Srpsko državljanstvo za 250.000 Crnogoraca

Registra:
Nije tako jednostavno. Ne znam kako je sada, ali nekada je važio zakon da se detetu odredjuje državljanstvo prema mestu rodjenja oca. Znači, da ako si rodjen u Srbiji, a otac ti je rodjen u CG, ti si državljanin CG.

Kad se raspala Jugoslavija, mnogi ljudi koji su rodjeni u Srbiji, a otac u nekoj drugoj republici imali su veliki problem da dodju do državljanstva. Bukvalno su ih tretirali kao izbeglice i mnogo ljudi je imalo taj problem.

To je do 70 i neke vazilo.Znaci imam komsiju sa dvoje dece.On rodjen u Hrvatskoj i starije dete 1972.godiste nije imalo srsko vec hrvatsko drzavljanstvo a mladje 1976 godiste je imalo srpsko drzavljanstvo.

*BILJA*:
Ja ne znam o cemu je ovde rec?!
Moj sestric koji nije rodjen u Srbiji, dobio drzavljanstvo cim mu je majka predala molbu za isto, ili uputila zahtev, svejedno.
Znaci, osmogidsnje dete ima drzavljanstvo Srbije i drzave u kojoj je rodjeno, dakle dvojno.
Ne mogu da verujem da je neko OVDE rodjen, ovde stalno ziveo, isao u skolu, a ne moze da dobije drzavljanstvo?!
ajd da ti objasnim pa da znaš
imaš dva sistema državljanstva, jedno je po krvi, drugo po mestu rođenja
Srbija ima sistem po krvi, dete dobija državljanstvo roditelja (majka tvog sestrića je naš državljanin i da se rodio na Jupiteru imao dobio bi srpsko državljanstvo)
a ako se rodio u zemlji koje poznaju princip teritorije rođenja, ima dvojno bez problema
Takve zemlje su SAD, australija i td
ne idu džaba naše pevaljke u SAD u 8 mesecu trudnoće da se porode i dete SAD državljanin
Jasnije
Da se recimo mali Džon rodi u BG on bi dobio srpsko državljanstvo ne po majci (SAD državljaninu već zato što ne bi imao SAD državljanstvo jer se nije rodio na teritoriji SAD , a da ne ostane apatrid, damo mu ga mi
Ukratko

filatelista:
ajd da ti objasnim pa da znaš
imaš dva sistema državljanstva, jedno je po krvi, drugo po mestu rođenja
Srbija ima sistem po krvi, dete dobija državljanstvo roditelja (majka tvog sestrića je naš državljanin i da se rodio na Jupiteru imao dobio bi srpsko državljanstvo)
a ako se rodio u zemlji koje poznaju princip teritorije rođenja, ima dvojno bez problema
Takve zemlje su SAD, australija i td
ne idu džaba naše pevaljke u SAD u 8 mesecu trudnoće da se porode i dete SAD državljanin
Jasnije
Da se recimo mali Džon rodi u BG on bi dobio srpsko državljanstvo ne po majci (SAD državljaninu već zato što ne bi imao SAD državljanstvo jer se nije rodio na teritoriji SAD , a da ne ostane apatrid, damo mu ga mi
Ukratko
Hvala:)

eremita:
Али како не разумеш, они траже А И ДОБИЋЕ џабе социјално осигурање, џабе школовање...... стара прича, паразити над паразитима. Мени је свих држављана ЦГ у Србији ПРЕКО ГЛАВЕ, заиста имам отпор према њима, јер стално нешто траже џабе и на терет грађана Србије а за узврат стално забадају нож у леђа и стално праве неке проблеме а цела њихова смешна квази-држава није већа од општине Нови Београд...... а само у Београду има 17 општина. Осим тога велики су нерадници, стално траже неку протекцију по систему: "од којих си..." и стално траже неке подобности које немају ни грађани Србије.

Потпуно ДРУГАЧИЈЕ мишљење имам о Србима из Црне Горе КОЈИ ЖИВЕ У ЦРНОЈ ГОРИ - ОНИ СУ ДАНАС ПРАВИ МУЧЕНИЦИ! ... Е, видиш, њима би без речи дао дупло држављанство да би могли да се спасу од Милове мафије.

a040.gif

Taisa:
Već godinu dana država Srbija mi ne izdaje Uverenje da sam njen državljanin. Kako da uzmem državljanstvo, ja sam predala zahtev tačno pre godinu dana i još mi nije rešeno i ne samo meni nego i ovim drugim ljudima ( 250 000 koji žive u Srbiji) koji isto tako imaju pravo.

To se sada rešava u Skupštini, razumeš?

..ja sam imao isti problem i resio ga..........ja te razumem.........nego ti malo vise i lazes.........

eremita:
Па шта онда зезаш већ у 10 постова, ти си рођена овде у Србији, имаш пребивалиште овде у Србији - али питај твоје родитеље ЗАШТО су те уписали у Књигу држављана ЦГ... у томе је твој проблем - тј. прецизније и искрено речено ти НЕ ЖЕЛИШ да се испишеш из Књиге држављана ЦГ - а желиш да се упишеш и овде, даклем, хоћеш "с' једно дупе на две клупе". Али колико сам чуо Мило и његови - неће дозволити двојно држављанство. Зато ипак немој журити него добро промисли.

...moze lako da dobije srpsko drzavljanstvo , ali onda kao drzavljanka crne gore sa prebivalistem u srbiji nece moci nikada da izvadi cg pasos ako ovi ne odobre dvojno! sta tu nije jasno! a ako bude htela da promeni prebivaliste bice tesko jer joj nece odobriti promenu prebivalista....jasno je da mala hoce oba drzavljanstva i oba pasosa.......

eremita:
Па шта онда зезаш већ у 10 постова, ти си рођена овде у Србији, имаш пребивалиште овде у Србији - али питај твоје родитеље ЗАШТО су те уписали у Књигу држављана ЦГ... у томе је твој проблем - тј. прецизније и искрено речено ти НЕ ЖЕЛИШ да се испишеш из Књиге држављана ЦГ - а желиш да се упишеш и овде, даклем, хоћеш "с' једно дупе на две клупе". Али колико сам чуо Мило и његови - неће дозволити двојно држављанство. Зато ипак немој журити него добро промисли.

Е лепо си јој одговорио! 8-)

Шта ја треба да кажем, која сам рођена овде, чија су оба родитеља (и преци)

држављани Србије, сви документи су ми били овде у Београду - Земуну, издавани и

кад сам хтела трећи пасош да извадим, кажу, ви немате српско држављанство?!

:shock: Седам месеци сам се замајавала око добијања држављанства!!!

eremita:
Али како не разумеш, они траже А И ДОБИЋЕ џабе социјално осигурање, џабе школовање...... стара прича, паразити над паразитима. Мени је свих држављана ЦГ у Србији ПРЕКО ГЛАВЕ, заиста имам отпор према њима, јер стално нешто траже џабе и на терет грађана Србије а за узврат стално забадају нож у леђа и стално праве неке проблеме а цела њихова смешна квази-држава није већа од општине Нови Београд...... а само у Београду има 17 општина. Осим тога велики су нерадници, стално траже неку протекцију по систему: "од којих си..." и стално траже неке подобности које немају ни грађани Србије.

Потпуно ДРУГАЧИЈЕ мишљење имам о Србима из Црне Горе КОЈИ ЖИВЕ У ЦРНОЈ ГОРИ - ОНИ СУ ДАНАС ПРАВИ МУЧЕНИЦИ! ... Е, видиш, њима би без речи дао дупло држављанство да би могли да се спасу од Милове мафије.

Са свим овим претходно реченим се слажем, осим да овим последњим о давању

дуплог држављанства!

Уопште ми није јасно, чему дупло држављанство, јер се тиме грађани доводе у

неравноправан положај!

По мени, држављанин једне државе је онај, који тој држави плаћа порез и на основу

тога што плаћа порез, користи услуге те државе и тачка!

Strela:
Са свим овим претходно реченим се слажем, осим да овим последњим о давању

дуплог држављанства!

Уопште ми није јасно, чему дупло држављанство, јер се тиме грађани доводе у

неравноправан положај!

По мени, држављанин једне државе је онај, који тој држави плаћа порез и на основу

тога што плаћа порез, користи услуге те државе и тачка!

Ма ***** њихове паре . Нека се врате у своја брда , и нек тамо котрљају камење.
замисли 250000 држављана , па макар пола од њих заузимају радна места некоме од нас СРБА. ( Звезда , Србија , никад југославија)

KVAKA 22:
Ма ***** њихове паре . Нека се врате у своја брда , и нек тамо котрљају камење.
замисли 250000 држављана , па макар пола од њих заузимају радна места некоме од нас СРБА. ( Звезда , Србија , никад југославија)
Ok, slažem se ,al onda nek kupe kufere i ovi što siđoše iz Bosanskih ,Hercegovačkih brdetina :shock: .....Ako je fair, nek bude fair do kraja 8-) ........Po istom principu došli, isto imaju svoj lobi, možda i jači od Crnjogorskog :evil: ...

MA MOGU DA MI P*** K****
RUKA MU SE OSUSILA
kada sam ga gledao na skupstini kako to govori hteo sam da pucam u televizor.
stvarno smo idioti, kad nam crnogorci vode drzavu. on ce sada sve ove crnogorce sto ovde sede na dve stolice, skorojevice koji parkiraju kola gde stignu, voze ko kamikaze, iznad zakona su, da lepo zavede pod "srbe" i da mi zive tu kolko hoce??
pa ovo je stvarno neverovatno. u kakvoj ja drzavi zivim pa ne mogu da verujem
stvarno ne mogu

gradac5:
cinjenica je da mi nemamo ni stranku a ni politicara koja stiti nase interese.
ako gresim ispravite me?

...naravno da nemate.....ali sami glasate vec decenijama za one koji vas ismejavaju....glasate za one koji ce da vas yebu u mozak kasnije, pustate azijate i kineze da vas i oni yebu, a zatim govorite kako su oni slatki, a rasiste treba potamaniti i tako dalje und so fort.......pustate sve u zemlju i prodajete zemlju za saku dolara, a kada stomak pocne da krci gundjate samo...ajde dobro zene...pola njih je van srbije i kote se sa crnjama i arapima, a sta da rade muskarci koji ni ne shvataju odakle sva ta kola po beogradu i drugim srbijanskim gradovima. nije sve samo u politicarima.............hahahahahahahahaa...kada nestanete kao vrsta nece vise ni biti gundjanja, srbi ce u obliku svinjoglavih azijata da se setaju bliskim istokom, a evropom ce zavladati stari iliri........koji zemlju nisu prodali i pored gladnog stomaka.

hahahahahahha

eremita:

O čemu pričaš, nisu mene roditelji upisivali nego država, pa kada sam napunila 18 g. i morala da izvadim ličnu kartu, jedva su našli gde sam upisana.
Inače pošto moram i to da ti kažem, otac mi je sahranjen u Beogradu jer je ovde i živeo, a deda u Australiji, prema tome ja živim ovde i treba mi srpsko državljanstvo, a crnogorsko već imam, tako da Milo može da .....
U ovom trenutku ako Srbija bude tražila da se odreknem crnogorskog, ja ću naravno to uraditi.
Sa Milom ama baš nemam ništa!

Raymond Berenger:
Crnogorci imaju problem jer ne znaju da li su Srbi ili Crnogorci. Mislim da Srbija ima i preca posla nego da razmislja o tome. Tako da je svako donosenje bilo kakvog posebnog zakona o bilo kakvim Crnogorcima gubljenje vremena. Srbija treba da trosi energiju na drugoj strani. A Crnogorce treba tretirati kao i sve ostale strance.

Crnogorci koji zive u Srbiji takodje treba da imaju pravo na rad i drzvljanstvo kao i na primer Japanci. Ne vidim sto bi smo pravili razliku izmedju Japanaca i Crnogoraca.

Normalno.

*BILJA*:
Ja ne znam o cemu je ovde rec?!
Moj sestric koji nije rodjen u Srbiji, dobio drzavljanstvo cim mu je majka predala molbu za isto, ili uputila zahtev, svejedno.
Znaci, osmogidsnje dete ima drzavljanstvo Srbije i drzave u kojoj je rodjeno, dakle dvojno.
Ne mogu da verujem da je neko OVDE rodjen, ovde stalno ziveo, isao u skolu, a ne moze da dobije drzavljanstvo?!

Pa to se sada rešava na Skupštini. Niko ne kaže da neću dobiti. Ja samo kažem da čekam već godinu dana i da će se hvala Bogu sada rešiti i da nisu u pravu ovi koji nisu dobro razumeli.

Back