Šta čitate?

Francuski ili nemački?:think:
Pošto već tečno vezem engleski, nemački bi mi bio lakši za učenje. Ali francuski tako lepo zvuči...:heart:

Nemački je lakši, a francuski lepši. Mada, postoji više zemalja gde se govori nemački nego francuski. Sama odaberi.

Ponovo, po treći put ove godine smo radili "Sumljivo lice" od Nušića. Bože, dosadne li knjige... :roll:

koji periodi? pa od karolinga do luja XVI, napoleona i dalje, to je jedan raspad od zemlje, vichu za Srbe da su varvarski narod, a shta su oni radili......Bash kao shto si rekla kroz sve zhivo su proshli i uvek je bilo neko sranje :S
A u javnosti, pa stvar je shto ja ne volim nijednu tu veliku mocnu zemlju, nisu mi simpatichne, pa zbog toga, uvek izgleda kao da se one pitaju za sve, shto me nervira :P

stalno govoriš 'šta su radili, ovo-ono' a ništa ne kazuješ. : )
misssim, stičem utisak da nemaš pojma o čemu govoriš.... :)

i engleska i francuska su imale raznorazne vladare koji su bili kako kažeš 'varvari'...
samo ne treba zaboraviti engleski građanski rat ili francusku buržoasku revoluciju...
nekako mislim da nije 'zalud proliveno toliko krvi za vreme navedenih događaja. ; )

jedino mi žao pariske komune : (

Nemački je lakši, a francuski lepši.

na osnovu kog kriterijuma je nemački lakši od francuskog ili obrnuto? :lol:

Mada, postoji više zemalja gde se govori nemački nego francuski.

netačno. :)

Nemački je lakši, a francuski lepši.

na osnovu kog kriterijuma je nemački lakši od francuskog ili obrnuto? :lol:

Ja mislim da je to do sluha.
Nekome ne idu engleski i nemački,a nekome francuski i španski itd.

Mada, postoji više zemalja gde se govori nemački nego francuski.

netačno. :)

Kako?
Ja sam bila ubeđena (do ovog momenta) da je nemački drugi jezik po govorenju.:lol:

stalno govoriš 'šta su radili, ovo-ono' a ništa ne kazuješ. : )
misssim, stičem utisak da nemaš pojma o čemu govoriš....

ma to sam ja stekao neki utisak vremenom, ucheci istoriju, a i kad sam prochitao "chicha gorio", josh gore mishljenje o njima sam napravio :lol:
mislim, kad budem imao zhivaca obradicu celu stvar kako treba, ovo je samo neki generalni utisak....

mima jel ti citas PP? ja ti poslao poruku ti nista?

čitam al ne odgovaram jer me mrzi

Ja mislim da je to do sluha.
Nekome ne idu engleski i nemački,a nekome francuski i španski itd.

da. ali to što je nekome ovaj jezik lakši od onog ne znači da je svima.

Kako?
Ja sam bila ubeđena (do ovog momenta) da je nemački drugi jezik po govorenju.:lol:

otkud ja znam kako :)
drugi je engleski ili španski
doduše, brojevi nisu uvek precizni... i ima gomila različitih 'top lista jezika'
francuski se govori u oko pedes zemalja a nemački u četres.
valjda.

ma to sam ja stekao neki utisak vremenom, ucheci istoriju, a i kad sam prochitao "chicha gorio", josh gore mishljenje o njima sam napravio :lol:
mislim, kad budem imao zhivaca obradicu celu stvar kako treba, ovo je samo neki generalni utisak....

šta bi tek reko da si čito de sada... :lol:
ajd čekam odgovor, mada ne očekujem bog zna šta... :P

meni francuski nikad nije bio komplikovan...nije težak za naučiti ali nikad nisam uspela da onako brzo pričam.Ja baš polaaako,reč po reč,a volela bih da mogu da brbljam na francuskom :D
Eeeh i ja...Ja dok smislim recenicu ode brzi francuz:lol:
Aaaaaaaaa nema vise lektira :(
Zelim da citam lektire :(
I da ih prepricavam, odgovaram ... onako uzivljeno :(

Imam ja jednu za tebe...Stevan Sremac ono kako se zove ahh da Zona Zamfirova!:D

Back