Šta bi bilo da Jugoslavija i dalje postoji

Otkriće novinara iz Hrvatske: Beograd i Zagreb tajno švercuju rusku naftu, u sve umiješan Dodik!​

"Republika Srbija može preko Republike Hrvatske uvoziti svu naftu osim ruske i ne može, želi li europsku perspektivu, sjediti na dvije stolice", izjavio je u oktobru 2022. godine u Pragu hrvatski premijer Andrej Plenković.

Manje od tri godine kasnije, medijski izvještaji ukazuju na mogućnost da Republika Hrvatska i Republika Srbija, putem tajnog dogovora, švercuju rusku sirovu naftu u multimilionskim poslovima. U cijelu shemu, navodno, uključen je i predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS, Milorad Dodik.:mrgreen:
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bo...rcuju-rusku-naftu-u-sve-umijesan-dodik/599764
Da, jer se Muslimanima iz Federacije u svemu može vjerovati, pogotovo kad je u pitanju RS :mazi:

Ne brini ti za nas, rađe brini što ćeš sa kćeri kad joj krenu Ganci uletavati :mazi:
Više vas izumire nego nas, kad već vadiš te jadne argumente nepovezane s temom jer drugih nemaš ;)
Iskreno me zaboli neka stvar za vas, nego mi smijesno koliko lazete sami sebe i koliko ste ograniceni kada danasnju propast Hrvatske i hrvatskog naroda velicate :p

Eto" nas" vise izumire, pa isti ti koji unistavaju Hrvatsku unistavaju i Bih .

Iskreno me zaboli neka stvar za vas, nego mi smijesno koliko lazete sami sebe i koliko ste ograniceni kada danasnju propast Hrvatske i hrvatskog naroda velicate :p

Eto" nas" vise izumire, pa isti ti koji unistavaju Hrvatsku unistavaju i Bih .
Jel tvoj životni poziv svima oko sebe govoriti da propadaju?
Nažalost za tebe, jedini tko je propao je tvoja šugoslavija..

Jel tvoj životni poziv svima oko sebe govoriti da propadaju?
Nažalost za tebe, jedini tko je propao je tvoja šugoslavija..
Nije meni cilj da tek tako nekoga optuzim za propadanje, ja nemam nista od toga, nego da ukazem na istinu bilo gdje i bilo kada.

Da nije bilo Jugoslavije ne bi bilo ni Rvtaske , takav stav tvoj samo govori o tvom siromasnom obrazovanju i mrsavom osjecaju za istinu.

Nije meni cilj da tek tako nekoga optuzim za propadanje, ja nemam nista od toga, nego da ukazem na istinu bilo gdje i bilo kada.

Da nije bilo Jugoslavije ne bi bilo ni Rvtaske , takav stav tvoj samo govori o tvom siromasnom obrazovanju i mrsavom osjecaju za istinu.
A di bi to priapal hrvatska?
Nesposobni talijani, raskomadana austrija ili madarska u revoluciji?

Poznajem jako dobro i Italiju i Njemačku. Znam je Bavarac prvo Bavarac, a onda sve ostalo, ali jednako da je i Nijemac. Znam da pola Austrije bi vrlo rado u Njemačku. Znam sve regionalne razlike, govorim njemački od maloljetnosti i znam sve regionalne svađe, svu sitničavost. Znam jako dobro da se Milan i Napulj mrze, da nitko ne voli Rim i da je Lega Nord bila snaga sve donedavno. Ali svi imaju istu kulturu. Moja kulturaje slična u Bratislavi i Lavovu, nije južno od Save i Dunava i istočno od Drine. Limes je isti od 5. stoljeća.
Možda je tvoja kultura bliža nekom u Bratislavi, jer živiš negde na severu, ali južno od Save ti se nalazi pola države.

Ako ste bogatiji zasto sve vise iseljavate u Irsku, Njemacku, generalno na zapad, zasto vas je za milion manje u Hrvatskoj nego 1991, zasto vam se u Slavoniji skole zatvaraju, nema prvacica, zasto vam Plenkovic smijeni preko 30 ministara zbog kriminala za 3 godine?
Imao sam zvanicne statisticke podatke, danasnja Hrvatska, nije 60% Hrvatske iz vremena SFRJ.
Jel možeš to malo detaljnije pojasniti?
IMG_20240302_163322.jpg

IMG_20240219_092520.jpg

IMG_20240219_092512.jpg

IMG_20240219_092448.jpg

Tu je zbrckano svasta, posebno je smijesno porediti razdoblje nakon 2 svjetskog rata, kada je trebalo ponovo graditi zemlju, obnavljati je razrusenu, kada je siromastvo bilo ogromno, ali ne samo u SFRJ nego i u citavoj Evropi.

Prema studiji (Woodward, “Open Unemployment and Workers without Work”)

Nezaposlenost u SR Hrvatskoj (ili cijeloj Jugoslaviji)
1965~ 5,6 % (SR Hrvatska)
1974~ 4,8 % (SR Hrvatska)
1980~ 5,2 % (SR Hrvatska)
1988~ 8,5 % (Hrvatska, službena)
1989~ 8,6 % (Hrvatska)

Podaci za Hrvatsku nakon neovisnosti

1991~ 11,1‑11,2 %
2000~ 16,06 %
2010~ 11,62 %
2013‑2014~ 17‑17,3 % (vrhunac)
2020~ 7,51 %
2023~ 6,06 %
( Do smanjena doslo zbog velikog odljeva radne snage iz Hrvatske u zemlje Eu)

Back