Šta čitate?

"Sutradan, suprotno obicaju, dosla je kod njega cim je izasla s posla. On je spavao i ona je sela kod njegovih nogu na limeni krevet, ne budeci ga. Bio je samo u kosulji, a podvrnuti rukavi su otkrivali belu unutrasnju stranu njegovog inace misicavog i preplanulog dorucja. Disao je ravnomerno, i grudima i stomakom. Dve bore izmedju obrva davale su mu ziraz snage i tvrdoglavosti koji je dobro poznavala. Kosa mu je u kovrdzama padala na preplanulo celo, i preko kojeg se nadimala jedna vena. Tako prepusten na sirokim plecima, ruku uz telo i s jednom polusavijenom nogom, licio je na usamljenog i zadrtog boga, usnulog u nekom stranom svetu. Gledajuci te pune usne koje je san nadimao, ona ga pozele. Tada on dopola otvori oci i sklapajuci ih ponovo, rece bez ljutnje:
"Ne volim da me gledaju dok spavam".

coovece,zavlacim se sa Anom Karenjinom 3 nedeljeee
mislila sam da je procitam sad na raspustu jer cemo je raditi sada u drugoj godini
citam je pre spavanja ali mi uvek mozak odluta i premotavam film na to sto se desavalo te veceri i ne moooguuu :(
koja sam ja olupina
ne mogu jednu knjigu da procitam,pre 2 meseca mogla sam dve knjige dnevno kad se zadubim -.-
leeeeeeeeetooooooo <3

bogami,ti dve nedelje ja 3 a bukvalno ne procitam posteno ni 5 stranica :eek: samo da otaljam
i jos kad budemo citali na ruskom,uubicu see zato i pokusavam na srpskom,
ako mi ne bude islo na ruskom :D
al izgleda ne ide niikako. :lol:

jaaao evgenije onjegin <3
obozavammm :heart:

jedan od malobrojnih ruskih peeesnika koje vooolimm :heart:
Puskin.
pre mi se cinilo da bi sve ruske pisce streljala da nisu mrtvi sto pisu dela od 1000 stranica -.-
pre nekoliko meseci procitala sam Onjegina i zavolela sam ga ooodmah <3

Poslednja izmena:
Ja sam Tatjanino pismo Onjeginu procitala ne trepcuci
i to mi je omiljeni deo
ili ne,mozda kad ga odbija
''U srcu vasem ima pored strasti ponosa ima,casti
zasto da krijem,jos vas volim?al drugom sam poverene i bicu mu veerna zena'' <3
tako nesto ide
a onjegina ne volim

p.s. ja volEm romantizam
ali u knjizevniosti najvise volim renesansu

Sinoc sam posle dve nedelje citanja zavrsila Jadnike od Igoa...I nisam mogla da prestanem da placem nekih sat vremena posto sam procitala kraj...Tako potresan i tuzan kraj nisam mogla da naslutim...sve sam se nadala ,,bice sve dobro na kraju" a ono...No,dobro,to je knjiga koja opisuje realan zivot a on nije bajka...Sad planiram da ponovo procitam ,,Drugu Bolenovu kci"
Usput,kad sam citala Anu Karenjinu,citala sam je 3 nedelje...Sad treba opet da krenem ali ne znam da li cu ima toliko knjiga koje bih volela da procitam...

Back