Sanovnik
Buduća legenda
- Poruka
- 37.051
Ma kakvi bugari. Hrvati su naš usud i naša smrt.
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pardon. Samo sam otkucao šta se izgovara u ovom insertu. Mislio sam da se razume.
Prevod je:
Kunem se u Peruna.
Da bude mir među Srbima i Bulgarima.
I ako neko to prekrši, od mača da bude pogubljen.
Pre toga bulgarski kan izgovara reči:
Kunem se u Tangru.
Da bude mir među Bulgarima i Srbima
I ako neko tu zakletvu prekrši, od mača da bude pogubljen.
Па тада су још увек били туркијско племе па назив за Бога сасвим одговара.Занимљиво - ово је стара турска реч за бога. Tanrı
Занимљиво - ово је стара турска реч за бога. Tanrı
Na srpskom se piše Samuilo.
Elem, jel ima neki bugarsko-srpski rat da sam ga prevideo?
Pa ajmo dublje u istoriju.
Smatra se da je brak Jovana Vladimira i Kosare najuspesniji srpsko bugarski brak u istoriji.
Pogledajte prilog 284836
U ratu sa makedonskim carem Samuilom 997. g, knez Vladimir je zarobljen i odveden u tamnicu u Prespi.
Mislio sam da vi Srbi znate da citate Cirilicu?
Ako negde stoji slovo O cita se kao O..a ne kao U..
Cccc...Eh Vuk ti se prevrce u grobu....
Mislim da nema...
Na nemačkom se kaže Karlo, a na engleskom Čarls. Isto tako se kod nas kaže Samuilo, a kod vas drugačije.
Jedno je pismo, a drugo je jezik
A što se tiče Jovana Vladimira, njega su Samuilovi zarobili, pa ga prisilno oženili i na kraju ubili. ***** takav uspešan brak![]()
to je to što se tiče ratova, a bilo je još mnogo sukoba...
npr.
Jovan Babunski vs Stevan Dimitrov
pa i ono
Tito vs Gergi Dimitrov i Todor Živkov
У овом последњем сукобу слободно можемо да будемо на страни Димитрова. Замислили су Балканску (комунистичку) федерацију Југославија - Бугарска - Албанија. Па кад је Тито поделио Југославију на републике, а Димитров видео да Бугарска треба да буде не део трочлане федерације, него осмоочлане, шесточлане иили седмочлане, онда је наравно човек одустао.
А што се тиче Живкова, спор са њим је био због Македонаца. Колико смо имали разлога да држимо страну Македонцима, данас знамо.
Na nemačkom se kaže Karlo, a na engleskom Čarls. Isto tako se kod nas kaže Samuilo, a kod vas drugačije.
A što se tiče Jovana Vladimira, njega su Samuilovi zarobili, pa ga prisilno oženili i na kraju ubili. ***** takav uspešan brak![]()
aj mi kazi samo ime ako moze mozda ga znamMa dobro, on je državljanin Srbije iz Bosilegrada. Još malo pa smo ga asimilovali![]()
Ja ti opet kazem,kako ide cirilica? svak oslovo za sebe? Ne znam kako da objasnim na Srpskom ali znam onu vasu
Pisi kako Govoris i citaj kako Pise..
A pise...
![]()
jedini trag koi je on ostavio LICNO pisan....(ili mu pisao neki sluga...)
Charles je pod uticajem Normana, ustvari Karl, Carl jedno kao stara verzija, drugo isto staro pod uticajem Vikinga ... Sva se koriste inače.
Pomiri se tatarinu
Sta znace Kompleksi bugara....Preuzeto sa Crnogorskog sajta ali tekst izmenjen da je on bugarin..
http://www.bar.me/index.php?gid=3&id=6
Pomiri se tatarinu da je on DIGAO USTANAK protiv Bugara...sto te mnogo boli...A ti nastavi da trolujes..uzivaj..![]()
Наравно да су нам вековни непријатељи, угрожавали су нас и за време Самуиловог царства и после њега, не кажем да се ми њима нисмо замерили, јесмо. У скоријој историји краљ Милан 1885. са изговором да је угрожена равнотежа на Балкану стварањем Велике Бугарске,али краљ Милан је био познат као незаинтересовани владар,који није имао неку жељу да влада и није био баш најбоље упућен. Онда расподела изгубљених турских територија када су нам ускратили излаз на море,то смо хтели да надокнадимо присвојавањем чини ми се пиринске Македоније која је припала Бугарима што је изазвало 2. балкански рат.Затим 1. светски рат то су Бугари показали своју мржњу и жељу за истребљењем српског народа када су у својој окупационој зони направили велике зулуме,па нешто слично или још горе у 2. светском рату.Занима ме само је л' забележен неки злочин српске војске над бугарским цивилним становништвом? Мислим да данас не треба од њих да правимо непријатеље,бар на економском плану,али треба да учимо из прошлости да бисмо могли у будућност.
U srednjem veku su 2 granicne zemlje cesto bile u ratu, nije ni cudno sto su Srpski i Bugarski kraljevi ratovali jedni protiv drugih.
Medjutim, za vreme oslobadjanja od Turaka, moralo je igrati mudrije, i razgranititi se sa Bugarima na miran nacin. Saveznistvo sa Bugarima nam je bilo potrebno u igri velikih sila, u mesto ono poznato, zavadi pa vladaj. Dokaz je da kad smo bili u saveznistvo smo izbacili osmanlije sa Balkana.
I jos jedna bitna stvar, morate praviti razliku izmedju naroda i drzavne politike, Bugari su dosta slicni nama, po jeziku, po veri, pa i po kulturi.
Изгубили смо сaвезништво сa Бугaримa, a Мaкедонију прaктично нисмо ни добили, добили смо још једну јaбуку рaздорa нa Бaлкaну..
Изгубили смо сaвезништво сa Бугaримa, a Мaкедонију прaктично нисмо ни добили, добили смо још једну јaбуку рaздорa нa Бaлкaну..
А не знам шта је требало да Србија уради? Да у време опште отимачине о територије пусти свакога да узме што му се допадне, да би сачувала "савезништво"? И да би Бугари ипак 1915. напали?
При томе, Бугарска у балканском рату, да поновимо, није напала само Србију, него и Грчку. И Румунија је била против Бугарске, Црну Гору да не помињем.
Тако да је то површна илузија да је Србија могла да Македонијом плати пријатељство Бугарске. И на крају није у питању само што су се у ратовима нашли на супротним странама, него то што су се Бугари као окупатори понели као најгори душмани.