- Poruka
- 89.439
Jel može neki biblijski stih gde se reinkarnacija i regresija pominju?
Jel piše negde u Bibliji da reinkarnacija ne postoji?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
koliko znam piše samo da Isus kaže za Jovana da je Ilija koji je najavljen da će ponovo doći a da Jovan negira da je IlijaJel može neki biblijski stih gde se reinkarnacija i regresija pominju?
Matej 11,12 | A od vremena Jovana Krstitelja dosad carstvo nebesko na silu se uzima, i siledžije dobijaju ga. |
Matej 11,13 | Jer su svi proroci i zakon proricali do Jovana. |
Matej 11,14 | I ako hoćete vjerovati, on je Ilija što će doći. |
Matej 17,10 | I zapitaše ih učenici njegovi govoreći: zašto dakle književnici kažu da Ilija najprije treba da dođe? |
Matej 17,11 | A Isus odgovarajući reče im: Ilija će doći najprije i urediti sve. |
Matej 17,12 | Ali vam kažem da je Ilija već došao, i ne poznaše ga; nego učiniše s njime šta htješe: tako i sin čovječij treba da postrada od njih. |
Matej 17,13 | Tada razumješe učenici da im govori za Jovana krstitelja. |
Jovan 1,19 | I ovo je svjedočanstvo Jovanovo kad poslaše Jevreji iz Jerusalima sveštenike i Levite da ga zapitaju: ko si ti? |
Jovan 1,20 | I on prizna, i ne zataja, i prizna: ja nijesam Hristos. |
Jovan 1,21 | I zapitaše ga: ko si dakle? Jesi li Ilija? I reče: nijesam. Jesi li prorok? I odgovori: nijesam. |
Jovan 1,22 | A oni mu rekoše: ko si? da možemo kazati onima što su nas poslali: šta kažeš za sebe? |
Jovan 1,23 | Reče: ja sam glas onoga što viče u pustinji: poravnite put Gospodnji; kao što kaza Isaija prorok. |
...nije valjda da smatras da Biblija negacijom potvrdjuje legitimiet neke pojave ?Jel piše negde u Bibliji da reinkarnacija ne postoji?
ilija nije umro.koliko znam piše samo da Isus kaže za Jovana da je Ilija koji je najavljen da će ponovo doći a da Jovan negira da je Ilija
Matej 11,12 A od vremena Jovana Krstitelja dosad carstvo nebesko na silu se uzima, i siledžije dobijaju ga. Matej 11,13 Jer su svi proroci i zakon proricali do Jovana. Matej 11,14 I ako hoćete vjerovati, on je Ilija što će doći.
Matej 17,10 I zapitaše ih učenici njegovi govoreći: zašto dakle književnici kažu da Ilija najprije treba da dođe? Matej 17,11 A Isus odgovarajući reče im: Ilija će doći najprije i urediti sve. Matej 17,12 Ali vam kažem da je Ilija već došao, i ne poznaše ga; nego učiniše s njime šta htješe: tako i sin čovječij treba da postrada od njih. Matej 17,13 Tada razumješe učenici da im govori za Jovana krstitelja.
Jovan 1,19 I ovo je svjedočanstvo Jovanovo kad poslaše Jevreji iz Jerusalima sveštenike i Levite da ga zapitaju: ko si ti? Jovan 1,20 I on prizna, i ne zataja, i prizna: ja nijesam Hristos. Jovan 1,21 I zapitaše ga: ko si dakle? Jesi li Ilija? I reče: nijesam. Jesi li prorok? I odgovori: nijesam. Jovan 1,22 A oni mu rekoše: ko si? da možemo kazati onima što su nas poslali: šta kažeš za sebe? Jovan 1,23 Reče: ja sam glas onoga što viče u pustinji: poravnite put Gospodnji; kao što kaza Isaija prorok.
Reinkarnacija se i ne spominje u Bibliji jer i ne postoji.Jel može neki biblijski stih gde se reinkarnacija i regresija pominju?
to je njena logika ocigledno...nije valjda da smatras da Biblija negacijom potvrdjuje legitimiet neke pojave ?
U smislu da ako nesto nije navedeno DA NE POSTOJI da onda postoji...!?
...ili da ako nije izricito zabranjeno da je mozda dozvoljeno ?
i to da je Isus Božji sin je onda poređenje.. ne može što mi odgovara da bude poređenje je poređenje a što mi ne odgovara da je poređenje je bukvalnoilija nije umro.
Jovan je Jovan a ne Ilija to je samo poredjenje.
Ne mozes ti sad da ubacujes neku reinkarnaciju ili ne znam sta, jednostavno nesto sto ne postoji u Bibliji.i to da je Isus Božji sin je onda poređenje.. ne može što mi odgovara da bude poređenje je poređenje a što mi ne odgovara da je poređenje je bukvalno
ne ubacujem ja ništa.. ako je Isus rekao da je Jovan Ilija onda je to rekao jer je verovao u to...mogao je da kaže Jovan je kao Ilija ili Jovan je Ilija ovih dana ili Jovan je novi Ilija da je hteo da pravi poređenje...Ne mozes ti sad da ubacujes neku reinkarnaciju ili ne znam sta, jednostavno nesto sto ne postoji u Bibliji.
Meni se cini da nervozne bebe izrastu u nervozne ljude tj. ceo zivot ostanu takve, da li je psihologija to objasnila?Regresija je oblik psihološke odbrane, koji se sastoji od toga da se pojedinac vraća na ponašanje povezano sa ponašanjem u ranom detinjstvu. Dakle prelazak na neki od prethodnih nivoa mentalnog razvoja.
Objasnila je nauka, bebe osećaju majku, njeno ponašanje i strahove još dok su u stomaku. Kada se rode budu nervozne.Meni se cini da nervozne bebe izrastu u nervozne ljude tj. ceo zivot ostanu takve, da li je psihologija to objasnila?
Mnogo toga u Bibliji ne postoji, ali Biblija ne tvrdi da ne postoji.Ne mozes ti sad da ubacujes neku reinkarnaciju ili ne znam sta, jednostavno nesto sto ne postoji u Bibliji.
Kako je Isus realno verovao mozemo videti iz onog sto je andjeo rekao o Jovanovoj misiji:ne ubacujem ja ništa.. ako je Isus rekao da je Jovan Ilija onda je to rekao jer je verovao u to...mogao je da kaže Jovan je kao Ilija ili Jovan je Ilija ovih dana ili Jovan je novi Ilija da je hteo da pravi poređenje...
Ima zavisno koliko se film vraca unazad. Moze do ranog detinjstva a moze i pre njega, dakle u prethodni zivot, ili pak astralni medjuzivot.Regregresija nema veze sa prošlim životom i reinkarnacijom.
Pa sad, to je stvar temperamenta sigurno...Objasnila je nauka, bebe osećaju majku, njeno ponašanje i strahove još dok su u stomaku. Kada se rode budu nervozne.
Majka je kriva.
Gde sam napisala šta ja smatram? Opet učitavaš nešto što nisam napisala....nije valjda da smatras da Biblija negacijom potvrdjuje legitimiet neke pojave ?
U smislu da ako nesto nije navedeno DA NE POSTOJI da onda postoji...!?
...ili da ako nije izricito zabranjeno da je mozda dozvoljeno ?
Postoji bas upravo ono sto je potrebno.Mnogo toga u Bibliji ne postoji, ali Biblija ne tvrdi da ne postoji.
Nista ja ne ucitavam nego sam te samo pitao.Gde sam napisala šta ja smatram? Opet učitavaš nešto što nisam napisala.
Meni je ovo delovalo kao da postoji neko podpitanje ili mozda neka teoloska tvrdnja u medjuredova pa sam te toga radi i pitao...Samo sam pitala da li piše negde da reinkarnacija ne postoji. O regresiji
isto ništa ne piše?
Dobro. Ni o pranju zuba nisi uspeo ništa da pročitaš u Bibliji, pa ne značiPostoji bas upravo ono sto je potrebno.
Biblija kao celokupna knjiga ima bas dosta stranica i ima puno toga za citanje ali o nekoj regresiji nigde nisam uspeo da procitam.
Ja ne izmisljam nista, lepo sam ti odgovorio.Dobro. Ni o pranju zuba nisi uspeo ništa da pročitaš u Bibliji, pa ne znači
da to nije potrebno.
Zašto je jednostavan odgovor tako težak? Ne piše i to je sve. Čemu
opravdanja i izmišljanja dalja, ne razumem..
Pa zato sto ,i pored toga sto to mozda nije bio slucaj s tobom - neki koriste upravo taj isti metod kako bi pokusali legitimisati neku pagansku versku sluzbu.Dobro. Ni o pranju zuba nisi uspeo ništa da pročitaš u Bibliji, pa ne znači
da to nije potrebno.
Zašto je jednostavan odgovor tako težak? Ne piše i to je sve. Čemu
opravdanja i izmišljanja dalja, ne razumem..
Kome bre ovo poznato sta je tebi...!?Poznato je da su rani hriscani verovali u reinkarnaciju znaci to je bilo originalno ucenje, koje je posle cenzurisano i izmenjeno na vaseljenskim saborima u 4. veku
Ima zavisno koliko se film vraca unazad. Moze do ranog detinjstva a moze i pre njega, dakle u prethodni zivot, ili pak astralni medjuzivot.
Pa sad, to je stvar temperamenta sigurno.