buudala
Stara legenda
- Poruka
- 82.077
Uostalom ovo definitivno nije tema za NPIM osim u slucaju da se rasprava povede bash u tom smeru, o uticaju svetskih vladara iz senke na piune aktere velikih istorijskih dogadjanja.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nov sam ovde ali sam stigao da pogledam nekakvu ne-republiku..To je valjda neka vrsta nove drzave i novod mozda poredka i sistemskog uredjnjenja? Nov sam pa molim da mi neko pojasni sta je to ne-republika? Znam za masone ali ko su reptili?
Masoni imaju itekako a kad bi se za trenutak odmorio od opsesivne teznje da kontrirash svemu shto dolazi iz Ozijevog ugla uvideo bi da je poenta onog posta u predposlednjoj i poslednjoj rechenici.
Da se u literaturi pronaci i mishljenje da Degol nikad nije posetio tita bash iz razloga jer je bio ogorchen zbog Drazine sudbine.
Za tvoju i informaciju shire publike Sharl i Dragoljub su drugari
Nije tad bash lako bilo zadobiti saveznichke ordene
Razmishjajte o tome.
http://forum.krstarica.com/threads/284957&page=5
Ne znam koliko je prikladno da se ubacujem u diskusiju zato sto sam klinac i nisam ziveo u vreme Tita, ali ipak evo mog misljenja...
Mislim da bi bilo mnogo gore nego za vreme Tita, to pretpostavljam na osnovu rudnika u Boru, odakle sam ja...
Za vreme kraljevine Jugoslavije rudnik je bio neupotrebiv zbog tehnoloske nerazvijenosti pa je kolonizovan od strane Francuza, sto je, jel, katastrofa... Kada su komunisti dosli na vlast i preuzeli ga rudnik je nenormalno napredovao! Ubrzo postao 2. rudnik bakra u Evropi, a ako se ne varam 5. u svetu, sto dovoljno govori o ovoj temi...
Toliko od mene...![]()
Svejedno, za vreme kraljevine nije bilo nikog da ga iskoristi... To je poenta...
Evo bas iz osnova ekonomije ucim privredni razvoj Jugoslavije posle 2. svetskog rata... Jugoslavija je tada bila medju vodecim zemljama, imali smo jedan od najbrzih oporavaka posle WW2 i ekstremno dobru organizaciju sto se radnih akcija tice, pa drzava nije imala nekih vecih troskova na radnu snagu. Veliku zaslugu imaju i uzeti krediti, ali mnogi izostavljaju to da nam je vecina kredita, ako ne i svi iz tog perioda oprostena...
Sta je falilo tada ljudima, to bih voleo da cujem?
Sta je falilo tada ljudima, to bih voleo da cujem?
Sto se slobode govora tice, danas mozes da pljujes po svakom politicaru, ali sta ti to vredi kada nemas sta da jedes?!Sloboda govora?![]()
Oduzimanje imovine i slanje na goli otok je stvarno gnusan cin koji se ne moze opravdati, ali nemojte vise kriviti komuniste za oduzetu imovinu, zato sto je u svim normalnim zemljama posle odlazka komunizma imovina vracena, a nasi mangasi su je preprodali Miskovicu i njemu slicnima... Opet ponavljam, imam samo 17 godina, i ne bih da se prepucavam ni sa kim jer mislim da nisam dovoljno kompetentan, barem sto se ove teme tice, ja samo zelim da iznesem svoje misljenje...Ne smeta Broz svima. U Srbiji jos uvek ima vise pristalica nego bilo gde drugde u SFRJ.
I ne, nije svima bilo dobro u njegovo vreme. Vecini je bilo lepo jer nisu znali za tamnu stranu. Ponovicu: vecini je bilo lepo, pravda ipak nije postojala.
Sta je falilo ljudima u vreme Broza?
Pitaj one koji su bili proganjani politicki, etnicki ili bilo kako proganjani a mozes i one kojima je oduzimana imovina jer su je jednostavn imali.
Ovime zavrsavam na temu Broza, prelazi u offtopic
Bilo bi glupo da se raspravljam sa tobom, uvazavam tvoje misljenje, ali se ne slazem oko ove 2 stvari.Raji je davao ,bash kao shto i danas vladari daju ,hleba i igara.
Nazalost mnogi Srbin i danas nostalgichno pominje punu kantu Brozovih pomija ,ne obracajuci nimalo paznju na svinjokolj koji se desio prilikom raspada tople kochine Jugoslavije.
Kako bi Srbija danas izgledala?