- Poruka
- 32.028
i poznajem
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nema tu nista za iscudjavanje...
Radnja knjiga se, kao i svaka druga informacija, u zavisnosti od toga koliko smo 'otvorili' mozak, smeshta ili u dugotrajnu ili kratkotrajnu memoriju. Imash ljude koji lektiru citaju mehanicki... samo ocima prelaze preko recenica da bi sto pre stigli do trecine, ili polovine (a posle toga je sve jel'te lakse), a da ih pitas 2 kljucne stvari sa prethodne strane... ne bi znali.
Druga stvar je kriticki dozivljaj...
Meni je dozivljaj knjige retko kompletan ako nakon citanja ne porazgovaram sa nekim o radnji.. ili bar ne procitam neku kritiku. Lektire iz shkole su u tom smislu dobre, jer imash profana, drugare... svako ima svoje tumacenje na casu... i naravno da ti se 'ureze' u secanje gde vam se misljenja o knjizi podudaraju, gde mimoilaze. Kad citas sam, mnogo stvari se ispusti, i jednostavno zaboravi.
Sve to stoji...samo i kod svih drugih stvari ti i informacije u knjizi sortiras po vaznosti...sitnije zaboravis...krupnije ostavis...problem je sto ljudi ni one mnogo krupne ne raspoznaju...naravno problem je u nacinu citanja...ali to je slabo opravdanje......
Ali uz razgovor sa drugima uspes da vidis nesto sto sam nisi mogao. U tome je poenta.
Ako ja nesto nisam mogao da vidim......to svakako da ne mogu ni ljudi koje ja poznajem...
je l'?![]()
Dabome.
Oduvek sam voleo Spartu... da je Srbija k'o Sparta (u organizacionom smislu) stvari bi bile mnogo drugačije... no nebitno...![]()
Спарта је безвезе, као и уосталом Стара Грчка... Никад никакву моћну државу нису направили, а још су били и педери... Нема потребе да се на њих угледамо, поред наше старословенске цивилизације. Или ако баш морамо да се угледамо на неког, онда нека то буде Рим или Немачка, а никако Спарта и Грци.
Спарта је безвезе, као и уосталом Стара Грчка... Никад никакву моћну државу нису направили, а још су били и педери... Нема потребе да се на њих угледамо, поред наше старословенске цивилизације. Или ако баш морамо да се угледамо на неког, онда нека то буде Рим или Немачка, а никако Спарта и Грци.
A zašto, ako nije tajna?![]()
I da, mislim pre svega na političku i vojnu organizaciju, a ne društvenu. Nisam, na primer, za njihov odnos prema ženama, deci itd.
Zato sto bi ti sad,da je ko u Sparti,bio u planini,sa parcetom koze preko dupeta i borio bi se za zalogaj sa jos sto istih.
A zašto, ako nije tajna?![]()
I da, mislim pre svega na političku i vojnu organizaciju, a ne društvenu. Nisam, na primer, za njihov odnos prema ženama, deci itd.
Objasnio sam da nisam mislio na civilizacijski stepen, već političku i vojnu organizaciju, koja bi, u organizacionom smislu bila primenjena na moderno vreme.
Bukvalisti.
Samo Atinjani.Oni su imali potrebu za kompanjonima sa kojima bi delili misljenja i jos stosta.
Spartanci nisu bili takvi.
Silna nam bila civilizacija ...
Upravo zbog toga.
Pojasni.
Dalijeva Gala - ne, to nije to. Mislio sam na borbeni duh, način vojničkog vaspitavanja i tako dalje. Opet kažem, bukvalizam nije pozitivna stvar.![]()