Gospođica - Ivo Andrić
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Trenutno citam 1984 i cekam da mi stigne Fahrenheit 451. Narucila![]()
uuu, 1984... Citala, hocu i film
Sad sam se kao bacila na Koelja.
E ko je pročitao markar 2 strane Svete Petke Habjanović Đurović
dajem mu orden
Ove srpske spisateljice s tragicnim ljubavnim pricama i licnim vokabularom od 53 reci stvarno, ali najstvarnije, ne uzimam ni zdravo za gotovo, kamoli nesto..
Dozvoli mi da ti kazem nesto iz dubine srca: Taj avatar ti je ubica.
Ove srpske spisateljice s tragicnim ljubavnim pricama i licnim vokabularom od 53 reci stvarno, ali najstvarnije, ne uzimam ni zdravo za gotovo, kamoli nesto..
Dozvoli mi da ti kazem nesto iz dubine srca: Taj avatar ti je ubica.
Da znas...I sve pokusavaju da proture neke svalerske drame...Koje nemaju ni p od pricu, a kamoli neki iole pristojan zaplet...Sve se svodi na sex, brza kola i urban zivot...Fuj!
sex brza kola i urban život su fuj?
e svašta!
urban zivot i seks su
Al ja se secam jednog pasusa iz te knjige, knjizice, koj je moj, pojma nemam,
bilo kako bilo, ja sam u ruci drzala tu Anabelu Basalo( mislim, Anabela Basalo. Ana... Basalo) i Gresna zena ili tako nesto, i sad ide insert nakon nekih nepovezanih sra nja, kako ta zenska , glavni lik spomenute, Zena s greskom! Tako se zove, Zena s greskom, i kazem, nakon tih totalno uvrnutih i smesnih dijaloga koji se odvijaju na par desetina stranica nailazi trenutak kad ta junakinja cepa sliku svog decka ili neke neprezaljene ljubavi i gura pocepanu sliku u pi cku.
I to je motiv jedne knjige, koji je tu stavljen iz neznamkog razloga, to bi kao valjda trebalo da sokira ili nestojadnica sirota i to je knjiga bestseler.
A jedan covek, prosto i jednostavno Savkovic pokoj mu dusi, koji je pisanju romana pristupio alal mu vera, stampan je uz novine jednom davno, u tirazu od 5 hiljada primeraka, a trag mu se izgubio negde nekad.
da je ona odmah otisla njegovi Lambordjinijem
Ovo me setilo na onu scenu iz filma Klik sa besmrtnim Adamom Sendlerom kad Hazelhof kaze Arapinu Habibuu :
Gospodine Haribo, prezentacija je u putu, upravo ce je doneti moj covek.
I ulazi Sendler i kaze: Izvinjavam se sto kasnim, ali neki moron je parkirao crvenog lambordzinija na moje parking mesto.
Hazelhof: Gospodin Hubabuba vozi crveni lambodzini.
Sendler: Crveni Lambordzini? Mislio sam, plavi ferari
![]()
Kladim se da si neki ademov prijatelj.
The technique of art is to make objects ‘unfamiliar’, to make forms difficult, to increase the difficulty and length of perception because the process of perception is an aesthetic end in itself and must be prolonged. Art is a way of experiencing the artfulness of an object; the object is not important." (Shklovsky, "Art as Technique", 12)
The technique of art is to make objects ‘unfamiliar’, to make forms difficult, to increase the difficulty and length of perception because the process of perception is an aesthetic end in itself and must be prolonged. Art is a way of experiencing the artfulness of an object; the object is not important." (Shklovsky, "Art as Technique", 12)