Šta čitate?

Ud%C5%BEbenici_0024.jpg

mrzim nacionalnu istoriju više no išta
radije bih opet pisala hiljadu eseja o srednjovekovnoj taktici ratovanja zapadnoevropskih feudalaca nego učila koliko je hajduka u koliko rovova branilo čokešinu

I OTIĐOH U BIBLIOTEKU :worth:

prvo me nije prepoznala, a onda kad je videla člansku kartu, reče: oo pa ja te znam, dete :rotf:
carica :D
Dugujem još jednu knjigu, neku "Venčavam te", Amanda Kvik :eek:

to je moja keva vrv uzimala preko moje karte, više nikad joj neću dati -.-
I još mi dade da uzmem novu knjigu, iako dugujem još :mrgreen:
Ne treba da platim dug, samo godišnju članarinu, 600 kinti :)

I uzeo sam teoriju Književnosti od Lešića

I OTIĐOH U BIBLIOTEKU :worth:

prvo me nije prepoznala, a onda kad je videla člansku kartu, reče: oo pa ja te znam, dete :rotf:
carica :D
Dugujem još jednu knjigu, neku "Venčavam te", Amanda Kvik :eek:

to je moja keva vrv uzimala preko moje karte, više nikad joj neću dati -.-
I još mi dade da uzmem novu knjigu, iako dugujem još :mrgreen:
Ne treba da platim dug, samo godišnju članarinu, 600 kinti :)

I uzeo sam teoriju Književnosti od Lešića

:maramica:

Zaglavio sam se kod druge knjige treceg poglavlja ciklusa Pesme leda i vatre, Oluja Maceva: Krv i Zlato. Nekako... kao da se previse trudi da iznenadi citaoca debeli Dzordzi, i svaku scenu cak i neprirodno izvrce kako bi nasamario nasa ocekivanja.
http://1.***************/-08qsZrBNAbQ/TtJNSOcBpZI/AAAAAAAAB3g/4gABEdR70Ao/s1600/game+of+thrones+book+set.jpg
Da odgledam drugi serijal, pa cu se vratiti citanju.

Čoveče, zaglavio si se kod najbolje knjige :eek:
ja sam krv i zlato u jednom dahu pročitao... da ne govorim koliko sam se šlogirao kad sam došao do Crvene svadbe :per:
Pa sta da radim, zasiti se culo citanja svim tim likovima, opisima hrane, salcicima, bogovima, neocekivanim preokretima u preokretima koji su tu samo da bi delovali nasumicno, losim taktickim odlukama svih neprijatelja Deneris koja ih guta kao piune iako su oni kao neki gospodari egzotike, mistici i magusi..
Igra Prestola nije 'Tolkin za odrasle' kako je neki podgojeni britonski kriticar rekao, gde to procitah... ne mari. U Tolkinu imas dva tima, dobri chupavih stopala i zli buljavih ociju. Sve jasno. U Martinu imas 56 tima, i svaki od njih je gori od onog prethodnog. Njihova interakcija, mrznje, ljubavi i skirmishi se resavaju DnD pravilima, kockama d20. Ne znam za koga vise i da navijam. Onaj Edard je jedini bio normalan. Ubise mi i kosmatog Sirija od drvenog macha. Sredice mi i Hrabre Drugare sigurno.
250px-Syrio_Forel_HBO.jpg

Tesko je citati knjigu, pratiti neku pricu, u kojoj ne postujes ama bas nijedan lik. Svaki lik je preterano izbalansiran, na jednu impresivnu vrlinu dolazi sijaset kvarova.

takvi su ti i ljudi u stvarnom životu ;)
A znaš one glasine, Džaken H'gar je Sirio u stvari xD
Moguće je i to, ipak nismo sto posto sigurni da su ga ubili.
Kao što sam i čuo da se valjda pojavljuje neki Targarjen(nznm dal u petom delu kojeg još nisam čitao ili samo glasina)
Kao i to da je Džon Snežni sin Nedove sestre i Regara Targarjena, što je isto samo glasina.

takvi su ti i ljudi u stvarnom životu ;)
A znaš one glasine, Džaken H'gar je Sirio u stvari xD
Moguće je i to, ipak nismo sto posto sigurni da su ga ubili.
Kao što sam i čuo da se valjda pojavljuje neki Targarjen(nznm dal u petom delu kojeg još nisam čitao ili samo glasina)
Kao i to da je Džon Snežni sin Nedove sestre i Regara Targarjena, što je isto samo glasina.

Problem je, ili zapravo sreca, sto ljudi nisu stvarno takvi. Ti ne odredjujes hoces li kupiti mleko ili poseci ceo dragstor macem starog medveda na osnovu mahinalne odluke. Vece su sanse da ces pruziti saku desetaka brkatoj na salteru, nego da ces je postedeti daljeg gutanja pavlake jednim milosrdnim glavoodrubom.
Znam price za Dzakena, ali mislim da je belobradi stomak-delija od Randompada vec u par navrata rekao da je Sirio otegao kovrdze zasigurno, i da mu vise ne dozlogrdjuju svojim fanbojizmom. A za Sneznog nisam znao ovo. Ma ko zna.
Na kraju ce ispasti svasta. Maloprstic ce postati Gajus Baltar novorodjeni, Arija ce se udati za zmaja a ne za bikoglavog Dzendrija koga ce sigurno ubiti neko, Sersei ce dati Smradu od Uzasnika, Teon ce postati dobra sipa, Deneris ce ubiti njen mali medved u napadu uzasne ljubomore, Berik Donderion ce istrositi sve continues...
Zapravo, zivo me zanima sta ce biti sa njim.

Crveni Bog će na kraju da nadvlada sve, čim može toliko da utiče na život i smrt :)

Prelistavajući peti deo u knjižari primetio sam i Melisandrina poglavlja xD
Kupujem na leto, tad sam i čitao prošle godine pa sad nastavljam tradiciju :mrgreen:

Inače, meni je Teon bio gotivan lik, jedino me je smorio kad sam utripovao da je ubiju male Starkove al fala bogu, to barem nije ispalo istinito :D

Back