Šta čitate?

Na moje veliko divljenje danas sam se popeo na tavan u selu i nabasao na pravo literarno bogatstvo, i pod budnim okom oca mi, uzeo sam stvari za koje on misli da ce mi dobro zapoceti karijeru citaoca ozbiljne literature. Izmedju ostalih:
-Kafka "Amerika"
-Kafka "Zamak"
-Hese "Stepski vuk"
-Hese "Demijan"
-Danijel Guerin "Anarhizam" i
-Lari Niven "Prsten"

Јој, ја је знам готово целу напамет на француском.
Спремали смо је за испит из морфосинтаксе. :D

Иначе, има генијалних књижица на француском, лаких за разумевање > Le petit Nicolas; јако забавне причице. :)

http://www.petitnicolas.com/

Meni se Vidojković nije svideo, bar ta knjiga koju sam pročitala - Ples sitnih demona.
Ne volim njegov stil, previše je vulgaran. Mogao je tu knjigu uspešno da završi i bez toliko psovki. Mada, mora mu se priznati da drži pažnju ;)
Trenutno čitam, 437263. put, Lovca u žitu :) Preporučujem.

Baš šteta, meni je to jedna od omiljenih knjiga :)
Jao ja čitam za srpski Vreme smrti od Ćosića - knjiga ima 2000 strana (4 puta po 500 i nešto) i ubija me... Ima zanimljivih delova ali ima i mnogo ratovanja i bitki, a ja tu tematiku ne volim.
Sibil, ako vi ne morate da čitate Vreme smrti - smatraj se srećnom osobom:)
Jedva čekam da pređemo na Zločin i kaznu, čujem da je zanimljivije.

Pročitala sam 'Kako sam izgubio nadimak i stekao devojku' od D. L. Garfinkl. S obzirom da su svi hvalili tu knjigu, veoma sam razočarana i ne bih je preporučivila. ;)

Trenutno, po drugi put čitam 'Lajanje na zvezde'- pošto me knjiga oduševljava. :D

Meni se ne dopada Vidojkovićev način pisanja... dobro, ja sam pročitala samo Crvenkape, ali opet... radnja je sex, droga i propao životni standard u Srbiji... blablabla... :roll:

Ima mnogo kvalitetnijeg štiva za pročitati...

Slazem se, radnja je ista. . ali meni se prva knjiga "ples sitnih demona" stvarno zasvidjala, a i ove nisu lose, bas mi se svidjaju. . .mada svako ima svoj ukus :D

Back