Srpsko državljanstvo za 250.000 Crnogoraca

Zaista ne mogu da verujem da ovoliko ljudi nema pojma o čemu je ovde reč!

Hoćete da kažete da ja koja sam rođena ovde, ovde završila školu, ovde radim, nikada nisam živela u CG, koja imam CG državljanstvo po mestu rođenja oca (što je po međunarodnom pravu jedan od načina sticanja državljanstva), ne treba da dobijem srpsko državljanstvo, zbog šačice CG političara, lopova i hohštaplera?! Da li ste razmišljali kako je probuditi se jednog jutra u zemlji čije državljanstvo nemate.

To što se ja od srca ponosim svojim poreklom ne znači da ne mogu biti državljanin druge države ili se roditi u drugoj državi, živeti i raditi tamo.

Kakve ja veze imam sa nekim tamo nazovi crnogorcima i gde se samo nađoše da ne znaju ni slovo "r" pošteno da izgovore.

Ja sam Srpkinja iz Crne Gore i ko je vama dao pravo da me na bilo koji način vređate, ali baš u svakom postu, na ovu temu.

Vi biste sada mirne i nedužne ljude da proterujete.

Stidite se i vi i ovi bolesnici iz Crne Gore, čija vlast neće goreti do zore. Ne zaboravite da i tamo žive čestiti ljudi.

Priznajem i volim državu Srbiju kao svoju, a volim i Crnu Goru, takođe kao svoju.

Karlito Brigante:
Ne pričaj besmislice.Tvoje državljanstvo u Srbiji niko ne dovodi u pitanje. :roll:

Čekam ga već godinu dana, jednostavno tek sada će to valjda biti rešeno da ga dobijem.Da li razumeš da se to odnosi na nas koji živimo ovde a velika većina je i rođena ovde, a da nemamo srpsko državljanstvo.
Ja sam predala zahtev tačno pre godinu dana, a tek sada se to rešava, a vi na sav glas protiv tog rešavanja.

Pa ističe mi pasoš uskoro, izvini na osnovu kog državljanstva da ga dobijem, srpsko nemam, a CG traži prijavu o prebivalištu u CG da bih ga dobila. Pasoš mi je vezan za posao... i td. i td.

Karlito Brigante:
Ne pričaj besmislice.Tvoje državljanstvo u Srbiji niko ne dovodi u pitanje. :roll:
Iskustvo nas uči da je tokom proteklih 15 godina bilo raznih zloupotreba i manipulisanja, pa čak i oduzimanja državljanstva Ne-Srbima......Zato Taisa budi oprezna, prati sve zakone i budi uvek u toku sa svojim državljanstvom/državljanstvom članova svoje porodice 8-) ......

Kakve ja veze imam sa nekim tamo nazovi crnogorcima i gde se samo nađoše da ne znaju ni slovo "r" pošteno da izgovore.
Stidite se i vi i ovi bolesnici iz Crne Gore, čija vlast neće goreti do zore.
:arrow: Ti ljudi su legalno izabrana vlast nezavisne države Crne Gore....Dok se na izborima to pravo ne ospori 8-) ....

Taisa:
Zaista ne mogu da verujem da ovoliko ljudi nema pojma o čemu je ovde reč!

Hoćete da kažete da ja koja sam rođena ovde, ovde završila školu, ovde radim, nikada nisam živela u CG, koja imam CG državljanstvo po mestu rođenja oca (što je po međunarodnom pravu jedan od načina sticanja državljanstva), ne treba da dobijem srpsko državljanstvo, zbog šačice CG političara, lopova i hohštaplera?! Da li ste razmišljali kako je probuditi se jednog jutra u zemlji čije državljanstvo nemate.

To što se ja od srca ponosim svojim poreklom ne znači da ne mogu biti državljanin druge države ili se roditi u drugoj državi, živeti i raditi tamo.

Ja sam Srpkinja iz Crne Gore i ko je vama dao pravo da me na bilo koji način vređate, ali baš u svakom postu, na ovu temu.

Vi biste sada mirne i nedužne ljude da proterujete.

Stidite se i vi i ovi bolesnici iz Crne Gore, čija vlast neće goreti do zore. Ne zaboravite da i tamo žive čestiti ljudi.

Priznajem i volim državu Srbiju kao svoju, a volim i Crnu Goru, takođe kao svoju.
vidis sestro slatka nista nisi razumela ti posto zivis i radis u Srbiji a kazes i da si rodjena mada to nije toliko bitno imas puno pravo da dobijes drzavljanstvo Srbije i to nema nikakve veze sa tim ko je na vlasti u CG ili u Singapuru sve jedno . Ako zivis u Srbiji i placas porez ovoj drzavi ti onda imas i pravo na njeno drzavljanstvo a stvar je u tome da tvoji rodjaci (ako ih imas) koji zive u CG i bilo ko drugi ko zivi van Srbije ne treba i ne sme da dobije drzavljanstvo Srbije ma koliko on bio Srbin i voleo Srbiju iz prostog razloga jer ne daje ni dinara za funkcionisanje drzave Srbije te stoga ne bi smeo da koristi prava i istitucije ove drzave jer bi u tom slucaju mi gradjani Srbije koji finansiramo te institucije ispadamo budale i bivamo diskriminisani u sopstvenoj zemlji.

goxy:
Iskustvo nas uči da je tokom proteklih 15 godina bilo raznih zloupotreba i manipulisanja, pa čak i oduzimanja državljanstva Ne-Srbima......Zato Taisa budi oprezna, prati sve zakone i budi uvek u toku sa svojim državljanstvom/državljanstvom članova svoje porodice 8-) ......

:arrow: Ti ljudi su legalno izabrana vlast nezavisne države Crne Gore....Dok se na izborima to pravo ne ospori 8-) ....

Ma šta me se tiču oni, ja ovde živim i naravno pratim, nisam na rukovodećem mestu ali sam škole završila.

Ja suprotno mislim da nisu legalno izabrani, a ti kako ti odgovara tako piši.

Najbolje da se preselim na Arktik ili Antarktik da svi budu zadovoljni.

svetolik trpkovic:
vidis sestro slatka nista nisi razumela ti posto zivis i radis u Srbiji a kazes i da si rodjena mada to nije toliko bitno imas puno pravo da dobijes drzavljanstvo Srbije i to nema nikakve veze sa tim ko je na vlasti u CG ili u Singapuru sve jedno . Ako zivis u Srbiji i placas porez ovoj drzavi ti onda imas i pravo na njeno drzavljanstvo a stvar je u tome da tvoji rodjaci (ako ih imas) koji zive u CG i bilo ko drugi ko zivi van Srbije ne treba i ne sme da dobije drzavljanstvo Srbije ma koliko on bio Srbin i voleo Srbiju iz prostog razloga jer ne daje ni dinara za funkcionisanje drzave Srbije te stoga ne bi smeo da koristi prava i istitucije ove drzave jer bi u tom slucaju mi gradjani Srbije koji finansiramo te institucije ispadamo budale i bivamo diskriminisani u sopstvenoj zemlji.

Ma čoveče, ja nemam državljanstvo Srbije. Znam da imam pravo, ali ja ga nemam, razumeš? Nemam papir, eto recimo za pasoš ili ličnu kartu i ona mi ističe uskoro (treba ti Uverenje o državljanstvu ne starije od šest meseci), ja nemam taj papir.

Taisa:
Ma čoveče, ja nemam državljanstvo Srbije. Znam da imam pravo, ali ja ga nemam, razumeš? Nemam papir, eto recimo za pasoš ili ličnu kartu i ona mi ističe uskoro (treba ti Uverenje o državljanstvu ne starije od šest meseci), ja nemam taj papir.

hoces da neko ode u opstinu da ti to izvadi? terba ti izvod iz maticne knjige rodjenih i potvrda o mestu prebivalista...

Taisa:
Ma šta me se tiču oni, ja ovde živim i naravno pratim, nisam na rukovodećem mestu ali sam škole završila.

Ja suprotno mislim da nisu legalno izabrani, a ti kako ti odgovara tako piši.

Najbolje da se preselim na Arktik ili Antarktik da svi budu zadovoljni.
Glupo mi je to Srbo-gorstvo isto kao i ludačko dukljanerstvo :shock: .....Ali, pazi od tebe će se očekivati da budeš veći katolik od pape i većina će te uvek gledati sa podozrenjem :roll: .....Ne pristaj na nacionalističku igru bilo koje strane, jer njihova asimilacija nema kraja :roll: .....

dmauka:
@Taisa
da li ti placas poreze i doprinose ovde ili u Crnoj gori?
Kada ti je drzavljanstvo "samo" po mestu rodjenja oca a sve ostalo ti je vezano za Srbiju, sta ce ti dvojno drzavljanstvo? Uzmi drzavljanstvo Srbije koje si stekla rodjenjem u Srbiji...

Već godinu dana država Srbija mi ne izdaje Uverenje da sam njen državljanin. Kako da uzmem državljanstvo, ja sam predala zahtev tačno pre godinu dana i još mi nije rešeno i ne samo meni nego i ovim drugim ljudima ( 250 000 koji žive u Srbiji) koji isto tako imaju pravo.

To se sada rešava u Skupštini, razumeš?

svetolik trpkovic:
Juce je ono ******o go*vno Vucic u skupstini ceo da **** kako Srbija treba da da nase drzavljanstvo svakoj budali bilo gde u svetu koja kaze da se oseca Srbinom cime se direktno ugrozavaju i diskriminisu gradjani Srbije koji ovde zive al to radikalski sljam ne zanima jer im je stalo samo do glasova koje bi eventualno dobili.Posebno je opasna namera da se da srpsko drzavljanstvo tzv. Srbima iz Crne Gore i BiH kojih zajedno ima preko milion i po pa bi oni tako uzvali po bolesnom radikalskom predlogu sva prava koja imaju gradjani Srbije lecili bi se , skolovali se,pa cak i glasali u institucijama koje gradjani Srbije finansiraju ,a da oni za to ne bi izdvojili ni dinara jer placaju porez u BiH i CG a koristili bi usluge koje mi placamo.Slicna je stvar i sa Srbima iz dijaspore uglavnom iz zapadnih zemalja koji takodje placaju porez u maticnim zemljama mada su oni manja opsnost jer oni ne bi ni koristili gorepomenuta prava u Srbiji u tolikoj meri posto imaju mnogo bolje usluge tamo odakle dolaze za razliku od crnogoraca i bosanaca kojima je parazitiranje na racun drzave Srbije u krvi .Tako da treba doneti jednostavan zakon da drzavljanstvo Srbije i prava koja iz njega sleduju trebaju dobiti samo gradjani Srbije koji zive u Srbiji i sto je jos vaznije koji placaju porez i time finansiraju funkcionisanje drzave i nikome vise, jer bi davanje bilo kome drugog van ove kategorije bila brutalna diskriminacija gradjana Srbije u sopstvenoj drzavi.
upravo tako.
al ovde se drzavljanstvo deli ko alva.
retardirana ideja glupih politicara.zna se kako se dobija drzavljanstvo,i sad bi oni da se glupiraju i da ga izdaju bilo kome ko se "oseca" ko srbin :?

Taisa:

Da, to je veliki problem. Neki rodjaci moga muža, rodjeni u Beogradu, imali su isti problem, upravo zbog toga što su im roditelji rodjeni u Hrvatskoj.

Muke su imali dok su dobili srpsko državljanstvo, imali su isti tretman kao izbeglice, a ljudi rodjeni U Beogradu. Da ne veruješ.

crnogorci su najbolji nacionalisti bez obira da li se izjasnjavaju kao crnogorci, crnogorci srpskog porekla ,srbi crnogorskog porekla,srbi plave krvi ili vec.....
vec i sama poruka gore "stidite se" upucena nama srbima , moze biti izraz crnogorskog nacionalizma.
mi stalno treba da se stidimo i izvinjavamo , ne znam vise zbog cega , a oni ce se i dalje doseljavati u srbiju , direktorovati ,skolovati,dobijati stanove,leciti o trosku poreskih obveznika.
i dok crna gora i crnogorci stite ekskluzivitet svog drzavljanstva, dotle isti ti ocekuju srbiju na izvolte.
evo stidim se , sto moje kolege crnogorci svi imaju na mojoj dedovini po jedan i vise stanova u beogradu koji su stekli u otkupu/za po par stotina maraka/ a ja samo mogu da gledam i da se cudim, ocekuci kad ce i meni takva "sreca desiti".
pitane je samo koliko cemo dugo mi iz srbije biti naivni?

Banshee:
upravo tako.
al ovde se drzavljanstvo deli ko alva.
retardirana ideja glupih politicara.zna se kako se dobija drzavljanstvo,i sad bi oni da se glupiraju i da ga izdaju bilo kome ko se "oseca" ko srbin :?
Deli se NEKIMA, a nekim se oduzima jer su ne daj bože hrvati, mađari, o albancima 99.-e da i ne pričamo.....Jednostavno se uzme plajvaz i upiše u evidenciju taj i taj ili ta i ta je državljanin hrvatske npr....Evidencija ''nije dirana'' od 80. i neke, navodno....Ali ju je neko ipak ''ažurirao'' prebrojavajući krvna zrnca :shock: ....I sad ti idi na ''đavolje dokazivanje'' da nikad nisi bio u Hrvatskoj, osim turistički....Džaba, upisano ti je tako, jer si se , o užasa opredelio kao Hrvat i katolik, što i jesi u ko zna kom popisu stanovništva od pre 30-ak godina....I onda se priča u skupštini, u kafani, gde god: Srbi poštuju druge nacije, veroispovesti.....Asimilacija gde god se može, bez imalo stida :evil: ....
Dobro, zavitlavaj se ti kad ja imam problem.
Ne zavitlavam se....Vrlo sam ozbiljan i dajem ti ozbiljne predloge.....

Taisa:
Ti mene zekiš, na osnovu upisa u Knjigu državljana. Do sada sam morala da Uverenje da sam upisana u knjigu državljana vadim u CG.

Cek ad vidimo...ja rodjen ovde, isao u skolu ovde, kada mi je trebao pasos, otisao da mi daju uverenje o drzavljanstvu...molim izvod iz maticne knjige rodjenih - evo , molim potvrdu o prebivalistu - evo...izvolite uverenje, hvala dovidjenja...znaci po tvom opisu, tebi sleduje ista procedura...ako je sve kako si navela.

Back