Šta čitate?

ja sam negde nasao da ako ne mozes da spavas treba da uzmes neku knjigu da procitas i prispavace ti se... Tako sam ja pre par nedelju dana za dve noci procitao od Nikolajevic Tolsoja knjigu "Detinjstvo-decastvo-mladost"... Kad samm vec ovo rekao. Da li je neko citao ovu knjigu? Da li se ova knjiga sadrzi iz dva dela ili sam ja sopr u mozak?:P

Henri Miller - Crno prolece
heart.gif

Da li si citala Milerove Mirne dane na Klisiju?:per:

ja sam negde nasao da ako ne mozes da spavas treba da uzmes neku knjigu da procitas i prispavace ti se... Tako sam ja pre par nedelju dana za dve noci procitao od Nikolajevic Tolsoja knjigu "Detinjstvo-decastvo-mladost"... Kad samm vec ovo rekao. Da li je neko citao ovu knjigu? Da li se ova knjiga sadrzi iz dva dela ili sam ja sopr u mozak?:P

Из библиотеке сам узео од Толстоја, пре пола године, збирку његових приповедака, стварно су лепе и јако поучне...Нарочито она са јадним свирачем (мислим да је виолониста), лепо описан однос материјално богатим, али разумевањем и широкогрудности, сиромашног друштва и једног бедног свирача, који је само одећом бедан, али је схватио лепоту уметности, поезије...

Своје грешке, као у шаху, видимо тек када нам неко други укаже на њих...
Л.Н.Толстој...

Из библиотеке сам узео од Толстоја, пре пола године, збирку његових приповедака, стварно су лепе и јако поучне...Нарочито она са јадним свирачем (мислим да је виолониста), лепо описан однос материјално богатим, али разумевањем и широкогрудности, сиромашног друштва и једног бедног свирача, који је само одећом бедан, али је схватио лепоту уметности, поезије...

Своје грешке, као у шаху, видимо тек када нам неко други укаже на њих...
Л.Н.Толстој...

Istina. Zato i pitam da li postoje dva dela ove knjige da bih procitao i drugi.
U ovoj knjigi on sebe opisuje kakav je bio kao decak... on je bio upravo suprotno od tog sviraca i nije zeleoo da se druzi sa takvima ,sta vise odbacivao bi' ih od sebe i nije zeleo da se druzi sa njima samo zbog njihovog izgleda. Jedan od razloga zasto hocu da procitam drugi deo knjige jeste zato sto je on valjda poceo da uvidja svoje greske (odbacivanja) tako sto je uvideo da su neki od tih ljudi ustvari pametniji i bolji od njega...:p

Procitacu i tu knjigu sa sviracem...:ok:

ja sam od njega prochitao samo karenjinu
nego, za letnji raspust sam sebi zadao da prochitam:

1) kapital
2) Idiot
3) zlochin i kazna

i josh par dela koje necu pomenuti

Za moj ukus "Kapital"je naporan, Zlocin i kazna je svakako vredno procitati,a jos bi toplo preporucila "Jadnici" viktora Igoa sto se tice klasika i "Nebo ne zna za miljenike"E.M.Remark

Trenutno citam "Draga Matilda"Suzana Tamaro A sledece ce biti "Portret Dorijana Greja"

Back