Sta bi se desilo ako bi se Isus opet pojavio?

Срећице моја па није само Вук преводио Писмо на говорни српски језик. Рецимо ЕПИСКОП Платон Атанацковић је превео дијелове Старог Завјета на српски. Толико се Црква плашила Библије на српском да су је њени епископи преводили на српски.
Pa sto crkva sprecavase onda Vuka 40 god da ga ne moze dati narodu?
Sto crkva ne dade Epiakopov prevod i delove prevoda narodu?

"jer neće svi pomreti" tada bi moglo da znači uopšteno za bilo koje vreme, ovako pavle u svom žaru očekivao za svog života i to na nekoliko mesta.
pa, da, svi mi ocekujemo za nase vreme, jer ne znamo ni dan ni cas, misli se svakako na nase vreme, inace bi rekli da ne znamo ni vek ni milenijum;
postoji cak opasnost da ne odemo u drugu krajnost, kako kaze u jevandjalju, "nece moj gospodar jos zadugo doci,. pa stane da bije drugare i..." - e zato smo svi mi bar deklarativno u Pavlovom tom zaru, kako ti kazes, mada ja verujem unekoliko drugacije u dolazak Sina Covecijega, kako Hristos najavi, tj da On postaje Hristos, zato Sina niko ne zna do Oca [to si isto negde pitao], itd - kao sto sam ja postao Adam, PRVI, e tako i poslednji Adam samo ne ja nego Hristos licnost, a kako pitas? pa lepo, ko ostane u meni i ja u njemu u njega cemo doci otac moj i ja, tako rece Hristos - e vidis to ti je drugi dolazak, ali su svi olako taj stih shvatili... ajde reci, zar ti nisam bas dosta rekao, skoro sve, sto mozda ne zna danas niko na svetu?

e sad, ti si donekle u pravu ukoliko pavle smatra da je živ i posle smrti što onda dovodi glasnikova jaja u procep.
ovo ti je sve bezveze

Poslednja izmena:
ok a gde onda pavle čeka gde je to živ? ili ti misliš da je pavle živ u hristu pa će ponovo oživiti u Hristu
ma slusaj, ti si u pravu pavle se prevario, nije ziv docekao Hrista, ali onda se svako vara ako ceka, a ne doceka sve dok ne dodje zaista - samo ta poslednja generacija ce ga zaista docekati, sve ranije su znaci badava cekale, prevarile se?
mozes ili da ga cekas, ili da ga ne cekas, ako nisi hriscanin, i neki jos da likuju, eto badava je cekao i on i mnogi, evidentno jos nije dosao

sta nam ti predlazes, da ga ne cekamo uopste da se ne prevarimo?
eto ja onda se samo gledam da udostojim, ne cekam nikoga, nisam spreman da ga docekam, jos se pripremam, zivim u neverici, ne mogu da verujem, mi je najcesca recenica, nisam dostojan, trudim se ja, ali slabo mi uspeva, ne volim da se molim to mi je problem, imam neki otpor, a ne mogu da se lazem kao mnogi, eto sam se lazi resio, a sve ostalo mi je problem, i neverica - bio sam u neverici kada sam otkrio to za lazno otkrivenje i evo sad opet,a izmedju 20 godina, mozda i celih 30

Poslednja izmena:
ok a gde onda pavle čeka gde je to živ? ili ti misliš da je pavle živ u hristu pa će ponovo oživiti u Hristu
ja to pre mislim za voljenog ucenika kada rece petru: sta je tebi do toga ako ja hocu da on ostane dok ja ne dodjem?
pre mislim na apostola jovana da to za njega vazi, nego za pavla; za pavla mislim da je prosto cekao, pa ga nije docekao, ali mozda ja gresim, samo ucenici-apostoli su bili blizi Hristu svaki dan, i jevandjelje je prvo odakle ucimo, samo eto teze nam je da se poistovetimo sa njima koji su licem u lice bili sa Isusom, a lakse nam je sa Pavlom

ma slusaj, ti si u pravu pavle se prevario, nije ziv docekao Hrista, ali onda se svako vara ako ceka, a ne doceka sve dok ne dodje zaista - samo ta poslednja generacija ce ga zaista docekati, sve ranije su znaci badava cekale, prevarile se?
mozes ili da ga cekas, ili da ga ne cekas, ako nisi hriscanin, i neki jos da likuju, eto badava je cekao i on i mnogi, evidentno jos nije dosao

sta nam ti predlazes, da ga ne cekamo uopste da se ne prevarimo?
eto ja onda se samo gledam da udostojim, ne cekam nikoga, nisam spreman da ga docekam, jos se pripremam, zivim u neverici, ne mogu da verujem, mi je najcesca recenica, nisam dostojan, trudim se ja, ali slabo mi uspeva, ne volim da se molim to mi je problem, imam neki otpor, a ne mogu da se lazem kao mnogi, eto sam se lazi resio, a sve ostalo mi je problem, i neverica - bio sam u neverici kada sam otkrio to za lazno otkrivenje i evo sad opet,a izmedju 20 godina, mozda i celih 30
Citaj pismo redovno svaki dan uz kratku molitvu, obavezno pocni dan sa time i zavrsi, kratko jednu ili 2 glave, i videces kako ce ti Duh sveti dati silu da ces moci da se molis a i zivis po volji Bozjoj.
A i nikako sam ne mozes da se promenis, mozes da se trudis jos 1000 god nece ici.
Bez DS ne mozes da se molis.
A DS se prima kada udjes na vrata, a to je pismo.

Citaj pismo redovno svaki dan uz kratku molitvu, obavezno pocni dan sa time i zavrsi, kratko jednu ili 2 glave, i videces kako ce ti Duh sveti dati silu da ces moci da se molis a i zivis po volji Bozjoj.
A i nikako sam ne mozes da se promenis, mozes da se trudis jos 1000 god nece ici.
Bez DS ne mozes da se molis.
A DS se prima kada udjes na vrata, a to je pismo.
covece ti tvoji rituali prvom tebi nisi pomogli, pa znas i sam da sam ja citao pismo, neke delove vise od tebe,a neke si ti vise, okey
umislio si da imas neku silu, a odakle ti da ja trazim silu? Duh Sveti Utesitelj nije tek neka sila, koju si ti umislio da dobijas, da si dobio u stvari; nemas ti nikakvu silu, a vrata je Hristos

a sto se same sile tice cak nije u njoj stvar, ali eto nam ti reci sta radis sa njom? za nevericu sam rekao da nisam mogao da poverujem nesto tako lose da je moguce, i sad opet, ... neke stvari covek tesko prihvata, jer ih nece, jer su lose, ruzne itd

Poslednja izmena:
covece ti tvoji rituali prvom tebi nisi pomogli, pa znas i sam da sam ja citao pismo, neke delove vise od tebe,a neke si ti vise, okey
umislio si da imas neku silu, a odakle ti da ja trazim silu? Duh Sveti Utesitelj nije tek neka sila, koju si ti umislio da dobijas, da si dobio u stvari; nemas ti nikakvu silu, a vrata je Hristos
Ok, onda ces dalje tapkati u mestu....
NIje stvar u puno citanju vec redovnom.
Pa nek je i jedna dve glave ujutro tako i uvece uz kratku molitvu.
To ti je duhovna hrana.
Kao sto jedes i pijes redovno telesno, tako moras i duhovno.
Ali tebi je i to tesko.
Ti si uvek bio tvrda glava.

Ok, onda ces dalje tapkati u mestu....
NIje stvar u puno citanju vec redovnom.
Pa nek je i jedna dve glave ujutro tako i uvece uz kratku molitvu.
To ti je duhovna hrana.
Kao sto jedes i pijes redovno telesno, tako moras i duhovno.
Ali tebi je i to tesko.
Ti si uvek bio tvrda glava.
ja citam da nesto saznam, a tebi/vama je to postao crkveni ritual, i onda na kraju napamet se izdeklamuje molitva

nemate ritual telo i krv Hristova, pricest i mnoge druge, i onda ajde, sta drugo nam preostaje nego da se klanjamo bibliji, pa normalno i da se cita, ali samo po propisu ujutro i uvece, redovno, a ne puno - RITUAL GLASNICE, pa meni je sve jasno; a ja bre citam kada ja hocu, i koliko hocu, znas i sam da sam citao bibliju jako puno, i puno je ostalo u glavi mojoj, a tebi ispari dosta toga, citas samo ritualno, kao masina, tako si naucen, odg;lumis tu svoju laznu silu i kvit, spavanjac... a bdenje meni? apostoli su bre zaspali dok se Isus molio, e za to i tebi molitva sluzi da lakse Zaspis, uvece

a ja koji ne volim nekwad se molim vise od pola dana/noci pa racunaj ako traje 24 casa, ti to kratko ujutro i uvece i odradio si posao, e cvrc

ja priznajem da ne volim, jer da volim molio bih se po ceo dan i tako danima, nego kada moram, ja sta cu, necu siguirno da slusam savete tvoje ili cije god

kazes duhovna hrana, a zedj, voda/izvor zivota
– Isus joj odgovori:

»Svaki koji pije ove vode, opet će ožednjeti. A tko pije vode koju ću mu ja dati, ne će ožednjeti dovijeka. Nego voda što ću mu ja dati, bit će u njemu izvor vode što teče u vječni život.«

Poslednja izmena:
Sta mislite sta bi se desilo ako se Isus opet pojavi?
bili bi svi ili velika vecina u neverici, kao ja sad sto sam, ali ja bar priznajem kada imam problem, jer pricamo o veri, jel tako? e pa onda je neverica problem...
ali sta se onda desava? Hristos nas upozorava na lazne mesije, da im ne verujemo, i ako kazu evo ga tamo, evo ga ovamo da NE VERUJEMO, jer jos nije kraj u ta teska vremena koja ja vec osecam i odatle moja neverica, jer ne mogu da se pomirim sa njima, jeste mi problem
Da budem iskren ideju za ovu temu mi je dala ova slicica legendarnog coraxa koji uvek pogadja u metu
da

ja to pre mislim za voljenog ucenika kada rece petru: sta je tebi do toga ako ja hocu da on ostane dok ja ne dodjem?
pre mislim na apostola jovana da to za njega vazi, nego za pavla; za pavla mislim da je prosto cekao, pa ga nije docekao, ali mozda ja gresim, samo ucenici-apostoli su bili blizi Hristu svaki dan, i jevandjelje je prvo odakle ucimo, samo eto teze nam je da se poistovetimo sa njima koji su licem u lice bili sa Isusom, a lakse nam je sa Pavlom
21:23 Onda iziđe ova reč među braćom da onaj učenik neće umreti: ali Isus ne reče njemu da neće umreti, nego: Ako hoću da ostane dok ja ne dođem, šta je tebi do toga?

jel vidiš razliku, ovde Isus njima objašnjava kako će umreti a za jovana nije hteo da im kaže. ne znam kako si to povezao sa pavlovim ubeđenjem da će drugi dolazak za života kao što su i sami učesnici mislili.
iako im je jasno rekao da će poslati svetog duha a da niko ne zna kada će drugi dolazak biti.
Isus zapečati priču a ljudi otpečate i nagađaju i izigravaju baba vange.
pavle je bio političar farisej i on se prilagođavao pa tako i priznaje da je neke lagao, da je rimljanima bio rimljanin, jevrejima jevrej samo da ih privede Hristu.

pa vere ti tvoje SUBOTARSKO elenine tu kaže ono što piše, kontaš?

Jer vam ovo kazujemo riječju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onijeh koji su pomrli.
Evo i ja te pitam - sta mislis da ovde pise,koji je znacaj zapisanog,jel mozda apostol tvrdio da ce dolazak biti u njegovo vreme ili je to mozda bilo njegovo licno uverenje i zelja ?
I ako je ovo zadnje slucaj,dali to ipak znaci da oni vernici koji ce biti zivi kada Isus bude dosao nece doziveti smrt ili ce mozda tada umreti pa ce da vaskrsnu u tren oka ?
Molim te nemoj mi kazivati da sam procitam vec mi tacno kazi kako da shvatimo ovu poruku.

jel vidiš razliku, ovde Isus njima objašnjava kako će umreti a za jovana nije hteo da im kaže. ne znam kako si to povezao sa pavlovim ubeđenjem da će drugi dolazak za života kao što su i sami učesnici mislili.
ne, nisam ja povezao
ili cekas, a ne znas ni da ni cas, i onda kazemo mi ili koji ga docekamo, a ne kazes koji ga docekaju, ako ga vec sam cekas
a ovoga ucenika sam uzeo za primer, na njega sam pomislio kada ti kazes duhovno
ako će ti biti lakše čekaj, al što zilot kaže bez smrti vaskrsenja nema jer je to definicija vaskrsenja.
poenta je da ne znamo ni dana ni casa
nema vaskrsenja bez onog koji vaskrsava, a smrti vec ima odavno, od adama
p.s. zilotu nisu bas sve daske na broju

Sta mislite sta bi se desilo ako se Isus opet pojavi?

Kako bi dokazao da je to zaista on?

Kako bi bio primljen u modernom svetu?

Da li bi ga vernici prihvatili?

Da li bi razocarao vernike?

Kako bi ga sama crkva prihvatila?

Da budem iskren ideju za ovu temu mi je dala ova slicica legendarnog coraxa koji uvek pogadja u metu

287254393_3111869155809355_13306713170648185_n-jpg.1564361
Da se pojavi Isus vjerovatno bi osnovao neku sektu, neko bi ga proglasio ludim, bio bi uhapsen zbog nadriljekarstva i podrivanja drzave, napravio bi blog, web stranicu, odrzao bi proteste i pustio na You tube snimke.

Da se pojavi Isus vjerovatno bi osnovao neku sektu, neko bi ga proglasio ludim, bio bi uhapsen zbog nadriljekarstva i podrivanja drzave, napravio bi blog, web stranicu, odrzao bi proteste i pustio na You tube snimke.
Kada su vodeci ljidi toga vremena videli da leci ne izlecive i dize mrtve.
Njihov zakljucak he bio:

Ovoga moramo hitno ubiti...

Jovan 11,47Onda glavari sveštenički i fariseji sabraše skupštinu, i govorahu: šta ćemo činiti? Čovjek ovaj čini mnoga čudesa

Jovan 11,53Od toga dakle dana dogovoriše se da ga ubiju.

Jovan 11,57A glavari sveštenički i fariseji izdaše zapovijest ako ga ko opazi gdje je, da javi da ga uhvate.

Ivan 12,9Mnogi narod židovski bio je doznao, da je on ondje, i dođoše ne samo zbog Isusa, nego i da vide Lazara, kojega je bio podigao iz mrtvih.
Ivan 12,10A glavari svećenički naumiše da ubiju i Lazara,

nema ali
niko ne poznaje oca i niko ne zna kada će sin doći, eksplicitno jasan, šta vi u tome tražite pojma nemam
nije džabe rekao ko vam je otac, otac laži i obmane
Govori onima koji ne slušaju reč njegovu...njihov otac je Edenski lažov...

Mi slušamo glas Hrista i stražarimo...čekamo ga, budni smo i spremni da se sretnemo sa njim u svakom trenutku...

A ti samo spavaj...okreni se na drugu stranu i ušuškaj u belosvetskim iluzijama...sakupi još po nekog učitelja koji će ti pričati ono što voliš da čuješ i čije će ti laži golicati uši...ne valja kad slepac slepca vodi...nije dobro za obojicu...

Skini te krmelje sa očiju evo kralja samo što nije...ne valja da te takvog nađe...
Baci svaku reč, svaku titlu a da nije izašla iz Hristovih usta...štaće ti to?
Ne živiš ti ni po kome drugom, osim po Hristu...neće Hrist suditi po crkvi već po sebi i svom zakonu...
Tvoj život je skup za njega...nemoj to proćerdati radi bilo koga i bilo čega...

Ljudi,vi ste sinove boga.Kako to cekate da neko drugi da doze?
Ako sebe ne vidite kao sinove Bozije, onda odustajete od Boga,ko je onda vas otac?

Matej 10,33A tko se odreče mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred svojim Ocem, koji je na nebesima.

Ja nisam ničiji sin sem svog fizičkog oca koji može da me zove sine, a inače ja sam bog ispod ove vreće krvi i mesa.

Ja nisam ničiji sin sem svog fizičkog oca koji može da me zove sine
To misle svi, ali nije tako!Jer niko nema isti um sa fizichkog oca.
Pogledaj dobro tejlo choveka i posochi nam koj dio tela je vash otac?
Zar nije onaj dio tjela ko je slep ,ali se duje i pljuje, tu staru zmiju je vash otac!
Kakav otac takav sin!

Matej 23,9I ocem svojim ne zovite nikoga na zemlji, jer je jedan otac vaš, koji je na nebesima!
a inače ja sam bog ispod ove vreće krvi i mesa.
Ne trazi svoju slavu..vech bozju...
Bolje rechi "Vi ste bogovi",jer ako prisvoish "jas sam" onda nisu u istinu.
Rechi imaju velku moch, sluzi se nime mudro.

To misle svi, ali nije tako!Jer niko nema isti um sa fizichkog oca.
Pogledaj dobro tejlo choveka i posochi nam koj dio tela je vash otac?
Zar nije onaj dio tjela ko je slep ,ali se duje i pljuje, tu staru zmiju je vash otac!
Kakav otac takav sin!

Matej 23,9I ocem svojim ne zovite nikoga na zemlji, jer je jedan otac vaš, koji je na nebesima!
Kažem samo ko me je napravio i njega zovem ocem. Ne znam kakve veze ima sad um u ovom fizičkom svetu. Fizičko telo mi stvaramo a duša tj. mi ulazimo odmah po rođenju.

Ne trazi svoju slavu..vech bozju...
Bolje rechi "Vi ste bogovi",jer ako prisvoish "jas sam" onda nisu u istinu.
Rechi imaju velku moch, sluzi se nime mudro.
Pa zar sam bilbijski bog nije egoista džinovskih razmera? Tako piše u bilbiji, ja sam vaš bog, ja ovo ja ono. Još jedan dokaz da je čovek napisao i izmislio bilbiju i sve u njoj.

Kažem samo ko me je napravio i njega zovem ocem. Ne znam kakve veze ima sad um u ovom fizičkom svetu. Fizičko telo mi stvaramo a duša tj. mi ulazimo odmah po rođenju.
Nisi razumeo sta pishem.
Da obrazlozim jednostavnie.Razdeli telo choveka na delove.
Ochi, ushe, usta, mozak-um, ruku,nogu i mushki polov organ.
Ko je tvoj otac?
Koje osobine ima mushki polov organ?
Ima glavu al nema oci,nit ushi, poraste kad se uzbudi i pljuva i prolije nevinu krv.
Taj je otac svih ,telesni otac i svi ljudi ponashaju poput njega.

Vezbaju svoje telo da imaju mishiche, srde se i pljuvaju ,a neke prolivaju nevinu krv.
Pogledaj svet oko sebe i videches.

U biblii ovo je opisano kao prvi Adam je telesni,a zadnji duhovni.
To je proces promene koje treba se doziviti.Iz telesnog sina postati duhovni sin.
Pa zar sam bilbijski bog nije egoista džinovskih razmera? Tako piše u bilbiji, ja sam vaš bog, ja ovo ja ono. Još jedan dokaz da je čovek napisao i izmislio bilbiju i sve u njoj.
Bog biche svaki put preko puta choveka.Sve dok ne sastavish te dve stvari.
Onda nit bog nit chovek postajati neche.
U glavi bude samo jedno pitanje "ko sam ja".
Biblija je slovo preko kojeg bog hoche da se oblikuje u vama.
Jer da bi se osoznao sebe morash se rastaviti na delove.To radi i bog,razlase sebe na delove.

Back