica Gorio pre par dana. Lektira, naravno, ali mi se jako dopala, mada nije prvi put da je citam.
Poslednja koju sam procitala je bila Revizor, ali nikakav poseban utisak na mene nije ostavila.

:neutral:

Ovakvu vrstu literature sam čitala dok sam bila mlada i naivna. Uz dužno poštovanje.

Trenutno čitam 'Lovca na zmajeve'.

ajoj. :D
izvini, ali.... :hahaha:

mada, šta se ja smejem možda je i to neki sarkazam u pokušaju koji ne razaznajem. :D

ček, a šta sad tako zrela i mudra čitaš?
solženjicina? prusta? selimovića? :D
ah, ne. lovca na zmajeve. nemam pojma šta je to.

Back