Šta čitate?

gaddemnit :D
One su baš skupe sad, preko 500 kinti jb't.
Blago tebi

Ja čitam Despotovljeve Eseje, pomalo smorno al' nađe se šta zanimljivo.
Zločin I Kaznu- knjiga je perfekcija, baš odavno nisam ovako uživao u čitanju.

Sledeća na listi Pantićeva zbirka priča "Ovoga puta o bolu", a verovatno i Geteov Faust. Naišao samo na prvi deo, ladno nema drugi ni u jednoj biblioteci u kojoj sam učlanjen.. Jes' da su to samo dve biblioteke al' mrzi me da se cimam do Univerzitetske gde mogu preko kartice Reg centra, a nisam u gradskoj registrovan... cimanje do grada -.-

Kakve to veze ima ?
Uzgred, je li procitao neko Ameriku od Kafke ?

Nema sta da pitas za misljenje o lektiri care, ako je lektira, najverovatnije ne valja nista...
Ja sam procitao sve od kafke osim Dnevnika i pisama i mogu ti reci da batalis Ameriku i da citas Zamak, ako nisi procitao. zato sto je Zamak jedna od par najboljih knjiga ikada napisanih za razliku od Amerike.

Nema sta da pitas za misljenje o lektiri care, ako je lektira, najverovatnije ne valja nista...
Ja sam procitao sve od kafke osim Dnevnika i pisama i mogu ti reci da batalis Ameriku i da citas Zamak, ako nisi procitao. zato sto je Zamak jedna od par najboljih knjiga ikada napisanih za razliku od Amerike.

Glupa generalizacija...
Amerika mi zvuci interesantno,smo sto nigde na netu ne mogu da je nadjem...

Poslednja izmena:

Stranac, Proces, Na Drini ćuprija, Seobe, Zločin i Kazna... sve odlične lektire

Stranac, Proces, Na Drini ćuprija, Seobe, Zločin i Kazna... sve odlične lektire

Kamija ne mogu organski da podnesm i njegov kvazi apsurdizam , za njega je Sartr i otac i majka. Ali,to je samo moje misljenje.
Seobe su katastrofalna knjiga.
Zlocin i kazna je ok ,iako je najslabije od svega sto sam procitao od Fjodora.
Na Drini cuprija je ok isto.
Proces je genijalan ,vrv ce ga izbaciti iz lektire uskoro , msm kvari sistem...
Mihajlovic je odlican ,Evgenije Onjegin isto, Beket ...hmm ,to bi bilo to.
Eto 3,4 fantasticne knjige od 40 ,pa to je stvarno uspeh nase obrazovne strukture.
Zaboravio sam Getea i moguce jos jednu ili dve knjige ,ali to ne popravlja ovu tuznu razmeru skoro uopste

Kamija ne mogu organski da podnesm i njegov kvazi apsurdizam , za njega je Sartr i otac i majka. Ali,to je samo moje misljenje.
Seobe su katastrofalna knjiga.
Zlocin i kazna je ok ,iako je najslabije od svega sto sam procitao od Fjodora.
Na Drini cuprija je ok isto.
Proces je genijalan ,vrv ce ga izbaciti iz lektire uskoro , msm kvari sistem...
Mihajlovic je odlican ,Evgenije Onjegin isto, Beket ...hmm ,to bi bilo to.
Eto 3,4 fantasticne knjige od 40 ,pa to je stvarno uspeh nase obrazovne strukture.
Zaboravio sam Getea i moguce jos jednu ili dve knjige ,ali to ne popravlja ovu tuznu razmeru skoro uopste

Prve dve godine su meni uglavnom blaga katastrofa što se tiče lektira.
Posle se popravlja stanje.
Negde se rade i Karamazovi kao lektira... Beket mi nije ništa posebno, nikad nisam nešto gotivio drame jer stvarno ih treba gledati a ne čitati. Hamleta zaboravih da navedem al opet, to je zato što sam gledao takođe, pored čitanja, mnogo drukčiji doživljaj.

Inače, što se tiče Seoba, mislim da sam ja jedini u mom razredu(ako ne i školi..?) koji voli ovu knjigu. Crnjanski mi je svakako jedan od najdražih domaćih pisaca a ovde je stvorio savršenu atmosferu, sve je u nekom sivilu, blatu, depresiji, baš onako kako se glavni junaci i osećaju. Nisam stigao da čitam drugi deo, a po rečima profesorke, još bolji je... moram što pre, al' pre toga ipak želim Roman o Londonu.

Trenutno čitam Utopiju, Tomas Mor.
Svetlost na kraju sveta, Dejvis.
Sledeća je "Pretendent na presto", Vojnovič.

Prve dve godine su meni uglavnom blaga katastrofa što se tiče lektira.
Posle se popravlja stanje.
Negde se rade i Karamazovi kao lektira... Beket mi nije ništa posebno, nikad nisam nešto gotivio drame jer stvarno ih treba gledati a ne čitati. Hamleta zaboravih da navedem al opet, to je zato što sam gledao takođe, pored čitanja, mnogo drukčiji doživljaj.

Inače, što se tiče Seoba, mislim da sam ja jedini u mom razredu(ako ne i školi..?) koji voli ovu knjigu. Crnjanski mi je svakako jedan od najdražih domaćih pisaca a ovde je stvorio savršenu atmosferu, sve je u nekom sivilu, blatu, depresiji, baš onako kako se glavni junaci i osećaju. Nisam stigao da čitam drugi deo, a po rečima profesorke, još bolji je... moram što pre, al' pre toga ipak želim Roman o Londonu.

Trenutno čitam Utopiju, Tomas Mor.
Svetlost na kraju sveta, Dejvis.
Sledeća je "Pretendent na presto", Vojnovič.

Pretpostavljam da si onda vec citao Zivot i prikljucenija vojnika Ivana Conkina?
Crnjanski stvarno ne znam kako ikome moze da se svidja ,ali dobro ,svakom svoje :lol:
Eto, da zaboravih i sekspira ...
I ne bih se slozio za komedije ,tragedije i drame , obozavam da ih citam ,kako sam vec veliki obozavalac kinematogarfije uopste i manjoj meri i pozorista ,tako da prilikom citanja takvih dela aktivno razmisljam kako bih ih ja adaptirao za platno ^____^
Inace preskocio sam i Stankovica posto ni prema njemu ne osecam nikakvo zasluzeno postovanje.

Back