Ја сам за Домов предлог. У прилог да Соп није крволочан је и прексиноћни сусрет Бена са малим комшијом који је тек проходао. Шта дете зна шта је соп. Бен је био везан и држао сам га око врата, а мали комшија му је неустрашиво пришао (наравно уз очево присуство) , пруживши своје ручице према Беновој глави, нашта Бен није реаговао, како би неки очекивали, већ је само лизнуо ручице маленог комшије. Бен само лаје на комшије који му се не јаве или који га не мазе док пролазе поред ограде. Лаје и на непознате људе који се сувише приближе огради. Умало да спречи крађу оближњег киоска, но то је дуга прича. Неко вече је имао блиски сусрет са стафордом сарим 2 године и ништа, Бен би само да се игра. Синоћ је имао сусрет са женкицом Немачког овчара старом 4 месеци, док је она скакала око њега, он се лежећи полако приближаво и поново ништа, чак је цвилео док сам га држао мало даље од ње. Према Бену су углавном позитивне рекције, чак ми се дешавало да људи колима стану и да му се диве, док га се мањина плаши, претежно због његове величине, али претпостављам да се они плаше скоро свега што лаје. 
Па власници Сопова када и где ћемо се организовати. Претпостављам да би прво требало направити Клуб власника и љубитеља ове јединствене расе. Ако неко има таквих искустава нека се јави.