Šta čitate?

Ah,preferiras li Agatu ili Dojla? ;) ili mozda nekog drugog...?Meni je Agata nenadmasna.ALi sam primetila da ima nekih slicnosti sa Dojlom.Znas kad je Serlok provalio u kucu da izme one papire?E isto je uradio i Poaro.Nije mi jasno ko koga tu kopira.

Ah,preferiras li Agatu ili Dojla? ;) ili mozda nekog drugog...?Meni je Agata nenadmasna.ALi sam primetila da ima nekih slicnosti sa Dojlom.Znas kad je Serlok provalio u kucu da izme one papire?E isto je uradio i Poaro.Nije mi jasno ko koga tu kopira.
Ma nema Agata i Dojl nemaju slicnosti... Agata je po meni daleko bolja, misticnija i privlacnija za citanje, sto se tice kopiranja Dojl je pisao pre Agate, Agata je 1. knjigu objavila 1920. a Dojl je pisao jos u 19. veku, mada ima i dela iz 20.

Ma nema Agata i Dojl nemaju slicnosti... Agata je po meni daleko bolja, misticnija i privlacnija za citanje, sto se tice kopiranja Dojl je pisao pre Agate, Agata je 1. knjigu objavila 1920. a Dojl je pisao jos u 19. veku, mada ima i dela iz 20.

Ma znam.Ali Dojl je bio ziv pocetkom 20. veka,kao i Agata.Mada iako mislim da je ipak on stvorio najslavnijeg i najboljeg detektiva na svetu,Agata mi je bolja.Mozda zato sto sam prvo njenu knjigu procitala,pa onda Dojlovu.I koliko samo ima maste,genijalna je.:heart::heart::heart::heart::heart:

Ipak mislim da je Agata dobila neke ideje iz njegovih dela.
O.o Kako nemaju slicnosti? O.o

Ma znam.Ali Dojl je bio ziv pocetkom 20. veka,kao i Agata.Mada iako mislim da je ipak on stvorio najslavnijeg i najboljeg detektiva na svetu,Agata mi je bolja.Mozda zato sto sam prvo njenu knjigu procitala,pa onda Dojlovu.I koliko samo ima maste,genijalna je.:heart::heart::heart::heart::heart:

Ipak mislim da je Agata dobila neke ideje iz njegovih dela.
O.o Kako nemaju slicnosti? O.o
Jedina slicnost je zanr, stil pisanja se nesto razlikuje, a nekako su drugaciji opsti dogadjaji...

Trenutno citam "Prokletu avliju",i svidja mi se,mnogo:heart:

I gledaju klipove iz ''Hari Potera'',dobih zelju da procitam opet prvi deo,i radujem se tome:mrgreen::heart:

A trebalo bi da pocnem i "Enciklopediju mrtvih".

Проклета авлија није лоша...Описује (колико сам ја схватио), данашњу цивилизацију, односно данашње државе...Какав је затвор таква је и држава...

Тренутно сам завршио књигу ,,Ребека 1" од Дафне ди Морије...Купио сам у оном часопису Бестселер, тако да није лоша, само ми је фрка да наћем други део, па да је у попуности схватим, јер је јако лепо написана...

Krepta

:arrow:
hitler2.jpg

naročito ako se baviš sadističko mazohističkim tipom ličnostima, poreklom njihovih kompleksa i razvojem istih. u svakom drugom slučaju, ne vidim zbog čega je hitler uopšte vredan čitanja i pomena.

ja čitam: "Pentagon moći (drugi tom Mita o mašini)" od Luis Mamforda. kapitalno delo iz sociologije tehnike.

pa treba videti kako je razmishljao takav um, ipak je on uradio neshto veliko, iako je to bio vrhunac zla na koji se chovek mozhe popeti
mene je interesovalo kakav je bio njegov pogled na stvari, lud jeste bio, al' pametan takodje

pa treba videti kako je razmishljao takav um, ipak je on uradio neshto veliko, iako je to bio vrhunac zla na koji se chovek mozhe popeti
mene je interesovalo kakav je bio njegov pogled na stvari, lud jeste bio, al' pametan takodje

Hitler je bio sve samo ne izuzetno 'teligentan.
Prosecno - mozda nesto iznad proseka, kao i vecina naroda.

Jedino sto je za razliku od nekih imao dobru pricu a i trenutno stanje u drzavi i okolnosti su mu isle na ruku.
Po principu " Bio je u pravo vreme, na pravom mestu".
Ja bih jos dodala i , nije on bio pametan koliko je narod zeleo takvim da ga ucini.

Nije ni Carls Menson bio genijalac pa je uradio sta je uradio.

Nemojte se molim vas obmanjivati iluzijama o nadrealno visoko inteligenciji propalog frustriranog ,kako se nagadja jedno testisnog, molera..komedija.

Back