Srpsko državljanstvo za 250.000 Crnogoraca

dmauka:
Cek ad vidimo...ja rodjen ovde, isao u skolu ovde, kada mi je trebao pasos, otisao da mi daju uverenje o drzavljanstvu...molim izvod iz maticne knjige rodjenih - evo , molim potvrdu o prebivalistu - evo...izvolite uverenje, hvala dovidjenja...znaci po tvom opisu, tebi sleduje ista procedura...ako je sve kako si navela.

Nije tako jednostavno. Ne znam kako je sada, ali nekada je važio zakon da se detetu odredjuje državljanstvo prema mestu rodjenja oca. Znači, da ako si rodjen u Srbiji, a otac ti je rodjen u CG, ti si državljanin CG.

Kad se raspala Jugoslavija, mnogi ljudi koji su rodjeni u Srbiji, a otac u nekoj drugoj republici imali su veliki problem da dodju do državljanstva. Bukvalno su ih tretirali kao izbeglice i mnogo ljudi je imalo taj problem.

gradac5:
crnogorci su najbolji nacionalisti bez obira da li se izjasnjavaju kao crnogorci, crnogorci srpskog porekla ,srbi crnogorskog porekla,srbi plave krvi ili vec.....
vec i sama poruka gore "stidite se" upucena nama srbima , moze biti izraz crnogorskog nacionalizma.
mi stalno treba da se stidimo i izvinjavamo , ne znam vise zbog cega , a oni ce se i dalje doseljavati u srbiju , direktorovati ,skolovati,dobijati stanove,leciti o trosku poreskih obveznika.
i dok crna gora i crnogorci stite ekskluzivitet svog drzavljanstva, dotle isti ti ocekuju srbiju na izvolte.
evo stidim se , sto moje kolege crnogorci svi imaju na mojoj dedovini po jedan i vise stanova u beogradu koji su stekli u otkupu/za po par stotina maraka/ a ja samo mogu da gledam i da se cudim, ocekuci kad ce i meni takva "sreca desiti".
pitane je samo koliko cemo dugo mi iz srbije biti naivni?

Rekla sam da se stidite vi koji ste danas pisali tako na Forumu, a takođe i bolesnici iz CG.
Nemoj da izvrćeš ničije reči nego ako imaš nešto ti reci. Lepo je neko rekao, ja uredno ovde plaćam porez... a ima puno Rumuna, Bugara, Engleza i td. koji su rešili da žive ovde i imaju državljanstvo, protiv njih naravno nemaš takvu netrpeljivost.

Nadam se da će SRPSKA SKUPŠTINA u kojoj verovatno ima sličnih slučajeva doneti odluku koja će zaštititi narod, napaćen, osiromašen, ....i šta sve ne.

Taisa:
Rekla sam da se stidite vi koji ste danas pisali tako na Forumu, a takođe i bolesnici iz CG.
Nemoj da izvrćeš ničije reči nego ako imaš nešto ti reci. Lepo je neko rekao, ja uredno ovde plaćam porez... a ima puno Rumuna, Bugara, Engleza i td. koji su rešili da žive ovde i imaju državljanstvo, protiv njih naravno nemaš takvu netrpeljivost.

Nadam se da će SRPSKA SKUPŠTINA u kojoj verovatno ima sličnih slučajeva doneti odluku koja će zaštititi narod, napaćen, osiromašen, ....i šta sve ne.

Ja se ne slažem s tobom u delu koji se odnosi na gradjane koji ne žive u Srbiji, samo toliko. Onaj ko ovde živi i treba da dobije državljanstvo Srbije, tu nema dileme, ali da neko dodje ovde, dobije državljanstvo, školuje se o trošku države, leči se o trošku države,a plaća porez u CG ili Hrvatskoj, e izvini, ali nije u redu.

dmauka:
Cek ad vidimo...ja rodjen ovde, isao u skolu ovde, kada mi je trebao pasos, otisao da mi daju uverenje o drzavljanstvu...molim izvod iz maticne knjige rodjenih - evo , molim potvrdu o prebivalistu - evo...izvolite uverenje, hvala dovidjenja...znaci po tvom opisu, tebi sleduje ista procedura...ako je sve kako si navela.

Ista procedura samo što si ti doneo Uverenje o državljanstvu koje si dobio ovde, a ja sam moje morala da donosim iz CG i u njemu je pisalo državljanin CG, a u tvom Srbije. Tada je to bila jedna država pa nije bilo problema. Razumeš sada?

Taisa:
Ti mene zekiš, na osnovu upisa u Knjigu državljana. Do sada sam morala da Uverenje da sam upisana u knjigu državljana vadim u CG.

Па шта онда зезаш већ у 10 постова, ти си рођена овде у Србији, имаш пребивалиште овде у Србији - али питај твоје родитеље ЗАШТО су те уписали у Књигу држављана ЦГ... у томе је твој проблем - тј. прецизније и искрено речено ти НЕ ЖЕЛИШ да се испишеш из Књиге држављана ЦГ - а желиш да се упишеш и овде, даклем, хоћеш "с' једно дупе на две клупе". Али колико сам чуо Мило и његови - неће дозволити двојно држављанство. Зато ипак немој журити него добро промисли.

Taisa:

:shock: :shock:
Jel se ti zajebavas ili si ozbiljna pa poredis crnogorce sa ovim gorepomenutim ?

eremita:
Па шта онда зезаш већ у 10 постова, ти си рођена овде у Србији, имаш пребивалиште овде у Србији - али питај твоје родитеље ЗАШТО су те уписали у Књигу држављана ЦГ... у томе је твој проблем - тј. прецизније и искрено речено ти НЕ ЖЕЛИШ да се испишеш из Књиге држављана ЦГ - а желиш да се упишеш и овде, даклем, хоћеш "с' једно дупе на две клупе". Али колико сам чуо Мило и његови - неће дозволити двојно држављанство. Зато ипак немој журити него добро промисли.

E, to je tačno.
Moje sestru od tetke je otac upisao u knjigu državljana Crne Gore.
Skoro se ispisala, i uzela državljanstvo Srbije.
Uđeš, izađeš i gotovo 8-)

toliko ******ite o državljanstvu i još niste naučili kako se stiče državljanstvo u Srbiji :grin: :grin: :grin:
prema državljanstvu roditelja. A dobiće srpsko državljanstvo samo ako su mu roditelji apatridi (nemaju državljanstvo) i detetu se daje državljanstvo da samo ne bude apatrid, a ne zato što je rođena ovde
na ovakvim temama se vidi kako meljete o nečemu o čemu blage veze nemate. :grin: :grin:

filatelista:
toliko ******ite o državljanstvu i još niste naučili kako se stiče državljanstvo u Srbiji :grin: :grin: :grin:
prema državljanstvu roditelja. A dobiće srpsko državljanstvo samo ako su mu roditelji apatridi (nemaju državljanstvo) i detetu se daje državljanstvo da samo ne bude apatrid, a ne zato što je rođena ovde
na ovakvim temama se vidi kako meljete o nečemu o čemu blage veze nemate. :grin: :grin:
ajde znamo da si zavrsio pravni ,ne moras nam stalno nabijati na nos :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

filatelista:

Па и да је тако како ти наводиш - хоћеш да кажеш да она није могла да се испише из ЦГ држављанства и да се овде појави као апатрид? И да добије држављанство Србије. Суштина је да сви Црногорци и они који се изјашњавају као Срби и они који се изјашњавају као Црногорци ЖЕЛЕ да седе на две клупе - паразити од људи.

Crnogorci imaju problem jer ne znaju da li su Srbi ili Crnogorci. Mislim da Srbija ima i preca posla nego da razmislja o tome. Tako da je svako donosenje bilo kakvog posebnog zakona o bilo kakvim Crnogorcima gubljenje vremena. Srbija treba da trosi energiju na drugoj strani. A Crnogorce treba tretirati kao i sve ostale strance.

Crnogorci koji zive u Srbiji takodje treba da imaju pravo na rad i drzvljanstvo kao i na primer Japanci. Ne vidim sto bi smo pravili razliku izmedju Japanaca i Crnogoraca.

filatelista:
Ima šanse 8-) .....Sigurno makar jedan od roditelja ima naše državljanstvo :| .....

eremita:
Па и да је тако како ти наводиш - хоћеш да кажеш да она није могла да се испише из ЦГ држављанства и да се овде појави као апатрид? И да добије држављанство Србије. Суштина је да сви Црногорци и они који се изјашњавају као Срби и они који се изјашњавају као Црногорци ЖЕЛЕ да седе на две клупе - паразити од људи.
ne znam ja šta je ona htela, mogla i činila
pravni saveti se plaćajau :grin: :grin: :grin:
tarifa kao kod Vave, pitajte Radulovića :grin: :grin:
elem...od 1992 postojalo je srpsko i crnogorsko državljanstvo i niko do referenduma za to nije zarezivao, pošto je bilo nebitno -jedan pasoš
mogla jeste, ali verovatno pre referenduma, bez ikakvih problema, sada ide redovnim putem (kako i sama reče, čeka godinu dana) kao i svi oni koji zahtevaju upis u knjigu (još uvek) jugoslovenskih državljana

Ja ne znam o cemu je ovde rec?!
Moj sestric koji nije rodjen u Srbiji, dobio drzavljanstvo cim mu je majka predala molbu za isto, ili uputila zahtev, svejedno.
Znaci, osmogidsnje dete ima drzavljanstvo Srbije i drzave u kojoj je rodjeno, dakle dvojno.
Ne mogu da verujem da je neko OVDE rodjen, ovde stalno ziveo, isao u skolu, a ne moze da dobije drzavljanstvo?!

slovenci su posto su se otcepili, svoje savezne kadrove su povukli iz beograda a crnogorci/ milovi kadrovi/ svoje ostavili da i dalje upravljaju srbijom.

interesantno je da se broj drzavljana crne gore u srbiji otprilike poklapa sa brojem izjasnjenih crnogoraca u srbiji na jednom od poslednjih popisa u bivsoj jugoslaviji.

ispada da su tad svi gotovo svi drzavljani crne gore bili crnogorci

Raymond Berenger:
Crnogorci imaju problem jer ne znaju da li su Srbi ili Crnogorci. Mislim da Srbija ima i preca posla nego da razmislja o tome. Tako da je svako donosenje bilo kakvog posebnog zakona o bilo kakvim Crnogorcima gubljenje vremena. Srbija treba da trosi energiju na drugoj strani. A Crnogorce treba tretirati kao i sve ostale strance.

Crnogorci koji zive u Srbiji takodje treba da imaju pravo na rad i drzvljanstvo kao i na primer Japanci. Ne vidim sto bi smo pravili razliku izmedju Japanaca i Crnogoraca.

Али како не разумеш, они траже А И ДОБИЋЕ џабе социјално осигурање, џабе школовање...... стара прича, паразити над паразитима. Мени је свих држављана ЦГ у Србији ПРЕКО ГЛАВЕ, заиста имам отпор према њима, јер стално нешто траже џабе и на терет грађана Србије а за узврат стално забадају нож у леђа и стално праве неке проблеме а цела њихова смешна квази-држава није већа од општине Нови Београд...... а само у Београду има 17 општина. Осим тога велики су нерадници, стално траже неку протекцију по систему: "од којих си..." и стално траже неке подобности које немају ни грађани Србије.

Потпуно ДРУГАЧИЈЕ мишљење имам о Србима из Црне Горе КОЈИ ЖИВЕ У ЦРНОЈ ГОРИ - ОНИ СУ ДАНАС ПРАВИ МУЧЕНИЦИ! ... Е, видиш, њима би без речи дао дупло држављанство да би могли да се спасу од Милове мафије.

Back