Šta čitate?

Nema veze sa tim, zaista! :cool: Vuce mi se od septembra knjiga, nikako da je zavrsim! I pardon - nije za rodjendan nego za diplomski, sad videh posvetu!

Ја рек'о да се доучиш и да се убациш у дебату. :D:D

Иначе, читала сам неке сентенце Тристана Царе ал' ме мрзи да преводим и парафразирам.
Сјајне су, дадаистичке. :cool:

Дада је мени цоолија од надреализма. :)

Ја рек'о да се доучиш и да се убациш у дебату. :D:D

Иначе, читала сам неке сентенце Тристана Царе ал' ме мрзи да преводим и парафразирам.
Сјајне су, дадаистичке. :cool:

Дада је мени цоолија од надреализма. :)

Xaxaxa nisam ti ja za debatu sa tobom, ushila bi me ko malo dete!

Fora je u tome sto sam kroz neke oblasti ( slikarstvo, muzika, film itd.) koje me generalno interesuju prosao krajnje povrsno. Ili sam se dublje interesovao za njih u periodu zivotnom u kome nisam bio sposoban da shvatim neke stvari. Sad se trudim da oplemenim malo neka svoja iskustva i steknem nova...

O Dadaizmu recimo, jedva da znam par stvarcica...:(

a inace, onaj status je bio svojevrstan mamac za tebe izmedju ostalog iako sam mislio to sto sam rekao! ;)

Xaxaxa nisam ti ja za debatu sa tobom, ushila bi me ko malo dete!

Сумњам. :)
Мада затрована сам ја превише којекаквим мојим анархо-нихилистичко-дадаистичким, анти-свеистичким идејама боктепита којих провенијенција.
Превише размишљања о смислу одведе те у потпуни контраст - бесмисао. Бар је код мене реакција таква.

Fora je u tome sto sam kroz neke oblasti ( slikarstvo, muzika, film itd.) koje me generalno interesuju prosao krajnje povrsno. Ili sam se dublje interesovao za njih u periodu zivotnom u kome nisam bio sposoban da shvatim neke stvari. Sad se trudim da oplemenim malo neka svoja iskustva i steknem nova...

Такође.
У суштини о свему имам нека површна знања; што му не дође ни на шта.

O Dadaizmu recimo, jedva da znam par stvarcica...:(

Научит' ћемо. :cool:

a inace, onaj status je bio svojevrstan mamac za tebe izmedju ostalog iako sam mislio to sto sam rekao! ;)

Знала сам да ме мамиш тиме па рек'о хајд' да се одазовем једном немаштовитом флоскулом. :p

Citam od Danijela Goldemana-"EMOCIONALNA INTELIGENCIJA"; a ko voli avanturu i skroz neobicnu knjigu,koja se retko vidja,preporucujem "kuca listova",zaboravila pisca,mislim da je neki Amerikanac!
Ali nesto neobicno,gde se delovi tekstova citaju u ogledalu,paralelno prati 2 price,velika koncentracija je potrebna za ovu knjigu,ali ko voli izazove,eto nek pokusa....

Citam od Danijela Goldemana-"EMOCIONALNA INTELIGENCIJA"; a ko voli avanturu i skroz neobicnu knjigu,koja se retko vidja,preporucujem "kuca listova",zaboravila pisca,mislim da je neki Amerikanac!
Ali nesto neobicno,gde se delovi tekstova citaju u ogledalu,paralelno prati 2 price,velika koncentracija je potrebna za ovu knjigu,ali ko voli izazove,eto nek pokusa....

Goleman :ok:

Сумњам. :)
Мада затрована сам ја превише којекаквим мојим анархо-нихилистичко-дадаистичким, анти-свеистичким идејама боктепита којих провенијенција.
Превише размишљања о смислу одведе те у потпуни контраст - бесмисао. Бар је код мене реакција таква.

Svidja mi se kako ovo zvuci...

Da li gledamo u zacetnicu nove doktrine bucnosti?

Svidja mi se kako ovo zvuci...

Da li gledamo u zacetnicu nove doktrine bucnosti?

Их, код мене револуције у плану! :D

Моја омиљена сентенца Тристана Царе:

„Поштење, Домовина, Морал, Породица, Уметност, Религија, Слобода, Братство, некада су одговарали човековим потребама. Сада од тога није остало ништа осим скелета конвенција. Треба усавршити велики негативан посао деструкције. Ми морамо чистити и прати.“

dada.jpg

Левче, ала ће ти СтефКо едитовати тај пост. :D
Због великог цитата. :D:D

Иначе, писала сам ја неки концепт тих промена, само морам то ископати однекле.
А и морам се још контаминирати Манифестом Даде и још неким књигама.
Мада боље да се манем гурања камена уз брдо. :D
Ал' нека у мислима ћу да маштам о неком фином друштвеном уређењу тј. одсуству уређења јер ће сви људи размишљати својим главама и тако нешто ће бити непотребно.

Ипак, мислим да су Царине идеје сјајне и не само у области уметности.
То је применљиво на све сфере друштва. Ал' ђаба. :confused:

Читају се овде и голема срањца.
Видим Трејси Шевалије, Коељо, теен романи. :eek:
Ал' хајд' то и јесте за млађе.

А још горе ми је кад видим да деца читају Киша или нешто слично. :eek:
То је управо ово:
Ili sam se dublje interesovao za njih u periodu zivotnom u kome nisam bio sposoban da shvatim neke stvari.

А ја никако да оверим овог дилетанта Видојковића. :D

Читају се овде и голема срањца.
Видим Трејси Шевалије, Коељо, теен романи. :eek:
Ал' хајд' то и јесте за млађе.

А још горе ми је кад видим да деца читају Киша или нешто слично. :eek:
То је управо ово:

А ја никако да оверим овог дилетанта Видојковића. :D

Ih koja sam ja faca kad me citiraju po forumu tako... :mrgreen:

Bolje neka se navikavaju na Kisha nego na Koelja! :cool: lako ce posle par godina to opet da procitaju...

A Vidojkovica ja gotivim vise na licnom nego na profesionalnom planu. "Kandze" sam vec zaboravio, ostala mi je knjiga u secanju kao svojevrstan zapis o jednom strasnom vremenu i to je to. A kod "Crvenkapa" mi je jedino kraj ostavio neki utisak...

A kod "Crvenkapa" mi je jedino kraj ostavio neki utisak...

Upravo tako. Jedino kraj ima neki smisao.

Mima

Trejsi Ševalije, Džudi Blum i slični pisci... što romana za odrasle, što teen romana su knjige koje se gutaju, čitaju radi ubijanja vremena... a iz takvih knjiga se i ne može naučiti nešto... :confused:

Ali dobro, kad nemam boljeg štiva, onda je i Trejsi dobra... mada, sve u svoje vreme... ne možemo ni mi balavci čitati neke knjige koje traže potpunu posvećenost, veće razumevanje...

Back